Şimdi Ara

yeni NİSSAN X-TRAİL 2014 - paylaşım platformu- (71. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.637
Cevap
56
Favori
187.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fakay2015

hocam, araçlara sadece dış görünüş olarak bakma, ben crv'yi de test etmiş biri olarak, crv'nin sürüş konforunun xtrail'den önce olduğunu söyleyebilirim.

ayrıca, crv'nin motor ve şansıman teknolojisi de xtrail'den çok üstündür. şanzımanda zf9 kullanır, bu teknoloji bmw'de kullanılır. motor, yeni 1.6 dizel motordur. ayrıca, 4*4'tür.

xtrail'in de kendine has avantajları vardır elbet ama fiyatlar eşitlenince, o avantajlar halen geçerli olur mu bilmiyorum.

crv'nin 4*4 olmasının pek bir artısı yok . xtraile göre otm 4*4 olması artı gibi gözüksede xtrailin 4*4 'ünün yanına bile yaklaşamaz ,gereksiz fiyat arttırıyor crv için.
  • Arkadaşlar merhaba,

Nissan'ın dizel araçlar için 10 bin km periyodik bakımını 15 bin km. ye çıkarması için bir imza kampanyası başlattık. Sizlerinde katılımınızı ve kampanyayı sosyal medyada yayılması adına yardımlarınızı beklerim. İmza için link aşağıdadır. Teşekkürler.

• Arkadaşlar ses sistemi ile ilgili başlarda sorular olmuş ama kimse cevap vermemiş. Qq ile ses sistemi aynımı ? Yoksa daha kalitelimi
  • nbay N kullanıcısına yanıt
    Aynen size katılıyorum x trail in 4×4 all mode sistemi en iyi 4 çeker sistemlerinden biri ben birçok offroad testi izledim crv nin 4×4 te takıldığı yerde x trail normal yol gibi patır patır geçiyor x trail in 4 çekeri gerçekten başarılı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yılın Üyesi kullanıcısına yanıt
    Bana göre burada belirleyici faktör iç hacime ne kadar ihtiyaç duyduğunuz. Eğer kalabalık bir aileniz varsa donanıma fazla takılmadan x-trail veya crv, tek çocuklu veya çocuksuz iseniz qq derim. Konfor yalıtım üç aşağı 5 yukarı hepsinde aynıdır.
  • fakay2015 F kullanıcısına yanıt
    Sayın fakay2015, biraz geç oldu ama sonunda kullanırken sese dikkat etmeyi başardım :)
    Normal trafikte farketmedim (trafik gürültüsü, müzik, camlar kapalı vs...) Otoparka parkederken, camlar açıkken duydum. Araç tam durup hareketsiz hale geçerken, muhtemelen balata kaynaklı bir "gırç" sesi var. Tekrar harekete geçerken duymadım (tam emin olamadım). Bu arada aracımı 10000 servise verdim. Servis elemanı da sesin balatadan kaynaklandığını doğruladı. Bu arada normalde balatalar 40-50 bin giderken bizim balatalar 30 binde değişiyormuş.
    Sonuç olarak haklısınız, nissan araçlarda ucuz balata kullandığı için hem ses yapıyor hem de çabuk bitiyor. 30 binde seramik balata takmak işi çözer.
  • Geçen hafta 30 bin bakımda 2013 qashqai ön fren balataları değişti 284 ₺ bilginize.

• Arkadaşlar konuya ne oldu? Benim gibi takipte olanlar için konu resmen donmuş. Kullanım gtecrübelerine ilişkin olumlu olumsuz deneyim paylaşımları bekliyoruz. Orta vadede araç değişimi yaptığımda bu aracı değerlendirmede tutuyorum. Halen kullandığım Ford Focus 100 bin km oldu tabiri caizse tık demedi. Ama 150 bin TL etiketli X-trail araçların yaşadığı şanzıman problemleri açıkçası beni düşündürüyor.
    Bu sınıfta X1, X-trail ve CRV arasında incelikli bir değerlendirmedeyim. Buna Kuga ve 2016 Mayıs ayı gelecek yeni Smax de dahil olabilir bence.
  • Yılın Üyesi kullanıcısına yanıt
    yalıtım, crv'de çok daha iyidir, yanlış bilgilendirme yapmayalım lütfen.
  • xx34. X kullanıcısına yanıt
    hocam, yurt dışından seramik balata fiyatı 250 TL, kargo dahil, ayrıca nissan'ın taktığı balatalardan çok daha kaliteli ve uzun ömürlü.
  • Dr. Frasier D kullanıcısına yanıt
    hocam, baya bir geç olmuş :) ben uzun zamandır girmiyordum foruma, ama sesi duyduğuna sevindim... o ses balatadan geliyor hocam, ben bunu çok önce yazmıştım hatırlarsan, ben seramik balata ile problemi çözdüm ama seramik balata henüz tr'de yok, yurt dışından getirttim ben. harekete geçerkenki ses, bazen yapıyor, bazen yapmıyor. o yüzden duymaman normal.

ses yok, duymuyorum diyen arkadaşlara da kapak olsun hocam mesajın :)
  • big_planner B kullanıcısına yanıt
    hocam, crv ve xtrail karşılaştırması yaptığım tonlarca mesajım forumda, bir zahmet gerilere gidip okuyuver.. ayrıca, crv forumlarına da bak, oraya da yazmıştım zamanında
  • QQ ile aynı, ikisi de kalitesiz...
  • big_planner B kullanıcısına yanıt
    Selamlar, daha önceleri yazdığım şeyleri tekrar etmek istemediğimden fazla yazmıyorum, ama yardımcı olabilmek adına birkaç nokta yazayım.
    Öncelikle belirtmeliyim ki bence araçtan memnuniyeti kişisel beklentiler belirler, bu nedenle siz öğrenmek istediğiniz noktaları belirtirseniz cevaplar daha doyurucu olabilir.
    İç hacim, konfor, güven hissi ve yakıt ekonomisi olarak beni tatmin ediyor. Dizaynını seviyorum. Güven hissi derken yüksek oturuş pozisyonu yanında yol tutuş demek istiyorum. Arabanın dizaynı ve 19 inch lastikler yol tutuşu sedan bir arabaya yaklaştırmış.
    Motor tutumlu ve yeterince güçlü. 60-70 km/saate kadar ivmelenme canlı değil. Yani kırmızı ışıkta birileriyle kapışmaya uygun bir araç değil :) Ama zaten spor hatchback'lerle kapışmak isteyenler bu aracı tercih etmemeli. 100 km/saat üzerinde ise motorun torku araca başka bir karakter kazandırıyor. 100-150 km arası hızlanmalar çok yeterli. Otobanda bu hızlarda, yokuş yukarı bile iyi ivmeleniyor.
    Şanzıman arızası hakkında bir şey diyemeyeceğim çünkü facebook grubuna girmiyorum. Orada daha çok bilgi var sanırım. Benim bildiğim güncelleme sonrası yaygın bir sorun yaşanmadığı.
    Aslında benim en sevdiğim yanlarından biri şanzıman. Dişli değiştirme olmadığı için vites geçişi yok. Pürüzsüz bir sürüş. Araç her duruma göre en uygun devri, bütün bandı kullanarak seçiyor. Yani yokuşta biraz gaza mı bastınız? İlla ki bir dişli küçültüp 500 devir yükseltmek zorunda değil. İhtiyaca göre 100 devir veya 300 devir yükseltebilir. Bu hem motorun gücünün ideal kullanımını sağlıyor hem de yokuşlarda aracın bırakın bayılmayı, ivmelenmesini sağlıyor. Son olarak dediğim gibi pürüzsüz sürüş ve konfor.
    Yalıtım zayıf deniyor ama yol sesinden rahatsız olmuyorum. Belki de çoğunlukla düzgün asfalt üzerinde kullanmamdandır.
    Ses sistemi vasat bence.
    Aklıma gelenler bunlar. Sizin aklınıza takılan konular varsa yardımcı olmaya çalışırım.
    Sonuç olarak benim kalabalık ailem için ideal bir araba. Yolculuk sırasında iyi ki almışım diyorum.

• Bu arada Nissan Aralık kampanyası yapmış, KDV nin yarısını karşılıyor. Herhalde X-trail fiyatı donanımına göre 6-10 bin arası düşer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: big_planner

Bu arada Nissan Aralık kampanyası yapmış, KDV nin yarısını karşılıyor. Herhalde X-trail fiyatı donanımına göre 6-10 bin arası düşer.

Web sitesinde maksimum indirim tutarlarını yazmışlar. X-trail için 11bin küsür...
    Ama şu da var, bayi ile görüşünce zaten yapılan indirimler, bu kampanya sayesinde herkes tarafından öğrenilecek ve satışlar artacak...
    Tebrikler Nissan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi johnkoot -- 4 Aralık 2015; 1:18:57 >
  • X-trail kullanan arkadaşlardan fikir rica ediyorum.

Tavanda sunroof tan başka özellikle olsun dediğim başka birşey yok. Bu açıdan hangi donanım paketini düşüneyim. DESIGN PACK donanım alsam ilave sunroof ekletebiliniyor sanırım ama bu paketi önerirmisiniz?
  • koppa kullanıcısına yanıt
    Selamlar, benim aracım design pack. X-trail'lerde açılabilir cam tavan standart zaten. Yani en alt donanımda bile bulunuyor. Donanım kısmı kişisel tercih tabii.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Frasier

Selamlar, benim aracım design pack. X-trail'lerde açılabilir cam tavan standart zaten. Yani en alt donanımda bile bulunuyor. Donanım kısmı kişisel tercih tabii.

Design pack'de eksik dediginiz veya şu da olsaymış iyi olurmuş dediğiniz bir şey var mi sizin gözünüzde?

• koppa kullanıcısına yanıt
    Araçtan beklentilerim kullanışlılık yönünde olduğu için pek yok açıkçası. Bazı dar yerlere parkederken çevre görüş sistemi iyi olabilirdi diye düşünüyorum ama o da binde bir. Verilen paraya değip değmeyeceği size kalmış.
  • 
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.