Şimdi Ara

yeni NİSSAN X-TRAİL 2014 - paylaşım platformu- (48. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.637
Cevap
56
Favori
187.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bej rengi güzel duruyuor hele içi bej rengi olan araçta nasıl durur. Ama asıl sorum kirlenme olayı nasıl? Yani kolay kirleniyor mu?
  • Sunroof perde açıkken gelen ses için servise giden oldu mu acaba? Sorun perde mekanizmasinda mı yoksa cam tavanda mı bununla ilgili bilgisi olan varsa paylaşımından memnun oluruz. Sırf bu ses yüzünden perde kapalı geziyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alakasız 2 araç arasinda kararsız kaldim biri peugeot 5008 digeride xtrail,7 kisilik oturumu olan 2 araç,biri suv digeri mpv ama 2 aracta hosuma gitti,neden xtrail tercih edilmeli diye bir soru sorsam,cevaplarsaniz sevinirim.

• memo84 kullanıcısına yanıt
    1.neden güvenlik,2 neden sürüş keyfi,3 neden genişlik .2 araçı test ederek farkı hissedersiniz.Ben iki araçı test ederek sonunda xtrail de karar vererek aldım.yol tutuş viraj ve sollamada fark görebilirsin.
  • memo84 kullanıcısına yanıt
    Sayın memo84 selamlar,
    Aslında iki araç birbirinden farklı sınıflar da olsa ihtiyaca göre birbirinin alternatifi olabilir. Örneğin ben aracımı almadan önce sedan sınıfı olmasına rağmen yeni passat ile arasında seçim yapmıştım.
    Ben 5008'i kullanmadım ama aralarındaki seçiminizde rol oynayacak farkların şunlar olduğunu düşünüyorum.

1) Yüksek araç düşük hızlardaki kazalarda daha güvenlidir. Hiçbirimizin başına gelmesin ama bir aracın sizin arka kapınıza yandan çarptığını düşünün. Sedan veya mpv sınıfı bir araçta darbe bölgesi gövde veya omuz hizasına denk gelirken, suv sınıfı bir araçta bacak hatta ayak hizasında olacaktır. Benim gibi arka koltukta çocuklarınız oturuyorsa bu önemli bir faktör.

2) 5008'i görmedim ama tahminen daha geniş bir aracın arka sıra koltuklarının kullanımının daha rahat olduğunu düşünüyorum

3) Bildiğim kadarıyla peugeot'ların otomatik şanzımanları tek kavramalı. Bu vites geçişleri sırasında belirgin bir gaz kesme hareketine sebep olabilir. Yani vites geçişlerini hissedersiniz. Sırf bu sebepten, aslında benim gözümde çok iyi bir araba olan 508 sedan 2. elde pek tutulmadı. Belki yeni modellerde bir iyileştirme yapmışlardır, ama ben yine de kendiniz deneme sürüşüne çıkıp deneyin derim. Vites geçişleri hiç hissedilmiyor diye pazarladıkları insignia'nın deneme sürüşünden sonra tek kavramalı vites ne demekmiş anlamıştım. X-trail'lerde vites geçişi diye bir şey yok biliyorsunuz.

Bunun yanında 5008'in tabii ki fiyat avantajı var. Benim açımdan çok önemli olan yukarıda saydığım sebepler, bir başkası için hiç önemli olmayabilir. Araçtan ne beklediğinize göre tercih sizin. Hangisini alırsanız alın keyifle sürmenizi dilerim.

• Arkadaşlar merhaba, birçok yerden araştırmama rağmen sürekli değişken cevaplar aldım ve içinden çıkamadım.

Platinum Premium donanımlı bir XTrail almaya niyetlendik. Aylık sabit gelirimiz iyi. Ancak peşinatımız yok. Bu durumda bankaların sunacağı kredilendirme miktarı ne olur ? Kemerleri sıkıp bir süre peşinat biriktirmek istesek minimum ne kadar peşinat biriktirmek gerekir ?

Önerileriniz ve yardımlarınız ricasıyla, teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asi_

Arkadaşlar merhaba, birçok yerden araştırmama rağmen sürekli değişken cevaplar aldım ve içinden çıkamadım.

Platinum Premium donanımlı bir XTrail almaya niyetlendik. Aylık sabit gelirimiz iyi. Ancak peşinatımız yok. Bu durumda bankaların sunacağı kredilendirme miktarı ne olur ? Kemerleri sıkıp bir süre peşinat biriktirmek istesek minimum ne kadar peşinat biriktirmek gerekir ?

Önerileriniz ve yardımlarınız ricasıyla, teşekkür ederim.

quote:

3-48 ay vade aralığında kredi kullanabilirsiniz. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) yayınlamış olduğu 31/12/2013 tarihli Yönetmelik gereğince; binek araç edinimi amacıyla;“gerçek kişi” ve “gerçek kişi vergi levhalı olup, oda sicil kaydı olmayan” taşıt ve taşıt teminatlı kredilerde, araç fatura tutarı 50.000 TL'ye kadar olan araçlarda minimum %30 peşinat; 50.000 TL üzeri araçlarda, 50.000 TL’ye kadar olan kısmının %30'u ve 50.000 TL’yi aşan kısmının %50'sinin toplamı kadar minimum peşinat zorunluluğu vardır. “Gerçek kişi vergi levhalı olup, oda sicil kaydı olan” ve “tüzel” kişi için kullandırılan taşıt ve taşıt teminatlı kredilerde peşinat zorunluluğu olmayıp; araç fatura tutarının tamamı için kredi başvurusunda bulunabilirsiniz.

• erdembakan E kullanıcısına yanıt
    Aynı problem bende de var. Amerika'da bu araba Rogue adında satılıyor. Bir kaç forumda baktım aynı problem hakkında şikayetler var, birinde sunroof çerçevesini değiştirmişler. Yakın zamanda servise götürüp garanti kapsamında çözdürmek istiyorum. Gidersem çözüm hakkında bilgi veririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bartek

X Trail veya Qashqai dizel alıp ta günlük 10-15 km arası kısa mesafe yapanlar var mı acaba merak ediyorum. (Günlük 10-15 km içi dizel alınır mı diye sorarsanız arada çok uzun kmler olacak) Dizel versiyonlarında dizel partikül filtresi var ve egzoz gazı belli bir sıcaklığa ulaşmaz ise tamamen tükenebiliyor ve garanti kapsamına alınmıyor ve de fiyatları çok ucuk yüksek içindeki pahalı malzemelerden dolayı. Toyota web sitesinde Rusya ve Ukrayna'da bu filtreyi kullanmadıklarını söylüyorlar. Bizde kullanılıyor. Bozulunca iptal edilebiliniyor da acaba TUV den geçer mi,geçmez mi bilmiyorum.
    Bu problem 1-2 yıl içerisinde daha çok çıkacak eğer dizel araç kullananlar benzinli araç gibi kullanmaya devam ederlerse.

Ben Honda araç kullanıyorum. Benzinli. Günlük 20 km gidiyorum. Ama 13 lt yakıyor. Dizeller ise 6 bilemedin 7lt yakar. Aradaki farka bence dizeller değer.

• quote:

Orijinalden alıntı: ercntr

son kasa x-trail çok güzel çok beğendiğim bir araç, ancak ne yazık ki ben de xtronic şanzumana güvenemediğim için son anda vazgeçtim almaktan. garanti süresince yazılım ile veya değişimle hallediyolar sorunu, ancak garanti sonrasında ne olur bilemiyoruz. 3 yıl sonra arıza vermeyeceği ne malum. o yüzden ibre CRV'ye kaydı. uygun fiyat da alınca yenisini beklemeden manuel 1.6 crv almayı düşünüyorum. ayrıca crv'nin de otomatik şanzumanı 1.6 dizelde ilk defa kullanılacağı için onda da sorunların çıkması kuvvetle muhtemel.
    dolayısıyla çok istediğim otomatik vitesten vazgeçmek durumunda kaldım... artık başka bahara..

bu arada herkese arabası hayırlı olsun, kazasız belasız ve sorunsuz sürüşler...

CRV'ye dizel otomatik geldi mi? Şimdi baktım daha yok.

• Ciddi ciddi bir arayıştayım ve donanım açısından dolu sayılabilecek bir 1.6 dci otomatik X-Trail önemli alternatiflerimden biriydi. Bu başlığa göz atmadan önce X-Trail ile ilgili tercihimi belirleyecek 2 büyük soru vardı aklımda;

1- Kabin içi ses yalıtımı ne düzeyde? sessiz bir şehirlerarası yolculuk imkanı sağlar mı?
    2- X-Tronic kod adlı CVT şanzıman uzun vadede (140-150 bin Km) problem çıkarır mı? (Gerek CVT, gerek semitronic, gerek konvansiyonel klasik otomatik şanzımanların tamamını kullandım ve sürüşünü çok beğendiğim CVT'den yaşadığım tecrübeler itibariyle çekiniyorum)

Maalesef başlıkta tamda aklıma takılan bu iki soru konusunda sıkıntılar dile getirilmiş, bu sebeplerle aracı almaktan büyük ihtimalle vazgeçtim. Yine de test sürüşünden sonra kesin kararımı vereceğim. Tabi ki şanzıman sebebiyle ek mekanik garanti şartlarını da sorgulayacağım. Ancak sessiz değilse büyük ihtimalle olmaz zira uzun yol seyahatim fazla gürültü en sevmediğim şey...

Bu araç gerçekten ortalamanın üzerinde bir kabin yalıtımına sahip ve oldukça sessiz bir araç olsaydı büyük ihtimalle X-Trail almayı kesinleştirirdim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiyahPelerinliAdam -- 11 Mart 2015; 2:59:48 >

• SiyahPelerinliAdam kullanıcısına yanıt
    Merhaba, ben bu araç Türkiye'ye girer girmez uzun dönem kiralama yapmıştım. Alır almaz tatile denk getirip 3500 KM. boyunca üstünden hiç inmedim. Eşim, oğlum ve ben inanılmaz keyifli yolculuklar gerçekleştirdik. Kabin içi ses yalıtımı konusunda bence rahatsızlık veren birşey yoktu. Şehirlerarası yolculukta bir sorun hiç yaşamadım.
    Şanzıman bence oldukça başarılıydı, ben kiraladığımda şanzımandaki yazılım hatasını ilk farkedenlerdendim. Servisin elinde o zamanlar henüz çözüm yoktu. Şimdi sanırım yazılım güncellemesi çıkmış. XTrail bana kalırsa fiyat*performans olarak zirvede. Maddi durumumu ayarladığımda satın alacağım ilk araçtır kendisi.

Nacizhane ordu-istanbul dönüşündeki gps verilerimiz.

yeni  NİSSAN X-TRAİL 2014          - paylaşım platformu-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asi_ -- 11 Mart 2015; 8:26:37 >

• aabidinnakka A kullanıcısına yanıt
    anlıyorum sizi, araçlar kayışlı olduğu için değişme periyotu olacaktır. maliyet konusuna gelince fiyat kalite performans açısından aracı alırken bu konularda fark yaratmış oluyorsunuz.
  • Bu araçta USB'den video oynatma var mı?
  • oturkmen kullanıcısına yanıt
    Hayır yok.
  • Yaklaşık 3 hafta önce sipariş etmiş olduğum 2015 X-Trail aracım bügün bayiinin bilgilendirmesine göre 2 hafta içinde teslim edilecekmiş. Umarım kabin içi ses 2015 modellerinde iyileştirilmiştir. Herkese kazasız sürüşler dilerim.
  • araç bir depo benzin ile %50 şehir içi + %50 şehir dışı olarak toplamda 850 km yol yaptı.
  • ct C kullanıcısına yanıt
    Hocam sorunuza cozum buldunuz mu sanirim ayni problem bende de var.

• eric cartman kullanıcısına yanıt
    Yok daha servise gidemedim. Ama dediğim gibi en kısa zamanda gidip çözüm bulacağım. Bu anladığım kadarı ile genel bir problem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarkSidesOfMe

araç bir depo benzin ile %50 şehir içi + %50 şehir dışı olarak toplamda 850 km yol yaptı.

Yani ortalama 7 litre/100km mi?
  • 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.