Şimdi Ara

yeni NİSSAN X-TRAİL 2014 - paylaşım platformu- (65. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.637
Cevap
56
Favori
187.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Olabilir. Eğer sadece sese konsantre olunursa
    belki duyulabilir. Benim demek istediğim beni rahatsız edecek yada sürüş esnasında dikkati dağıtacak seviyede bir sesin olmadığı.

Aslına bakarsanız ben frenden çok motor sesinden şikayetçiyim. Bu fiyat seviyesindeki bir araç için bence içeri gelen motor sesi oldukça fazla. Düz yolda sabit bir hız ve düşük devirde giderken sorun yok. Fakat ilk kaşkışlarda ve tırmanma bölgelerinde ses seviyesi birden artıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fakay2015

hocam, bugün tekrar crv, arkasından hemen xtrail testi yaptım. bugün, xtrail'in sesi beni o kadar da rahatsız etmedi, sanırım alıştım :) ama crv ses yalıtımı konusunda daha başarılı diyebilirim. araçlar hakkında biraz daha fikir sahibi oldum, bence ikisi de alınabilir, her ikisinin de birbirine göre artıları eksileri var. xtrail ve crv arasında kalanlar için, eksileri artıları aşağıda tekrar belirteyim, bunlar bana göre olanlardır tabii ki...

xtrail ve crv karşılaştırması:

1. motor-şanzıman uyumu açısından crv.
    2. motor ve yol ses yalıtımı açısından crv.
    3. sürüş konforu ve sağlamlık açısından crv.
    4. deri döşeme kalitesi açısından crv.
    5. ikinci el tutulması açısından crv.

6. iç mekan ferahlığı, yükseklik hissiyatı açısından xtrail.
    7. donanımsal zenginlik açısından xtrail (çevre görüş sistemi, otomatik park sistemi, açılabilir sunroof, ısıtmalı/soğutmalı bardak tutucu, tiyatro oturma düzeni, elektrikli el freni xtrail'de mevcut, crv'de yok.)
    8. en full donanımları için, fiyat uygunluğu açısından xtrail.
    9. yakıt ekonomisi açısından emin değilim.. başabaş olabilir diye düşünüyorum.
    10. bagaj hacmi açısından xtrail.
    11. iç mekan tasarımı ve görsellik açısından xtrail.
    12. bekleme yapmadan satın alma opsiyonu açısından xtrail.

11. xtrail'de olmayan ama crv'de olan bazı basit özellikler:

a. sürücü harici camlar tek tıkla açılıp kapanmaz
    b. dikiz aynaları aracı kapatınca otomatik kapanmaz
    c. ambiyans aydınlatması ön konsol altı ile sınırlıdır (tavan, kapı altlarında ambiyans aydınlatma yok)
    d. kumanda ile camlar açılıp kapanmaz
    e. kapılar hıza duyarlı otomatik kapanmaz diye biliyorum ama ST olduğunu söyledi.. (tekrar soracağım bunu.)

xtrail'de cam ve ayna modulü (350 TL) ile a (sadece sürücü tarafından olmak üzere), b ve c problemleri gideriliyor.

sonuç olarak, bendeki izlenim şu: hangisini alırsanız alın, sizi mutlu edecek havası var iki aracın da. sağlamlık, sürüş konforu, motor-şanzıman uyumu arıyorsanız, crv... biraz daha teknolojik donanımsal özellikler olsun, içi biraz daha cancanlı olsun diyorsanız, xtrail.

ben henüz seçimimi yapmadım ama :)

Crv tipten çok kaybediyor. Hele arka tarafı felaket. X-trail çok daha iyi görünüyor.

• sinequanon78 S kullanıcısına yanıt
    hocam, yalıtım zayıf, motor sesini duyman normal.
  • Merhaba arkadaşlar, bugün Mersin Onuk Nissan bayisinde idim. Aracımın disk ve balataları test aracıninkiler ile değiştirildi, ses probleminde değişme olmadı. Bu arada, bayideki test aracında ve yine aynı bayiden bugün satılan sıfır bir Xtrail araçta da bu problemin olduğunu gözlemledim. Arkadaşımda da QQ PPP var, aynı problem onda da var. Ayrıca, Adana Okar Nissan bayisinde test ettiğim sıfır Xtrail'de de bu problem vardı. Benim vardığım sonuç şu: Nissan otomatik araçların kronik problemidir bahsettiğim fren sesi problemi. Bu sesi duymuyoruz diyen arkadaşların da araçlarını, stop/start kapalı, trafiğe kapalı bir alanda, camlar açık, radyo kapalı şekilde ve çok sık aralıklarla dur kalk yaparak test etmelerini öneriyorum, bence bu problem sizde de var ama ya farkında değilsiniz ya da umursamıyorsunuz. Bir kaç arkadaş, bu problemi şikayetvar.com sitesine yazacağız, ayrıca Nissan Türkiye genel müdürü, yardımcısı ve Nissan Japonya'ya da bildireceğiz. Ben taslak metni hem türkçe hem de ingilizce olarak hazırlayacağım, ve burada paylaşacağım, sizlerden ricam bu sürece katkı sağlamanız, ne kadar çok kişi sesini duyurursa, nissan o zaman bu problemin giderilmesi için bir şeyler yapabilir. Sevgiler, selamlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: sinequanon78

Olabilir. Eğer sadece sese konsantre olunursa
    belki duyulabilir. Benim demek istediğim beni rahatsız edecek yada sürüş esnasında dikkati dağıtacak seviyede bir sesin olmadığı.

Aslına bakarsanız ben frenden çok motor sesinden şikayetçiyim. Bu fiyat seviyesindeki bir araç için bence içeri gelen motor sesi oldukça fazla. Düz yolda sabit bir hız ve düşük devirde giderken sorun yok. Fakat ilk kaşkışlarda ve tırmanma bölgelerinde ses seviyesi birden artıyor.

Ben Bostancıoğlu Nissan servisinde yalıtım yaptırdım, çok memnunum. Sadece ilk kalkışta motor sesini duyuyorum o da hoşuma gitmiyor değil hani :)

• Nissan türkiye'deki ilgili kişilere yazılacak olan taslak metin aşağıdadır.

Gönderilecek e-mail adresleri aşağıdadır. Lütfen her adrese ayrı ayrı gönderin.

ibrahim-anac@nissan.com.tr (genel müdür yardımcısı)
    caglar-kurak@nissan.com.tr
    sinan-aslan@nissan.com.tr
    serdar-alic@nissan.com.tr
    taner-ilk@nissan.com.tr
    murat-ekmekci@nissan.com.tr
    korcan-yilmaz@nissan.com.tr
    erhan-alkan@nissan.com.tr

Otomatik şanzıman Xtrail araç sahibiyim. Aracı aldığım günden itibaren, frene basıp durdurduğum zaman ve/veya ayağımı frenden kaldırıp harekete geçirirken her zaman müthiş bir gıcırtı sesi geliyor. Sesin düzeyi oldukça rahatsız edici boyutta. Internet üzerinde çeşitli Xtrail sahipleriyle görüşmelerim sonucunda, diğer otomatik şanzımanlı Xtrail 2014-2015 sıfır ve kilometre yapmış araçlarda da aynı sesin mevcut olduğunu öğrendim.
    Yaptığım araştırmalar sonucu, diğer marka aynı segment otomatik şanzımanlı araçlarda bu tür seslerin olmadığını öğrendim. 140 bin TL fiyatındaki bu araçtan, frene her basıldığında ve frenden ayak çekildiğinde "garç gurç" tarzı seslerin gelmemesi gerekiyor.
    Konunun çözümü konusunda Nissan servisleri yetersiz kalıyor. Konuyla ilgilenip, problemin giderilmesi konusunda gerekli işlemleri yaparsanız memnun olurum.
    Saygılarımla,

• arkadaşlar, bir şey gözüme çarptı. bazı balatalar ses giderici extra hardware ile birlikte geliyor. örnek olarakhttp://www.rockauto.co....305942&jnid=521&jpid=10

benim xtrail'e baktım, bu extra donanım balatada yok, bmw 5.20'ye baktım, onda takılı.

daha net görmeniz açısından,http://m3.madrussian.ne..._brake_pads/diypop6.htm adresindeki resimde anti-rattle diye yazan parça.

bizdeki sesin kaynağı bu parçanın eksikliği olabilir mi?

yanlış hatırlamıyorsam, chevrolet captiva aracı olan bir arkadaş bu tür bir deneyiminden bahsetmişti....

• Ases4u A kullanıcısına yanıt
    Merhaba. İstanbul'da yaşamadığım için bahsettiğiniz bayide yaptıramam. Ne çeşit bir yalıtım yaptıkları ve arabanın hangi bölgelerine uyguladıkları konusunda bilgi verebilir misiniz? Çoğu zaman servistekilerin yalıtımdan anladığı çamurluk içlerini ve arabanın altındaki bazı bölgeleri kaplamak (hatta bazıları zift kullanıyor sanırım). Motor sesinin yalıtılması için bundan fazlasına ihtiyaç olur diye düşünüyorum.

Sizin vereceğiniz bilgilere göre servisteki yetkililer ile konuşabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ases4u

quote:

Orijinalden alıntı: sinequanon78

Olabilir. Eğer sadece sese konsantre olunursa

Ben Bostancıoğlu Nissan servisinde yalıtım yaptırdım, çok memnunum. Sadece ilk kalkışta motor sesini duyuyorum o da hoşuma gitmiyor değil hani :)

Fiyatı ne kadar?

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Frasier

Hayır, yok.

Sonradan modül şeklinde takılabiliyor mu?
  • Merhaba arkadaşlar, yurt dışı sitelerden araştırmalar yaptım. Yurt dışı forumlarda insanlarla görüştüm. Bugün bizim araçta kullanılan balataları inceledim. Frene tam basınca ses gelmesinin sebebi, bizde kullanılan ön balataların metal veya yarı-metal olması. Nissan, daha kaliteli, pahalı ve sessiz olan seramik balatayı tercih etseydi, bu ses büyük ihtimalle olmayacaktı. Frenden ayağı çekerken gelen kronik "kırt" sesinin sebebi ise, Nissan'ın araçlarımızda kullandığı ön balatanın arka yüzeyinde "anti-rattle clip" denilen ve görevi belirttiğim "kırt" sesini engellemek olan klip'in bulunmamasıdır. Klip'in neye benzediğini görmek isteyenler, adresine baksınlar lütfen, balatanın ortasında görülen klip, frenden ayağı çektiğimizde gelen sesi engellemek amaçlıdır.
    Şu an Türkiye'de ve Avrupa'da Nissan Xtrail 2015 için alternatif balata bulunmamaktadır. TRW firmasında ise, Xtrail 2015 için arka balata mevcut olup, ön balata için tasarımları devam etmektedir.
    Sonuç: Nissan, balata seçiminde ekonomi tür dediğimiz ucuz balataları tercih etmiştir. Ses probleminin temelinde bu sebep vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fakay2015 -- 28 Ağustos 2015; 14:56:42 >

• İlginç bir not: Fren sesi havanın sıcak olduğu saatlerde (11:00-18:00 arası) çok olmuyor, diğer saatlerde havanın serinlemesiyle tam gaz başlıyor. Daha neler göreceğiz bakalım.
  • Xtrail topiği olmuş fren sesi topiği.
    Ne fren sesiymiş arkadaş bu.
  • kronik problem hocam, sadece xtrail değil, nissan'ın tüm otomatik şanzıman araçlarında mevcut. sikayetvar.com sitesine yazılan şikayetler aşağıda:

www.sikayetvar.com
    Nissan Rahatsız Eden Fren Sesi - Şikayetvar
    https://www.sikayetvar.com/nissan-rahatsiz-eden-fren-sesi

www.sikayetvar.com
    Nissan Fren Sesi - Şikayetvar
    https://www.sikayetvar.com/nissan-fren-sesi

www.sikayetvar.com
    Nissan Fren Sesi Problemi Giderilmedi - Şikayetvar
    https://www.sikayetvar.com/nissan-fren-sesi-problemi-giderilmedi

www.sikayetvar.com
    Nissan 1.6 Dizel Xtronic Arızası Giderilmedi! - Şikayetvar
    https://www.sikayetvar.com/nissan-16-dizel-xtronic-arizasi-giderilmedi

www.sikayetvar.com
    Nissan Aracımın Fren Balatası Sorunu Var - Şikayetvar
    https://www.sikayetvar.com/nissan-aracimin-fren-balatasi-sorunu-var

• quote:

kronik problem hocam, sadece xtrail değil, nissan'ın tüm otomatik şanzıman araçlarında mevcut. sikayetvar.com sitesine yazılan şikayetler aşağıda:

https://www.sikayetvar.com/nissan-rahatsiz-eden-fren-sesi

https://www.sikayetvar.com/nissan-fren-sesi

https://www.sikayetvar.com/nissan-fren-sesi-problemi-giderilmedi

https://www.sikayetvar.com/nissan-16-dizel-xtronic-arizasi-giderilmedi

https://www.sikayetvar.com/nissan-aracimin-fren-balatasi-sorunu-var

Sayin fakay arkadaşım. Çok stres yaptığını biliyorum. Haklısın aldigimiz araçlara büyük paralar ödüyoruz. Crv ile Xtrail arasında kaldığını ve Xtrail den yana tercihini kullandığın için seni kutluyorum. Yeni crv ile insanlar yollarda kalmaya başladı bile. Kronik turbo hortumu arızası çıktı araçlarda. Sol ve sağ arka tekerlekten sesler gelmeye başladı 1000 km olmadan araçlar. Senin tercihi bana göre çok doğru oldu. Fren sesine de alışmaya tavsiye edeceğim. Bu bence arıza değil ve seni yolda birakacagini düşünmüyorum.

• Arkadaşlar Aranızda bagaj havuzu önerecek varmı?
    yada ben aşağıdakini buldum kullanan fikri olan var mı?
    saygılar

• husoo22 kullanıcısına yanıt
    huso hocam, crv'deki olay kronik değil, bir arkadaşın başına gelmiş, o da çözülmüş sonrasında. kronik olması için tüm araçlarda bu sorunun olması gerekir.

benim bahsettiğim sorun ise, arıza değil ve seni yolda bırakmaz, ama konfor problemidir. 140 bin tl'lik araçtan frene her bastığında "garç gurç" sesi gelmemeli. Geliyorsa, burda konfor problemi vardır.

Bak bakalım, crv'de bu ses var mı?
  • quote:

huso hocam, crv'deki olay kronik değil, bir arkadaşın başına gelmiş, o da çözülmüş sonrasında. kronik olması için tüm araçlarda bu sorunun olması gerekir.

benim bahsettiğim sorun ise, arıza değil ve seni yolda bırakmaz, ama konfor problemidir. 140 bin tl'lik araçtan frene her bastığında "garç gurç" sesi gelmemeli. Geliyorsa, burda konfor problemi vardır.

Bak bakalım, crv'de bu ses var mı?

Sayın fakay crv de ses yok doğrudur. Benim aracımda da vardı ancak artık yok (xc60). Crv şikayetleri artacaktır eminim. O zaman müşterisini bulursanız satmayı deneyin bir an önce. Nissan ın bu problemin arkasında durmadığı da aşikar.
  • husoo22 kullanıcısına yanıt
    huso hocam, nissan'a göre bu ses normal zaten, o yüzden üzerinde pek fazla durmadılar. dolayısıyla, nissan bu işi çözemeyecek. ben de kendi imkanlarımla, bu işi çözmek için yabancı forumlarda dahil olmak üzere, araştırmalar yaptım ve yapıyorum. bakalım, sonuca ulaşıp, ses olayını kesebilecek miyim.

benim anlamadığım, koskoca forumda bu konuyla ilgili mesaj yazan kimse yok, millet nasıl rahatsız olmuyor bu sesten, hayret ediyorum.

bakın sizin araçta da yok bu ses, dediğim gibi nissan otomatik araçlara has bir problem.
  • quote:

huso hocam, nissan'a göre bu ses normal zaten, o yüzden üzerinde pek fazla durmadılar. dolayısıyla, nissan bu işi çözemeyecek. ben de kendi imkanlarımla, bu işi çözmek için yabancı forumlarda dahil olmak üzere, araştırmalar yaptım ve yapıyorum. bakalım, sonuca ulaşıp, ses olayını kesebilecek miyim.

benim anlamadığım, koskoca forumda bu konuyla ilgili mesaj yazan kimse yok, millet nasıl rahatsız olmuyor bu sesten, hayret ediyorum.

bakın sizin araçta da yok bu ses, dediğim gibi nissan otomatik araçlara has bir problem.

Sayın fakay yerden göğe kadar haklısınız.
    Nasıl bir işlem yapılması gerekiyor sesin gelmemesini sağlamak için? Bir de çoğu markada vardır diye düşünüyorum bu problem.
    İnsanlarımız bu tür konuların üzerine gitmiyorlar.
    Zamanlada da sese alışıyorlar benim fikrim.

• 
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.