Şimdi Ara

yeni NİSSAN X-TRAİL 2014 - paylaşım platformu- (64. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.637
Cevap
56
Favori
187.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hocam, her frene basıldığında gacırt diye ses çıkıyorsa, keyfi çıkmıyor pek.
  • iyide aklıma yapacak bir şey gelmiyor. Servis üretim hatası diye bir rapor tutmadıkça Nissan araç değişimi yapmaz. sen servise bastır... sonuçta bu ses varmı..? var..
    düzeltemiyormusınuz.? hayır düzelmez bu ses normal derlerse..
    bu sesin var olduğunu ama kendilerinin bunu gideremediklerini belirten bir yazı iste... o yazıyla tüketici mahkemesine gidersen.. sancılı bir süreç ama..., 2 yıl sürebiliyor) Sonunda mecburen Nissan araç değişimi yapar.. Ama servise niyetini belli etme.
    gerçi onlarda uyanık.. tetiktedirler şimdi..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ganeja kullanıcısına yanıt
    hocam, iki iş emri kaydı var, sesin giderilemediğine dair, ama mahkeme süreci yıpratıcı ve uzun bir süreç, ayrıca, sonuçta konfor meselesi ile ilgili olduğu için, karar nissan yönünde de çıkabilri, o zaman tüm masraflar bana kalır. servis, zaten problem giderildi vs diye yazıyordu, ben bastırınca, değiştirdiler yazıyı.

ben komple disk, kaliper ve balataları değişsem problem gitmez mi acaba
  • bir araştır... bence olur ama masraf senden çıkacak o kötü...

hocam, aracı satsam da zarar edeceğim, o parayı problemin çözümüne harcamayı tercih ederim.

ama soru şu: problemi kim çözecek
  • tabiiki servis.. Ben en kaliteli balataları alıp getireceğim. sizde garanti kapsamında değiştirin....
    diyeceksin... bence o.k derler..

hocam, bugün bir ustaya sesi dinlettim, sesin fren sistemiyle alakası olmadığını, helezon yayından geldiğini söyledi. bu doğrultuda duruma bakılacak, bakalım ses gerçekten ordan mı geliyor?

bu arada, ben xtrail 2014/2015 modelleri için türkiye'de balata bulamadım, senin var mı bildiğin?
  • Yazdıklarınızdan araç sanki balatayı fazla sıkıyor ve bırakmıyor gibi bir sonuca vardım.
    Mantık yürütelim balatadan neden ses çıkar?
    1-balata biter diske sürtme olur.
    2-disk yamulmuştur yamuk yüzeyden geçen balata ses yapar.
    3-balata diske yapışır öyle gider ve ses çıkartır.
    Aklıma başka bir şey gelmiyor.
    Bence bunun bir çözümü olmalı.Ustalar neler çözüyor bunumu çözemicekler.Sanayiden ordiyaryus bir frenci balatacı ustaya sormak lazım.Al yanına ustayı çıkın yola adam sesinden anlar zaten.
    ARacınız cok güzel bir araç moralinizi bu kadar bozmayın derim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam, balataya ses kesici madde sürüldü, ilk başta ses tamamen gitti ama aradan 4-5 saat geçince ses tekrar başladı, eskisi kadar olmasa da ses var yine.

bence, vardığınız sonuç mantıklı, balatanın diski fazla sıkması olayı, 3000-4000 km civarı keser muhabbeti var, ama benim bekleyecek sabrım olmayabilir :)

bu iş, disk, balata, kaliper komple değişime kadar gider bence.

ses problemi dışında araçtan memnunum
  • Balataya ses kesici madde sürünce ses tamamen gittiyse, demekki sesin kaynağı balata.
  • okyanus01 O kullanıcısına yanıt
    hocam, ses 4-5 saatliğine gitti, sonrasında şiddeti azalarak ama tam kaybolmayarak devam ediyor. son durum şu:

Fren sesi ile ilgili olarak aracı bugün test ettim. Aracı, 10-12 km kullanıncaya kadar, frene basınca ses oluyor, ama sonrasında ses ya çok azalıyor, ya da gidiyor, bugün 2 kez test ettim, ikisinde de bu süreci yaşadım. Konuyla ilgili fikri/yorumu olan var mı? Bu durum normal mi?
  • 1,6 DCi otomotik gerçek yakıt tüketimi nedir? Bana 5,1 ortalama ve max 5,8 mantıklı gelmiyor.
  • +7Can + kullanıcısına yanıt
    Öyle de değil zaten. Benim için bu değer 6.3 civarında. Tabi bu değer yok bilgisayarının hesapladığı değer. İki dolum arasında yapılan yoldan giderek kendim hesapladığımda bunun yaklaşık yarım litre üzerinde sonuçlar çıkıyor. Unutmadan bu ortalamanın tamamı ev iş arasında şehir içi kullanım ile elde edildi. Kullandığım yol çok dur kalk olmayan fakat inişi çıkışı bol bir yol.

Benim de şehir içi değerlerim kullanıma göre 6.5-7 arasında değişiyor. Trafik yoksa 6-6.5 arası. Uzun yolda 6 civarı. Çok kasarsanız 5.6- 5.7 gibi değerler elde edersiniz ama ancak çok boş yol ve sakin kullanımla.
  • Otomatik vites için mi bu değerleriniz?

• Ayrıca 4x2 otomatik en fullu kaça satarsınız?

• Dr. Frasier D kullanıcısına yanıt
    hocam, frenden ayağı çekerken "kırt" sesi var mı?
    Evet. Verdiğim yakıt ortalamaları otomatik vites içindir.

Ayrıca sayın fakay'ın bahsettiği balatalardan gelen ses bende mevcut değil. İlk zamanlar yavaş hareketlerde örneğin sadece frenden ayağımı çekerek veya basarak yapılan küçük hareketlerde bir gıcırdama vardı ama şuan o da kesildi gibi.

• balata sesiyle ilgili olarak facebook grubundaki arkadaşların söyledikleri aşağıdadır. okuyacağınız üzere, bir çok kişide ses problemi mevcut :)

yeni xtrail alacakların bu hususu göz önünde bulundurmasını tavsiye ederim.

selamlar,

Nissan 1.6 Dizel Xtronic Arızası Giderilmedi!
    Mustafa Ö. | 11 Haziran 2015 11:12
    2015 yılının mart ayında satın aldığım 1.6 dizel otomatik aracım frene basıp durdurduğum zaman ve ayağımı frenden kaldırıp harekete geçirirken müthiş bir gıcırtı sesi geliyor. Ses o derece rahatsız edici ki ne kadar müziğin sesini açarsan aç. Neyse efendim bu şikayet nedeni ile iki defa Bursa-Sertepe otomotiv\'e gittim serviste görevli olan Bülent Bey ve Hakan Usta çok candan insanlar ve ilgilerinden dolayı kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Yapılan onarım sonucunda Hakan Usta ses bir türlü kesilmeyince benim aracım gibi başka araçlarda da aynı sıkıntının olduğunu belirledi ve bana da gösterdi (servisteki test aracı da aynı sesi yapıyor) yani üretim hatası yetkililere duyurulur.

Gökmen Bayın: "freni bıraktığımda ses var biraz ve o normal"
    2 saat · Beğen

Fatih Akay Ferhat Akdeniz: "abi simdi rampa asagi arac calisir halde duruyor degilmi freni birakinca bi gicirti yapiyor okadar oda bazen"
    2 saat · Beğen

Fatih Akay Soner Uzunoğlu: "arabayı tam durdurmak için kırt sesi ve frenden çekerkende kırt sesi geliyor.. ama çok abartılı ses değil benimki.. abartılı bayır aşağı durdurunca oluyor.."
    2 saat · Beğen

Fatih Akay Serkan Gülden Tezcan: "Frene basinca degil cekerken ses var, frene basinca ses olmadi hic.. Her frwnden kaldirisda var.. bende ilk gün kadar olmasada baya geliyor belli belirsiz falan değil.."
    2 saat · Beğen

Fatih Akay Bertuğ Aras videosunu yolladı bana, ayağı frenden çekerken ses geldiğini tespit ettim.
    2 saat · Beğen

Fatih Akay Paydaş Mersin: "Dedigim gibi cok hafif ve bazen gelen bir ses ki bence normal benim durumum.."
    2 saat · Beğen

Fatih Akay Silvercare Turan: "Araç vitesteyken freni tam bırakmıyorsun araç hareket ederken gıcırtı yapıyor.. Ayağın hafifçe üzerinde basar basmaz arası olduğunda bir gıcırtı yapıyor"
    2 saat · Beğen

Fatih Akay Emre Yıldırım: "Arabanin dusindayken daha cok duyuluyo... Duymak istersen duyulucak bi ses var.."
    2 saat · Beğen

Fatih Akay Cihan Keleş: "Ben sesi daha cok kalkista ayagimi frenden cekince duyuyorum, bence cok takilmayin buna.. Benim x traildeki ses kalkis ve durusta oluyor ama rahatsiz edici degil veya ben rahatsiz olmuyorum.."
    2 saat · Düzenlendi · Beğen

Fatih Akay Erkan Özlem Yılmaz: "Ben ayağımı pedaldan çekince gelen sesten bahsediyorum, o da çok sık olmuyor."

• sinequanon78 S kullanıcısına yanıt
    sayın hocam, o ses kesilmemiştir. bakın aracı şöyle test edin: Trafiğin olmadığı boş bir alan bulacaksınız, yolda düzlük, eğim vs. hepsi olacak, çok sık dur kalk yapacaksınız, stop/start kapalı olacak, camlar açık, radyo kapalı. sadece sese konsantre olacaksınız, bence duyacaksınız az ya da çok...
  • 
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.