Şimdi Ara

yeni NİSSAN X-TRAİL 2014 - paylaşım platformu- (58. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.637
Cevap
56
Favori
187.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hocam, yeni crv'yi de bir gör derim ben.
  • quote:

Orijinalden alıntı: realgs

Sen tavsiyeye takılma arkadaşım. Ne yani çocuk olmasa 2 Kişilik araçmı almanız gerekecekti.
    Ona bakarsan QQ'da gereksiz, çocuk 10 Yaşından küçükse juke alın.böyle Saçma mantık olmaz.
    X-trail SUV segment bir araç ve sizin Canınız SUV istemişse Gönül rahatlığı ile alın. QQ SUV değil crossover sınıfıdır.

Satış danışmanı yok qashqai piyasası oturdu, istediğiniz zaman elden çıkarabilirsiniz, yok Türkiye qashqai' yi kabul etti, yakıtı daha az vb. birçok şey söyledi. Açıkcası bu kadar para verip 2.inci el sıkıntısı yapmayan yoktur diye düşünüyorum ama sıfır alırken de bunu düşünmek hiç mantıklı gelmiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ST'nin dedikleri dogru, QQ daha az yakar xtraile gore, ayrica xtrail'in 2. El piyasasi zayiftir.

• Ases4u A kullanıcısına yanıt
    Bizde de tersi bir durum olmuştu sayılır :D Hanım Juke istiyordu ama çocuk olduğu için ben daha büyük bagaj ve iç hacim istiyordum. Satış temsilcisi de aynı benim gibi konuşunca hanımı ikna edebilmiştik :D Aslında Juke a oturup test sürüşü yapınca hemen alıp gidesin geliyor ama bazı kriterlere göre araç arıyorsanız biraz durup düşünmek lazım. Biz QQdan daha az para verip full+full Juke alabilecekken daha az düşük konfigürasyondaki QQ aldık. Eğer parada sıkıntı yoksa X-Trail - CRV ya da başka bir model almakta tamamen özgürsünüz:D Karar ve zevk sizin. Ben son zamanlara kadar X-Trail , CRV, RAV4 gibi araçları düşünürken bu listeye Mitsubishi Outlander da ekledim, inceleyebilirsiniz. Marka model çok olunca karar vermek zor oluyor tabii :D Size şimdiden kolay gelsin :D
  • Doğru söylüyorsunuz 😊 akşam bu mevzu yemekte açıldı. Size bir sorum olacak Sizi qashqaiden x-trail' e düşündüren nedir? Birde siz olsanız 1.6 dizel otomatik Design Pack x-trail ile 1.6 dizel otomatik Black Edition arasında hangisine yönelirdiniz? Birde her iki modelin yakıt ortalaması gerçekte ne kadardır?

Hocam, bu soru kime.

• @munzo beye sormuştum ama sizinde bildiğiniz konularda fikrinizi öğrenmek isterim

:D Ben de tereddütte kalmıştım kime sorulduğuna dair :D Öncelikle, biz QQ'dan X-Trail'e geçmedik ne yazıkki. Bizimki uzun hikaye aslında :D QQ'mız vardı ama onu bayiye geri verip bir süre otomobilsizliğe geçeceğiz ne yazıkki :( Ancak bu yaz başında yeni QQ veya X-Trail alma düşüncemiz vardı, sorun yaşayınca bu plan iptal oldu haliyle.
    Ben X-Trail'i daha büyük ve gerçek SUV olması nedeniyle düşünüyordum, QQ ile takasa girecek olsak satın alımda epey bir avantajımız da olurdu muhtemelen. Genelde bir herhangi bir şey alıp yenileme zamanı gelince aynısının yeni modelini değil başka marka veya en azından aynı markanın başka modelini tercih ederim. Bu nedenle , senelerce mesela Honda Civic kullanan ve 2-3 senede bir yeni modelini alanlardan değilimdir. Telefonda bile hep başka model ve marka kullanmayı sevdiğimden asla bir Ayfoncu :D olamam ben :P
    Şimdilik otomobil alım işini dondurduğumuz için ben de ön hazırlık yapıp model beğenme aşamasına geçtim, bu nedenle araştırmalarım genelde bu sınıf ve yaklaşık aynı fiyat civarında dolaşıyor. CRV - RAV4 - Kia Sportage - Hyundai Tucson - Mitsubishi Outlander .... diye gidiyor liste :D Tucsonu fuarda biraz incelemiştim ama açıkçası detaylarını pek hatırlamıyorum , o kadar çok modele baktım ki :D Outlander'i de birebir incelemedim, sadece nette araştırıp yollarda gördüklerimle listeye aldım . Yakıt konusunu fazla dert etmiyorum, bizim burada benzin 70 cent = 1.8tl civarında :D Elbette bu demek değil 3-5 litrelik motor baktığım :D Burada mesela QQ ve X-Trail genelde 2000 benzinli motorla satılır :D Elbette dizel modeller de var ama pek revaçta değil. Ben de alacak olsam benzinli alırım yine.

• quote:

Orijinalden alıntı: munzo

:D Ben de tereddütte kalmıştım kime sorulduğuna dair :D Öncelikle, biz QQ'dan X-Trail'e geçmedik ne yazıkki. Bizimki uzun hikaye aslında :D QQ'mız vardı ama onu bayiye geri verip bir süre otomobilsizliğe geçeceğiz ne yazıkki :( Ancak bu yaz başında yeni QQ veya X-Trail alma düşüncemiz vardı, sorun yaşayınca bu plan iptal oldu haliyle.
    Ben X-Trail'i daha büyük ve gerçek SUV olması nedeniyle düşünüyordum, QQ ile takasa girecek olsak satın alımda epey bir avantajımız da olurdu muhtemelen. Genelde bir herhangi bir şey alıp yenileme zamanı gelince aynısının yeni modelini değil başka marka veya en azından aynı markanın başka modelini tercih ederim. Bu nedenle , senelerce mesela Honda Civic kullanan ve 2-3 senede bir yeni modelini alanlardan değilimdir. Telefonda bile hep başka model ve marka kullanmayı sevdiğimden asla bir Ayfoncu :D olamam ben :P
    Şimdilik otomobil alım işini dondurduğumuz için ben de ön hazırlık yapıp model beğenme aşamasına geçtim, bu nedenle araştırmalarım genelde bu sınıf ve yaklaşık aynı fiyat civarında dolaşıyor. CRV - RAV4 - Kia Sportage - Hyundai Tucson - Mitsubishi Outlander .... diye gidiyor liste :D Tucsonu fuarda biraz incelemiştim ama açıkçası detaylarını pek hatırlamıyorum , o kadar çok modele baktım ki :D Outlander'i de birebir incelemedim, sadece nette araştırıp yollarda gördüklerimle listeye aldım . Yakıt konusunu fazla dert etmiyorum, bizim burada benzin 70 cent = 1.8tl civarında :D Elbette bu demek değil 3-5 litrelik motor baktığım :D Burada mesela QQ ve X-Trail genelde 2000 benzinli motorla satılır :D Elbette dizel modeller de var ama pek revaçta değil. Ben de alacak olsam benzinli alırım yine.

Teşekkür ederim 😊
    Söylediklerinize katılmamak elde değil. Bakalım biraz düşünmek gerekiyor, hayırlısı artık.

Hayırlısı olsun. Umarım en keyif alacağınız ve sizi tatmin edecek olan aracı alırsınız . Biz QQ ve Crosover sınıfını çok sevdik ve sedan tarzı bir araç düşünmüyoruz yeni alım aşamasında. Elbette daha zaman var ve o ana kadar pekçok şey değişebilir ve gidip Reno Clio almak durumunda da kalabiliriz :(
    İlk araç araştırmalarında QQ'ya verdiğimiz paranın yarsından biraz fazlasına kadar bir araç bakıyorduk, krediye borca girmeden peşin alalım diye. Hanımın hatchback tarzı hoşuna gidiyordu ben ise bagaj çocuklu aileye yetmeyeceğini söylüyordum. Önce birkaç sedan model baktık, Kia Rio , Skoda Octavia, Peugeot 408, Hyundai Solaris ( Orada yaklaşık olarak Accent Blue gibi ), Kia Ceed , Opel Meriva gibi bi dünya modeli test ettik, başka modellere de netten baktık. Sonunda önce Merivaya kapora verdik ama pek içimize sinmedi özellikle renk olarak:D ellerinde sadece beyaz vardı ve biz beyaz araç istemedik ve iptal ettik. Sonrasında hanımın ısrarı üzerine Juke için kredi başvurusu yaptık ve onay geldi ama bu arada biz QQ almaya karar vermiş olduk :D
    Gördüğünüz gibi , neye niyet neye kısmet bizimkisi. Umarım siz bu kadar fazla model arasında kalmaz ve en seveceğinizi seçersiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: munzo

Hayırlısı olsun. Umarım en keyif alacağınız ve sizi tatmin edecek olan aracı alırsınız . Biz QQ ve Crosover sınıfını çok sevdik ve sedan tarzı bir araç düşünmüyoruz yeni alım aşamasında. Elbette daha zaman var ve o ana kadar pekçok şey değişebilir ve gidip Reno Clio almak durumunda da kalabiliriz :(
    İlk araç araştırmalarında QQ'ya verdiğimiz paranın yarsından biraz fazlasına kadar bir araç bakıyorduk, krediye borca girmeden peşin alalım diye. Hanımın hatchback tarzı hoşuna gidiyordu ben ise bagaj çocuklu aileye yetmeyeceğini söylüyordum. Önce birkaç sedan model baktık, Kia Rio , Skoda Octavia, Peugeot 408, Hyundai Solaris ( Orada yaklaşık olarak Accent Blue gibi ), Kia Ceed , Opel Meriva gibi bi dünya modeli test ettik, başka modellere de netten baktık. Sonunda önce Merivaya kapora verdik ama pek içimize sinmedi özellikle renk olarak:D ellerinde sadece beyaz vardı ve biz beyaz araç istemedik ve iptal ettik. Sonrasında hanımın ısrarı üzerine Juke için kredi başvurusu yaptık ve onay geldi ama bu arada biz QQ almaya karar vermiş olduk :D
    Gördüğünüz gibi , neye niyet neye kısmet bizimkisi. Umarım siz bu kadar fazla model arasında kalmaz ve en seveceğinizi seçersiniz.

Bizim için 2 seçenek var ya qq x-tronik Black Edition yada x-trail Design Pack... Seçimde sadece yakıt tüketimi, 2. El ve donanım belirleyici olacak. Forumlarda herkes farklı konuşuyor, satış temsilcileri bildiğiniz gibi..iki arada bir derede kaldık yoksa arabayı buldum ist.'e gidip alacaktım

2. El ve yakit tuketimi kriterleri icin QQ.

Aslında çok rahat bir bütçeye sahip olmadığım halde herhangi bir ürün alırken onun ikinci el fiyatının ne olacağını düşünerek pek birşey almam. Yani daha doğrusu, satın alırken onu satmayı düşünmem. Elbette satış zamanı gelince epey zarar edebilirsiniz ama satana kadar da aracınızın keyfini çıkarırsınız. Diğer türlü forumda da sık sık paylaşıldığı gibi "yok benim araç 6.5 yaktı , ooo sen çok yakıyorsun ben 6.3 en fazla" gibi kuruş peşine düşecekseniz bence çok daha ekonomik motorlu başka sınıf bir araç araç alın. QQ da olsa X-Trail de olsa ne kadar ekonomik olsalar da gaza basınca yakacak. Madem tercihlerinizi 2'ye düşürebilmişsiniz , alın siz X-Trail'i dağ tepe keyfini çıkararak kullanın derim ben.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fakay2015

hocam, hayırlı uğurlu olsun. neden crv tercih etmedin?

Merhaba,

Allah razı olsun, çok teşekkür ederim.
    CRV'yi de uzun zaman inceledim ve takip ettim.
    Gerçekten dış tasarım ve motor üstünlüğü çok güzel.
    Ancak uzun yıllar Grand Scenic'ten alışık olduğum ve iç mekanı çok ferah gösteren bej rengi sanırım Xtrail'i seçmemdeki en önemli etken oldu.
    CRV'nin iç mekanı bana biraz boğucu ve klostrofobik geldi. Siyah renkli deri döşemeye oldum olası ısınamamışımdır.
    Elektrikli fren ve 7 koltuk seçeneği de önemli oldu.

CRV'yi tercih eden arkadaşlarıma da saygım var ve onlarında kendi zevklerine göre tercih yaptıklarını düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ases4u

quote:

Orijinalden alıntı: the_conan

Herkese Merhaba...

Tam 1 yıldır forumu sessiz sedasız izliyordum.
    Sanırım artık yazma vakti geldi dostlar...:)

Rabbim nasip etti dün 2015 X Trail Platinium Premium Pack aracımı teslim aldım.
    Yazılanları harfiyen okudum ve bu aracı kullanan ya da yakından takip eden sizlerin düşüncelerini çok yakından büyük bir saygıyla takip ettim.

Aracı henüz 80 km kullandım ama belli ki bu araç farklı bir makina.
    Daha önce uzun süreler Grand Scenic ve Sportage kullandım. Mukayese yapmak yanlış bir davranış olur.
    Zaman zaman deneyimlerimi sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyarım.

Dün sadece direksiyon bir miktar ağır geldi bana. Aradım ancak bulamadım. Acaba direksiyonun sport, normal ya da başka bir kullanım modu var mıdır.?

Allah hepimize ağız tadı ile kullanabileceğimiz kazadan beladan uzak sürüşler nasip etsin.
    Amin.

Hayırlı uğurlu olsun. Allah güle güle kullanmayı nasip etsin. Benimde bugün satış danışmanı beyfendi kafamı karıştırdı. X-TRAİL pazarlığı yaparken ben olsam üç kişilik bir aile için qashqai tavsiye ederim dedi. Eşim de bende kararsız kaldık. Ya sizce arkadaşlar, parayı denkleştirdik derede boğukduk.

Çok teşekkür ederim iyi niyet temennileriniz için...

Bence aklınızın karışmasına hiç gerek yok. Bu tamamen beklentilerinize yönelik bir karar.
    Dolu versiyonlarında teknik donanım olarak aralarında hemen hemen hiç bir fark yok. Sadece XTrail kasa itibari ile daha büyük yani bayaa hacimli.

Bütçe konusunda da sıkıntı yaşamayacağınızı anladım. Nacizane tavsiyem seçiminizi XTrail'den yana yapmanız olacaktır.

Sevgiler.

• Herkese Selamlar,

XTrail'i kullanan deneyimli arkadaşlarımdan birkaç konuda yardım rica edebilir miyim.?

1- Navigasyon kullanımında doğrudan MAP tuşuna basıldığında o anki konumunuzu haritadan göteriyor mu.? Yoksa bu tuş hedef ayarlandığında sadece diğer seçeneklerden haritaya geçiş yapabilmek için midir?

2- Navigasyon ayarlarında "Konumunu Göster" seçeneği var. Bu seçeneğin aslında bildiğiniz gibi aracın bulunduğu Enlem ve Boylam bilgilerini göstermesi lazım. Bende bu değerler boş geliyor. Acaba GPS'te mi bir sorun var.?

3- Start/Stop özelliğini kökten kapamanın bir yolu var mı.? Aracı çalıştırdığımda kullanmak istemessem bunu sol alttaki düğmeden her seferinde kapatmak zorunda mıyım.?

4- Ses/müzik sistemi ayarlarında Bass-Tiz-Balance ayarı var. Ancak kullanım klavuzundaki BASS BOOST seçeneği bende yok. Bu bir hata mıdır.?

5- Sanırım 2015 model araçta 2013 model bilgilerin yüklü olduğu Navigasyon SD kartı acısını taşıyan tek ben değilim.

6- Direksiyon Modu internet sayfasında PPP ler için Normal - Sport olarak 2 seçenek olarak bildirilmiş. Ancak ben direksiyonun ağırlık modunu ayarlayan bir setup bulamadım.

Yardımcı olabilirseniz minnettar olurum.
    Teşekkürler....:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_conan -- 23 Temmuz 2015; 11:47:28 >

• the_conan T kullanıcısına yanıt
    hocam, crv'de de bej döşeme seçeneği var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ases4u

quote:

Orijinalden alıntı: realgs

Sen tavsiyeye takılma arkadaşım. Ne yani çocuk olmasa 2 Kişilik araçmı almanız gerekecekti.
    Ona bakarsan QQ'da gereksiz, çocuk 10 Yaşından küçükse juke alın.böyle Saçma mantık olmaz.
    X-trail SUV segment bir araç ve sizin Canınız SUV istemişse Gönül rahatlığı ile alın. QQ SUV değil crossover sınıfıdır.

Satış danışmanı yok qashqai piyasası oturdu, istediğiniz zaman elden çıkarabilirsiniz, yok Türkiye qashqai' yi kabul etti, yakıtı daha az vb. birçok şey söyledi. Açıkcası bu kadar para verip 2.inci el sıkıntısı yapmayan yoktur diye düşünüyorum ama sıfır alırken de bunu düşünmek hiç mantıklı gelmiyor.

Satıcı size kibarca şunu demek istemiş;
    "X trail isterseniz şu an sıra olduğundan 1 ay sonra satış olacağı için satış primimi ancak 2 ay sonra alacağım. Ama qq derseniz otoPark, yer gök qq dolu, hemen satışı yapalım "
    Siz itibar etmeyin, xtrail alın. Her ikisini de kullanan biri olarak naçizane tavsiyem budur.

• Mesajınız için teşekkür ederim. Her ikisini kullanan biri olarak size sormak istediğim arasındaki bariz farklar nedir. Şuan hazırda istediğimiz otomatik x trail design pack var.
    Değerli Tecrübe ve bilgileriniz için Teşekkür ederim.

• Arkadaslar xtrail 19 jantli kullananlar.lastik basinclariniz nedir?yol bikgisayarindaki 2.2 bar 35 psi anlaminami geliyor?onlere 35 arkalara 32 mi basacagiz?servis bile bilmiyorda:))

• 
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.