Şimdi Ara

===> Yeni Nokia X6 | nHD (640x360) - 32GB - 5MP - 1320mAh - <=== (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.843
Cevap
7
Favori
228.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Reis-i Eagles

forum nokia'ya eklenmemiş oradan bakacaktım da capacitive mi resistive mi

Bu ekranlar nasıldır ve ne gibi farkları vardır kısaca açıklayabilirmisiniz.
  • nokia ya helal olsun dokunmatik piyasasına geç girdiler ama iyi gidiyorlar bence. x6 çok tarz bi cihaz olmuş. symbianı sevmiyorum ben yoksa cihazlar süper geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeLyMaymun

Nerde görüldü? Hangi cihazda?
    Basınç uygulamanın gerektiği bir sistem, nasıl hafifçe sürtmenin yeterli olabildiği bir sistem kadar hassas olabilir?
    Birinde basışn uyguluyorsunuz, diğerinde sadece sürtüyorsunuz.
    Buna siz inanıyor musunuz? Multitouch olabilir. Ona bir şey demiyorum. Ama hassaslık konusunda kesinlikle yanılıyorsunuz.
    Adı üzerinde zaten, birinde basmanız gerekiyor, diğerinde sürtmeniz.

Bu lafla anlatılmaz, alın bir iPhone kullanın bir de herhangi bir resistif cihaz kullanın...

Öncelikle anlatmaya çalıştığım şeyi anlamamışsınız, "Aklın yolu bir" diyerek herkesin ihtiyaçlarının ve bu ihtiyaçlarla şekillenmiş tercihinin sizinki ile aynı olması gerektiğini ve aynı değilse "akılsızca" olduğunu ima edişinize istinaden yanıldığınızı görmeniz için sizin cümlenizi tam tersi şekilde kullanarak yine doğru olan (ıspatı için aşağıdaki paragrafa bakınız) bir cevap verdim.

"Basınç uygulamanın gerektiği bir sistem, nasıl hafifçe sürtmenin yeterli olabildiği bir sistem kadar hassas olabilir" dediğinize göre sormak zorundayım; link verdiğim sayfayı açıp, sığasal ekran hastası Engadget takımının "...The PMatrix multitouch firmware allows for unlimited inputs, detection of any contacting object (a finger, a stylus or even a paintbrush) and pressure sensitivity. We played with the demo unit for a bit and were frankly blown away, it's far and away the best touch experience we've ever seen or felt, and the multitouch functionality is just gravy on top. Stantum is targeting resistive touchscreens because they're still considerably cheaper to build than capacitive ones, and from our perspective there seems to be zero tradeoff -- for sensitivity and accuracy this destroys everything else we've seen on the market, capacitive or not..." şeklindeki yorumunu okuyup bir de alttaki videoyu kendiniz izleyip gördünüz mü acaba? Hani bu sayfadaki video ve Google'a Stantum yazdığımda çıkan sonuçlar olmasa bu söylenilenlerin doğruluğuna inanmayacağım ama herşey ortada...

Son olarak, "Bu lafla anlatılmaz, alın bir iPhone kullanın bir de herhangi bir resistif cihaz kullanın" dediğinize göre anlaşılan sizin derdiniz sığasal ile dirençsel ekran tipleri arasındaki farklar değil, iPhone ve gerisi arasındaki farklar şeklinde zira yalnızca ekran donanımı hakkında konuşuyor olsaydınız, "iPhone" yerine "sığasal ekrana sahip herhangi bir cihaz" derdiniz.

Sallanın, silkelenin ve kendinize gelin. iPhone gayet iyi bir ekran donanımı + yazılımı birleşimine sahip olsa bile bu ondan daha iyisinin olamayacağı anlamına gelmiyor, sabit fikirli olmaktan vazgeçin.

quote:

Orijinalden alıntı: ByAdmin

@http://forum.donanimhaber.com/m_29815690/tm.htm

quote:

1. Dirençsel (resistive) sistem, normal bir cam panelin üzerine iletken ve dirençli iki ayrı metalik katmanın aralarında bir miktar boşluk olacak şekilde (iki ekranın arasında ortasında boşluklar olan bir petek olduğunu düşünün) yerleştirilip üzerlerine de çizilmeye karşı dayanıklı bir katman konulması ile elde edilir. Ekran etkin olduğu sürece bu iletken ve dirençli katmanlara elektrik verilir ve kullanıcı ekrana dokunduğunda aralarında boşluk olan iki katmanın buluşup aralarında elektrik iletimi olması sağlanır. Elektrik alanında oluşan değişikliklikler kaydedilir ve üzerlerinde işlem yapılarak dokunuşun hangi koordinatlarda gerçekleştiği (gayet hassas ve kesin bir şekilde) tesbit edilir.
  • Dirençsel dokunmatik ekranlar bir çok katmandan oluşmaları nedeniyle yaklaşık %75 - %80 arasında şeffaflık gösterirler (bunu ekranın parlaklığının seviyesi olarak düşünün). Katmanların kalınlıklarını azaltacak teknolojiler geliştikçe gösterdikleri şeffaflıklar %90 ve üzerine çıkabilmiştir.
  • Ekranın dokunuşu algılaması için basınç uygulayacak herhangi bir nesne (parmağınız, kalem veya pena gibi) kullanmanız gerekmektedir.
  • Bu tip ekranlarda yalnızca dokunmakla kalmaz; hassas seçimler yapabilir, resim çizebilir ve elinizle yazı yazabilirsiniz
  • Ekranda seçim yapmak için basınç uygulamak gerektiğinden, parmağınızı ekranda artistik hareketlerle süzülecek şekilde (ekrana bir yandan hafifçe bastırmazsanız) kullanamazsınız, ancak bunun karşılığında yanlış tuşlara basma ihtimaliniz düşüktür.

2. Sığasal (capacitive) sistemde ekranın üstündeki cam panelin üstünde elektrik yükü taşıyan bir katman vardır. Kullanıcı katmana dokunduğunda, bu elektrik yükünün bir kısmı kullanıcıya geçer ve katmanın elektrik yükü azalır. Ekranın dört köşesinden katmanın üzerindeki elektrik yükünü kontrol eden bir alt sistem bu yük azalımını tesbit eder ve azalımın gerçekleştiği noktayı dört köşeden aldığı verilerle karşılaştırıp dokunuşun hangi koordinatlarda gerçekleştiğini (ortalama bir hassaslık ve kesinlik düzeyi ile) bulur.
  • Sığasal dokunmatik ekranlarda katman sayısı daha az ve dolayısı ile ekranın üzerindeki kalınlık az olduğundan şeffaflık oranı %90 civarındadır.
  • Ekranın dokunuşu algılaması için ekrandaki akımı alabilecek bir nesne (genelde yalnızca parmağınız uygundur) kullanmanız gerekmektedir.
  • Bu tip ekranlar hassas seçimler yapmaya, resim çizmeye veya elinizle yazı yazmaya müsait değildir. Yalnızca parmağınızla dokunabilirsiniz.
  • Bu tip ekranlar (şu an kullanılan teknolojiler altında) ekranda birden çok noktaya dokunuşu algılayabilmeye müsait tek ekran tipidir.
  • Ekranda seçim yapmak için basınç uygulamak gerekmediğinden, parmağınızı ekranda artistik hareketlerle süzülecek şekilde kullanabilirsiniz, ancak yine basınç uygulamak gerekmediğinden yanlış tuşlara basma ihtimaliniz artar.

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeceBekcisi -- 3 Eylül 2009; 7:31:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ByAdmin

quote:

Orijinalden alıntı: Reis-i Eagles

forum nokia'ya eklenmemiş oradan bakacaktım da capacitive mi resistive mi

gecebekcisi verdi yanıtı.
  • nokia nihayet capasitive ekrana geçiş yaptı.şimdi amoled ekranlı n86 daki 8mp kamera modülünü veya daha iyisini kullanan xenon flashlı,arm cortex a8 işlemcili,minimum 3.5 inç ekranlı ve 1500 lük pil kullanan maximum 14 mm kalınlığında bir tel yaparsa bu iş olmuş derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayaz77 -- 3 Eylül 2009; 13:06:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ayaz77

nokia nihayet capasitive ekrana geçiş yaptı.şimdi amoled ekranlı n86 daki 8mp kamera modülünü veya daha iyisini kullanan xenon flashlı,minimum 3.5 inç ekranlı ve 1500 lük pil kullanan maximum 14 mm kalınlığında bir tel yaparsa bu iş olmuş derim

Çok şey istiyosun ama. Öyle birden olmaz. Şiveyi şiveyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: marikanwap

quote:

nokia nihayet capasitive ekrana geçiş yaptı.şimdi amoled ekranlı n86 daki 8mp kamera modülünü veya daha iyisini kullanan xenon flashlı,minimum 3.5 inç ekranlı ve 1500 lük pil kullanan maximum 14 mm kalınlığında bir tel yaparsa bu iş olmuş derim

Zenon flaş hariç diğer özellikler i8910 da var.

• quote:

Orijinalden alıntı: nanaka9

quote:

quote:

Ama o Samsung Ben Nokia için söylemiştim

• biliyorum ve zaten o yüzden i8910 kullanıyorum

quote:

Orijinalden alıntı: nanaka9

quote:

quote:

• galiba x serisi nokianın yeni müzik serisi olacak çünkü bu telefon müzik özelliği ile önplanda nokia artık xm serisini bırakıp x srsine daha çok öenm verecek gibi duruyor
  • Sanırım bu telefonu alacağım. Gelsin bi bakalım Türkiye ye
  • bu telefonun türkiye satış tarihi belli mi acaba ?
  • artık kurkcu dukkanına (nokia) donme vaktı geldı galıba.. iphone verip cıkınca x6 almak gerekıyor...
  • Şu an Symbian'lı 1 cihaz alsam, bu onun uygulama/tema açısından çok zengin olduğundandır. Maemo gördükten sonra kolay kolay Symbian almam heralde. Ama Symbian zenginliği işte...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reis-i Eagles -- 3 Eylül 2009; 18:37:34 >
  • symbian ı biraz daha hızlı yapabilseler süper olacak ama. biraz hantal işte.
  • tam bir parmak izi canavarı
  • quote:

Orijinalden alıntı: realceday

symbian ı biraz daha hızlı yapabilseler süper olacak ama. biraz hantal işte.

Tüm işletim sistemlerini aynı veya eşdeğer donanım üzerinde denemeden bunu söylemek bence yanlış. Asıl hantal olan Symbian cihazlarda kullanılan işlemciler.

Bakınız Windows Mobile'a, Symbian'ın 330 MHz eski işlemci ile başardığını güçlü kuvvetli ve yeni 600 MHz işlemci ile bile tam olarak başaramıyor.

400 MHz işlemci ile harika görsellikler ve tatmin edici hız yaratan iPhone OS derseniz, 3rd party multitasking özelliği hız için feda edilmiş ve sadece iPhone'da bulunan bir sistem; bu yüzden bir çok kişinin kapsama alanı dışında kalıyor.

Android ve Palm Web OS ise henüz elimize ulaşacak kadar yaygın değil, sağlıklı bir kıyaslama için onlar yaygınlaştıklarında piyasadaki son Symbian sürümünü eşdeğer donanımdaki cihazlarda karşılaştırmak gerekir, yorum yapmak için gayet erken.

• quote:

Orijinalden alıntı: GeceBekcisi

...iPhone gayet iyi bir ekran donanımı + yazılımı birleşimine sahip olsa bile bu ondan daha iyisinin olamayacağı anlamına gelmiyor,...

Elbetteki gelmiyor.
    Ama 2 yıl oldu iPhone çıkalı. Ne zor işmiş iPhone'dan daha iyisini yapmak? (Dokunmatik ekran bakımından)
  • ne dedım kesın muzık serısı olcak dedım dedıgımde cıktı
  •  ===> Yeni Nokia X6 | nHD (640x360) - 32GB - 5MP - 1320mAh - <===

Çok tiki bişi bu yav
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.