Şimdi Ara

Yeni nesilde tercihiniz hangisi? PS5 vs Xbox Series vs PC (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
213
Cevap
1
Favori
10.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hem Ss hem de Sx e sahibim. Xbox candır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni nesilde tercihim ne ps5, ne ss/sx ne de pc. benim tercihim streaming gaming.

PS4 pro'm vardı, 3 sene kullandım kardeşime verdim kendime series s aldım. gamepass ile birleşince cennetin bir fragmanı gibi bir şey oluyor dediler. tam da öyle oldu benim için. öyle teraflopslarımı rakip oyuncunun teraflopslarına vurdurup ses çıkartma gibi derdi olan birisi olmasam da akıcı grafikler ve 2k 60 fps dahi benim için çağ atlama oldu.

bir süre bu durum böyle giderken birkaç ay önce yeni bir eve taşındım ve internet bağlantımda benim için büyük, insanlık için küçük bir adım attım ve 80 mbps internetim oldu. İnternetim böyle coşunca(10mbps'den 80'e geçince coşmuş sayıyorum.) dedim ki şu streaming servisleri neymiş bir bakalım. geforcenow üyesi oldum.

evde dursun diye sene başında 4 bin türk lirası karşılığında aldığım ekran kartsız, zoom+netflix+excel kapasiteli laptopumda 60fps assasins creed odyssey oynayıp bitirince gelecek bu yoldaymış anlamış oldum. bu süreçte iş güç yoğunluktan kullanamadığım series s'i de kardeşime verdim. gamepass aboneliğimi ucuca ekleme yoluyla ultimate'e çevirdim kardeşim konsolda ben laptop'ta kardeşlik özelliğiyle ortak kullanalım diye. en başta amacım kartsız laptop'un güç bela da olsa çalıştırabileceği kadar indie oyunlara falan takılmaktı. sonra baktım ki xcloud servisi açılmış. bir de duydum ki her güzel şey gibi xcloud da maalesef ülkemize gelmemiş. biraz araştırınca bunun vpn ile kullanılabildiğini öğrendim. şimdi bir de onu kullanıyorum. tabi xcloudun daha yatırıma ihtiyacı var henüz geforcenow kadar bağlantı kalitesi akmıyor ama öyle çok da üzmüyor, geforce gibi ayrıca oyuna sahip olmanı beklemeyip, kendi kütüphanesinden gamepass oyunlarını oynatması da cabası.

mühendisim, haftada taş çatlasın 12 saat oyun oynayan birisi olarak bir hobimin bu denli lükse dönüşmesi beni üzüyordu, bu gelişmeler tam benim profilimdeki oyunculara göre. çünkü bir noktadan sonra terraflopsu da yere batsın 4k'sı da, 4 asgari ücretli çalışanı bir ay istihdam edebileceğim paraya oyun istasyonu kuramam maalesef. orta seviye bir oyun deneyimi için harcanacak paranın çeyreği kadar bir bedel ödeyerek cayır cayır oyun oynuyorum. tabi ben donanım yansın, sitenin adını yazılım haber yapalım demiyorum da mezun olduktan sonra bu işin donanım kısmından hem maddi hem vakit darlığı sebebiyle uzaklaşmıştım. güncel durumda yazılım kısmından atak geldikçe ne yalan söyliyim, keyifleniyorum. bu gelişmeleri de ekseriyetle forumdan takip edip öğrendiğim için, bunlardan bahsetmek ve naçizane görüşümü aktarmak istedim.

btw, bu streaming işleri için malumunuz sağlam bir internet ve güzel bir iss gerekiyor. geforce'da saatte 10gb'a dayanabiliyor transferiniz, yani size turknet gibi bir şirket lazım. öyle akn'li, duranlı, kalkanlı, akşam 7'den sonra bal kabağına dönüşenli paketleri olan firmaların bu hizmet için çok uygun olmadığı aşikar.

yarın bir gün ülke olarak şu şahlanışımız, devasa süper güç oluşumuz biraz durur, almanya'nın bizi kıskanması falan geçer de konsollar biraz daha makul fiyata gerilerse bir series x hayalimiz var bakalım. yaş ilerledikçe oturarak gamingten yatarak gaminge geçiş hızlanıyor malum 

• Benim tercihim yine pc'den yana oldu,ps4'den beridir konsol işini rafa kaldırdım.En son ps4 almıştım,doğru düzgün oynamadım bile öyle duruyor,çalıştığından bile emin değilim.2015'den beri pc kullanıcısıyım,eski bilgisayarım perte çıkınca,bin bir zorlukla da olsa yeni sistemi henüz toplayabildim.Kısa vadede baya tuzlu oldu fakat pc rahatlığı ve keyfi bir başka...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeeb12 -- 19 Ağustos 2021; 1:21:54 >
  • Ps5 tercihim olacak
    Genelde fifa ve bir iki exc oyun dışında oyun oynamıyorum öyle her oyunda sarmiyor artık yaş olmuş 32.
    Monitör başında klavye mouse oynayamiyorum o yüzden ekran kartımı sattım simdi de monitörü satıp
    Ps5 + 4k 50"/55" tv ile devam edeceğim.

• Hepsinden var en çok PC ile zaman geçiriyorum.

• Öyle fazla oyun oynamayan ve oyun konusunda seçici davranan birisi olarak Ps5 dijital aldım. Bu nesil böyle giderim herhalde.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Xbox Series X nesil sonuna kadar tek konsol tercihim oldu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ps4 slim konsolumla güzel vakit geciriyorum hala bir cok kiside ps4 var ve stok sıkıntısından ps5 e gecis suan icin cidden zor cod mw fifa ve f1 den baska oyuna vaktim olmuyor kutuphanemde bir sürü ex vs oyun var stok sorunu çözülünce bir adet Ps5 dijital alip nesil sonuna kadar devam edeceğim

• Series x ile açtım nesli sonra pc lazım oldu. Bu sebeple series x'i satıp pc aldım. Zaten gamepass ile artık tüm pc'lerde bir nevi xbox oldu. Pc, hem tv'ye hem de monitöre bağlı istediğim zaman tv tarafına geçerek xbox'a dönüştürüyorum  

• PlayStation 4 oyunları xbox Series x de oynanıyo mu arkadaşlar şuan vatansa 4600tl fiyatı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ps5 tek geçerim.

• Hem Series X, PS5 ve PC'ye sahibim fakat 8 Bin TL bütçem olsa kesinlikle Series X alırdım. Microsoft'un kullanıcı dostu tutumları ( Game Pass ve Store fiyatları ) beni kendine çekti.Sony gibi oyunların standart sürümlerini store'dan kaldırıp Director's Cut versiyonunu 700 TL'den listelemiyor :)

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.