Şimdi Ara

yeni NİSSAN X-TRAİL 2014 - paylaşım platformu- (73. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.637
Cevap
56
Favori
187.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sayın fakay2015, doğruları yazmak istediğinizi biliyorum, ancak değişmez doğru olarak yazdığınız şey tam da kişiden kişiye değişecek birşey. Siz eğer "bence" diyerek yazsaydınız bunu anlayabilirim, ancak "arka koltuklar kullanışsız, sadece göstermelik" derseniz "kime göre?" diye sormam lazım. Uzun yazılar kafa karıştırabiliyor o yüzden madde madde yazacağım.

1) Arka koltuklar boyu 150 cm civarında veya altında çocukları uzun mesafeler sorunsuz taşıyabilir. Bundan uzun gençler veya yetişkinler için kısa mesafelerde "katlanılabilecek" bir yolculuk sunar. Tabii ki 3. sırayı açtığınız zaman, 2. sıra koltukları öne çekerek ayarlamanız lazım.

2) Arka koltuklar doğal olarak bagaj mesafesini daraltır. Buna rağmen kalan kısıma veya arkada sadece bir koltuk doluysa diğer tarafa çanta veya valiz koyabilirsiniz.

3) Dikkatinizden kaçtığı için sorumu bir daha tekrarlıyayım. Diyelim ki aynı sınıf ve 3. sıra koltuğu olmayan bir aracınız var. Bu araca 5 yetişkin ve 2 çocuk binmeniz lazım. X-trail'de mi daha rahat edersiniz, yoksa çocukları yetişkinlerin kucağına oturtmak daha mı pratik olur? Yetişkinlerin bacağı uyuşmadan ne kadar seyahat edebilirsiniz?

4) Size katılacağım nokta bazı aileler için 3. sıranın zaruri ihtiyaç olmadığı. Bence türkiyede 5 koltuklu modelin de satışta olması gerekirdi.

5) Hem şehir içinde rahat kullanılacak boyutlarda, hem 7 yetişkin, hem de şehirler arası yolculuk valizlerini taşıyabilecek özelliklerde bir araç biliyorsanız bana da söylemenizi rica ederim.

6) Son olarak sesi "duymamın" neden aylar aldığına açıklık getireyim. Konu ilk yazıldığında cevap olarak bunun tüm otomatik araçlarda olabilecek bir ses olduğu yorumunu yapmıştım. Daha sonra siz konunun üzerine gidince bu sese dikkat etmek ve doğru bilgi vermek için özellikle dikkat etmeye karar verdim. Ancak benim arabam benim hayatımın merkezi değil, dolayısıyla basit bir balata sesine dikkat etmek çoğu zaman aklıma bile gelmedi. Sonunda bir gün park ederken aklıma gelince bir kaç manevra yapıp size duyduklarım hakkında bilgi verdim. Evet duydum, ve hala da önemsemiyorum. Değişim zamanı, bulursam, seramik balata taktırırım, ve bu bilgiyi verdiğiniz için de teşekkür ederim, o ayrı. Saygılarımla.

• Arabada kesinlikle ses yok hadi ben duymuyorum diyelim yaşımdan dolayı oğlumda kullanıyor onada soruyorum bu konudan da bahsettim ses yok frenlerde benimde kulaklarım aslında iyidır
  • fakay2015 nereden türedi arkdaş bu konudan da atılması için ne yapmak gerekiyor acaba ?
    blokladık ama yetmiyor konuyu sabote ediyor
  • Dr. Frasier D kullanıcısına yanıt
    Sayin hocam, oncelikle nazik ve saygili uslubunuz icin tesekkur ederim, en azindan bazi arkadaslar gibi nezaketsiz uslup takinmiyorsunuz. Yazdiklariniza yanitlarim asagidaki gibidir.

1. Sorunuz dikkatimden kacmadi, zira aksine cok dikkatli ve titiz biriyimdir, konuyu uzatmamak adina yanit vermemistim, 5 yetiskin 2 cocuk icin arac tercihim olmaz, zira bu istisnai bir durumdur, istisnai durumlar icin genel cikarimlarda bulunmak dogru degildir, ben 50'ye yakin kisiden 3. Sira koltuklarin kullanissiz ve gereksiz oldugu yorumunu duydum, bu benim icin de boyle.

2. 149 bin liste fiyati olan bir aracin balatasindan boyle bir ses gelmemeli, rahatsiz edici olup olmamasi onemli degil, ama paranin karsiligini hak eden bir arac degil zaten... turkiye'de xtrail icin alternatif balata yok su an, belki ilerleyen zamanda gelir.

Selamlar,

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrebay E kullanıcısına yanıt
    Sayin hocam, ses olayini nasil test ettiniz. Dedigim kosullar altinda mi. Eger ses yok diyorsaniz, bana bulundugunuz sehri bildirin, geleyim, beraber test edelim, ses var mi yok mu diye...

• DarkSidesOfMe kullanıcısına yanıt
    Hocam, forumdan kendin cikarsan, okumazsin, gormezsin, rahatsiz olmazsin... benim dilim sivridir biraz, dogrulari oldugu gibi yazarim, begenmiyorsan okumazsin, mutlu olursun... forumdan atmak vs. Gibi sig dusuncelerin aklindan cikmasi dilegiyle...

• Ben 52 yaşındayım Konya da tarım makinaları sektöründe arge departmanının başındayım makine tasarımı yapmaktayım. biz değil öyle gacırtı gucurtu rulmanlardan gelen sesleri dahi dinleyerek arızalı olup olmadığını eğitimimiz çerçevesinde biliriz sizin sanayi ile olan ilişkinizi bilemem bu firmadan emekli oldum beni beğenmeseler çalışmamada devam ettirmezler sonuçta özel sektör yine de ben konuya şöyle yaklaşayım önceki arabam 2013 model 1.6 black edition qashqai cvt şanzmanlı idi . Oldukça memnun idim bu sene değiştirmek istedim yine qashqai dizel full paketini istedim ama x-trial görünce fikrim değişti bir kere her şeyiyle önde BMW x1 de bakıyordum x-trial aldım kesinlikle önceki qashqai den en üstte motor konfor performans . Arabayı alırken firmadan bana Türkiyeye yeni gelen araç verin istedim. Aldığım aracın 10 gün önce geldiğini belgelediler kabul ettim bizde yeni makine yaptığımızda veya makinada yenilikler yaptığımızda ummadığımız sorunlarla karşılaşırız bize gelen arıza raporlarıyla olayın üzerine gider hemen hallederiz benim aracımda da böyle olmuş olabilir sonuçta ilk başlarda şanzman arızasından bahsedilirken şimdi yok nissan firmasının argesi de boş oturmuyorlardır herhalde bu sorun onlarada intikal etmiştir tüm dünyaya satıyorlar .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrebay -- 17 Aralık 2015; 16:29:52 >

• emrebay E kullanıcısına yanıt
    Hocam, detayli bilgiler icin tesekkurler. Bu forumda, nissan'la gerek bayiler, gerek servisler, gerek musteri hatti, gerek genel mudurluk, gerekse nissan japonya ile en fazla muhattap olmus kisi benimdir diye tahmin ediyorum. Sunu hemen belirteyim, Nissan marka olarak kaliteyi on planda tutmaz, isciligi zayiftir, gerek QQ, gerekse xtrail'i detayli incelerseniz, bir cok yerinde kalitesizlik ornegi bulursunuz, ornekler vereyim... cam acma kapama butonlari, bu butonlarin uzerinde led bile olmamasi, dikiz ayna ayar joystick'i, dikiz ayna sag sol switch'i, tek tikla tum camlarin acilip kapanmamasi, dikiz aynalarin otomatik acilip kapanmamasi, hiza duyarli kapilarin kapanmamasi, xtrail kapilarinin oldukca hafif olmasi, yalitimin zayif olmasi, balatalarin kalitesiz ve omrunun az olmasi, ilerleyen zamanda arac icinden cesitli yerlerden ses gelmesi (sunroof, arka uclu koltuklar, on kapilar, on konsol)... sikayetvar.com'a girin ve nissan diye aratin, araclarla ilgili bir cok ve farkli sikayet okursunuz, forumlarda insanlarla bizzat gorustum, bu yazdigim problemlerin bazilarini onlar bildirdiler. Sanziman problemine gelince... 2014 model xtrail'lerde yasanan bir durumdu, 2015 model araclarda olmadigi soyleniyordu ama maalesef agustos eylul gibi arac alan bazi kisilerde de bu sorun cikti...

Fren sesi balata ile ilgili, nissan bunu problem olarak gormedigi icin, sizin dediginiz gibi arge yapip, problemi cozmuz olamaz, ben halen iddia ediyorum sizin aracta da ses olduguna, yok diyen bir suru kisi, benim dedigim testleri yaptiktan sonra ses oldugunu gordu, hatta bu forumda bir arkadas aylar sonra farkina vardi. Siz, benim dedigim kosulda testi yapin, dururken tam frene basma aninda ve ayagi frenden cekerken sese dikkat edin. Konya bana yakin, dilerseniz, gelip birlikte test edebiliriz.

Selamlar,

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba,
    Dünden beri bu forumu saatlerce okudum. 1 aydır yaptığım araştırmalar sonucu Xtrail ppp için kaporamı da yatırdım, gelecek hafta araç gelecek dediler, bekleyeceğim. Bu forumda yazılı araçların hepsi için test sürüşü yaptım. Hali hazırda Jeep Compass(CVT) kullanıyorum. Geçmişte Passat DSG kullandım, Honda civic CVT kullandım. Xtrail tercihimde neler etkili oldu? (yaşım46)
    * CRV kabin içi bence xtrailden çok daha kötü. (Bana göre)
    * CRV de çift turbo var (iki katı risk)
    * CVT şanzımana alışkınım, çok keyifli değil, çift kavrama DSG veya ZF den geri belki ama ben alışkınım dedim ya :)
    * Test sürüşünde xtrail araç hiç falso vermedi. Özellikle Sayın Fakay'ın bahsettiği konu zaten Jeep Compass ta mevcut, :) xtrail test aracı daha verimliydi balata sesi açısından. ayrıca Sn. Fakay haklı, sıfır ses olması mümkün değil, ancak "sorun etmiyorum" denebilir.
    * araca ödenen para çok değil, hatta bu paraya rağmen şunu söyleyeyim "ne verdik ki daha ne bekleyeceğiz" çünkü GLK Mercedes test yaptım, herşey süperdi, 2 adet xtrail ppp fiyatı var.
    * Balata sesi gacırtıya dönüşürse Sn fakay dan bilgi alma şansı, xtrail seçimim de pozitif oldu. (evet çözüm bulabilmek iyi bir his)
    * Kapı sacları teneke gibi Xtrailde, bilerek alıyorum. Tiguan , vw gurubundan çok çok geride, ses yalıtımı, ancak "sorun etmiyorum" çünkü deri döşeme vs. lüx görünüm daha kıymetli benim için. Yani içeriğe değil, makyaja bakanlardanım. Öyle olmasan Jeep Compass almazdım zaten.
    * Cam tavan sesi beni çok üzer, çok dikkat ettim ,test aracı hiç ses yapmıyor tavandan, umarım sıfır aracımda da olmaz bu ses.
    * 16 yıldır diesel kullanmadım, özlemişim.
    * iç hacim çok ferah, arka 2 koltuk olmasa daha iyiydi evet, ama arka (3) koltukları en arakaya yaslayınca her bölüm çok güzel oluyor.
    * Dış ebatlar büyük, ve büyük görünüyor araç, tüm rakiplerine göre benim için avantaj.
    * Şirkette c180 ve e180 sedan kullananlar var, 1 er hafta alıp denedim. araca eğilerek binmek, içinde dizleri kırıp oturmak zor geldi, SUv (crossover) vaz geçilmez bence.
    * Xtrail test aracı 10 km de 16lt/100km tüketim gösterdi. Ama Jeep Compass la zaten 18-20 den aşağı olmuyor tüketimim, galiba kullanma alışkanlığım masraflı. yine de mazot daha ucuz.
    * Xtrail in deri döşeme rengi güzel ama deri (vinylex) malzeme cansız geldi bana, yine de deri seçenekli en ucuz araç xtrail halen. ucuz etin yahnisi :)
    * Jeep cherokee de denedim 196,000 TL, ama emin olun arada 60,000 liralık fark yok. Hatta benim Jeep Compass ı takasa almadılar :) komik.
    * Sedan alacaklara tavsiyem 155,000 liraya 2014 BMW 520 (1600) alabilirler, eğer xtraile verecek paraya çıktılarsa.

aracım gelirse biner dener tekrar yazarım, balatalar çok ses yaparsa Sn. Fakay var, seramik balataları isteriz USA dan. Şanzıman sorunu çıkarsa, biraz tamir dener,olmadı yenisini değiştirin deriz daha da olmadı satarız ne yapayım. SUV alacak 260bin liram olmadığına göre , sedana döner520 BMW ararız, birazda BMW forumu okurum :)
    Herkese kazasız neşeli günler dilerim.

• Barut2004 B kullanıcısına yanıt
    Sayın Hocam, öncelikle aracınız hayırlı olsun. araç hakkında yaptığınız sağlıklı ve nötr yorumlar için teşekkür ederim, bir çok kişi, malesef, kendi araçları olduğu için araçlarına toz kondurmamak adına, sadece aracın artılarını yazıp, eksi yönlerini görmezden geliyorlar. bu tür yorumlar da, yeni araç almak isteyen kişileri yanlış bilgi sunulmasına sebep oluyor. sizin yazdıklarınızı okurken, sanki kendim yazmışım gibi hissettim, foruma hoş geldiniz :)

nissan xtrail, sizin de söylediğiniz gibi, aynen içeriğe değil makyaja bakanların tercihi olmak durumundadır. benim de tercih sebeplerimden biri budur, diğer sebepler arasında, 360 derece çevre görüş sisteminin olması (ki bu özelliği aynı segment diğer araçlarda görmedim), sunroof'un açılır olması, iç mekanın ferah olması, tiyatro oturma düzenine sahip olması, elektrikli el freni olması, otomatik park özelliğinin bulunması), fiyatının özellikle şu ara crv exec+'a göre çok uygun olması...

ne kadar para, o kadar köfte diye bir laf vardır, nissan xtrail de bu hesap işte... bir çok falsosu olmasına rağmen, bu paraya ancak bu kadar oluyor, bütçeniz yeterliyse, daha üst markalara yönelebilirsiniz.

ben şehir içi/dışı (çoğunluk şehir içi olmak üzere) 6.1 lt yakıyorum, yakıt açısından bence makul.

deri döşeme çok kaliteli değil, ama QQ'ınkine göre daha kaliteli. eğer açık renk döşeme tercih ettiyseniz, bir kaç ay sonra, deri üzerinde yıpranmalar kendisini belli edecektir, ben sırf bu yüzden siyah deri döşeme tercih etmiştim.

araçla ilgili soracağınız konular olursa, çekinmeden sorabilirsiniz, balata konusunda uzman oldum zaten, yakın zaman balatayla ilgili yeni gelişmeler de olabilir, zamanı gelince paylaşacağım.

selamlar,

hocam, bu arada hangi şehir/bayiden kaç TL'ye aldınız aracı? benim arkadaşa 137-138 fiyat vermişler ama bana fazla geldi, çünkü zaten KDV indirimi var.
  • son yakıt tüketimi yazayayım bende bilgi olması açısından kalsın tamamen otoban ve ortalama 100-110 km ile 4,9lt gösterdi araç toplam 250 kmde.

kullanan arkadaşlar bilir zaten araç kontağı kapatınca bu en düşük tüketim kaydedeyim mi diye soruyor. uygun bir ara resim yollarım.

araç sakin kullanımda gerçekten çok az yakıyor.
  • fakay2015 F kullanıcısına yanıt
    Verilen fiyat doğru olabilir ama avantaj da olabilir, çünkü
    Ben 134 e elde son kalan aracı aldım (ya da öyle sanmam sağlandı) bir de, gemiden yeni inen taze araçlar var, onlar 4 bin TL kadar daha pahalıymış.
    Yani fiyat 138 gibi oluyor bu durumda. Ama araçlar taze, belki sorunlar giderilmiştir bu son fasılda. 4 bin TL fazla vermeye değebilir.

Deriyi de bej seçtik bu arada :)

kullandığım e180 1 aylıktı, döşeme açık bej deriydi, ve şöför koltuğu kararmaya başlamıştı bile.
    Söyledim mi, inşaat mühendisiyim ve inşaat firmasıyız.. yani açık bej en iyi tercih :))
    hocam, sorunların çözüldüğünü sanmam, çünkü araçta herhangi bir makyaj vs. olmadı henüz.

güle güle kullanın hocam, ben de öğretim üyesiyim, köken elektrik elektronik mühendisi.
  • Bir çok falso diyorsunuzda bakın gerçekten ben aracım diye söylemiyorum bizim araçta sadece alt tarafta torpidonun alt kısımları sallanıyor bu kadar o da abartılacak kadar değil bence ya sizin araçta var yada sizin takıntınız var bence siz en iyisi aracınızı satın crv alın size göre falsolardan kurtulursunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 750ahmet61 7 kullanıcısına yanıt
    Ahmet hocam, sayende aractan ses gelen yerler konusunda ilerleme kaydettik, torpido gozunun alt kismi, bunu duymamistim daha once ama listeye ekledim... yazdiklarimi dogru duzgun okumadan, yorum yapiyorsun, yaptigin yorumun da bir kiymeti olmuyor. Arac hakkinda faydali bilgi soyle ya da sus, inan boylesi daha hayirli olur... bana satasmayi birak, burasi satasma yeri degil, arac hakkinda bilgilenme platformu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arakadaşlar 2.el ppp alma arefesindeyim, 2014 ile 2015 arasında aşağı yukarı 7 bin tl oynuyor sizce değer mi? karar veremedim

• Hocam, 2014 ve 2015 2. El fiyatlari olarak ne verdiler? Ayrica, araclar kac km'de. 2014 modellere dikkat derim, zira sanzimani problemli olan bir cok 2014 model arac vardi... ben yil sonu kdv indirimini de dikkate alarak sifir almanizi tavsiye ederim yine de.

• fakay2015 F kullanıcısına yanıt
    2014 120 ye var 24.000 kmde, 2015 4.000 kmde var 127 e bıraktı sıfır olarak da 137 fiyat aldım kararsızım

• Merhaba arkadaşlar 2015 pp manuel 1.6 dizel için 130 teklif aldım fiyatlar Nasıl forumdaki arkadaşlar ne der tavsiye edermişsiniz çok tşkler

• 
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.