Şimdi Ara

===> Yeni Nokia X6 | nHD (640x360) - 32GB - 5MP - 1320mAh - <=== (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.843
Cevap
7
Favori
228.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sürekli yeni modeller çıkarken acaba 8800 ve 8600 neslinden yeni birşeyler de çıkacak mı haberini biryerlerde okuyan var mı acaba?(şahsen ben denk gelmedim de)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mac3560 -- 3 Eylül 2009; 23:16:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrtbrc6378

Her gün yeni bir bomba Nokia'dan...

kardeş ne bombası yaw ...2günde bi yeni model çıkarcagına nokia eğer bi model üzerinde yogunlassa idi (demek istediğim dokunmatik telefon üzerinde) belkide iphone die birşey bırakmazdı ortada ama nafile boyle devam ederse nokia bilmiyorum artık ne kadar dayanır telefon piyasasında ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: doctac60

sürekli yeni modeller çıkarken acaba 8800 ve 8600 neslinden yeni birşeyler de çıkacak mı haberini biryerlerde okuyan var mı acaba?(şahsen ben denk gelmedim de)

valla merakla bekliyom o seriden 1 model bende. 8xxx hastasıyım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reis-i Eagles

quote:

sürekli yeni modeller çıkarken acaba 8800 ve 8600 neslinden yeni birşeyler de çıkacak mı haberini biryerlerde okuyan var mı acaba?(şahsen ben denk gelmedim de)

bende artık p990 takozundan kurtulup cebime sığacak bir model almak için o seriyi bekliyorum o yüzden yoksa çok hoşuma gitmese de 5800 navigasyon edition ı çıktığında alcak gibiyim
  • @Knight üstadımızın açtığı anasayfa haberi başlığına yazdığımı buraya da aktarayım @Reis'im:

quote:

Orijinalden alıntı: muRTah
    .........
    X6 güzel telefon. 10 üzerinden 7 veririm. ( @Reis'im bak bu notu kolay kolay kimseye de vermem.)
    Rewievlarda bir aksaklık görmez isem muhtemelen seneye bu telefonu alırım.
    Saygılarımla.

• quote:

Orijinalden alıntı: GeceBekcisi

quote:

Orijinalden alıntı: realceday

symbian ı biraz daha hızlı yapabilseler süper olacak ama. biraz hantal işte.

Tüm işletim sistemlerini aynı veya eşdeğer donanım üzerinde denemeden bunu söylemek bence yanlış. Asıl hantal olan Symbian cihazlarda kullanılan işlemciler.

Bakınız Windows Mobile'a, Symbian'ın 330 MHz eski işlemci ile başardığını güçlü kuvvetli ve yeni 600 MHz işlemci ile bile tam olarak başaramıyor.

400 MHz işlemci ile harika görsellikler ve tatmin edici hız yaratan iPhone OS derseniz, 3rd party multitasking özelliği hız için feda edilmiş ve sadece iPhone'da bulunan bir sistem; bu yüzden bir çok kişinin kapsama alanı dışında kalıyor.

Android ve Palm Web OS ise henüz elimize ulaşacak kadar yaygın değil, sağlıklı bir kıyaslama için onlar yaygınlaştıklarında piyasadaki son Symbian sürümünü eşdeğer donanımdaki cihazlarda karşılaştırmak gerekir, yorum yapmak için gayet erken.

ben symbian ı symbian ile karşılaştırıyorum. elimde n95 8gb var ve bana göre o işlemciyle çok hantal çalışıyor. n97 nin işlemcisi 400 lü birşey (tam hatırlamıyorum) ama tek çekirdek ve benim çift çekirdekli n95 imden daha hızlı çalışıyor. bu da demek oluyor ki hantal bir os9.2 var benim cihazda. os9.4 ile bunu bir nebze çözmüşler ama hala bana göre yeterince hızlı değil. işlemci yavaş diyorsun ama n95 in işlemcisi için yavaş sözcüğünü kullanman bence doğru değil. n95 in işlemcisi hızlı ama işletim sistemi yavaş. bir telefona 1 ghz işlemci de takarsın ama şarj meselesi bu sefer canını sıkar. önemli olan yavaş işlemci ile hızlı bir işletim sistemini birleştirmek. aynı microsoft un windows 7 ile yapmaya çalıştığı düşük kaynak tüketimi hızlı işletim sistemi olayı gibi. bilmem anlatabildim mi. bir karşılaştırma yapmak gerekirse bunu aynı serinin alt ve üst modelleri ile yapmak doğru olur. symbian ile win mobile veya iphoneos karşılaştırması asla doğruyu bulmamızı sağlamaz değil mi. nokia n95 veya herhangi birine bu üç işletim sistemini yükleyip test etme şansımız olsa bu da bir karşılaştırma olurdu. diğer türlü asla doğru bir karşılaştırma yapamayız değil mi?

• çok şık, çok sade, ve güzel özellikler, oldukça dikkat çekici bir telefon...
  • nokia coştu
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Reis-i Eagles

quote:

bende artık p990 takozundan kurtulup cebime sığacak bir model almak için o seriyi bekliyorum o yüzden yoksa çok hoşuma gitmese de 5800 navigasyon edition ı çıktığında alcak gibiyim

Docta benimde elimde P990i var ve K790 var.Gsmarenya gir oradan sony bölümünde bizim P990i'yi seç.Şu anki devirde iyi özellikleri var sadece görsel değil.Aslına bakarsan hızlı ve seri açılışları var.Kolay telefon arayüzü ve mail sistemi kartvizit tarayıcısı video izleme mp3 dinleme ve rssler ayrı bir hava veriyor.
    Bence eğer değiştirecek bir model arıyorsan P990i'den sonra N900 almalısın.Bende onu bekliyorum şahsen.
    Oldu oldu olmadı Htc modellerine akacağım.;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asonas -- 4 Eylül 2009; 2:01:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DeLyMaymun

Elbetteki gelmiyor.
    Ama 2 yıl oldu iPhone çıkalı. Ne zor işmiş iPhone'dan daha iyisini yapmak? (Dokunmatik ekran bakımından)

Kaçırdığınız önemli bir nokta var.

Evet zor iş çünkü iPhone OS'un kullanıldığı cihazlarda donanım standart gibi, hepsi temelde birebir aynı özelliklerde (tuş yok, ekran çözünürlüğü aynı, ilk iki cihazda RAM aynı vs) o yüzden sıfırdan bir işletim sistemi ürettiğinizde onu iPhone OS gibi amaca yönelik optimizasyon manyağı yapabilirsiniz, ancak piyasada yaygın olan rakiplerde (Symbian ve WinMo) durum böyle değil.

Symbian ve WinMo cihazlarda dokunmatik / dokunmatik olmayan ekranlısı, tuşsuzu / ITU-9 tuşlusu / tam Q klavyelisi, yatay ekranlısı / düşey ekranlısı / çift ekranlısı, az RAM'lisi / çok RAM'lisi vs var ve bu işletim sistemleri bu nedenle oldukça geniş bir donanım yelpazesine destek vermek zorundalar; e haliyle bu kadar fazla miktarda ve sıfırdan yazılmamış kodun neresine ne kadar optimizasyon yapabilirsiniz tartışılır. Bunun nadir örneklerinden biri hakkında aşağıda konuşacağım, lütfen orayı da okuyun.

quote:

ben symbian ı symbian ile karşılaştırıyorum. elimde n95 8gb var ve bana göre o işlemciyle çok hantal çalışıyor. n97 nin işlemcisi 400 lü birşey (tam hatırlamıyorum) ama tek çekirdek ve benim çift çekirdekli n95 imden daha hızlı çalışıyor. bu da demek oluyor ki hantal bir os9.2 var benim cihazda. os9.4 ile bunu bir nebze çözmüşler ama hala bana göre yeterince hızlı değil. işlemci yavaş diyorsun ama n95 in işlemcisi için yavaş sözcüğünü kullanman bence doğru değil. n95 in işlemcisi hızlı ama işletim sistemi yavaş. bir telefona 1 ghz işlemci de takarsın ama şarj meselesi bu sefer canını sıkar. önemli olan yavaş işlemci ile hızlı bir işletim sistemini birleştirmek. aynı microsoft un windows 7 ile yapmaya çalıştığı düşük kaynak tüketimi hızlı işletim sistemi olayı gibi. bilmem anlatabildim mi. bir karşılaştırma yapmak gerekirse bunu aynı serinin alt ve üst modelleri ile yapmak doğru olur. symbian ile win mobile veya iphoneos karşılaştırması asla doğruyu bulmamızı sağlamaz değil mi. nokia n95 veya herhangi birine bu üç işletim sistemini yükleyip test etme şansımız olsa bu da bir karşılaştırma olurdu. diğer türlü asla doğru bir karşılaştırma yapamayız değil mi?

Madem öyle, ilk olarak Symbian-Symbian karşılaştırması yapalım. N95'in içindeki işlemci N97 ile benzer şekilde (işlem birimi açısından) tek çekirdekli bir işlemcidir, yanlış biliyorsunuz. N95'te kullanılan OMAP platformu yazılımların efektif çalışması için oldukça ağır bir şekilde kendisine optimize edilmesini gerektiren bir platformken, N97'deki Freescale platformu yazılımları hiç bir optimizasyon gerektirmeden efektif bir şekilde çalıştırabilen bir platform. N95'te kullanılan işletim sistemi N95'e özel değilken, N97'nin üzerindeki işletim sistemi kendi SDK'sına sahip olacak kadar ağır bir optimizasyon geçirmiş ve şu an için neredeyse N97'ye özel bir işletim sistemdir.

Şimdi de Symbian-iPhoneOS karşılaştırması yapalım. Bu kadar optimizasyona ve benzer donanıma (her ikisinde de 128 MB RAM ve ~400 MHz işlemci var) rağmen N97'nin ilk iki iPhone ile başarım konusunda karşılaştırılması yine yanlış çünkü iPhone'un ekranı 153.600 pikselden oluşurken, N97'nin ekranı 230.400 pikselden (iPhone ekranının 1,5 katı) oluşuyor ve fill rate açısından aynı başarımda olmaları için N97'nin iPhone'a kıyasla 1,5 kat daha güçlü bir grafik işlemcisine sahip olması gerektiği halde N97'de olmayan ek olarak grafik işlem birimi iPhone'da var, bu da N97'nin işlemcisinin işletim sistemi hızlarını karşılaştırmak için yine yetersiz ve yavaş kaldığının ıspatı olsa gerek.

X6'da da aynı çözünürlükte ekranın, aynı işlemcinin ve aynı işletim sisteminin kullanılacağını düşünürsek; o da bu konuda N97 ile aynı pozisyonda olacaktır diyebiliriz.

• quote:

@Knight üstadımızın açtığı anasayfa haberi başlığına yazdığımı buraya da aktarayım @Reis'im:

quote:

.........
    X6 güzel telefon. 10 üzerinden 7 veririm. ( @Reis'im bak bu notu kolay kolay kimseye de vermem.)
    Rewievlarda bir aksaklık görmez isem muhtemelen seneye bu telefonu alırım.
    Saygılarımla.

ben de 10 üzerinden 7 veririm şahsen.

kameradan 2 puan kaybeder (2.8/3.7) + koruyucu yok + xenon yok

ekran daha geniş olmalıydı (benim açımdan)

quote:

(@Reis'im bak bu notu kolay kolay kimseye de vermem.)

evet, biliyorum

• Nokia X sersini tanıttı sıra C serisinde oda bu cihaz gibi kendi sınıfında mükemmel olur inşallah .
  • C seriside kamera serisi olur ve artık xenon flashlı modeller gelirse çok iyi olur.
  • İnşallah kamera serisi olur.
  • quote:

quote:

Madem öyle, ilk olarak Symbian-Symbian karşılaştırması yapalım. N95'in içindeki işlemci N97 ile benzer şekilde (işlem birimi açısından) tek çekirdekli bir işlemcidir, yanlış biliyorsunuz. N95'te kullanılan OMAP platformu yazılımların efektif çalışması için oldukça ağır bir şekilde kendisine optimize edilmesini gerektiren bir platformken, N97'deki Freescale platformu yazılımları hiç bir optimizasyon gerektirmeden efektif bir şekilde çalıştırabilen bir platform. N95'te kullanılan işletim sistemi N95'e özel değilken, N97'nin üzerindeki işletim sistemi kendi SDK'sına sahip olacak kadar ağır bir optimizasyon geçirmiş ve şu an için neredeyse N97'ye özel bir işletim sistemdir.

Şimdi de Symbian-iPhoneOS karşılaştırması yapalım. Bu kadar optimizasyona ve benzer donanıma (her ikisinde de 128 MB RAM ve ~400 MHz işlemci var) rağmen N97'nin ilk iki iPhone ile başarım konusunda karşılaştırılması yine yanlış çünkü iPhone'un ekranı 153.600 pikselden oluşurken, N97'nin ekranı 230.400 pikselden (iPhone ekranının 1,5 katı) oluşuyor ve fill rate açısından aynı başarımda olmaları için N97'nin iPhone'a kıyasla 1,5 kat daha güçlü bir grafik işlemcisine sahip olması gerektiği halde N97'de olmayan ek olarak grafik işlem birimi iPhone'da var, bu da N97'nin işlemcisinin işletim sistemi hızlarını karşılaştırmak için yine yetersiz ve yavaş kaldığının ıspatı olsa gerek.

X6'da da aynı çözünürlükte ekranın, aynı işlemcinin ve aynı işletim sisteminin kullanılacağını düşünürsek; o da bu konuda N97 ile aynı pozisyonda olacaktır diyebiliriz.

sen yine gitmiş iphone olayına girmişsin. ben ne diyorum sen nelerden alıntı yapıyorsun. n95 in işlemcisinin daha hızlı bir işlemci olduğunda hemfikir miyiz değil miyiz? n97 ye özel bir işletim sistemi diyemeyiz çünkü aynı işletim sistemi nokianın muhtemel tüm dokunmatik sürümleri kullanacak gibi duruyor. ona kalırsa her sistem o cihaza özeldir nokia da. sen n82 nin sistemini n95 e yükleyebiliyor musun? sonuçta aynı işleim sistemi. ayrıca ekran çözünürlüklerinden bahsetmişsin. allah aşkına bu kadar detaya girme altı üstü ekrana görüntü verecek bu da sadece cihazın ram belleğini meşgul eder. işlemciyi yoracak kadar abartılacak bir durum yok. ne yani ben 800x600 çözünürlükte kullansam bilgisayarım uçacak mı? senin düşüncene göre öyle çünkü. (1.5 kat daha fazla işlem gücü gerekecekmiş) ben telefonda 3d oyun oynamıyorum altı üstü rehbere resimlere bakıyorum....

ayrıca omap da grafik hızlandırıcı olması onun çift çekirdekli olduğunu göstermez mi? bilmiyorum neresi yanlış bunun

kendinle çelişen cevaplar yazıyorsun ayrıca. burda neden çift çekirdek diye belirtiyorsun peki?
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=27974289

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realceday -- 4 Eylül 2009; 18:29:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Baracuda

Docta benimde elimde P990i var ve K790 var.Gsmarenya gir oradan sony bölümünde bizim P990i'yi seç.Şu anki devirde iyi özellikleri var sadece görsel değil.Aslına bakarsan hızlı ve seri açılışları var.Kolay telefon arayüzü ve mail sistemi kartvizit tarayıcısı video izleme mp3 dinleme ve rssler ayrı bir hava veriyor.
    Bence eğer değiştirecek bir model arıyorsan P990i'den sonra N900 almalısın.Bende onu bekliyorum şahsen.
    Oldu oldu olmadı Htc modellerine akacağım.;)

özellikleri olarak diyeceğim birşey yok hatta tepe tepe kullandım telefonu 3 sene de oldu nerdeyse ama cepte taşıyamayınca zorluk çekiyorum artık fazlalıkmış gibi geliyor o yüzden n900 mü ? güle güle kullan dostum sen :) 8xxx serisinin yenileri duyurulur heralde yakın zamanda diye bir beklenti içerisindeyim umarım ole de olur çünkü smartphone olayına kendı adıma noktayı koydum ben artık küçük ve şık bişi istiyorum

• quote:

Kaçırdığınız önemli bir nokta var.

Evet zor iş çünkü iPhone OS'un kullanıldığı cihazlarda donanım standart gibi, hepsi temelde birebir aynı özelliklerde (tuş yok, ekran çözünürlüğü aynı, ilk iki cihazda RAM aynı vs) o yüzden sıfırdan bir işletim sistemi ürettiğinizde onu iPhone OS gibi amaca yönelik optimizasyon manyağı yapabilirsiniz, ancak piyasada yaygın olan rakiplerde (Symbian ve WinMo) durum böyle değil.

Symbian ve WinMo cihazlarda dokunmatik / dokunmatik olmayan ekranlısı, tuşsuzu / ITU-9 tuşlusu / tam Q klavyelisi, yatay ekranlısı / düşey ekranlısı / çift ekranlısı, az RAM'lisi / çok RAM'lisi vs var ve bu işletim sistemleri bu nedenle oldukça geniş bir donanım yelpazesine destek vermek zorundalar; e haliyle bu kadar fazla miktarda ve sıfırdan yazılmamış kodun neresine ne kadar optimizasyon yapabilirsiniz tartışılır. Bunun nadir örneklerinden biri hakkında aşağıda konuşacağım, lütfen orayı da okuyun.

Bu yönden hiç düşünmemiştim. Oldukça mantıklı bir açıklama.
    Ancak sizinde kaçırdığınız şöyle bir nokta var; Prestij.

Daha dünki çocuk (GSM sektörü açısından) hiç bir tecrübesi olmamasına rağmen öyle bir giriyorki piyasaya, neredeyse yer yerinden oynuyor. Millet bu cihaz için geceden kuyruklara giriyor kışın soğuğunda mağaza önüne çadır kuranlar çıkıyor. Sırf iPhone ve AppStore yüzünden Amerika Darphanesi gibi para basıyor. Yaşadığımız büyük ve derin krizde, tüm büyük firmalar zarar veya ciroda büyük düşüşler yaşamasına rağmen Apple denen firma rekor kârlar açıklıyor. İnanılmaz bir iPhone reklamı aldı başını gidiyor. E haksız da değil. GSM sektörüne ihtiyacı da olan yeni bir soluk getiriyor. (Hatta RiM'in Ceo'su "Apple'a teşekkür borçluyuz" demiştir bir röportajında)

Nokia, Samsung, SE, Motorola yıllardır bu sektörün içinde olan devasa firmalar. Nasıl olur da sırf iPhone'u "övüldüğü, üzerine yok" dendiği konularda -ki bunların başında dokunmatik performası ve OS u geliyor- alt edecek bir cihaz üretmezler. Ben olsam yapardım. Bilmiyorum belki de hatalı düşünüyorum. Ancak iPhone'dan sonra bu kadar çok dokunmatik cihazın çıkması beni haklı çıkarıyor bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erasmus78 -- 4 Eylül 2009; 21:56:06 >

• oha.. yerim lan ben bunu :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: EviLPuppet

oha.. yerim lan ben bunu :D

aynen ben de yerim bunu. bir an önce çıksa :D
  • Fotolar:

http://www.engadget.com/2009/09/05/nokia-x6-video-hands-on-proof-that-capacitive-touchscreens-are/

Capacitive ekran videosu:

http://www.viddler.com/explore/engadget/videos/574/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reis-i Eagles -- 5 Eylül 2009; 17:58:17 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.