Şimdi Ara

-YENİ NESİL TOYOTA COROLLA-Dünyanın en çok tercih edilen otomobili (782. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15.805
Cevap
29
Favori
1.256.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 780781782783784
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geri vitese takılı değilse düz yolda bu araba niye geri kaçsın ? Anlamak çok zor.. Kolay gelsin....Saygılarımla..
  • quote:

Orijinalden alıntı: lovesick

quote:

Orijinalden alıntı: bachjazz

quote:

Orijinalden alıntı: lovesick

slm arkadaşlar, 2008 corolla 1.6 elegant sahibiyim. aracımda ısınma sorunu yaşıyorum. motorda ısınma ile ilgili herhangi bir sıkıntı yok çünkü arac çalıştıktan 3-5 dakika içinde harareti ortaya geliyor. konuyla ilgili aracı servise götürdüm. termostat arızalı dediler ve değiştirdiler. termostat değişmeden önce ve değiştikten sonraki hararet değerleri aynı yani hararette değişme yok. göstergenin ortasına geliyor ibre. ama arabam termostat değiştirildikten sonra halen ısınmamaya devam ediyor. aracım digital, fanı sona getiriyorum ısı derecesini high yapıyorum. evden işe 25 km yol yapıyorum yaklasık 20 dakika sürüyor. fan sıcak üflüyor ama aracın içini ısıtmıyor. ellerim buz gibi arac kullanıyorum. bi arkadasım aracın kaloriferini açma kapama vanası olur onu kontrol ettir dedi. tavsiyeleriniz nelerdir? kış bitti ama 4-5 ay sonra geri gelecek :D

klima sıcak soğuk kalipesi arızalı olabilir, klima radyatörü tıkanmış olabilir.
    Yetkili servisten memnun kalmadıysanız cok memnun kalacağınız özel bir mekanik servisi önerebilirim,
    klima ve benzeri ısıtma soğutma arızasında kendisinin olmasa dahi doğru yere yönlendirecektir.

Ben sakaryadayım, önereceginiz servis yakın ise deneyebilirim.
    önerinizi bekliyorum teşekkürler

Benim 18 yıllık servisim ,
    cok samimi arkadasımdır, fakat İstanbul Kartal Sanayi sitesinde ,yeri size uygun olursa eğer
    Fevzi Yıldırım Yıldırım otomotiv,
    Gidecek olursanız,gitmeden önce iletirseniz, ben arayıp, haberdar edebilirim de kendisini

• quote:

Orijinalden alıntı: Moja

quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Sıkıntıyı neden mutlaka arabada arıyorsun ? Bilemedim..Bu arabanın direksiyonunu tutan, ön sol koltuğunda oturan biri varmı ?.....Zamanla alışacaksın..45 C lik yokuşta 1 cm bile geri kaydırmadan sürekli duruş kalkış yapıyorum...Yer DOLAPDERE PANGALTI ÇIKIŞI KIRMIZI IŞIKLAR VE 45 C YOKUŞ...En az 3 duruş kalkış garantili....Kolay gelsin..

Abi benim demek istediğim o değil. Hani ben her durup kalktığımda el frenini mi kaldırmak zorunda kalacağım ciddi anlamda sıkıntı bir durum bu. Ben yokuşları es geçtim zaten eyvallah geri kaçar bir şey demiyorum ama dümdüz yolda resmen geriye kaçtı araba. Hatta yanımdaki arkadaşım bile abi kalk servise götürelim o kadar da değil dedi. Ciddi anlamda neredeyse yol dümdüzdü

Selamlar Arkadaşlar
    MM şanzıman yokusta geri kacar bu bi problem değildir. tam otomatik araclar bile dik yollarda geri kacırırlar yag basıncının yettigi yere kadar tutar aracı,
    bu sebeple yeni arabalarda yokus kalkıs desteği vardır,
    Aracınızda sorun yoktur, iyi bir arabadır, aracın huyuna alıstıgınızda keyifle kullanacagınıza eminim,
    kazasız belasız gezmeler dilerim..

• iç mekanın tarzı hoşuma gitmedi arkadaşım..arabaya da çamur attığım felan yok..ayrıca en üst donanımının iç mekanı değişik mi bilmiyorum.coralla sitesinde gördüğüm yeni aurisin iç mekan fotosuna göre soyledim..en ust donanımlısını alamam farklı ise bile..ama iç dizaynı hoşuma gitmedi..senin hoşuna gidebilir o ayrı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: bbdd41

iç mekanın tarzı hoşuma gitmedi arkadaşım..arabaya da çamur attığım felan yok..ayrıca en üst donanımının iç mekanı değişik mi bilmiyorum.coralla sitesinde gördüğüm yeni aurisin iç mekan fotosuna göre soyledim..en ust donanımlısını alamam farklı ise bile..ama iç dizaynı hoşuma gitmedi..senin hoşuna gidebilir o ayrı..

İşte benim dediğim buydu zaten.Ben de fotoğraflarından beğenmedim.Ancak gidip bizzat showroom'da incelediğimde yanıldığımı anladım.Fotoğralara bakıp hangi araç olursa olsun karar vermememek lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yahyasoner

2009 corolla LS AT % 40 kasko ve %15 trafik indirimi uygulandı 15 mayısta,
    814 tl AKsigorta, 230 tl ray zorunlu trafik sigortası yaptırdım.

Aynen bende yazayım, bu aralar kasko yapacaklara bilgilendirme olur...

2009 1.6 Elegant
    Kasko : Ak sigorta full kasko = 630 TL
    Sigorta : Allianz = 235 TL

Kaskom sonunda 1200TL nin altına düştü şükür, fakat 120TL verdiğimiz trafik sigortası oldu 230 pehhh...

Neyse; Allah cümlemizi kazalardan korusun...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne oldu herkes tatilde herhalde...
  • Bizim tatil bitiyor, yarin donuyoruz

Esim, oglum ve annem ucakla ben ise Corollamiz ile donuyorum. Su anda Valensiya'dayiz, yarin nasipse Italya'ya varmayi planliyorum. Sonra sirasiyla Slovenya, Hirvatistan, Sirbistan, Makedonya, Yunanistan ve Turkiye olacak.

Arac 124bin kmye geldi, dondugumde muhtemelen 128bin km civari olacak. Su ana kadar maasallahi var. Tek sikinti cakmak sarjinin ara sira temassizlik yapmaya basladi

• iyi gezmeler rahan35 şarj sorunu ya ucu oksitlenmiştir yada kablonun içindeki tellerde kopma vardır. Oksitlenme ihtimaline karşı akımın olduğu yüzeyleri silin, eğer sorun kabloda ise kablo için yolda ugraşılmaz ve biraz elektrik elektronik den anlamanız gerekir.
  • Arkadaslar 45.000 lira limit var 1.2 tsi jetta ile dizel corolla arasında kararsız kaldım hemen hemen her yönde jetta agır basıyo ama yakıt konusunda dizel corolla jetta yı bitiriyo adeta sizce ne yapmayalım ben 1.2 jetta diyorum babam dizel corolla da diretiyo acaba büyük sözümü dinlesem yoksa benzin falan dinlemeden jetta mı alsam :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaya9344

Arkadaslar 45.000 lira limit var 1.2 tsi jetta ile dizel corolla arasında kararsız kaldım hemen hemen her yönde jetta agır basıyo ama yakıt konusunda dizel corolla jetta yı bitiriyo adeta sizce ne yapmayalım ben 1.2 jetta diyorum babam dizel corolla da diretiyo acaba büyük sözümü dinlesem yoksa benzin falan dinlemeden jetta mı alsam :)

Jettadan hevesin gecince benzin istasyonunda depoyu doldururken dalip dalip gidersin..acaba dizel olaydi corolla olaydi nasil olurdu diye uzun uzun dusunceler...yani gerceklere uyaninca is isten gecmemis olsun..

İsin gercegi ben cok yol yapmiyom hikayesiyle benzinli aldim...keske dizel alsaydim diyorum..ne zaman mazot.koydugunu unutan arkadasim var..

Bir de kendini amorti etme etmeme hikayesi var ama az benzin kullanmanin hesapli gitmenin hazzi onemli..korkusuzca..aklina.esti vur kendini yola hesap kitap matematik yapmadan..

• kaya9344 kullanıcısına yanıt
    Şu anda yolda Jetta görünce dönüp bakmıyorum bile...Fakat ilk çıktığında genç bir doktorun aldığı sunrooflu beyaz 1.2TSİ Comfortline Jetta'ya bayılmıştım. Koltuklarına falan...Fakat 3-5 ay sonra o Jetta'yı satıp tekrardan Corolla'ya dönüş yaptı o vatandaş.
    Benzinli araçla dizelin farkı Cancanax'ın dediği yerde belli oluyor.Bol virajlı, yokuşlu yerlerde tam gaz giderken. Işıklarda gaz pedalını ezerken...O fabrika değerleri yalan oluyor ve makas açılıyor. Yoksa ben de bilirim turbo benzinli 150-180hp almasını.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cancanax

quote:

Arkadaslar 45.000 lira limit var 1.2 tsi jetta ile dizel corolla arasında kararsız kaldım hemen hemen her yönde jetta agır basıyo ama yakıt konusunda dizel corolla jetta yı bitiriyo adeta sizce ne yapmayalım ben 1.2 jetta diyorum babam dizel corolla da diretiyo acaba büyük sözümü dinlesem yoksa benzin falan dinlemeden jetta mı alsam :)

Jettadan hevesin gecince benzin istasyonunda depoyu doldururken dalip dalip gidersin..acaba dizel olaydi corolla olaydi nasil olurdu diye uzun uzun dusunceler...yani gerceklere uyaninca is isten gecmemis olsun..

İsin gercegi ben cok yol yapmiyom hikayesiyle benzinli aldim...keske dizel alsaydim diyorum..ne zaman mazot.koydugunu unutan arkadasim var..

Bir de kendini amorti etme etmeme hikayesi var ama az benzin kullanmanin hesapli gitmenin hazzi onemli..korkusuzca..aklina.esti vur kendini yola hesap kitap matematik yapmadan..

Vala haklısınız ama yasım daha 20 yani ilk arabam olucak dıs görünüs baya bi etkiliyo beni ama bi yandanda cok yakıyo diye kendimi kısıtlicaksam hic bir anlamı kalmıyo araba almanın

• quote:

Orijinalden alıntı: bende345

Şu anda yolda Jetta görünce dönüp bakmıyorum bile...Fakat ilk çıktığında genç bir doktorun aldığı sunrooflu beyaz 1.2TSİ Comfortline Jetta'ya bayılmıştım. Koltuklarına falan...Fakat 3-5 ay sonra o Jetta'yı satıp tekrardan Corolla'ya dönüş yaptı o vatandaş.
    Benzinli araçla dizelin farkı Cancanax'ın dediği yerde belli oluyor.Bol virajlı, yokuşlu yerlerde tam gaz giderken. Işıklarda gaz pedalını ezerken...O fabrika değerleri yalan oluyor ve makas açılıyor. Yoksa ben de bilirim turbo benzinli 150-180hp almasını.

Peki 1.2 den vazgecip 1.4 alıp ona lpg taktırsak nasıl olur arada sırada benzinle kullanırım cogunlukla lpg kullanırım o zaman o kadar farketmez gibi geliyo bana
  • Lpg de is degisir..sac sakala karisir en son koydugun tarihten..guvenip takabilen sov yapiyor..biz tirsanlar dizele yoneliyor..ben takarim dersen senden iyisi yok..lpg amir..:)

• Dizel corollayi her kullaniciya onermemek lazim. Babamda 1.4 d corolla var kendim 1.6 mondeo kullaniyorum. Ben biraz agresif kullaniyorum. Hiz sinirlarina uysam bile o hiza hizlica erisiyorum. Bu sartlarda kullanimlarda corolla yag yakabiliyor gorumdan bi arastirin isterseniz. Bulundugum yerden memlekete babam 2 kisi dolu bagaj ile 3.8-4.0 ortalama ile gidebiliyor. Ben ayni yolda 5.5 lt tukettim. Araca iyice alissam bu rakam yine de benim kullanim tarzima gore5 lt altina dusmez. Mondeom ayni yolda benim kullanimimla 8-9 lt arasi lpg yakiyor. Babam ise7-7.5 yaktiriyor. Babamin kullanma tarzi asiri derecede sakin. Bahaettigim yol 150 kmsi virajli ve yokuslari olan 350 kmsi duz tamami disli asfalt olan 500 kmlik bir yol. Ben bu yolu5.5 saatte aliyorum babam gunune gore 7-8 saatte.
    t1.4d4 ler cok zorlamaya gelmeyen motorlar. Madem gencsiniz bu konuyu goz onune alin. 1.2 tsi kullanmadim o yuzden yorum yapmam yanlis olur. Bahsettigim noktalari degerlendirmenizi oneririm.

• kaya9344 kullanıcısına yanıt
    TSİ motora LPG işi her zaman gündemde. Ama ne bu forumda ne de çevremde ''Ben taktırdım ve memnunum'' diyen birini hatırlamıyorum.

Aslında ,gönlünüze Jetta yatıyorsa alın. LPG falan düşünmeden. Nasıl olsa VW'in ikinci eli çok kuvvetli. Canınızı sıkarsa değiştirirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cancanax

Lpg de is degisir..sac sakala karisir en son koydugun tarihten..guvenip takabilen sov yapiyor..biz tirsanlar dizele yoneliyor..ben takarim dersen senden iyisi yok..lpg amir..:)

Risk almak lazım ama para var isin ucunda :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: kayihani

Dizel corollayi her kullaniciya onermemek lazim. Babamda 1.4 d corolla var kendim 1.6 mondeo kullaniyorum. Ben biraz agresif kullaniyorum. Hiz sinirlarina uysam bile o hiza hizlica erisiyorum. Bu sartlarda kullanimlarda corolla yag yakabiliyor gorumdan bi arastirin isterseniz. Bulundugum yerden memlekete babam 2 kisi dolu bagaj ile 3.8-4.0 ortalama ile gidebiliyor. Ben ayni yolda 5.5 lt tukettim. Araca iyice alissam bu rakam yine de benim kullanim tarzima gore5 lt altina dusmez. Mondeom ayni yolda benim kullanimimla 8-9 lt arasi lpg yakiyor. Babam ise7-7.5 yaktiriyor. Babamin kullanma tarzi asiri derecede sakin. Bahaettigim yol 150 kmsi virajli ve yokuslari olan 350 kmsi duz tamami disli asfalt olan 500 kmlik bir yol. Ben bu yolu5.5 saatte aliyorum babam gunune gore 7-8 saatte.
    t1.4d4 ler cok zorlamaya gelmeyen motorlar. Madem gencsiniz bu konuyu goz onune alin. 1.2 tsi kullanmadim o yuzden yorum yapmam yanlis olur. Bahsettigim noktalari degerlendirmenizi oneririm.

Vala dedigim gibi yasım 20 yani bu zamanlarda basmicazda ne zaman basicaz eger dizel de bile bu kadar artıyosa o kadar fiyat farkı verip dizel almaya gerek yok yani 1.4 alıp lpg takmak en iyisi o zaman

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kayihani

Dizel corollayi her kullaniciya onermemek lazim. Babamda 1.4 d corolla var kendim 1.6 mondeo kullaniyorum. Ben biraz agresif kullaniyorum. Hiz sinirlarina uysam bile o hiza hizlica erisiyorum. Bu sartlarda kullanimlarda corolla yag yakabiliyor gorumdan bi arastirin isterseniz. Bulundugum yerden memlekete babam 2 kisi dolu bagaj ile 3.8-4.0 ortalama ile gidebiliyor. Ben ayni yolda 5.5 lt tukettim. Araca iyice alissam bu rakam yine de benim kullanim tarzima gore5 lt altina dusmez. Mondeom ayni yolda benim kullanimimla 8-9 lt arasi lpg yakiyor. Babam ise7-7.5 yaktiriyor. Babamin kullanma tarzi asiri derecede sakin. Bahaettigim yol 150 kmsi virajli ve yokuslari olan 350 kmsi duz tamami disli asfalt olan 500 kmlik bir yol. Ben bu yolu5.5 saatte aliyorum babam gunune gore 7-8 saatte.

Vala dedigim gibi yasım 20 yani bu zamanlarda basmicazda ne zaman basicaz eger dizel de bile bu kadar artıyosa o kadar fiyat farkı verip dizel almaya gerek yok yani 1.4 alıp lpg takmak en iyisi o zaman

bu benim yorumum sonuçta
    sadece bu yazdıklarıma göre karar vermen yanlış olur.
    ancak ben bu gün alacak olsam kendim için bu bu motordan uzak dururum. babam sakin kullandığı için bizimkinde yağ eksiltme sorunu yok.
    bi de bastığında her motor çok yakar. ayrıca hız limitlerine ve trafik kurallarına uymak medeniyettendir.

• 
Sayfa: önceki 780781782783784
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.