Şimdi Ara

yeni NİSSAN X-TRAİL 2014 - paylaşım platformu- (50. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.637
Cevap
56
Favori
187.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu habere çok üzüldüm. Umarım en kısa sürede daha iyi bir araca kavusursunuz.
    Selametle kalın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sıcakoba

PLATINUM PREMIUM PACK X-TRONIC araçım 10000 bakımını yeni yaptırdım.Bakımda araç yeni yazılımı çıktıgını söylediler ve iki yeni yazılım araça yüklediler. Xtrail kullanıcı arkadaşlar servislerinize sorarak gerkli yazılımları yukletmenizi size uyarmak istedim.Allah hepimizi kazadan beladan korusun.

Periyodik bakımları 10 binde mi 15 binde mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yagmurcukusu

Merhaba arkadaslar,

Ne yazık ki Xtrail maceram yarın itibariyle sona eriyor.
    acıkcası beklenmedik bir anda ev almak adına aracımı satısa cıkardım.
    ve 5 gün beklemeden,satısı için kapora aldım.

Acıkcası bir yandan üzüldüm ama bir yandan da daha önemli olan bir ihtiyacımızı karsıladık
    Umarım bir gün yine siz güzel insanlarla yine yazısırız.

Arac ile ilgili zaten yorumlarım belliydi.
    geniş aileler için birebir.en ufak bir sıkıntı cekmedim ki gercekten de memnundum.

Görüşmek üzere,
    herkese iyi forumlar,

kazası sürüşler.

İkinci elde çabuk satılıyor yani.
  • Denizli yi İzmir i aradım hiçbiyer de yok xtrail. Haziran başı diyorlar...

• 1.6 Dizel otomatik versiyonu için düşünürsek ,bu aracın kg'si gözönüne alınınca ,araçta performans düşüklüğü var mı?
    sokak ağzı ile bu kasayı kaldırıyormu bu motor?ÖZellikle uzun yolda ataklığı nasıl?
  • Ben test ettiğim kadarıyla söyliyim, şanzıman problemsiz, çok atik bir ivmelenmesi yok ama kararlı bir şekilde hızlanıyor araç. Bana içeri motor sesini biraz fazla alıyor gibi geldi hızlanma esnasında.

• sıcakoba S kullanıcısına yanıt
    aracın 10 bin bakım ücreti ne kadar acaba?
  • Arkadaşlar. Bazı forumlarda şu şikayetler var:
    1- araba gercekten hantal ve performansı dusuk.
    2-sunroofu kasıslı yollarda cam tavana ıyı entegre edılmedıgınden sureklı tıkırtı sesı verıyor.
    3-yakıtı sundugu performansa gore fazla

Bunlara katılıyor musunuz?
  • oturkmen kullanıcısına yanıt
    Sayın oturkmen, kendimce cevaplamaya çalışayım.
    1- Saatte 45-50 km'ye kadar daha yavaş ancak bu süratten sonra iyi hızlanıyor.
    2- Tavan perdesi açıkken bozuk yolda bazen bir tıkırtı geliyor. Kapalıyken ses yok.
    3- Kısa mesafe ve trafik tabii ki artırıyor, ama uzun yolda ortalamam 6 lt. civarında. Bu kasaya ve performansa göre makul buluyorum.

Bence şikayetlerin temelinde bir arabadan herşeyi aynı anda beklemek yatıyor. Yani bir araçtan hem geniş iç hacim hem de iyi hızlanma beklemek çok doğru değil. Yani geniş iç hacim büyük kasa, büyük kasa da artan ağırlık demek. SUV sınıfı bir araç kullanırken, kırmızı ışıkta yanındaki hatchback'le kapışmak isteyen yapısı olan birinin X5 alması gerekir. Yani 3 tane X-trail parasını gözden çıkarması lazım.

Benim görüşüme göre bu araç ideal bir seyahat aracı. Yani ailece yapılan hafta sonu gezilerinde, uzun yolda iyi ki almışım dedirten bir araç. Ağır kasası gereği saatte70-80 km'yi geçtikten sonra ufak dokunuşlarla çok rahat hızlanıyor, hatta sanki daha güçlü bir motor varmış hissi veriyor. Sürüşü konforlu ve zevkli. Özellikle cam tavan çok ferahlık veriyor.

Ben de zaten bunları düşünerek aldım. Aracı genelde haftasonu ailece gezerken kullanıyorum. Hafta içi araba kullanmadan işe gitme gibi bir şansım var çünkü.
    Eğer her gün sıkışık trafikte dur kalk yaparak kullansam, kırmızı ışıkta yanımda duran clio'nun nasıl benden daha iyi hızlandığına şaşırıp "bu araç hantal yaa" diyebilirdim.
    Bu şekilde düşünenlerin clio'nun arka koltuğuna oturduklarında biran önce kendi araçlarına dönmek isteyeceklerinden eminim.

Aslında şikayet etmemiz gereken araçlar değil vergi sistemimiz. Normal şartlarda 65.000'e almamız gereken araçları gidip de 130.000'e alırsak tabii ki hem iyi hızlansın, hem geniş olsun, hem de az yaksın isteriz. Bu mantıkla X5 alan da, o paraya, gece yatarken üstünü örtüp iyi geceler dilesin diye bekler.
    Aynı konu yakıt için de geçerli. Koskoca araç 8 lt. yaksa çok diyoruz. Araç çok yakmıyor, yakıtımız dünyanın en pahalısı sadece.

Çok uzatmayayım geniş iç hacim, sürüş konforu, ekonomi ve performansın makul bir karışımı için bu araç iyi. Kırmızı ışıkta diğerlerini dikiz aynasında görmek isteyenler 2.0 motorlu hatchback'leri, daha az yaksın diyenler ufak motorlu hatchbackleri tercih etmedikçe aradıklarını bulamazlar.

Yazılanlar arasında sadece cam tavandan perde açıkken ses gelmesi şikayeti mantıklı bence. Şu an çok az olduğu için rahatsız olmuyorum. Km. arttıkça ses de artarsa servisin kapısını çalarım.

Bunlar tabii ki kişisel düşüncelerim. Bir fanboy'a dönüşmemek için fazla yazmamaya çalışıyorum. Sadece gerçekçi olmayan beklentilerin insanları yok yere mutsuz ettiğini düşünüyorum.

• oturkmen kullanıcısına yanıt
    Dr Fraser güzel açıklamış. 3 cevabına da katılıyorum. Birkaç şey ekleyim. Birkaç basit ayrıntıyı koysaymış iyi olurmuş. Giderken Otomatik kapanan kapılar yok mesala birde kazık kadar anten var araba zaten yüksek bu devirde anten koymuşlar oda çok iyi çekmiyor. Ivırla zıvırla uğraşırken temel şeyleri görmemişler. Mesela durunca otomatik kapanan dikiz aynası iyi olurdu her sefer kapat aç. Ben 10 üzerinden 8 veririm bu arabaya. Takdir alamasada teşekkür alır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • gloin34 G kullanıcısına yanıt
    10 bin km bakım ücreti 550 tl.ödedim.
  • sıcakoba S kullanıcısına yanıt
    hangi servis?
    ben en iyi 660 fiyat aldım istanbul'da.
  • Erken konuşmuşum. İlk uzun yol deneyimim hüsranla bitti. Çoluk çocuk yolda kaldık araç arızalandı. Perişan olduk almaz olaydım. Samsunda servise çektiler bize bir araç verdiler giresuna geldik. Dün aradılar şanzuman değişcekmiş. Araç 6500 de. Ben Ankaraya bana verdikleri arabayla dönecem. Haftaya aracı ankaraya tamir edip göndereceklermiş. Ben Nissandan değişim istedim. Dönünce peşine düşecem. Benim için Nissan bitmiştir bu arabadan hiçbir beklentim kalmadı. Beni memleketime kadar götürememiş arabadan ne bekleyimki

• ddurusu kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun hocam. Nasıl bir problem ile karşılaştınız. Daha önce şanzıman yazılımı güncellenmiş miydi aracınızda?
  • eric cartman kullanıcısına yanıt
    Şanzıman yazılımı güncel değilmiş. Yola çıktıktan 200 km sonra geçişler sansıntılı olmaya başladı. Sonra sanki gaza basıyosun bir gaz bir fren gibi olmaya başladı çekişten düştğ bir süre sonra sistem arızası yazdı benzinliğe girdim motor arıza lambası turuncu yandı. Acil yardım sonra işte kabusa dönen yolculuklar gerisi.

Sayın ddurusu geçmiş olsun. Ailece çıkılan keyifli bir yolculuğun böyle bitmesi sizi nasıl sinirlendirmiştir tahmin edebiliyorum. Ben tam yazılım güncellemesi yaptırmış mıydınız diye soracaktım ki sorulmuş bile. Bundan önce de forumda bir kullanıcı şanzıman arızasından bahsetmişti ve yanılmıyorsam onun aracında da güncelleme yoktu.

Benim merak ettiğim Aracında güncelleme yaptırdıktan sonra sorun yaşayan oldu mu acaba?

Size tekrar geçmiş olsun.
  • gastser kullanıcısına yanıt
    Tam olarak ölçüm yapmak isterseniz aynı yerden ve hatta aynı pompadan almaya çalışın, depoyu pompa attıktan sonra elle ağzına kadar doldurup öyle km. kontrolu yapın derim. Bazı pompacılar tabanca attıktan sonra biraz daha doldurabilir veya sizin dediğiniz gibi en masumane tabirle :D pompalar ayarsızdır . Bizim burada hep self servis olduğu için ben kendi aracımda tabanca attıktan sonra elle taşana kadar doldururum, arada neredeyse 2lt. fark oluyor ( genelde 1.8lt ).
    Aslında yazılım ile düzeltilecek basit bir sorun ama sizin uzun yolda başınıza gelmesi gerçekten can sıkıcı olmuş tekrardan geçmiş olsun.
  • Ahıskalı79 A kullanıcısına yanıt
    Ben QQ 2013 1.6 benzinli manuel kullanıcısıyım. Bu sene 2015 modelle değiştirmeyi düşündük ama sonra X-Trail olsa daha iyi olur demeye başladım, madem değiştiricez az daha büyüğü olsun , zaten hiçbir zaman aynı modelin yeni versiyonunu almak bana cazip gelmiyor. Onu kullandım denedim bitti, bakalım diğerlerinin tadı nasıl :D
    Benim aracımda da çakmak yuvasından başlayan ve epey bir tahribat yapan kablo yanması olayı nedeniyle 25 gündür serviste aracım, bazı parçalar gelmiş ama tamamı gelmediği için tamirat yapılamadı haliyle .
    Bu arada X6 хDrive35i model baz olarak burada 74000 $ , X6 хDrive M50d 98000$ :D Yine de oraya göre oldukça ucuzlar :D
  • eric cartman kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun mesajlarınız için teşekkür ederim. Sıkıntısız kazasız belasız sürüşler dilerim hepinize

• 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.