Şimdi Ara

yeni NİSSAN X-TRAİL 2014 - paylaşım platformu- (47. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.637
Cevap
56
Favori
187.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gastser

Ben küçük ama beni rahatsız eden ek bir parametresinden bahsetmek istiyorum. Araç yakıt tüketimi göstergesinin yetersiz olduğunu düşünüyorum. Anlık yakıt tüketimi vermiyor, yaklaşık 200 m'de bir tüketim verilerini yeniliyor. Aracı durdurduğunuzda ise tüketim hesaplaması baştan başlıyor. Yani bir yolculuk sırasında mola verirseniz, benzin almak için durursanız vs. yakıt tüketimi ile ilgili veriler sıfırlanıyor. Bu durum biraz sinir bozucu. (Not: Önceki aracım VW bora idi. Tüketimi anlık gösterip, yolculuk sırasında 2 saatlik molaya kadar kendini sıfırlamıyordu )

merhaba

yakıt tüketimi 1 sıfırlamıyor kendini
    2 olan yeniliyor diye biliyorum
  • gastser kullanıcısına yanıt
    Aynı konulardan ben de şikayetçiyim. Hatta bunları Nissan'a kadar yazdım. Çok basit bir programlama ile ideal hala getirilebilir ancak yapmamışlar. Oysa yol bilgisayarı ekranı ve sunulan veriler çok başarılı.

2. hafıza şayet araç 2-3 saatten fazla bir süre kullanılmadıysa sıfırlamalıydı. Bu Avrupa araçlarda böyle ve çok daha kullanışlı oluyor. Böylelikle bir tura çıktığınızda 1.hafızada tüm seyehati, 2. hafızada da o gün yaptığınız yolun verilerini görme şansınız olabilecekti.

Diğer hususa da aynen katılıyorum. Verilerin ekran güncellemesi her 30 sn de bir olduğu için sinir bozucu oluyor. Bunu 2-3 sn yapsalardı çok daha iyi olacaktı.

Araç çok güzel ama çözümü basit sıkıntılar mevcut. Bir ekleme de ben yapayım. Gösterge ışıklarının ışık seviye ayarı için +/- şeklinde ayar butonları mevcut fakat son kademeye kadar ışık %0-60 değişiyor ancak son tıkta birden %100 oluyor. Bunu niye daha kademeli geçiş şeklinde yapmamışlar anlamış değilim. Üstelik benim aracımda zaman zaman sadece klima grubunun ışık seviyesi %100 de takılı kalıp ışık şiddeti değişmiyor bu +/- butonları ile. Ancak aracı durdurup tekrar çalıştırdığımda düzeliyor. Servise gösterdim ancak yapacak bişey yok dediler. Bunun belki başka bir sebebi var ancak bulamadım. Düzgün başlıyor eve geldiğimde bakıyorum yine klima grubu ekstra parlak.

• arkadaşlar benim aracımın yakıt tüketimi göstergelerdeki verilerde 7.5 litre gözüküyor. fakat gerçekte yaktığı 8.3 litre oluyor. bunuda depoyu tamamen doldur boşalt sistemiyle denedim hemde 6 veya 7 kere. her seferinde fazla yakıyor. sizlerden hiç deneyen oldumu acaba. selamlar
  • Ben de lastik basınçlarıyla ilgili bir şey sormak istiyorum. Fabrika verisi bildiğiniz gibi önler 33 psi, arkalar 30psi. Bu bizim yollarımıza uygun mudur? 30 psi açıkçası az göründü gözüme. Ayrıca alışkanlık olarak 4 lastiği aynı basınca ayarlama eğilimindeyim. Arkada çoğunlukla 3 çocuğum oturuyor ve bagaj da fazla yüklü değil. Bu konuda bilgi veya deneyim paylaşabilecek olan var mı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Frasier -- 11 Şubat 2015; 11:30:35 >
  • pillon P kullanıcısına yanıt
    Açıkçası hiç denemedim ama böyle bir farkın olması beklenmez. Eğer veriler gerçekte böyle ise daha işin başında yakıt tüketimi az diye aldığımız araçta dolandırılıyoruz demektir ki, böyle bir durum bence büyük bir dolandırıcılık şekli ve suç teşkil edebileceğini düşünüyorum. Bu sebepten böyle bir durumun olmadığı düşünüyorum. Depoda kalan benzin miktarının değişken olabilme ihtimalinden doğan farklılığın bu sonucu oluşturması daha muhtemeldir diye düşünmekteyim.
  • depoda benzin kalma diye bi olay söz konusu değil. depoyu her seferinde gözle görebilecek şekilde full olarak dolduruyorum. doldurulan yakıt litresine göre ortalamayı ve mesafeyi karşılaştırıyorum. ve sonuç olarak bir depo yakıtla gidilen ortalama tüketim miktarında bu fark çıkıyor. bunu nasıl keşfettim derseniz arkadaşlar olarak araçla şehir dışı tatile gittik. 1000 km kadar yolculuk sonrası yakıt ücretini ortalamaya göre hesapladık. fakat çıkan sonuç ortada toplanan paradan daha çok yakıt ücreti ödemişim. bu olaydan sonra 6 veya 7 depodur deniyorum herseferinde 0.6 ila 1 litre az gösteriyor. servisle görüştüğümde olamaz böyle birşey diyorlar ama bendeki sonuç bu. sizlerinde denemesini istememdeki amaç ise sadece bendemi yoksa herkestemi böyle bir problem var onu merak ediyorum. herkeze kazasız belasız sürüşler...
  • İyi akşamlar bugun farkettim ki silecek suyum bittigi zaman araba ikaz vermedi bu benim arabada bir sorun mu yoksa sizin arabalarda da ikaz vermiyor mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • furkany7 F kullanıcısına yanıt
    Yok arıza değil hocam benim araçta da öyle bir ikaz yok.
  • Teşekkurler hocam eksik bir donanim bence yapilmasi gerekirdi

• Bende ollctum yaklasik %10 eksik gosteriyor.

• pillon P kullanıcısına yanıt
    Benim aractada boyle bir sorun soz konusu
    Son veriler
     yeni  NİSSAN X-TRAİL 2014          - paylaşım platformu-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkany7 -- 24 Şubat 2015; 3:50:21 >
    Merhaba,

bende özellikle uzak yol öçlümü yapıyorum ki anlık ölçümlerle;
    neredeyse birebir tutmakta.

ki aracımın 1 nolu sekmesi,
    yani yakıt durumu_1 suan 7.3 göstermekte.

sizin aracınız kac km de acaba ?
    ve bu hangi sartlarda kullanıldı ?

ben istanbul trafiğinde ;
    aracımın göstergesi ;7.4 göstermekte.

sehir içi verisi biraz düşük ama bu da pompa bazında 0,6-5 arası değişiyor acıkcası.

eger ki aracınızın km si 5 bin km den asagı ise bu oran oldukca normal ki daha set ettiği km yok demek.
    ama 5 bin km yi geçtiyseniz bir servise gitmeniz lazım derim.(bu arada verinizi tam bilmek lazım ortalama kmniz ortalama hız bilginiz gibi.)

bu arada resmini çektiğim yol İstanbul -Sakarya arası.

aracta 3 yetişkin,bir bebek ve bagaj agzına kadar dolu seklinde.

herkese kazasız sürüşler,
    iyi forumlar.

yeni  NİSSAN X-TRAİL 2014          - paylaşım platformu- yeni  NİSSAN X-TRAİL 2014          - paylaşım platformu-

• sanırım her yeni kasa araçta olduğu gibi bu aracı da 1 yıl daha beklemek gerekiyor,bahsedilen şikayetlerin,eksikliklerin küçük makyajlarla giderilmesinden sonra alınmalı
  • yagmurcukusu Y kullanıcısına yanıt
    Araç istanbul şehir içinde seri şekilde eco modsuz surulmuştur hatta kar zamanı kullanılmıştır oyuzden veri biraz yüksek mazotun çağunu yokuşta arabayı süre bilmek için yedim :)

6500 kmde araç.
    Her benzin aldığınızda Yakıt 1 i de sıfırlıyor musunuz?
  • evet ozaman son depoyla olan ortalamamı göremiyorum
  • Arkadaşlar herkese selam

Şanzıman probleminden sonra, yazılım güncellemesini yaptıran arkadaşlar , öncesi ve sonrasının tecrübelerini paylaşabilirmi lütfen.
    Şimdiden , teşekkürler ...

İyi forumlar ...
  • bluesky B kullanıcısına yanıt
    Ben 5000 km de Ankara Nissan servis BMS de güncelleme yapıldı. Şimdi araç 8300 km de.Günceleme yapıldıktan sonra araçta hiç bir problem olmadı.Araç vites geçisleri hissedilmez ve daha seri oldu:(otamatik vites)kesinlikle şu an hiç bir titreme,gaz kesme,yıgılma araçta kalmadı.180 km hıza defatle çıktım.Hiç bir sorun yok.Yakıt degerleri devamlı düşmekte.Kazasız belasız sürüşler. Allah hepimizi korusun.
  • Arkadaşlar bir konuda görüşünüzü almak istiyorum. Honda CRV aracımı satıp x-trail alma isteğim var. Aracı gördüm kullandım genel olarak beğendim. Ancak aracı sıfır asvaltta kullanmama rağmen yol sesi beni hayal kırıklığına uğrattı. İşin aslı aracı önde kullanırken kısmen rahatsız oldum ancak arkadaşım kullanırken arkaya geçtiğim zaman adeta şok oldum. Kaplama asvaltta nasıl bir ses olacağını düşünemiyorum bile. Yinede 1.6 dizel otomatik olması vesilesi ile aracı almayı düşünüyorum. Sormak istediğim yapılacak ses yalıtımı ne kadar faydalı olur? Satıcıya yol sesi çok fazla diye sorunca bana; maalesef böyle bir problem var o yüzden biz müşterilerimize ses yalıtımı öneriyoruz hatta size hediyemiz olsun dedi. Ne kadar etkili dedim, yarı yarıya sesi keser dedi. Gerçekten etkilimi? Görüşlerinizi bekleyecem....
  • quote:

Orijinalden alıntı: uzungöl

Ben 5000 km de Ankara Nissan servis BMS de güncelleme yapıldı. Şimdi araç 8300 km de.Günceleme yapıldıktan sonra araçta hiç bir problem olmadı.Araç vites geçisleri hissedilmez ve daha seri oldu:(otamatik vites)kesinlikle şu an hiç bir titreme,gaz kesme,yıgılma araçta kalmadı.180 km hıza defatle çıktım.Hiç bir sorun yok.Yakıt degerleri devamlı düşmekte.Kazasız belasız sürüşler. Allah hepimizi korusun.

Cevap için teşekkür ederim ...
    Kazasız belasız sürüşler dilerim ...
  • 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.