Şimdi Ara

yeni NİSSAN X-TRAİL 2014 - paylaşım platformu- (69. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.637
Cevap
56
Favori
187.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaklaşık 3 hafta önce Görkem Oto Avcılar' dan almış olduğum PLATINUM PREMIUM PACK X-TRONIC (A/T) ile aranıza katılmış bulunmaktayım arkadaşlar.

En yakın zamanda fotoğrafları yükleyeceğim
  • VGroove kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun hocam, fren balatalarından ses geliyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fakay2015

hayırlı olsun hocam, fren balatalarından ses geliyor mu?

Sağolasın hocam. Valla ben herhangi bir ses duymadım. Araba 1500 km' de zaten. Hayırdır, böyle bir kronik sorun mu var yoksa ?
  • VGroove kullanıcısına yanıt
    var hocam :) sen start stop'u, camları ve radyoyu kapat hocam, sık aralıklarla dur kalk yap bakalım. o zaman durum ne olacak? iki sese dikkat et, biri ayağını frene tam basınca, diğeri frenden ayağı çekerken.
  • fakay2015 F kullanıcısına yanıt
    Sayin fakay :)) bırak dostum insanlar arabasına huzur içinde binsin... ses var mı yok mu diye sorup pişmiş aşa su katma :)) arabada arıza olduğunu düşünen zaten servise gösterir, sorar, öğrenir. Neticede zaten bir arıza değil de konfora ilişkin ufak bir parazit denebilir. Onun dışında Bence xtrail de bir dünya tartisalacak konuşulacak konu olmalı aksesuarindan motor sanziman değerlendirmelerine kadar.
    Kolay gelsin :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • the_bookie kullanıcısına yanıt
    hocam, zaten biniyorlar huzur içinde, benim amaç bu ses herkeste var mı, yok mu bunu anlamak, bunun yolu da sormaktan geçer. bu sayede sorunun kronik olup olmadığı anlaşılır, bu arada servis zaten çözemiyor bu işi, sen bana sor hocam çözümü :)

selamlar
    Yani ben bir hevesle sıfır araba alsam ve biri ses var mı yok mu diye sorsa direk moralim bozulur. Ya varsa diye... sonu nereye varacak onu merak ettim. Diyelim ki herkeste bu ses var, nolcak? Yada bazılarında var bazılarında yok ve bunu teyit ettik, nolcak?
    Neticeye dair kafanda bir eylem planı mı var? Akademik araştırma yap deseler birine herhalde bu kadar ilgili olabilirdi :))

• the_bookie kullanıcısına yanıt
    Hocam, zaten akademisyenim ben :) sorun kronikse, sorunun tamamiyla nissan'dan oldugunu anlayacagiz, sorun kismi ise, problem kismi olarak nissan'da demektir. Her iki durumda da olayi netlestirmis olacagiz. Su an ortam karisik, benim test ettigim araclarda sesler var, bazi kisiler bende yok diyor, ben de yeni alanlara soruyorum, durum nedir diye.

Ayrica, sorunu cozdum dedim, daha onceden bende ses yok diyenler ya da sesini cikarmayanlar birden nasil cozdun bende de ses var oldular :)

Benim xtrail ve qq tecrubem baya olustu forumlar sayesinde. Asil merak ettigim crv su anda, 3 arkadasin disinda kimseden ses cikmadi forumda. Sizdeki ses tam olarak nasildi ve ne zaman yapiyordu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fakay2015

Hocam, zaten akademisyenim ben :) sorun kronikse, sorunun tamamiyla nissan'dan oldugunu anlayacagiz, sorun kismi ise, problem kismi olarak nissan'da demektir. Her iki durumda da olayi netlestirmis olacagiz. Su an ortam karisik, benim test ettigim araclarda sesler var, bazi kisiler bende yok diyor, ben de yeni alanlara soruyorum, durum nedir diye.

Ayrica, sorunu cozdum dedim, daha onceden bende ses yok diyenler ya da sesini cikarmayanlar birden nasil cozdun bende de ses var oldular :)

Benim xtrail ve qq tecrubem baya olustu forumlar sayesinde. Asil merak ettigim crv su anda, 3 arkadasin disinda kimseden ses cikmadi forumda. Sizdeki ses tam olarak nasildi ve ne zaman yapiyordu.

Sayın fakay 2015
    Hatırlarsanız size daha önce bu fren sesi konusunda işin peşini bırakmamakta haklı olduğunuz ve başkalarının rahatsız olup olmamasına bakmadan devam etmeniz konusunda bir yazı yazmıştım. Ayrıca galiba başka bir araç sahibinin yazısına hitaben de, bende de benzer bir ses olduğunu ancak çok rahatsız olmadığımı belirtmiştim.
    Bunları neden yazıyorum, çünkü sizi kırmadan bir eleştiride bulunmak istiyorum.
    Tamam bu sesi kesmek için çok uğraştınız, tamam arkanızda umduğunuz desteği bulamadınız, ama bu iş sizinle diğer kullanıcılar arasında bir cepheleşmeye dönüşmesin lütfen.
    Emek vererek bulduğunuz çözümü, size beklediğiniz desteği vermeyen kullanıcılarla paylaşmak istemeyebilirsiniz, bunu saygıyla karşılarım. Ama bence diğer araç sahiplerinin şu ya da bu nedenle bu sorunu sizden sakladıklarını düşünerek bu yüzden onlara ceza vermek çok sağlıklı değil.
    Kendimden örnek vermek gerekirse, yazımda da belirttiğim gibi, evet bir ses var, diğer otomatik aracımda da az çok vardı. Kullanırken sürekli kulağım o seste olmadığı için beni çok rahatsız etmedi, ve öncelikli bir sorun olarak görmedim. Vaktim müsait olmadığı için de servise gidip başka araçları test etmek veya çözüm aramak gibi bir şey de öncelikli planlarım arasına girmedi. Aracımın 10000 bakım zamanı geldi, inanın aracı götürmesi için bir yakınımdan rica edeceğim çünkü zamanım yok. Bir çok insan da az çok benzer durumda olabilir.
    Sizin bu konudaki çabanız mutlaka bir farkındalık yaratmıştır. İşe bu tarafından bakmak lazım. Ben de siz yazdıktan sonra daha çok dikkat etmeye başladım.
    Özetle, insanlar sizin kadar rahatsız olmadıkları için üzerine düşmemiş olabilirler, ama bu sizinle diğerleri arasında bir savaşa dönüşmesin. Şu forumda iyi kötü bilgi paylaşıp birbirimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bunun böyle devam etmesini diliyorum. Saygılarımla.

• Dr. Frasier D kullanıcısına yanıt
    Sayın hocam, nazik mesajın için teşekkür ederim. benim amacım söylediğiniz gibi değil aslında. daha önce de yazdım kaç kez ama tekrar etmek istiyorum yine de...

iki ses var, birincisi frene tem basınca gelen ses -> bu sesi çözdüm

ikincisi -> ayağı fren pedalından çekince gelen ses -> bu ses azaldı ama tam çözülmedi, inceleme ve araştırma sürecim devam ediyor bu sesi kesmek için.

sürecim sona erdiğinde, A'dan Z'ye her şeyi paylaşacağım, sadece biraz sabır diyorum, hepsi o.

selamlar,
  • Arkadaşlar,
    2014-2015 X-trail ini şanzıman arızası yüzünden geri verip parasını iade alan oldu mu? Olduysa bu konudaki prosedür ne şekilde işliyor?

• tehos74 T kullanıcısına yanıt
    hocam, facebook xtrail grubuna bakarsan, konuyla ilgili detaylı bilgiler alabilirsin.
  • oturduğum sitede x trailler 2 oldu. onlarda sorun yok fatih... sanırım bu kronik bir sorun değil...

• BUYRUN BEKLEDİĞİNİZ ÇÖZÜM:

Uzun zamandır bahsettiğim fren balata ses konusunda önemli gelişmeler yaşadım. İki ses vardı benim araçta, birincisi aracı durdurma anında frene tam basınca gelen ses (bazı arkadaşlarda bu ses yoktu veya rampa aşağı oluyordu)... Bu sesin çözümünü buldum ve bu sesi kestim, rampa aşağı olsa dahi bu ses yok artık. İkinci ses ise, bir çoğumuzda olan ve bir çoğumuzun problem diye nitelendirmediği, ayağı frenden çekince gelen ses... Bu sesi azalttım ama tam olarak ses gitmedi.

1. ses olayının kaynağı nissan'ın tercih ettiği Akebono marka balatanın yarı metalik olmasıdır. bu balata ekonomi sınıfıdır, türkçe tabirle kalitesizdir. Mıknatısı bu balatanın ön yüzüne tutarsanız, balata ile mıknatıs arasındaki çekimi görebilirsiniz, birbirine yapışacaktır. çözüm, daha sessiz ve kaliteli olan seramik balata kullanmaktır. ülkemizde ve avrupa'da xtrail ve QQ 2014/2015 modelleri için farklı marka balatalar halen tasarım aşamasındadır, üretilmiş balata bulunmamaktadır. ABD'de Xtrail'in muadili olan araç Rogue'dur, yaptığım araştırmalar sonucu Rogue ile Xtrail'in aynı balatayı kullandığı bilgisini edindim. Dolayısı ile Rogue uyumlu seramik balata getirttim ABD'den, benim araca taktırdım ve sorun çözüldü. Bu arada, bahsettiğim ön balatadır.

• ganeja kullanıcısına yanıt
    bilemiyorum hocam, benim test ettiğim araçlarda (adana ve mersin) sorunsuza rastlamadım.

hangi şehirdesiniz, geleyim beraber test edelim aracınızı , ok mi?
    Sayın fakay2015, emek vererek bulduğunuz çözümü paylaştığınız için teşekkürler.
    Sesten rahatsız olanlar için çözüm balata değiştirmek olacak o zaman. Ben çok rahatsız olmadığım için (yanlış anlamayın bir ses var:) ) balatanın değişim zamanını bekleyeceğim. 20.000 km civarı olması lazım tahminen. İkinci bakıma denk gelir yani. Belki o zamana kadar alternatif marka da çıkar böylece A.B.D.'den getirmek gibi zahmetli bir işle uğraşmam da.

Siz bu işle ilgili bilgi topladığınız için bu ara aracımı kullanırken sese dikkat edip, ne zaman olduğuyla ilgili bilgi vereceğim.

Bu arada forumda başka paylaşımlar da yapılsa diyorum :) Mesela benim kaliteli kışlık ve yazlık paspaslara ihtiyacım var. tavsiyede bulunacak olan var mı?
  • Dr. Frasier D kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam, nazik mesajın için. normalde 20000km'de balata değişilmez, ama nissan'ın balata dandik olduğu için bazen 20000km'de değişim oluyormuş. o zamana muhtemelen, TRW ön balatayı çıkarır xtrail için, tasarım aşamasındalar zaten.

sesle ilgili detaylı bilgi verirseniz sevinirim.

havuz paspas düşünüyorsanız, yardımcı olabilirim.

selamlar,
  • Merhaba arkadaşlar, ikinci el xtraillere bakarken dikkatimi birşey çekti. araçların %90'ı yetkili servisler tarafından satılıyor. acaba şanzımanı sorunlu olduğu için iade alınan ayıplı araçları tamir edip satıyor olabilirler mi?
  • Ben öyle olduğunu düşünüyorum. Araçlara dikkat ederseniz, 10k civarı kmlerde. Hatta şanzıman arızası yüzünden araç değişimi inanılmaz sayıya ulaşınca Nissan Türkiye bütün yönetimi değiştirmiş..
    Satın almayı düşünen varsa mutlaka şanzıman değişikliği olup olmadığını kontrol ettirsin. 57000 ₺ civarı kaydı oluyormuş aracın.

• tehos74 T kullanıcısına yanıt
    2015 model xtrail'lerin bazılarında da ilk 1000km olmadan şanzıman arızası vermeye başladı. satın alacaklar dikkat !
  • 
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.