arkadaşlar hepinize iyi günler forumu uzun zamandır takip ediyorum, ancak sorunlarıma çözüm bulduğum için üye olmamıştım şimdi ise bir sorunuma çözüm bulamıyorum. Nokia X6 almayı düşünüyorum ama borsa işlemlerimide X6'dan takip etmek istiyorum 5800 a baktım sanırım internet sayfaları flash ile açıldığından ondan girilmiyormuş X6 da böylemi acaba yardımcı olursanız sevinirim hepinize iyi günler iyi çalışmalar...
Dostum bu telefonda da 5800da olduğu gibi flash var yani borsa içerikli sitelere girebilirsin. Fakat seni delirtir ben bazen duvara fırlatmamak için zor tutuyorum kendimi çok yavaş açıyor siteleri opera miniyide yüklesen flashlı bir sayfa geldiği zaman aşırı bekletiyor. Sana tavsiyem eğer para sıkıntın yoksa iphone 3gs, Samsung Galaxy S, iphone 4, blackberry torch bu saydığım telefonlardan birini tercih etmen kesinlikle sorunsuz cihazlar ve hepsnin hızları son sürat fiyat ortalamaları da 1000 ile 1800 arası. Artık bu devirde Nokia ya para verilmez symbian da adam olmaz geleceği yok malesef.
android137 arkadaşıma öncelikle sorumu cevapladığı için çok teşekkür ederim. Nokia X6 anladığım kadarıyla bir symbian klasiği olarak yavaş kalıyor, fakat evde olmadığım zamanlarda borsa için kullanılacağından (borsada yavaş kalmamak gerekiyor bazen cidden saniyeler çok önemli oluyor) bundan dolayı fikrimi iphone 4 veya iphone 3 gs olarak değiştireceğim sanırım peki iphone 3 g sayfa geçişleri hızı bakımından 3gs'nin çokmu arkasında kalıyor... İyi akşamlar
Rica ederim. Aynen öyle X6da bir symbian klasiği :)). 3g ile 3gs arasında hız farkı sadece uygulamaları açarken yani sitelere falan girerken aynı hızda hiçbir farkı yok eğer çok fazla uygulamayla ilgilenmiyceksen sadece borsa siteleri için kullanıcaksan 3g kesinlikle işini görür.
quote:
Orijinalden alıntı: Teknikcan
quote:
Orijinalden alıntı: dukenukem82
quote:
mini qwerty klavyenin olmaması kötü bişey.(yani yan döndürmeden düz birsekilde qwerty klavye yok).bana her mesaj yazmada yan döndürmek zor geliyor.bu sorunu çözebilen var mı acaba.dışarıdan eklenebilir mi?
Swype adlı programmış kardeş arat çıkar
yok kardeşim bende zaten swype var.ama swype telefonun kendi klavyesini kullanan bir program.benim aradığım telefonun içinde olmayan mini Q klavye.(5800da var galiba)
Ewet 5800 da war hatta adı mini qwerty klavye. Malesef bu telefonda kalem olmadığı için yok.
swype de de mini qwerty var ama x6 yı desteklemiyormuş
quote:
Orijinalden alıntı: dukenukem82 swype de de mini qwerty var ama x6 yı desteklemiyormuş
Yooo x6 da çalışıyor ben daha dün indirdim mini qwerty seçeneği olarak açılıyor fakat klavyede türkçe karakter olmadığı için sinirlendim sildim.
bende çalışmıyor türkçe karakteri sonradan yüklüyosun. sadece büyük qwerty aktif bende diğeri açılmıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: android137
quote:
Orijinalden alıntı: adminastor22
quote:
quote:
arkadaşlar hepinize iyi günler forumu uzun zamandır takip ediyorum, ancak sorunlarıma çözüm bulduğum için üye olmamıştım şimdi ise bir sorunuma çözüm bulamıyorum. Nokia X6 almayı düşünüyorum ama borsa işlemlerimide X6'dan takip etmek istiyorum 5800 a baktım sanırım internet sayfaları flash ile açıldığından ondan girilmiyormuş X6 da böylemi acaba yardımcı olursanız sevinirim hepinize iyi günler iyi çalışmalar...
Dostum bu telefonda da 5800da olduğu gibi flash var yani borsa içerikli sitelere girebilirsin. Fakat seni delirtir ben bazen duvara fırlatmamak için zor tutuyorum kendimi çok yavaş açıyor siteleri opera miniyide yüklesen flashlı bir sayfa geldiği zaman aşırı bekletiyor. Sana tavsiyem eğer para sıkıntın yoksa iphone 3gs, Samsung Galaxy S, iphone 4, blackberry torch bu saydığım telefonlardan birini tercih etmen kesinlikle sorunsuz cihazlar ve hepsnin hızları son sürat fiyat ortalamaları da 1000 ile 1800 arası. Artık bu devirde Nokia ya para verilmez symbian da adam olmaz geleceği yok malesef.
android137 arkadaşıma öncelikle sorumu cevapladığı için çok teşekkür ederim. Nokia X6 anladığım kadarıyla bir symbian klasiği olarak yavaş kalıyor, fakat evde olmadığım zamanlarda borsa için kullanılacağından (borsada yavaş kalmamak gerekiyor bazen cidden saniyeler çok önemli oluyor) bundan dolayı fikrimi iphone 4 veya iphone 3 gs olarak değiştireceğim sanırım peki iphone 3 g sayfa geçişleri hızı bakımından 3gs'nin çokmu arkasında kalıyor... İyi akşamlar
Rica ederim. Aynen öyle X6da bir symbian klasiği :)). 3g ile 3gs arasında hız farkı sadece uygulamaları açarken yani sitelere falan girerken aynı hızda hiçbir farkı yok eğer çok fazla uygulamayla ilgilenmiyceksen sadece borsa siteleri için kullanıcaksan 3g kesinlikle işini görür.
çok fazla uygulama ile ilgenmeyeceğim sadece borsa sitelerini kullanacağımdan dolayı kararımı 3g veya htc'lerden birini seçerek vereceğim sanırım :) hepinize iyi akşamlar
Merhaba bende yakında X6 alıcam tavsiye edermisiniz daha önceden hiç yüksek modelli telefon kullanmadım N73 den başka:) Bana çok hoş geliyor hafızası olsun falan, konuyuda 15 sayfa falan gözlemledim. Kabın sağ tarafında açıklık ve güncellemelerdeki ufak sorunlar bana pek büyük bir sorun gibi gözükmüyor. Buna kasmasıda dahil. :D Tavsiyeniz nedir ve hangi renk önerirsiniz? Mavi beyaz hoş gibi duruyo.
Arkadaşlar x6 çok soğuk havalarda kullanılmıyor mu yoksa bende bir sorun mu var anlamadım telefonu yaklaşık 15 dk elimde kullandım -1,-2 dereceydi hava telefon bir süre sonra ekran gitti hani ekran çatlar da tuhaf tuhaf çizgiler çıkar onun gibi oldu tuş kilidini açıp kapatıp düzeldi daha sonra bir kere daha yaptı bu sefer düzelmedi açıp kapadım yine düzeldi eve geldiğimde ise hiç yapmadı ve bu sorunu soğukluğa vurdum sorun omu bilmiyorum da dün sabah otobüste gidiyorum eski otobüslerden buz gibiydi orda da telefonu çıkardım baktım ekran yine gitmiş Kapatıp açtım düzeldi bir daha yapmadı anlamadım neden böyle birşey oldu bir yorum yapacak var mı acaba ?
Gerçi ben çok daha soğuklarda da kullandım Uludağ da -5,-6 tıkır tıkır çalışıyordu yazılımsal diycem yazılımla ne ilgisi olabilir bilmiyorum açıkcası neden böyle birşey oldu
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
çok fazla uygulama ile ilgenmeyeceğim sadece borsa sitelerini kullanacağımdan dolayı kararımı 3g veya htc'lerden birini seçerek vereceğim sanırım :) hepinize iyi akşamlar
Çok doğru bir seçim yaptınız hayırlı olsun :)
quote:
Orijinalden alıntı: srcn09 Arkadaşlar x6 çok soğuk havalarda kullanılmıyor mu yoksa bende bir sorun mu var anlamadım telefonu yaklaşık 15 dk elimde kullandım -1,-2 dereceydi hava telefon bir süre sonra ekran gitti hani ekran çatlar da tuhaf tuhaf çizgiler çıkar onun gibi oldu tuş kilidini açıp kapatıp düzeldi daha sonra bir kere daha yaptı bu sefer düzelmedi açıp kapadım yine düzeldi eve geldiğimde ise hiç yapmadı ve bu sorunu soğukluğa vurdum sorun omu bilmiyorum da dün sabah otobüste gidiyorum eski otobüslerden buz gibiydi orda da telefonu çıkardım baktım ekran yine gitmiş Kapatıp açtım düzeldi bir daha yapmadı anlamadım neden böyle birşey oldu bir yorum yapacak var mı acaba ?
Gerçi ben çok daha soğuklarda da kullandım Uludağ da -5,-6 tıkır tıkır çalışıyordu yazılımsal diycem yazılımla ne ilgisi olabilir bilmiyorum açıkcası neden böyle birşey oldu
Walla soğuklarda telefon çok iyi çalışmz derler ama o kadarcık bir soğuktan kaynaklnıcağını sanmıyorum. Benim dediğim soğuklar -5 -3 gibi soğuklar
benim telefonda da kendiliğinden kapanmalar oluyor.spb shell, nUnlock ,ve operayı bir çalıştırdığımda internette gezinirken ekran donuyor ve sonra renkler yavaş yavaş giderek beyaz ekrana dönüyor.sonrada kapanıp tekrardan açılıyor.RAM e çok mu yükleniyorum acaba?ama 3 programla böyle oluyorsa telefon yetersiz demektir.
quote:
benim telefonda da kendiliğinden kapanmalar oluyor.spb shell, nUnlock ,ve operayı bir çalıştırdığımda internette gezinirken ekran donuyor ve sonra renkler yavaş yavaş giderek beyaz ekrana dönüyor.sonrada kapanıp tekrardan açılıyor.RAM e çok mu yükleniyorum acaba?ama 3 programla böyle oluyorsa telefon yetersiz demektir.
spb zaten kastırıyor, bir de üstüne gene büyük bir program olan operadan bahesdiyorsunuz. kasar normaldir.
mesela spb çalışırken navigasyon da yapılmıyor.
Ben şu aralar X6 'yı sadece konuşma , mesajlaşma olarak kullanıyorum diğer herşeyi ipod ile yapıyorum ipod bluetooth ile X6 'ya bağlanıp telefonun internetini kullanıyor ordan internete girebiliyorum oyunlar oynuyorum programlar haberler tv herşey istediğim gibi oldu Apple olanlar ile ordan konuşuyorum vs
İphone 5 çıksın x6 ve İpod Touch satıp almayı düşünüyorum apple gerçekten çok farklı kullanınca anladım :)
quote:
Orijinalden alıntı: cNRcngL
Merhaba bende yakında X6 alıcam tavsiye edermisiniz daha önceden hiç yüksek modelli telefon kullanmadım N73 den başka:) Bana çok hoş geliyor hafızası olsun falan, konuyuda 15 sayfa falan gözlemledim. Kabın sağ tarafında açıklık ve güncellemelerdeki ufak sorunlar bana pek büyük bir sorun gibi gözükmüyor. Buna kasmasıda dahil. :D Tavsiyeniz nedir ve hangi renk önerirsiniz? Mavi beyaz hoş gibi duruyo.
Birde 32GB mı tavsiye edersiniz 16GB mı?
Arkadaşlar benim x6nın yanındaki kilit açma kapama tuşu düştü .Google da bulduğum yerlerde kasaya bağlı olduğu için komple kasayı değiştirmek gerekiyor diye birşeyler okudum.Sadece o tuşu bulamaz mıyız? Ayrıca diyelim ki kasayı değiştirmek lazım kaça patlar?
Benim de açma kapama düğmesi yaklaşık 1 aydır kopuk bantladım öyle idare ediyorum.Kasayı uygun fiyata değiştireileceğim biryer arıyorum. ben birkaç yere sordum yoktu.(benm telefon garanti-servis kapsamında değil yurtdışından gelme).Bilen varsa yazarsa sevinirim.istanbul yada izmirde.
quote:
Orijinalden alıntı: _ALCHEMIST_
Arkadaşlar benim x6nın yanındaki kilit açma kapama tuşu düştü .Google da bulduğum yerlerde kasaya bağlı olduğu için komple kasayı değiştirmek gerekiyor diye birşeyler okudum.Sadece o tuşu bulamaz mıyız? Ayrıca diyelim ki kasayı değiştirmek lazım kaça patlar?
en az 150 diye tahmin ediyorum. servise sorsan 200 de diyebilir. hadi dandik bişey takayım desen nerden baksan 50-60 isterler. tahmini tabi bunlar. az çok telefon piyasasından anladığım kadarıyla.
quote:
Orijinalden alıntı: Teknikcan benim telefonda da kendiliğinden kapanmalar oluyor.spb shell, nUnlock ,ve operayı bir çalıştırdığımda internette gezinirken ekran donuyor ve sonra renkler yavaş yavaş giderek beyaz ekrana dönüyor.sonrada kapanıp tekrardan açılıyor.RAM e çok mu yükleniyorum acaba?ama 3 programla böyle oluyorsa telefon yetersiz demektir.
Yetersiz zaten hocam 128mb müzik açıp msjlaşırken bile yetmiyor.
quote:
Orijinalden alıntı: _ALCHEMIST_ Arkadaşlar benim x6nın yanındaki kilit açma kapama tuşu düştü .Google da bulduğum yerlerde kasaya bağlı olduğu için komple kasayı değiştirmek gerekiyor diye birşeyler okudum.Sadece o tuşu bulamaz mıyız? Ayrıca diyelim ki kasayı değiştirmek lazım kaça patlar?
İstanbuldaysan kadıköye git yazıcıoğlunun arkasın da Nokia yetkili servis yazan bir Türkcell bayisi var ona bir sor uygun fiyata yapıyorlar.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: _ALCHEMIST_ Arkadaşlar benim x6nın yanındaki kilit açma kapama tuşu düştü .Google da bulduğum yerlerde kasaya bağlı olduğu için komple kasayı değiştirmek gerekiyor diye birşeyler okudum.Sadece o tuşu bulamaz mıyız? Ayrıca diyelim ki kasayı değiştirmek lazım kaça patlar?
İstanbuldaysan kadıköye git yazıcıoğlunun arkasın da Nokia yetkili servis yazan bir Türkcell bayisi var ona bir sor uygun fiyata yapıyorlar.
Yok Adanadayım da telefonun yanına siyah bant çektim.Oto kilidi kaldırdım telefonu kardeşime verdim.Muhtemelen motorola milestone veya e72 alacağım her halükarda bu telefondan iyidir hiç beğenmedim bu telefonu