Şimdi Ara

-YENİ NESİL TOYOTA COROLLA-Dünyanın en çok tercih edilen otomobili (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15.805
Cevap
29
Favori
1.257.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şikayetvar sitesindeki ani artışlar piyasaya yeni sürülen modeldeki olası yeni model hastalıkları olabilir,benzer durumlar her yeni model için Mercedes inden Ford una her markada olabilir.

Şikayetler yeni model üzerinde birkaç yıllık zaman dilimine yayılırsa ancak o zaman model üzerinde şüpheye düşülebilir,uzun dönem kalitesine önem veren markalar bu tür şikayetleri hızla giderirler,kullanıcılarını mağdur etmezler.
  • arkadaşlar 3 hafta önce 1,6comfort aldm park sensörü takldı ve depo fullendi ve bana 34000ytl ye mal oldu
  • Güle güle kazasız belasız günlerde kullanın.Hayırlı olsun.
  • quote:

arkadaşlar 3 hafta önce 1,6comfort aldm park sensörü takldı ve depo fullendi ve bana 34000ytl ye mal oldu

güle güle kullanın ben o kadar indirim yaptıramadım. ama 2008 model olacak, siz de keşke 3 hafta bekleseydiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cervinff -- 31 Temmuz 2007; 13:20:15 >
  • teşekkur ederım...bende bılmıyorudm normal elegant alacaktım ben ona bakmaya gtmıştım oradan bana soyledıler boyle bı model var ıstersenız ona bakın dıe sonradan degıştırdım fıkrımı once bende suphe ettım acaba xenon u cıkarıp mı verıolar dıe toyotasa ana fırmayı aradım ve sadece xenon suz vsc lı modelde oldugunu bayagı bole talep oldugundan bu sekılde sadcede vsc lı modelde urettıklerını soledıler bende aldım :p
    quote:

Orjinalden alıntı: @lponse

vsc yi ayrıyetten takabildiklerini bilmiyorum aslında bizim comfort a da böyle bşi yapılabilse süper olurmuş neyse hayırlı olsun immortalover kazasız belasız kullan
  • Peki neden vsc nin sadece otomatik vitesli Elegant ta olduğunuda sordun mu?

Benimki düz vites Elegant ama vsc yok
  • Yeni Nesil Corolla Dizel 1.4 D-4D Elegant VSC ---- Yeni Nesil Corolla Dizel 1.4 D-4D Elegant M/M VSC ------Auris 1.4 D-4D Elegant M/M VSC sadece bu modellerde vsc ozellıgı var yanı gordugun gıbı sadece dizel modellerınde var benzınlıde sadece otomatık vıteste bu ozellıgı koyuyoruz demışlerdı valla bı ara sor baklım ne diyecekler
    quote:

Orjinalden alıntı: esmerce

Peki neden vsc nin sadece otomatik vitesli Elegant ta olduğunuda sordun mu?

Benimki düz vites Elegant ama vsc yok

• Benimki şaka yollu takılmaktı,

Alırken nedenini sorduğumda galeridede pek sağlıklı bir yanıt alamadım,"satış politikası" dediler,bende "saçma değil mi ama hem en hızlı + en pahalı benzinli modelde vsc yok" dediğimde mahçup oldular.
  • yani satış polıtıkası dıyolar hep en ufak bı ozellık ısteyınce otomatıkman 1,5-2 mılyar artıyo fıyat bunları daha yuksek modellere koyuolar kı bunlar satılsın dıe bı dusuk modele koyarsa bu sefer ust modelın bı anlamı kalmıo ve onu satamıcaklar dıye her seyı ust modellerde topluyolar.. ( bu arda dusuk model derken kotulemek yada kımsenın maddı durumuna laf atmıyorum sakın yanlış anlaşılmasın..)
    quote:

Orjinalden alıntı: esmerce

Benimki şaka yollu takılmaktı,

Alırken nedenini sorduğumda galeridede pek sağlıklı bir yanıt alamadım,"satış politikası" dediler,bende "saçma değil mi ama hem en hızlı + en pahalı benzinli modelde vsc yok" dediğimde mahçup oldular.

• Arkadaşlar selam,
    Yeni araba almaka istiyorum, eşimle birlikte kullanacağım için tiptronik, çok yol yaptığım için de diesel almayı düşünüyorum. Ford focus 1.6 diesel motoru ve cvt şanzımanı ile iyi bir alternatifti ama şanzıman problemlerinden dolayı Türkiye'de artık üretilmeyeceği şeklinde duyumlar aldım. Ford hattını aradığımda da 2008 modelinin çıkmayacağını öğrendim. Toyotayı düşünmeye başladım ve dün Toyota corolla 1.4 d4d elegenace modeli ile test sürüşü yaptım ve test sürüşü ve araç verilerine dayanarak beğendiğim ve beğenmedim yönlerini sizlerle paylaşmak istedim.

İyiler:
    1-) Sessizlik 10 - diesel arabaya bindiğinizi ne rölantide ne de kullanırken anlayabiliyorsunuz. Ses gelmediği için vites değiştirme zamanlarını sürücünün kaçırmaması için panele ayrı bir gösterge eklemişler.
    2-) Sağlamlık 9 - Toyota'nın özellikle yürüyen aksamının problemsizliği meşhur zaten.
    3-) Göstergeler 9 - Renkler ve göstergeler güzel olmuş.
    4-) Dış görünüş 9- Yeni kasa şık olmuş.
    5-) Süspansiyon ve yol tutuş 9 - Bence bir arabada kullanım zevkinin en önemli parametrelerinden birisi yoltutuşudur. Bence bu yönden çok başarılı.
    6-) İç hacim 8 - Arka koltuk diz mesafesi ve iç hacim sınıfına göre yeterli.
    7-) Güvenlik- 8- Çarpışma testlerinden aldığı puana göre değerlendiriyorum. Her araç 5 yıldız alıyor bu sıralar.
    8-) Tüketim 9- Şu akaryakıt fiyatlarında sağladığı tüketim rakamları başarılı görünüyor

Zayıf Yönler
    1-) İç döşemeler, göğüs 5- Bu devirde öyle simsiyah göğüs ve döşeme mi kaldı. İnsan arabaya girerken içi kararıyor. Diesellerin elegantında bile açık renk döşeme ve göğüs kaplaması yok.
    2-) Motor performansı 3 - Motor çok güçsüz kalıyor. Hele düşük devirlerde turbo devreye girmemişse insanın arabadan inip itesi geliyor.
    3-) Donanım 5 - Neden diesel isteyenler xenon far opsiyonel sunulmuyor ve sürücü camı dışındaki camlarda neden otomatik açma kapama yok

Sonuç: Şu motor performansını artırsalar, türkiye araçlardan alınan ÖTV tutarlarını gözönünde tutup 1.6 diesel motor çıkarsalar tadından yenmez olur ama şu haliyle dieselleri yeterli görünmedi.
    Hayırlısı bakalım şimdilik otomatik diesel araba alamayacaz galiba.

• Yeni Corolla nın 1.6 hacminde dizeli olsa bende dizel alırdım..

Elegant larda iç döşemeyi bej istediğinizi söylerseniz aracınızın çift renkli geliyor olması lazım?
    Çok net hatırlamamakla beraber dizelin çift renklisini görmüştüm sanırım.

İçi siyah olanlar bana görede karamsar bir iç mekana sahip.

Motorun çok güçsüz kalması hakkında bilgim yok ancak bir sefer yarıştığım D4D Corolla pekde fena gitmiyordu,alt devirleri 16 sübap olduğu için turbo devreye girene kadar ağır kalıyor olabilir.

Donanım konusunda özellikle vsc ve xenon opsiyonları çok saçma olmuş. Benim aracım benzinli düz vitesin full modeli ancak vsc ya da xenon isteğe bağlı olarak bile sunulmuyor..
  • en azından comforta bir crusie control bir alüminyum jant fln koyar insan comfortla class arasında ki farklar tampon renginde kapı kolları elektrikli arka camlar fln herifler utanmasa hidrolik direksiyonu abs yi fln da opsiyonel yapacak
  • ben toyotanın hiç bi zaman cafcaflı bol özellikli arabalar yaptığına şahit olamadım ama sağlam yapıyo adamlar..10 sene boyunca corolla xe ye bindik arabada tık yok taş gibiydi maşallah..özellikle alt takım süperdi (ki o kasalar baya bi alçak en ufak tümsekte altı vurur)
  • bizde zaten sağlam olduğu için aldık inşallah 10 senede biz kullanırız
  • yeni corolla dizelle otobanda 200 ve üzeri hız yapan varmı?
  • 1.6 comfort düz vites,,4 gün oldu alalı,,,36.400 liste fiyatı...33.500e geldi,ankaradan,,

şimdiye kadar kullandığım arabalar doğan slx ve renault 21 olduğu için,,sınıfındaki diğer araçlarla mukayese imkanım olmadı,,,

açıkçası eşekten ata geçmek gibi bi olaydı yeni corollayı kullanmak...ilk arabaya binip de kalkış yapmamla duyduğum hissi anlatmak zor gerçekten...uçak kaldırdığımı hissettm sanki :)

full depo ile ankara-konya yaptım,ortalama hızım 90km,,,140 a kadar çıktım,,fazla zorlamadım motoru,,289 km yol boyunca deponun 5te 1 i civarı azalma oldu,,doğandan sonra bu insana inanılmaz geliyor...

klimayı yokuşta açıp gaz verdiğimde araba hızlanmasını devam ettiriyor çok rahat bbir biçimde,,124 beygir 1.6 motor performansının da ne demek olduğunu anlamış oldum,,,arabanın ses yalıtımı gayet iyi,,,bunu kıyaslama şansım yok ama okudupum kadarıyla sınıfındaki araçlar arasında en iyilerinden olduğu söyleniyor...

iç malzeme kalitesi açısından bence çok başarılı,,,daha önce incelediğim octavi baz modeli,,207 ve honda civic den daha iyi olduğunu düşünüyorum,,,

dizayn olarak söyleyebileceğim pek birşey yok,,çünkü bu kişiden kişiye değişir...beğenmeyenler de var çok beğenenler de,,,ben ikinci gruptan olduğum için bu arabayı seçtiğimi söyleyebilirim,,,avensisi andırıyor araç,,2002 de yenilenen corolladan daha atak çizgilere sahip...bu sınıfın civic ile beraber bence en iyi iki aracı..

merak ettiğiniz sorulara cevap verebilirim...

herkese kolay gelsin..

• hayırlı olsun. güle oynaya kullan.

quote:

Orjinalden alıntı: Darius

1.6 comfort düz vites,,4 gün oldu alalı,,,36.400 liste fiyatı...33.500e geldi,ankaradan,,

şimdiye kadar kullandığım arabalar doğan slx ve renault 21 olduğu için,,sınıfındaki diğer araçlarla mukayese imkanım olmadı,,,

açıkçası eşekten ata geçmek gibi bi olaydı yeni corollayı kullanmak...ilk arabaya binip de kalkış yapmamla duyduğum hissi anlatmak zor gerçekten...uçak kaldırdığımı hissettm sanki :)

full depo ile ankara-konya yaptım,ortalama hızım 90km,,,140 a kadar çıktım,,fazla zorlamadım motoru,,289 km yol boyunca deponun 5te 1 i civarı azalma oldu,,doğandan sonra bu insana inanılmaz geliyor...

klimayı yokuşta açıp gaz verdiğimde araba hızlanmasını devam ettiriyor çok rahat bbir biçimde,,124 beygir 1.6 motor performansının da ne demek olduğunu anlamış oldum,,,arabanın ses yalıtımı gayet iyi,,,bunu kıyaslama şansım yok ama okudupum kadarıyla sınıfındaki araçlar arasında en iyilerinden olduğu söyleniyor...

iç malzeme kalitesi açısından bence çok başarılı,,,daha önce incelediğim octavi baz modeli,,207 ve honda civic den daha iyi olduğunu düşünüyorum,,,

dizayn olarak söyleyebileceğim pek birşey yok,,çünkü bu kişiden kişiye değişir...beğenmeyenler de var çok beğenenler de,,,ben ikinci gruptan olduğum için bu arabayı seçtiğimi söyleyebilirim,,,avensisi andırıyor araç,,2002 de yenilenen corolladan daha atak çizgilere sahip...bu sınıfın civic ile beraber bence en iyi iki aracı..

merak ettiğiniz sorulara cevap verebilirim...

herkese kolay gelsin..

• teşekkürler...
  • Herkese merhabalar bende 2008 model corolla elegant dizel için bugun kapora verdim araç gerçekten çok güzel
    ama hiç indirim yapmadılar sadece park sensörü hediye ettiler
    Ben 2008 model olsun diye 2 aydır bekliyorum 3 ağustos ta fiyatlarda düzenleme olucakmış ama benim alacağım modelde indirim olmaycak dediler bakalım zaman ne gösterecek ben şimdi cam filmi ve boya koruma yaptırmak istiyorum sizlerden yaptıran varmı ?nerede kaça yaptırdınız.
  • 36400 lük comfort modeli nasıl 33500 e verdiler. 1000 ytl kampanya indirimi + 1900YTL daha. Class model fiyatı bile daha pahalı. Biz de toyota pazarlık yapmaz biliyorduk. Demekki bayiler birbirini kırmaya başladı.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.