Şimdi Ara

===> Yeni Nokia N85 | Ana Başlık - 2.6' 16M OLED - 5mpx <=== (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.278
Cevap
1
Favori
244.859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hea kesin o yüzden Nxx yazıyo ve 2 modelin adına N00

yakında tanıtılır bunlarda
  • Sony Ericsson un da prototiplerinde "SE 123" yazdığını hatırlatmak isterim.
  • Nokia ne yapmaya çalışıyor anlayabilmiş değilim...Tüm kombinasyonları deniyolar mıdır nedir.. (hafızası çok olsun xenon olmasın, yok şu olsun bu olmasın, hepsi olsun, yarısı olsun, kapağı janjanlı olsun...yakında n üç basamaklı sayılara çıkacak -ki zaten var 1,2- ...)
  • quote:

Orjinalden alıntı: M@XWeLL

Nokia ne yapmaya çalışıyor anlayabilmiş değilim...Tüm kombinasyonları deniyolar mıdır nedir.. (hafızası çok olsun xenon olmasın, yok şu olsun bu olmasın, hepsi olsun, yarısı olsun, kapağı janjanlı olsun...yakında n üç basamaklı sayılara çıkacak -ki zaten var 1,2- ...)

Ürün farklılaştırması yapıyor. Daha fazla satmak istiyor çünkü.
  • Ekran OLED olabilir deniliyor.
  • N85 diye geçiyor ama kesin değil
    http://www.mobiletisim.com/telefonlar/Nokia/N85
  • quote:

Orjinalden alıntı: PHI

quote:

Orjinalden alıntı: M@XWeLL

Nokia ne yapmaya çalışıyor anlayabilmiş değilim...Tüm kombinasyonları deniyolar mıdır nedir.. (hafızası çok olsun xenon olmasın, yok şu olsun bu olmasın, hepsi olsun, yarısı olsun, kapağı janjanlı olsun...yakında n üç basamaklı sayılara çıkacak -ki zaten var 1,2- ...)

Ürün farklılaştırması yapıyor. Daha fazla satmak istiyor çünkü.

İşin ilginci, bir özelliği telefona ekleyince veya telefondan çıkarınca fiyatta bariz bir farklılığın görülmemesi(bknz: son duyurulan n serisi modellerinden fiyatları belli olanları). Ki bu bana indirgenmiş özellikli modelin alınmasını saçma gösteriyor. Yok eğer satış stratejisi ise bu, tümden multimedia telefon yapılacağına, se gibi sadece müziğe ve sadece fotoğrafa yönelik cihazlar da yapılabilir.Şimdi sen gel 5mp kamera koy ,teknolojin varken xenon koyma, sonra ne bileyim wifi koy ama geniş ekran koyma, ya da müzik tuşları koy ama dahili geniş hafızası olmasın vs... Ben şahsen yukarıdaki modeli çıkaracağı zamanı nokia eğer yenilikçi ve farklı bir cihaz yapmaya harcasaydı, daha fazla kazanırdı -ki bence fazla kazanmaktan çok kalıcı olmak bir markanın taktiği olmalıdır- diye düşünüyorum.

sonuç olarak, bence, nokia bu strateji ile devam ederse, iphone gibi (ki apple yenilikçi teknolojilere yatırım yapmaya devam ediyor [basınca duyarlı ekran]) cihazlar , nokia 'ya çok kaybettirebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@XWeLL -- 11 Haziran 2008; 14:25:43 >

• n96 ya çok benzito bu arada daha önce internette böyle bi telefon görmüştüm n00 yazıyodu ondada bence de fabrika hatası
  • quote:

Orjinalden alıntı: Al PaC

Ekran OLED olabilir deniliyor.

Valla çok güzel olur.

SE C905 diye 8mp 1 cihaz çıkardı; 8mpx + xenon, wi-fi, GPS, TV-Out, Accelerometer gibi kilit özellikleri var ve o da sürgülü.

Nokia buna cevap verebilir belki kamerası hakkında bilgimiz yok ne de olsa.
  • @M@XWeLL
    Katılıyorum. Hemen hemen aynı fiyata N82 almak mı N81 8gb almak mı? Üstelik ses kaliteleri arasında çok çok az bir fark varken(incelemeler ve kullanıcı yorumlarından okuduğum kadarıyla). Yani N81 in üstünlük kurması gereken yönüyle(ses kalitesiyle) fiyatı dengelemesi lazım. Ama o da yok. Sadece tasarımı daha güzel N82 ye göre.

@Reis-i Eagles
    Nokia dan şu anda ilk beklediğim, donanımsal anlamda; Artırılmış ekran çözünürlüğü. Ne kadar daha devam edecekler bu 240*320 ile bilmiyorum. Bir sıçramanın zamanı geldi hatta geçiyor neredeyse. 5mp fotoğrafları, VGA videoları, internet sayfalarını, gps vs. Böyle donanımlı cihazlarında hala tüketicileri 240*320(QVGA) ekranlara mahrum etti. Bir E60/N80/N90 ekranları, 2.1" te 352*416... Fazlasıyla güzeldi. Niye geriye dönüş yaptı o zaman onu da garipsiyorum.
  • Çok güzel duruyor...
  • nokia cıvıttı artık yetti bea bıktım bu işden tam karar veriyorum şu telefonu alıyım die yenisi çıkıyor onu bekliyorum o yenisini tam alcak oluyom bunda başka bişi çıkartıyor onun için onuda bekliyon düzgün bir telefon alamıyom... hadi aldım son model telefonu yarın daha gelişmişi çıkıyor snn telefon kötü kalıyor uyuz bir durum...

ilk 5700 almayı kararlaştırdımalcaktım o ara n96 nın haberi verildi yazın çıkar yaza kadar bekleyim değiştirmeyim telefonu dedim bekledim yaza kadar çıkmadı sonra n96 çıkmıcak belli ondan ümidi kestim şimdi n82 almayı kararlaştırdım alcam tam bir kaç güne kadar lanet olası bu telefon çıktı şimdi mrktan ve son modadan bunuda beklicem gibiya dur bakalım...
  • quote:

Orjinalden alıntı: mawoix

nokia cıvıttı artık yetti bea bıktım bu işden tam karar veriyorum şu telefonu alıyım die yenisi çıkıyor onu bekliyorum o yenisini tam alcak oluyom bunda başka bişi çıkartıyor onun için onuda bekliyon düzgün bir telefon alamıyom... hadi aldım son model telefonu yarın daha gelişmişi çıkıyor snn telefon kötü kalıyor uyuz bir durum...

ilk 5700 almayı kararlaştırdımalcaktım o ara n96 nın haberi verildi yazın çıkar yaza kadar bekleyim değiştirmeyim telefonu dedim bekledim yaza kadar çıkmadı sonra n96 çıkmıcak belli ondan ümidi kestim şimdi n82 almayı kararlaştırdım alcam tam bir kaç güne kadar lanet olası bu telefon çıktı şimdi mrktan ve son modadan bunuda beklicem gibiya dur bakalım...

bu mobil işlerde beklemek pek işe yaramıyor arkadaşım sen bunu beklersin tam alacağın zaman Nokia daha güzel bi model çıkarır aklın ondan kalır onu beklerken başkası çıkar bu böyle sürüp gider

• quote:

Orjinalden alıntı: Al PaC

@Reis-i Eagles
    Nokia dan şu anda ilk beklediğim, donanımsal anlamda; Artırılmış ekran çözünürlüğü. Ne kadar daha devam edecekler bu 240*320 ile bilmiyorum. Bir sıçramanın zamanı geldi hatta geçiyor neredeyse. 5mp fotoğrafları, VGA videoları, internet sayfalarını, gps vs. Böyle donanımlı cihazlarında hala tüketicileri 240*320(QVGA) ekranlara mahrum etti. Bir E60/N80/N90 ekranları, 2.1" te 352*416... Fazlasıyla güzeldi. Niye geriye dönüş yaptı o zaman onu da garipsiyorum.

aynen... N80in ekranı süperdi işte dediğin örnek gibi

VGA artık çoğu cihazda var yani PDA olarak.
    2.8" HTC Touch Diamond'da VGa mesela. Bu da pekala VGA olabilir.

• Menü,silme tuşu,ve sağ sol seçme tuşları dokunmatik sanırım.Ama dizayn olarak pek beğenmedim açıkcası,ileride modelde birkaç değişiklik yaparlarsa o zaman iyileşebilir
  • 2. sürgüde dokunmatik gibi ve hatta ben N-gage hesabı kesin dokunmatiktir diyorum
  • O kaynağı biliyorum. En son o yazı yazdı hatta.
    Hepsinin başlığı açıldı zaten.
  • MR da WQVGA dan bahsediliyor. Yani 240*400 80 piksel artmış(tabi arttırırlarsa)...
  • Yok yaw WQVGA'lık 1 ekran yok ki
    wide olsa daha değişik olurdu ekran 1az daha uzun ince gibi
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.