Şimdi Ara

yeni NİSSAN X-TRAİL 2014 - paylaşım platformu- (61. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.637
Cevap
56
Favori
187.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hocam, ses abartı şiddette ama, yani kulağın alışacağı tonda değil. belki, aracın agırlıgına göre ses şiddeti de artıyordur bilmiyorum. toyota'nın bazı modellerinde bu sorun çok olmuş ama düzeltilememiş sanırım
  • fakay2015 F kullanıcısına yanıt
    Yok öyle üzecek bi ses değildi bendeki.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • fakay kardeş hayırlı olsun... crv deki iç malzeme kalitesizlik yüzünden karar veremedim. gerçekten açık renk koltuk ve göğüs farkediyor.
    ses 1 ay içinde geçer merak etme... face grubunada katıl.. izlenimlerini bekliyoruz..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fakay2015

hocalar, bugün aldığım sıfır xtrail'de şöyle bir şey gözlemledim. aracı aldım, ışıklarda durmak için frene bastım, freni iyice kökleyince bayagi bir ses geldi frenden, aynı ses ayağı frenden hafif çekerken de oldu. hemen servisi aradım, serviste usta ile test sürüşüne çıktım, usta sesi dinledi, sesin aracın yeni olmasından dolayı normal olduğunu ve zamanla geçeceğini söyledi. nissan merkezi aradım, konuştuğum kişi de aynı şeyi söyledi, hatta kendisinin başka bir marka sıfır aracında da aynı durumun olduğunu, 2-3 ay içinde geçtiğini söyledi. daha sonra konuyla ilgili galerici bir arkadaşı aradım, o da benzer bir yorum yaptı.

normal mi bu ses olayı, aracın yeni olmasından kaynaklı? yoksa, balatalarda vs sorun mu var?

işin garibi, her sıfır araçta bu durumun olmamasıymış, bir başka bayide test ettiğim sıfır xtrail'de bu durum yoktu mesela.

X-Trail i seçmenizdeki etkenler nelerdir? Eminim benim gibi almak isteyen birçok takipçiniz bunu merak ediyordur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ddurusu kullanıcısına yanıt
    Nasil bir sesti hocam.

• ganeja kullanıcısına yanıt
    Hocam, tesekkur ederim, ses kesin gecer mi, kafami bulandirdi bu konu, bir de "gurk" diye oldukca rahatsiz edici bir ses.. isin garibi her sifir xtraio'de yapmamasi.

• Ases4u A kullanıcısına yanıt
    Hocam, crv ile yaptigim karsilastirmayi oku tekrar, sebepler orda yaziyor

Hocam, crv ic malzeme daha kaliteli xtrail'den.

Hocam, face grubunun adresini yollarsan sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: fakay2015

Hocam, face grubunun adresini yollarsan sevinirim.

banada x trail daha iyi geldi... İç mekan kalitesi v. s.
    işte tek problem cvt... ondada zaten gerekirse Nissan arabayı değiştiriyor... arkasında duruyor yani...
    m.facebook.com
    Nissan X-Trail TÜRKİYE Herkese Açık Grup | Facebook
    https://m.facebook.com/groups/337503523067378?ref=bookmarks

Hocam, xtrail ic tasarim daha gorsel, ama malzeme kalitesi crv.. bu net bir bilgi.

Sanziman biraz hantal ama onun disinda bir problem gormedim ben. Tek sikintim frene kokledigimde ve ayagimi hafif cekince gelen gacirt sesi.. bu konuyla ilgili kimsenin bilgisi yok mu koca forumda acaba.

Hocam bu forumda benim gözlemim en bilgili sensin, ben bu araba işinin biraz da şans olduğunu düşünmeye başladım. 308 dizel vardı bende o zamanda lansmandayken almıştım millet niye aldın diye kafamda boza pişirdi 6 sene sürdüm gık demedi, bunu aldık oooo nissan idi vs çok övdüler memlekete gidemedim şanzuman arızasından. Nazar filan dediler ama forumdan face grubundan filan gördüğüm çok arıza var. 2015 lerde düzeldi diyorlar ama burada mı face gruptamı birisi bayiden eve gelememiş 2015 model. Ben uluslararası formlarda da araştırma yaptım bizim xtrail dışarda rogue diye geçiyor. Sanırım bu forumda da bir istatistik paylaştım. O forum yıllara göre istatistik tutuyor 2014 te top yapıyor arıza oranı. Sanırım tam hazır olmadan piyasa baskısıyla sürdüler. Bir de o kadarçok satılık yeni xtrail varkı daha senesi dolmadan bu kadarsatılık uygun fıyatlı 2. El olması da beni düşündürdü.
    Tabı crv yi daha bilmiyoruz belki o daha da sıkıntılı olacak.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Servise gittim az once, usta ile tekrar baktik, ses var, malesef dedi nissan'in tum otomatik araclarinda olan bir ses bu, yapacak bir sey yok, bunu tamir ederim diyen de yalan soyluyordur, baskalari da benzer sikayetle geliyor dedi, ayni durum test aracinda da var dedi, test aracina gectik, ki ben o araci 2 kez test etmistim, o arac da yeni 350km'de, ve ikinci test eden kisi bendim, ayni manevralari test aracinda yaptim, ses var ama rahatsiz edecek boyutta degil, tik sesi sadece, benim aractaki ses daha siddetli ve katlanilmasi kolay bir ses degil. Usta, sesin az geldigini duyunca direksiyona ben geceyim dedi, ama bir sey fark etmedi. Yapacak bir sey yok dedi. Nissan genel merkezi aradim bayiden, telefona cikan bayan da israrla aracin yeni oldugunu, zamanla bu sesin gidecegini, yapacak bir seyin olmadigini soyledi ama ben israr ettim boyle olmaz diye, servisten birini istedi, elemanla gorustu ve cuma sabahina randevu aldim, fren balatalari on ve arka komple sokulecek, bakilacak, temizlenecek vs. 

Mekandan cikmadan servis mudurunun yanina ugradim en son, kibar ve anlayisli bir beydi, durumu anlattim, normalde tik sesinin oldugunu ama rahatsiz etmeyecek boyutta oldugunu o da soyledi. Ama bizim sesin abarti olduguna o da kanaat getirdi, gerekli kontrollerin yapilacagini, sesin devam etmesi durumunda merkezle konusup, balatalarin degisecegini bildirdi, yani sonuc olarak biraz surun gecer demedi. Olayi sorun olarak kabul etti. 

Diger bir husus ise, eve gelirken bizim pazar yerinde biraz deneme yaptim, dur kalk vs. Seste azalma var yani sanki biraz bindikce ses azaliyor gibi, bir nevi ilk soylenen biraz bin sonra gececek konusu gerceklesiyor gibi. Bunu zaman gosterecek. 

Servis muduru, aracin bayide fazla bekleme yapmasi durumunda, disklerde tozlanma yapisma vs olabilecegini soyledi. Muhtemelen bu arac da bayi de bekledi biraz... bu aracin bayiye veya ulkeye ne zaman girdigini netten ogrenme sansim var mi. 

Isin garibi, nissan kullanan elemanlarin hic biri forumda boyle bir problemden bahsetmemis, ya onlar icin onemli degil, ya da zamanla ses gidiyor ve problem kalkiyor ortadan.. cok enteresan bir durum, bu kadar insan arasinda bu sorundan bir tek benim bahsetmem. 

Ayrica, toyota'da bu konuda cok sikayet var, nette okudum ama nissan icin hic boyle bir yorum yapilmamis. 

Cvt sanzimanla alakali bir durum mu acaba. Ses daha ok arac durus pozisyonunda iken, ayagi frenden cekerken geliyor.. bir de frene sonuna kadar basilinca..

• cvt ile ilgisi yok. face grubundada benzer bir şikayet yok. bence bir hafta kullan...

• ddurusu kullanıcısına yanıt
    hocam, nazik düşüncen için teşekkür ederim. her yeni mal, ürün vs. şans işidir, araç da buna dahil. ama şanzımanda sıkıntı yok, gayet iyi çalışıyor, benim sorunum sadece frenden gelen anormal ses oldu.. benim anlamadığım forumda o kadar çok yazan çizen var ve bu sorundan kimse bahsetmemiş, çok şaşırtıcı, çünkü bu sesin az gürültülü ve rahatsız etmeyen hali kronik olarak varmış ve şikayet eden de çokmuş bayiye ama yapacak bir şey yokmuş bu konuda, acaba başka marka başlata vs kullanmak işi çözer mi?
    hocam, ses biraz azaldı gibi bugün ya da kulak alışıyor artık, ama test aracı da yeniydi ve onda böyle bir ses yoktu, en azından rahatsız edecek düzeyde bir şey yok.

aracın bayide fazla beklemesi etken olabilir mi?
  • aynen.... balatalar tozlanıyor dostum... bekle biraz.. canını sıkma... olmazsa değiştirirler zaten.. kesin geçer o zaman..

hocam, arkadaşın QQ 3000 km'de, halen bahsettiğim ses mevcut, bence nissan'ın kronik problemi bu. senin araçta durum nasıl? sıfır ses mi freni kökleyince ve ayağını çekince, yoksa ses var ama tahammül edilebilir mi?
    Otomatik şanzuman kaynaklı bir sorun bu. Araç durduğunda her an ileriye doğru ivmeleniyor. boşa alıp öyle durmayı deneyin bu sesi kalkışta da duymayacaksınız.
    Buarada aracınız hayırlı olsun.Allah kaza bela vermesin.

• erdembakan E kullanıcısına yanıt
    hocam daha iyisi sana olsun, teşekkür ederim.

hocam, otomatik şanzıman kullanan bir sürü araç, hepsinde durum böyle mı? gacırt diye ses mi geliyor? makul bir ses değil yani, yoksa problem etmem zaten.

boşa alınca tabii ki yapmayacaktır ama bence çözüm değil, manuele döner iş o zaman :)
  • 
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.