Şimdi Ara

yeni NİSSAN X-TRAİL 2014 - paylaşım platformu- (59. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.637
Cevap
56
Favori
187.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Malzeme kalitesi ve ferahlık diyebiliriz mesela. Kullanılan malzeme ayni gibi gözükse de kalitesi farklı. Qq da 1.5 motor tercih edecekseniz otomatik vites seçeneği olmadığını da ismarlahatırlatmakta yarar var. Bir de xt virajlara girerken daha güvenli geliyor bana.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar dün lastik yarıldı. Çekiciyle lastikciye gittim. Geçici onardı değişmesi gerekiyor. Bizim araçlarda stepne olayı nasıl? Birebir uyumlu stepne var mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdembakan

Malzeme kalitesi ve ferahlık diyebiliriz mesela. Kullanılan malzeme ayni gibi gözükse de kalitesi farklı. Qq da 1.5 motor tercih edecekseniz otomatik vites seçeneği olmadığını da ismarlahatırlatmakta yarar var. Bir de xt virajlara girerken daha güvenli geliyor bana.

Mesajını için teşekkür ederim. Düşündüğümüz iki model içinde 1.6 Dizel Otomatik. Ya qashqai ppp yada x-trail Design Pack... Almışken x-trail qashqai'ye göre daha cazip geliyor ama kafama takılan performans ve 2 elde çok fazla bir değer kaybı. Siz ikisinide test etmiş, sahip olmuş biri olarak ne düşünüyorsunuz?

• Ases4u A kullanıcısına yanıt
    hocalar, bugün xtrail test ettim, 2015 model test aracı yeni gelmişti bayiye, ikinci test eden kişiydim... 2 gün önce de crv'yi test etmiştim ama yarın crv'yi tekrar test edeceğim. ilk dikkatimi çeken şeyler, düşük hızlarda bile, motor sesinin içeriye oldukça fazla gelmesi oldu. araç yeni olduğu için mi, yoksa forumda başka arkadaşların söylediği şekilde bu durum hep böyle mi bilmiyorum. iç malzeme kalitesi QQ'dan daha önde. deri döşeme QQ'da suni iken, xtrail'de danadan gerçek deriymiş. bej renk araca çok yakışmış, deri döşeme crv'deki açık renk döşemeye göre daha sert. vites geçişlerini hissetmiyorsunuz, herkesin belirttiği üzere, ilk kalkış biraz hantal.. stop/start gayet başarılı, klima açıkken bile belli koşullar altında çalışıyor, crv testinde stop/start devreye girmemişti hiç, xtrail'de bir kaç kez devreye girdi. arka taraftaki tiyatro oturma düzeni gayet başarılı. konfor açısından, crv'yi yarın tekrar test edip düşüncelerimi paylaşacağım. direksiyon üzerindeki butonlar çok büyük geldi bana ve tasarım açısından zayıf. malesef cam açma/kapama butonları QQ'daki ile aynı ve kalitesiz. halı paspası da beğenmedim açıkçası.

• quote:

Orijinalden alıntı: fakay2015

hocalar, bugün xtrail test ettim, 2015 model test aracı yeni gelmişti bayiye, ikinci test eden kişiydim... 2 gün önce de crv'yi test etmiştim ama yarın crv'yi tekrar test edeceğim. ilk dikkatimi çeken şeyler, düşük hızlarda bile, motor sesinin içeriye oldukça fazla gelmesi oldu. araç yeni olduğu için mi, yoksa forumda başka arkadaşların söylediği şekilde bu durum hep böyle mi bilmiyorum. iç malzeme kalitesi QQ'dan daha önde. deri döşeme QQ'da suni iken, xtrail'de danadan gerçek deriymiş. bej renk araca çok yakışmış, deri döşeme crv'deki açık renk döşemeye göre daha sert. vites geçişlerini hissetmiyorsunuz, herkesin belirttiği üzere, ilk kalkış biraz hantal.. stop/start gayet başarılı, klima açıkken bile belli koşullar altında çalışıyor, crv testinde stop/start devreye girmemişti hiç, xtrail'de bir kaç kez devreye girdi. arka taraftaki tiyatro oturma düzeni gayet başarılı. konfor açısından, crv'yi yarın tekrar test edip düşüncelerimi paylaşacağım. direksiyon üzerindeki butonlar çok büyük geldi bana ve tasarım açısından zayıf. malesef cam açma/kapama butonları QQ'daki ile aynı ve kalitesiz. halı paspası da beğenmedim açıkçası.

Teşekkür ederim değerli paylaşımlarınız için.

• hocalar, 2015 xtrail'de kapılar hıza duyarlı otomatik kapanıyor mu? ben kapanmıyor diye biliyorum ama bugün ST bana kapandığını söyledi. acil bilgi lütfen.
  • fakay2015 F kullanıcısına yanıt
    Ben beceremedim. Bu arada siz bayağı araştırdınız muhtemelen benden çok şey biliyosunuz araçla ilgili. Ben de ne alacağınızı merak ediyorum.

• ddurusu kullanıcısına yanıt
    Hocam, ben de merak ediyorum ne alacagimi.

• Hocalar, xtrail bir miktar gurultulu gibi geldi bana. Test Araci sifirdi, o yuzden mi, yalitim mi zayif, yoksa motor sanziman kombinasyonundan dolayi mi.

• Gürlüyor hocam, dosta güven düşmana korku veriyor :)
    Ben bu yazılım güncellemeyle düşük devirlerdeki torku düşürdüklerini düşünüyorum. Benim eski araç daha çevikti şanzuman gitti. Bir makine mühendisi arkadaşım cvt nin sıkıntısı düşük devirlerde yüksek torka gelmez o yüzden dizel araçlarda pek uygulanmıyor diyordu.

• ddurusu kullanıcısına yanıt
    Hocam, bu sesi azaltmak icin yapilacak bir sey var mi. Motor sesi yalitim islemi var mi.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ases4u

quote:

Orijinalden alıntı: realgs

Sen tavsiyeye takılma arkadaşım. Ne yani çocuk olmasa 2 Kişilik araçmı almanız gerekecekti.
    Ona bakarsan QQ'da gereksiz, çocuk 10 Yaşından küçükse juke alın.böyle Saçma mantık olmaz.
    X-trail SUV segment bir araç ve sizin Canınız SUV istemişse Gönül rahatlığı ile alın. QQ SUV değil crossover sınıfıdır.

Satış danışmanı yok qashqai piyasası oturdu, istediğiniz zaman elden çıkarabilirsiniz, yok Türkiye qashqai' yi kabul etti, yakıtı daha az vb. birçok şey söyledi. Açıkcası bu kadar para verip 2.inci el sıkıntısı yapmayan yoktur diye düşünüyorum ama sıfır alırken de bunu düşünmek hiç mantıklı gelmiyor.

Satıcı size kibarca şunu demek istemiş;
    "X trail isterseniz şu an sıra olduğundan 1 ay sonra satış olacağı için satış primimi ancak 2 ay sonra alacağım. Ama qq derseniz otoPark, yer gök qq dolu, hemen satışı yapalım "
    Siz itibar etmeyin, xtrail alın. Her ikisini de kullanan biri olarak naçizane tavsiyem budur.

Erdem Bey sabah sabah güldürdünüz. 10 numara simültane tercüme olmuş sizinkisi :) :) :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Frasier -- 25 Temmuz 2015; 9:54:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ozerkut

Arkadaslar xtrail 19 jantli kullananlar.lastik basinclariniz nedir?yol bikgisayarindaki 2.2 bar 35 psi anlaminami geliyor?onlere 35 arkalara 32 mi basacagiz?servis bile bilmiyorda:))

Sayın ozerkut, fabrika tavsiyesi lastik basınçları önler 33 psi, arkalar 30 psi. Tabi bunlar bildiğiniz gibi üretici firma tarafından pürüzsüz asfalt ve normal yüklü araç için tavsiye edilen değerler.
    Ben bir sefer 35 psi yaptırdim ve iki dakika sonra lastikçiye geri dönerek 33'e indirttim. Çok zıplattı. Bence ön lastikler için 33-34 psi, arkalar için 30-34 psi aralığı uygun. yükünüze ve yol şartlarınıza göre uygun olanı siz daha iyi belirlersiniz. Ben sürekli asfalt yolda ve yazın genelde bagaj yüklü ve zaman zaman 7 kişi kullandığım için dört lastik 33 psi kullanıyorum şu sıralar.

• quote:

quote:

Mesajını için teşekkür ederim. Düşündüğümüz iki model içinde 1.6 Dizel Otomatik. Ya qashqai ppp yada x-trail Design Pack... Almışken x-trail qashqai'ye göre daha cazip geliyor ama kafama takılan performans ve 2 elde çok fazla bir değer kaybı. Siz ikisinide test etmiş, sahip olmuş biri olarak ne düşünüyorsunuz?

Sayın Ases4u,
    Ben de X-trail design pack var, eğer modelle ilgili sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım.
    Tabii ki 2. el değeri önemli, bunu buradaki herkes düşünmüştür. Ancak x-trail nispeten yeni bir araç olduğu için 2. el piyasası hakkında iyi veya kötü birşey söylemek için biraz erken bence. Her halükarda, günümüz vergi sisteminde, ortalama üstü kaliteli, 1.6 lt. dizel ve otomatik bir aracın 2. el talebinin de iyi olacağını düşünmek yanlış olmaz.
    Tabii burada 2. el kriterini düşünürken arada aracı kullanacağınız zamanı es geçmemek lazım :) . Yani 2. el değeri satmaya karar verdiğiniz sırada önem kazanacak ve bu ortalama 2-5 sene arası bir süre demektir. Diyelim ki 4 sene sonra satmaya karar verdiğinizde, aradaki zamanı keyifli geçirmiş olmanın önemi sizin için ne kadar ön plandaysa kararınızı ona göre verin. Yanınızdan bir x-trail geçtiğinde gözünüz ona takılacaksa 2. el avantajının bir önemi kalmaz bence. Ayrıca 2. el o sıradaki ekonomik durum, araç temizliği, uygun alıcının denk gelmesi gibi başka faktörleri de içerir. Yani siz qq satmaya karar verirsiniz, o sırada sizinkiyle aynı özellikte 50 tane daha satılıyordur. Beklediğiniz 2. el avantajını yaşamadığınız için bu sefer hayal kırıklığı olur. X-trail satmaya karar verirsiniz, tam sizin aracı isteyen bir alıcı denk gelir, 1 günde satarsınız. Bunun bir garantisi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Frasier -- 25 Temmuz 2015; 9:57:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Frasier

quote:

quote:

Sayın Ases4u,
    Ben de X-trail design pack var, eğer modelle ilgili sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım.
    Tabii ki 2. el değeri önemli, bunu buradaki herkes düşünmüştür. Ancak x-trail nispeten yeni bir araç olduğu için 2. el piyasası hakkında iyi veya kötü birşey söylemek için biraz erken bence. Her halükarda, günümüz vergi sisteminde, ortalama üstü kaliteli, 1.6 lt. dizel ve otomatik bir aracın 2. el talebinin de iyi olacağını düşünmek yanlış olmaz.
    Tabii burada 2. el kriterini düşünürken arada aracı kullanacağınız zamanı es geçmemek lazım :) . Yani 2. el değeri satmaya karar verdiğiniz sırada önem kazanacak ve bu ortalama 2-5 sene arası bir süre demektir. Diyelim ki 4 sene sonra satmaya karar verdiğinizde, aradaki zamanı keyifli geçirmiş olmanın önemi sizin için ne kadar ön plandaysa kararınızı ona göre verin. Yanınızdan bir x-trail geçtiğinde gözünüz ona takılacaksa 2. el avantajının bir önemi kalmaz bence. Ayrıca 2. el o sıradaki ekonomik durum, araç temizliği, uygun alıcının denk gelmesi gibi başka faktörleri de içerir. Yani siz qq satmaya karar verirsiniz, o sırada sizinkiyle aynı özellikte 50 tane daha satılıyordur. Beklediğiniz 2. el avantajını yaşamadığınız için bu sefer hayal kırıklığı olur. X-trail satmaya karar verirsiniz, tam sizin aracı isteyen bir alıcı denk gelir, 1 günde satarsınız. Bunun bir garantisi yok.

@Dr. Frasier aydınlatıcı ve yardım dolu mesajınız için teşekkür ederim. Gerçekten yapıcı bir mesaj.

Bir arkadaşım X-TRAİL in en fulünü 1 ay önce aldı. Kendisinin anlatımı ile çok memnunum 35-40 krş yakıt ile SUV' a biniyorum. Qashqai falan düşünme aradaki malzeme kalite farkı bariz, alacaksan en fulünü al ama (kendiside güldü) birçok özelliği de kullanmıyorsun, dedi.

Ben, eşim ve 6 aylık delikanlıdan oluşan 3 kişilik çekirdek aile olmamıza rağmen kısa zamanda 7-8 kişi olabilen bir aile eşrafına sahibiz. Yazları tatil olarak karadeniz de yolları stabilize olan köyümüzün yaylasına ve İzmir/balıkesir tarafına gideriz. Amacımız alacağımız modelin konfor, yakıt ve sorunsuzluk olarak bizi üzmemesi. Bu 3 özelliği tabiki herkes ister ama bulunduğum şehir olarak en yakın nissan servislerine uzaklık Ankara 3 saat İzmit 4 saat mesafede bizim için ayrıca önem arzediyor. Bunun için bariz kronik hale gelmiş sorun olan araçlara yaklaşmak istemiyoruz. Qashqai ve x-trail otomobil piyasasında kim ne derse desin en yakışıklı ve göz alıcı araçlar ve 4-5 yıl bineceğimiz için doğru bir seçim yapmak istiyoruz.

• Ases4u A kullanıcısına yanıt
    Delikanlıyı sağlıkla sıhhatle büyütün :) Tatile çıkarken onun eşyaları zaten tek başına SUV alma sebebi olabilir :)
    Donanım beklentisi kişisel tabii ki. Bütün ful araçlarda zaten donanımın çoğu kırk yılın başı kullanılır ama gerektiğinde kullanmak insana biraz da psikolojik bir haz verir. Aradaki fiyat farkına değip değmeyeceği yine kişisel düşüncedir. Ben baz donanım sayılabilecek bir kulanıcısı olarak sadece zaman zaman çevre görüş sistemi olsaydı diye düşündüğüm oluyor diyebilirim. O da nadir. Diğer donanımlar pek önemli değil benim gözümde. Hatta üst donanım alsaydım şerit değiştirme ikazını kapatırdım herhalde çünkü test aracında en ufak bir direksiyon hareketinde ötüp duruyordu :)
    Tavanın tamamen cam olması çok büyük artı benim için, özellikle arkada oturanlar büyük ferahlık hissi veriyor. Diz mesafesi ve arka koltuk genişliği de öyle. Hatta sadece 4 çocuk (16- 10 yaş arası) olduğu zaman bazen arka koltuğu açmaya üşenip arkaya yanyana rahatça oturuyorlar.
    Hangisini tercih ederseniz edin kazasız, sağlıkla kullanmanızı dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Frasier

Delikanlıyı sağlıkla sıhhatle büyütün :) Tatile çıkarken onun eşyaları zaten tek başına SUV alma sebebi olabilir :)
    Donanım beklentisi kişisel tabii ki. Bütün ful araçlarda zaten donanımın çoğu kırk yılın başı kullanılır ama gerektiğinde kullanmak insana biraz da psikolojik bir haz verir. Aradaki fiyat farkına değip değmeyeceği yine kişisel düşüncedir. Ben baz donanım sayılabilecek bir kulanıcısı olarak sadece zaman zaman çevre görüş sistemi olsaydı diye düşündüğüm oluyor diyebilirim. O da nadir. Diğer donanımlar pek önemli değil benim gözümde. Hatta üst donanım alsaydım şerit değiştirme ikazını kapatırdım herhalde çünkü test aracında en ufak bir direksiyon hareketinde ötüp duruyordu :)
    Tavanın tamamen cam olması çok büyük artı benim için, özellikle arkada oturanlar büyük ferahlık hissi veriyor. Diz mesafesi ve arka koltuk genişliği de öyle. Hatta sadece 4 çocuk (16- 10 yaş arası) olduğu zaman bazen arka koltuğu açmaya üşenip arkaya yanyana rahatça oturuyorlar.
    Hangisini tercih ederseniz edin kazasız, sağlıkla kullanmanızı dilerim.

Samimi mesajınız için teşekkür ederim, maşallah Allah evlatlarınızı Size bağışlasın. Kısmetse tercihimiz x-trail olacak. Önümüzdeki hafta tekrar bayiler ile son bir defa daha araç ve fiyat olayını görüşüp alım aşamasına geçeceğiz. Renk olarak içi bej döşeme olacak şekilde dış rengi seçmeyi düşünüyoruz. Alım aşamasında sizin bir tavsiyeniz var mı? Şunu da ekleyin veya bayide şunu da yaptırsanız iyi olur diyeceğini var mı? Teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: fakay2015

Hocam ST'nin dedikleri dogru, QQ daha az yakar xtraile gore, ayrica xtrail'in 2. El piyasasi zayiftir.

Xtrail'in 2.el piyasasının zayıf olduğuna/olacağına katılmıyorum.Nedenine gelince:

Dünya artık eski dünya değil. Nüfus yoğunluğu şehirlere sıkışmış durumda ve insanların beklentileri değişti.
    Artık güvenlik ön planda yerini aldı.Araç kullanırkende insanlar artık daha güvende hissedeceği ve araca daha çok hakim olup,çevresel gözlemi daha kolay yapacakları araçlar istiyorlar.bunlarda sedan tipi araçlardan ,yerden yüksek araçlara kayma demektir. Para durumuna göre MPV'den SUVa kadar değişik segmentlere
    yöneldiler. Bunu yaparkende eski hantal ve yüksek CC araçlar yerine, sedan araçlardaki motor/tüketim/performans arıyorlar.
    bu sebeple Crossover segmenti yaratıldı ve 1.6 dizel otomatik ile vazgeçilmez oldu crossover segmenti.
    Bunun yaratıcısı QQ'de en çok satan oldu.Dolayısı ile iyi bir 2.el piyasası var.
    Xtrail ise eski kasası ile daha çok dağda bayırda istediğin gibi kullan tipli, köşeli bir araçtı. 2000 cc motoru ile şehir hayatına ayak uyduramıyordu.
    bu yüzden QQ gibi bir 2.el piyasası yoktu.
    Şimdi ise Nissan radkal ir karar ile QQ'yi crossover segmentinden SUV segmentine upgrade edip, aynı çok satan şekline sokmak için
    SUVlaşmış QQ yaptı ve adını Xtrail yaptı.Artık Xtrail, o eski Xtrail değil. 1600 CC dizel otomatik seçeneği ile sevilen sayılan QQ formunun kaslanmış halini aldı ve adeta o segmentte de yok satıyor. Çok yakında bu kasa ile kendi 2.elini yaratacaktır.rakipleri daha yeni yeni 1600 cc dizel otomatik geliştiriyor,
    ve ilk satış fiyatları hala Xtrailden pahalı.

Evet QQye göre 1 lt daha çok yakacaktır belki ama o sınıf alan insan 100 kmde bilmemkaç lt yerine bilmemkaç lt+1 lt yakmasını çokta umursamaz.

• Dr. Frasier D kullanıcısına yanıt
    hocam, ben de xtrail ppp düşünüyorum. ben aracı 2 kez test ettim bu hafta içi. aynı zamanda, crv'yi de test ettim. motor sesi içeriye biraz fazla mı geliyor xtrail'de? bir de sürüş konforu nasıl sizce?

ayrıca, kapılar hıza duyarlı otomatik kapanıyor mu? ben hayır diye biliyorum ama ST evet dedi.
  • hocam, bugün tekrar crv, arkasından hemen xtrail testi yaptım. bugün, xtrail'in sesi beni o kadar da rahatsız etmedi, sanırım alıştım :) ama crv ses yalıtımı konusunda daha başarılı diyebilirim. araçlar hakkında biraz daha fikir sahibi oldum, bence ikisi de alınabilir, her ikisinin de birbirine göre artıları eksileri var. xtrail ve crv arasında kalanlar için, eksileri artıları aşağıda tekrar belirteyim, bunlar bana göre olanlardır tabii ki...

xtrail ve crv karşılaştırması:

1. motor-şanzıman uyumu açısından crv.
    2. motor ve yol ses yalıtımı açısından crv.
    3. sürüş konforu ve sağlamlık açısından crv.
    4. deri döşeme kalitesi açısından crv.
    5. ikinci el tutulması açısından crv.

6. iç mekan ferahlığı, yükseklik hissiyatı açısından xtrail.
    7. donanımsal zenginlik açısından xtrail (çevre görüş sistemi, otomatik park sistemi, açılabilir sunroof, ısıtmalı/soğutmalı bardak tutucu, tiyatro oturma düzeni, elektrikli el freni xtrail'de mevcut, crv'de yok.)
    8. en full donanımları için, fiyat uygunluğu açısından xtrail.
    9. yakıt ekonomisi açısından emin değilim.. başabaş olabilir diye düşünüyorum.
    10. bagaj hacmi açısından xtrail.
    11. iç mekan tasarımı ve görsellik açısından xtrail.
    12. bekleme yapmadan satın alma opsiyonu açısından xtrail.

11. xtrail'de olmayan ama crv'de olan bazı basit özellikler:

a. sürücü harici camlar tek tıkla açılıp kapanmaz
    b. dikiz aynaları aracı kapatınca otomatik kapanmaz
    c. ambiyans aydınlatması ön konsol altı ile sınırlıdır (tavan, kapı altlarında ambiyans aydınlatma yok)
    d. kumanda ile camlar açılıp kapanmaz
    e. kapılar hıza duyarlı otomatik kapanmaz diye biliyorum ama ST olduğunu söyledi.. (tekrar soracağım bunu.)

xtrail'de cam ve ayna modulü (350 TL) ile a (sadece sürücü tarafından olmak üzere), b ve c problemleri gideriliyor.

sonuç olarak, bendeki izlenim şu: hangisini alırsanız alın, sizi mutlu edecek havası var iki aracın da. sağlamlık, sürüş konforu, motor-şanzıman uyumu arıyorsanız, crv... biraz daha teknolojik donanımsal özellikler olsun, içi biraz daha cancanlı olsun diyorsanız, xtrail.

ben henüz seçimimi yapmadım ama :)

• 
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.