Şimdi Ara

yeni NİSSAN X-TRAİL 2014 - paylaşım platformu- (72. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.637
Cevap
56
Favori
187.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tekrar merhaba aracımız 17000 km de black edition bi sorunu yok çok şükür x1,q3 ve benzeri araclarla kıyaslanamaz bu araç bir suv digerleri crossover küçük tip otomobiller şu crv mi x trail mi konusunda youtubede yapılan testlere göre ikiside aynı düzeyde yalıtım var x trail tasarım ve iç şıklık donanım olarak önde zaten geriye bisey kalmadı pek araç 17000 km de olmasına rağmen bi trim sesi vb ses olmadı biz nissan samsundan aldık aracı ve müşteri memnuniyeti açısından gayet iyi mesela bi ford veya vw nin plazasına girdiğimizde kimse ilgilenmedi ama nissan yanımızdaydı aracı tanıttılar hemen test sürüşüne cıkardılar onun haricinde ne zaman gitsek aynı memnuniyetteler tüm müşterilere karşı teşekkürler nissan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • artık karar vermem gerekiyor, marka fanı değilim ama şuan honda civic kullanıyorum, birde fiesta var. yeni bir suv almayı düşünüyorum. CRV ile X-TRAİL arasında karar vermem gerek. crw yeni makyajı otomabili çok karizmatik yapmış, xtrail de ise quashqai nin hormonlusu gibi duruyor, keşke biraz daha belirgin farklar koysalarmış aralarına... neticeten beni kararsız bırakan nokta hondanın 160 beygir ve 350 nm tork sunması., xtrail bu noktada biraz hantal kalıyor 130 beygir ve 320 tork bu arada honda honda premium pack 1.6 dizel 160. beygir 9 ileri otomatik ve 4x4 iken x trail de bu özellik yok. nissan kullanıcısı arkadaşlar bu dediklerimi değerlendirerek tercih konusunda yardımcı olurlarsa sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: skypowernet

artık karar vermem gerekiyor, marka fanı değilim ama şuan honda civic kullanıyorum, birde fiesta var. yeni bir suv almayı düşünüyorum. CRV ile X-TRAİL arasında karar vermem gerek. crw yeni makyajı otomabili çok karizmatik yapmış, xtrail de ise quashqai nin hormonlusu gibi duruyor, keşke biraz daha belirgin farklar koysalarmış aralarına... neticeten beni kararsız bırakan nokta hondanın 160 beygir ve 350 nm tork sunması., xtrail bu noktada biraz hantal kalıyor 130 beygir ve 320 tork bu arada honda honda premium pack 1.6 dizel 160. beygir 9 ileri otomatik ve 4x4 iken x trail de bu özellik yok. nissan kullanıcısı arkadaşlar bu dediklerimi değerlendirerek tercih konusunda yardımcı olurlarsa sevinirim

Öne çıkardığınız noktalara bakınca kararınızı çoktan vermişsiniz gibi duruyor. Kararsız kaldığınız noktalarda ben x-trail lehine bir şey göremedim.
    Fikir olarak belirtebileceğim noktalar arasında dizayn var. Ben kişisel olarak honda markasını sevmeme rağmen crv'nin karizmatik göründüğü konusuna itiraz etmek zorundayım. Özellikle arka tasarımını beğenip de seri üretim kararı veren insanı merak ediyorum. Ki civic sedan ve hatta hatchback'in dizaynını beğenen biriyim. Tabii ki dizayn beğenisi kişiseldir.
    CRV motor gücü olarak öndedir, doğru.
    X-trail Quashqai'ın hormonlusu gibi mi? evet, Quasqai ile özellikle önden çok benziyor. Arka tabii ki farklı. Ben Quashqai'ın dizaynını çok beğendiğim için sorun görmüyorum. Ama (sizi kastetmiyorum), öncelikle, gören bir bakışta benim aracımın daha pahalı olduğunu anlasın, bir alt segmentle karıştırmasın diye düşünen biri için rahatsız edici bir durum tabii ki.
    zf 9 şanzıman kendini kanıtlamış, iyi bir şanzıman. 9 ileri, doğru, ama x-tronic şanzıman 9 değil sonsuz ileri. Tabii ki espri olsun diye söylüyorum ama biliyorsunuz ki dişli yok, dişli geçişi yok. Herhangi bir dişli şanzımanın aynı pürüzsüzlüğü yakalaması teknik olarak mümkün değil. Buradan zf9'u kötülediğim sonucu çıkmasın. X-tronic için soru işareti olan kısım ise ilk dönem yaşanan sorunlar. yazılım güncellemesi sonrası yaşayanı duymadım ama yine de kesin konuşamam.
    Sonuçta birbirinden çok bariz avantajı olmayan araçlar olduğu için iki aracı da deneme sürüşüne çıkarmak veya kısa dönem kiralamak daha yardımcı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Frasier -- 7 Aralık 2015; 16:13:54 >

• Dr. Frasier D kullanıcısına yanıt
    değerlendirmeniz için teşekkür ederim. şu an nissanda kdvnin yarısı bizden kampanyası var bayi zeytin yeşili platinum premium full pakete 140.000 TL fiyat verdi. CRV için honda bayı burnundan kıl aldırmıyor, sadece 3 tL sembolik bir indirim yapıyorlar, bayinin umursamaz tavrı CRV den soğuttu beni açıkçası birde verdiğim aracı kendilerinin olmasına rağmen NİSSAN bayindan daha düşük fiyatlar veriyorlar. Açıkçası şu an için araca rağbet olduğu için böyleler KUGA 1,5 dizel ile yeni Tiguan girsin piyasaya ben görecem o zaman onları, yorumunuzda haklısınız ibre CRV den yana, ama crv nin abartlı pahalı olduğunu düşünüyorum. aynı şey nissan içinde geçerli. Sırf bu honda bayinin ukalalığından dolayı nissana yönelebilirim ya da bilemiyorum başka şehirdeki bayileride yoklayabilirim. bu arada şunun şurasında 1 ay daha beklemekte mantıklı görünüyor kuga ve tiguan girince nissan ve honda tedbir almak zorunda kalacaklardır, şu an için ocak 2016 yı bekleme kararı aldım

• Bence doğru karar vermişsiniz. Piyasaya diğer araçlar girdiğinde pazarlık gücünüz artacaktır. Geçen sene ben aracımı aldığım zamanlarda da nissan hiç indirim yapmıyordu(2 bin tl sembolik bir indirim vardı). Bu kampanyalarında neredeyse geçen seneki fiyata yakın bir fiyat veriyorlar. eğer kararınız x-trail olsaydı beklemeyin derdim çünkü kampanya gerçekten avantajlı, ama crv düşünüyorsanız bir kaç ay bekleyin.
    Yalnız kuga ve tiguan tahminimce boyut olarak büyütülmüş de olsalar bir alt segmente daha yakın araçlar. Crv veya X-traildeki iç hacimi beklemeyin. Ayrıca wv motor skandalından sonra dünya çapında yara alabilir. wv kararı verirken bir kere daha düşünürdüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Frasier -- 7 Aralık 2015; 16:24:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: skypowernet

değerlendirmeniz için teşekkür ederim. şu an nissanda kdvnin yarısı bizden kampanyası var bayi zeytin yeşili platinum premium full pakete 140.000 TL fiyat verdi. CRV için honda bayı burnundan kıl aldırmıyor, sadece 3 tL sembolik bir indirim yapıyorlar, bayinin umursamaz tavrı CRV den soğuttu beni açıkçası birde verdiğim aracı kendilerinin olmasına rağmen NİSSAN bayindan daha düşük fiyatlar veriyorlar. Açıkçası şu an için araca rağbet olduğu için böyleler KUGA 1,5 dizel ile yeni Tiguan girsin piyasaya ben görecem o zaman onları, yorumunuzda haklısınız ibre CRV den yana, ama crv nin abartlı pahalı olduğunu düşünüyorum. aynı şey nissan içinde geçerli. Sırf bu honda bayinin ukalalığından dolayı nissana yönelebilirim ya da bilemiyorum başka şehirdeki bayileride yoklayabilirim. bu arada şunun şurasında 1 ay daha beklemekte mantıklı görünüyor kuga ve tiguan girince nissan ve honda tedbir almak zorunda kalacaklardır, şu an için ocak 2016 yı bekleme kararı aldım

Bir kere Nissan web sitesinde KDV indirimli fiyatlar yazıyor. 149.190 - 11.318 KDV indirimi = 137.872TL.
    Verdikleri fiyat über saçma!
    Honda'ya gelince; evet çoğu bayii burunlarından kıl aldırmıyor, ama aldıranları da var :)
    Daha önce yazmıştım sanırım, İstanbul Honda Park ve İzmir Terakki ile görüşebilirsiniz. Bir miktar indirim yapıyorlar. Aralarında yaklaşık 12-15 bin gibi bir fark var. Honda markası da bu farkı 4*4 / 160hp / 9 ileri zf şanzıman ve 6yıl garanti farkına yoruyor...
    Bunları düşünürseniz aşırı bir fark yok aralarında...
    4*4 ihtiyacınıza göre ve tasarımın hoşunuza gidip gitmemesine göre kararı siz vereceksiniz
    Tavsiyem, imkanınız varsa her iki aracı da kiralayıp uzun soluklu test edin. Ben öyle yaptım...

• 7 kişilik araca ihtiyacınız varmı? O da önemli bir parametre bence. 5 kişi yetiyorsa QQ alın, 7 kişi için X-trail demiş Nissan. Çünkü X-trail'in 5 kişilik bir seçeneğini koymamış. İhtiyaç duymayan boşuna 2 koltuğu devamlı taşımak zorunda, üstelik bagajının bir kısmını da ona ayırarak.
  • 2 aracıda uzun süreli kiralayıp fikir edinme seçeneğini hiç düşünmemiştim fena fikir değilmiş rent a car larda bulabilirmiyim bilemiyorum tabi

7 kişilik değilde sadece geniş SUV bir araç istiyorum, o nedenle CRV daha mantıklı gibi duruyor
  • Hocam hangi şehirdesiniz?
    Enterprise firmasında Nissan'ın tüm modelleri var. Sixt rent a car'da da qashqai ve xtrail vardı.
    Eğer İstanbul'da iseniz, Bostancıoğlu Nissan'ın kendi kurduğu dailydrive adlı rent a car firmasından x-trail kiralayabilirsiniz. Ben adrese teslim araba getirdikleri için kendilerinden kiraladım...
    CRV şu an bildiğim hiçbir rent a car firmasında yok, ancak bayilerde test sürüşü yapabilirsiniz... Rica ederseniz belki parkurunuzu biraz uzatabilirler.
  • Merhaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Qashqai black edition aracımı satıp yeni xtrail platinum premium pack otomatik aldım aracım teslim edildi. Böylece aranıza bende katıldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrebay -- 9 Aralık 2015; 17:29:50 >
  • big_planner B kullanıcısına yanıt
    xtrail'deli son 2 koltuk kullanışlı değil ki, 7 kişilik araç diyelim... sadece göstermelik olarak koyulmuş, diz mesafesi yeterli değil, ayrıca koltukları açarsanız, bagajdaki yer oldukça daralıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fakay2015

xtrail'deli son 2 koltuk kullanışlı değil ki, 7 kişilik araç diyelim... sadece göstermelik olarak koyulmuş, diz mesafesi yeterli değil, ayrıca koltukları açarsanız, bagajdaki yer oldukça daralıyor.

Sayın fakay2015, bu tür yargıları kişisel fikir olarak nitelemek daha doğru olur. Aslında 7 kişilik değil, sadece göstermelik demek pek objektif değil.

Ben 3 çocuk sahibi olarak, çocuklarımın da yaşı uygun olduğu için, gerektiği durumlarda aracı 7 kişilik kullanıyorum. Tabii ki diz mesafesi bir yetişkin için yeterli değil ve tabii ki arka koltukları açınca bagaj mesafesi daralıyor. Bu boyutlarda tüm araçlarda durum yaklaşık böyledir. Araçtan beklentileri iyi belirlemek lazım.
    Eğer biraz daha geniş diz mesafesi istiyorsanız değerlendirmeniz gereken araç Ford S-Max'tir. 3. sıra koltuklar daha rahattır. Ancak minivan tipi bir araçtır. Şehir içinde X-trail'in kullanım rahatlığını ve pratikliğini vermez.

Eğer ben sürekli 7 yetişkin seyahat ederim diyorsanız alacağınız araç Crysler Grand Voyager veya Mercedes Vito olmalı. Bunlar size istediğiniz diz mesafesini sağlar. Boyutlarını ve motor seçeneklerini uygun buluyorsanız gerçekten rahat araçlar.

Size şöyle sorayım, diyelim ki aynı sınıf ve 3. sıra koltuğu olmayan bir araç kullanıyorsunuz. 2 veya 3 çocuğunuz var. Araca 2 yetişkin veya 2 çocuk daha almak istediniz, bu durumda 2 çocuğu arka koltuktakilerin kucağına mı oturtmak daha pratik olurdu veya bagaja mı koymalı?

Başta söylediğim gibi hangi sınıf bir araca ihtiyaç duyulduğu aracı almadan önce doğru belirlenirse sonradan hayal kırıklığı olmaz. Ben marka fanı değilim, aracın avukatı hiç değilim anca X-trail gibi şehir içi kullanım pratikliği ve "gerektiğinde" 7 kişi kullanabilme açısından "optimal" bir denge sunan bir aracın bu kadar yüzeysel ve kesin olarak kötülenmesi doğru değil.

Hocam, amacim araci kotulemek ya da ovmek degil. Sadece dogrulari yazarim, yazdiklarim da kisiden kisiye gore degisecek seyler degildir, istisnalar tabii ki olabilir, ama genel kabul gormus gercekleri yazarim. Tekrar ediyorum, 3. Sira koltuklar kullanisli degil, bunu soyleyen xtrail aracini kullanan, test eden, forumlarda fikirlerini paylasan bir cok kisi + ben. Araca, 6-7 kisi bindigi zaman ve sehir disi yolculuk modunda, esyalar nereye sigacak peki :) xtrail suv segmentinde bir arac, aile araci kategorisinde degil, ama aile araci olarak da kullanilabilir tabii ki. Ayrica, 3. Sira koltuklarin sehir icinde sizin isine yariyor olmasi, diger insanlarin da isine yarayacagini gostermez, sizin icin guzel bir ozellik olabilir, lakin bir cok kisi icin "OLMASAYDI DAHA IYI OLURDU" yorumlari mevcut. Selam ve sevgiler,

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Bir durum daha var 3. Sira koltuklar ile ilgili, kasis veya tumsek gecislerinde ses geliyor o bolumden, sizde var mi bilmiyorum ama balata sesini aylar sonra duydugunuza gore, bu sesi duymaniz biraz zaman alabilir :) selamlar,

• Bende yeni aldım 08.12.2015 tarihinde araba 10 gün önce Türkiye ye girmiş bu forumda yazılanlardan dolayı aracı uzun süre test ettim sessiz ortamda frenleri en ufak bir gıcırtı gucurtu duymadım acaba benmi duymuyorum diye oğlumada sordum kesinlikle frenlerden ses yok
  • fakay2015 F kullanıcısına yanıt
    Ben kendim 1.72 boyndayım 2. Sıra koltukları 1 ileri aldiğımda sığıyorum mesela 2 aile markete gittikarkada avm poşetlerini rahatlıkla aldı.

• emrebay E kullanıcısına yanıt
    Hocam, sessiz ortamda, camlari, radyoyu, stop starti kapatip, surekli dur kalk yap, sesi duyacaksin, duymazsan kulak burun bogaza muracat :)

• 750ahmet61 7 kullanıcısına yanıt
    Hocam, uzun yolda valizler de sigar mi:)

• fakay2015 F kullanıcısına yanıt
    Hocam tabiki sığmaz :) ben şehir içi diyorum ama yinede zorlasan 3 valiz alır.ayaklarının altına da atarsın 1 er tane tamam çık tatile :)

• 
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.