Şimdi Ara

yeni onboard led monitör aldım oyunlar açılmıyor..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    benim tüplü 17 inç monitörüm vardı aidatanın kendi monitörü. bilgisayarım 4 yılı geçiyor alalı. monitör yaklaşık 1 ay önce birden kapandı ve koku geldi sonra bidahada açılmadı.
    bende aoc vıa/s3g unichrome pro ıgp led aldım 21,5 inç. resmi burada:
    http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:A...mZGdWTvxB2fgHA

aldım almasına sonra taktıktan sonra donboard oldugu için 512 mb ram 448 e indi ama bunun oyunlara giremicek kadar fark ettireceğini sanmıyorum. ardından driver aradım ekran kartım normalde geforce fx5500 256 mb ama sistem bilgisine bakınca monitörün markası gzüküyor vıa/s3g unichrome pro ıg 64 mb diye gözüküyor driveri internetten buldum güncelmi emin değilim.
    ve sonra şöyle bişi oldu haxball oynuyorum çok basit görüntüsü olan flash browser oyunu. girdim acayip kastı sonra directx devre dışı bırakıp girdim sorun bitti. böyle oluncada directxsiz oyunlara girmio pek age of dışında her oyuna girdiğimde yine aktifleştirdim ama sdoğrudüzgün hiçbir oyunu çalıştıramıyorum artık.
    sadece monitör değişti yenisini aldım çok tuhaf bence. warband ı çalıştırıyor ondada sürekli renkler solup geliyor.. pes 2010 eskiden lowdada olsa oynardım şimdi oyunu açmıyor bile. gta türk city de ekran kartınız dandik hatası alıyorum.
    bu sorunu nasıl düzeltebilirim yardımınız gerekiyor sistem özelliklerim:

Görüntü bağdaştırııcısı:
    Aygıt Tanımı VIA/S3G UniChrome Pro IGP
    Bellek Boyutu 64 MB
    CPU Türü AMD Sempron, 1600 MHz (8 x 200) 2800+
    Sistem Belleği 448 MB (PC3200 DDR SDRAM)
    Anakart Adı MSI K8MM-V (MS-7142) (3 PCI, 1 AGP, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN)
    Anakart Çipseti VIA VT8380 K8M800, AMD Hammer

• merhaba

siz ekranın kablosunun ucunu nereye taktınız?bence agp slotunda takılı olan ekran kartına değil de anakarttaki ekran kartına takmışsınız gibi duruyor.ayrıca bilgisayarınız fx5500 ü görmüyor şu an.monitör kablolarını söküp takarken gevşemiş olabilir.
    kasayı açın, fx5500 ü slotuna iyice oturtun, monitor kablosunu buraya takın öyle deneyin.
  • öncelikle ilginiz için teşekkür ederim,
    şöyleki eski 17 inç monitörü ekran kartımın olduğu yere alt blüme takıyordum ancak bu monitörün kablosunu erkran kartımın olduğu yere takınca monitör açılmadı. bende ethernet girişinin hemen üstüne taktım ve açıldı. sonra oynamadım öyle bıraktım.

şimdi aklıma geldi bi arkadaşın monitörü geçenlerde denemiştim ekran kartının olduğu yere taktım çalıştı sorunsuz yani ekran kartında sorun yok teminde açıp baktım kasaya. ama bu monitörün kablosunu ekran kartına taktığımda no signal hatası alıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goal10 -- 16 Eylül 2011; 18:33:33 >
  • temin biosta onboard lan controller ibisinden bir yazıyı disable işaretledim sorun çözüldü ama çok tuyhaftırki modem 4 ışık yanmasına rağmen ağ bağlantılarımı görünttüleye tıklıyorum bişey çıkmıyort ve internete girmiyor. bende tekrar enable işaretledim düzeldi ne yapmamı önerirsiniz
  • kardeşim harici ekran kartı ile ağ bağdaştırıcın çakışıyor eğer ağ bağdaştırıcın da harici ise başka bir yuvaya tak ya da varsa arkadaşının birince ödünç pcı ağ bağdaştırıcısı tak öyle dene büyük ihtimalle çözülür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zombi7406

kardeşim harici ekran kartı ile ağ bağdaştırıcın çakışıyor eğer ağ bağdaştırıcın da harici ise başka bir yuvaya tak ya da varsa arkadaşının birince ödünç pcı ağ bağdaştırıcısı tak öyle dene büyük ihtimalle çözülür.

arkadaşım harbi sallamışsın :d yani tebrik ediyorum..

hocam öncelikle geçmiş olsun

sizin disable ettiğiniz

onboard lan controller

denen şey anakartın üzerindeki onboard ethernet kartını devre dışı bırakmanızda ibaret

sorununuzada gelince

eğer bilgisayardaki onboard ekran kartından bilgisayarda harici ekran kartı takılı iken görüntü alıyorsan 4 tane seçenek vardır

1. biostan pcı exp. slotunu devredışı bırakmışsınıdr( biosun bi defaultunu alıp deneyebilirsin )
    2. ekran kartın gevşemiştir ( ekran kartını çıkar slotu bi okuyup üfle besmele çek tak ve 4-5 kere dene )
    3. ekran kartın arızalıdır ( teknik servise götür )
    4. ekran kartını taktığın anakartın slotu arızalıdır. ( teknik servise götür )

1. ve 2. yöndetmi denediğinde sonuç alamazsan fazla zorlama şansını ve bi uzmandan yardım al

şayet işe yararsa onboard ekran kartından görüntü alamazsın görüntü ekran kartının çıkışından sağlanır.

kolay gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: esmerce_1

quote:

kardeşim harici ekran kartı ile ağ bağdaştırıcın çakışıyor eğer ağ bağdaştırıcın da harici ise başka bir yuvaya tak ya da varsa arkadaşının birince ödünç pcı ağ bağdaştırıcısı tak öyle dene büyük ihtimalle çözülür.

sizin disable ettiğiniz

onboard lan controller

denen şey anakartın üzerindeki onboard ethernet kartını devre dışı bırakmanızda ibaret

sorununuzada gelince

eğer bilgisayardaki onboard ekran kartından bilgisayarda harici ekran kartı takılı iken görüntü alıyorsan 4 tane seçenek vardır

1. biostan pcı exp. slotunu devredışı bırakmışsınıdr( biosun bi defaultunu alıp deneyebilirsin )
    2. ekran kartın gevşemiştir ( ekran kartını çıkar slotu bi okuyup üfle besmele çek tak ve 4-5 kere dene )

1. ve 2. yöndetmi denediğinde sonuç alamazsan fazla zorlama şansını ve bi uzmandan yardım al

şayet işe yararsa onboard ekran kartından görüntü alamazsın görüntü ekran kartının çıkışından sağlanır.

kolay gelsin

sanırım bunu yazarken arkadaşın sorununu okumamışsın çünkü adam onboard vga üzerine takıyorum o çalışıyor demiş ve lan da sorun olduğunu söylemiş ondan olablir dedim ayrıca sizin dediğiniz çözümleri daha önce de önermişler ben zaten onun için bu seçeneği söyledim sizi gibi yorumları okumadan cevap yazsa idim bende çıkar ejkran kartını tekrar tak derdim ayrıca yine yorumlar da diyor ki aşka monitor taktım çalışıyor demiş bende donanım çakışmalarında özelllikle böyle ekran kartlarında böyle sorunlar olduğunu daha önceden de gördüğüm için söyledim. ki arkadaş da demiş zaten lan controlleri devre dışı bırakınca düzeliyor diye ondan başka bir ağ kartı al ya da yeri değiştir dedim yorumları okusa idin daha önce verilmiş öneriyi tekrar vermezdin sanırım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: esmerce_1

quote:

sizin disable ettiğiniz

onboard lan controller

sorununuzada gelince

kolay gelsin

sanırım bunu yazarken arkadaşın sorununu okumamışsın çünkü adam onboard vga üzerine takıyorum o çalışıyor demiş ve lan da sorun olduğunu söylemiş ondan olablir dedim ayrıca sizin dediğiniz çözümleri daha önce de önermişler ben zaten onun için bu seçeneği söyledim sizi gibi yorumları okumadan cevap yazsa idim bende çıkar ejkran kartını tekrar tak derdim ayrıca yine yorumlar da diyor ki aşka monitor taktım çalışıyor demiş bende donanım çakışmalarında özelllikle böyle ekran kartlarında böyle sorunlar olduğunu daha önceden de gördüğüm için söyledim. ki arkadaş da demiş zaten lan controlleri devre dışı bırakınca düzeliyor diye ondan başka bir ağ kartı al ya da yeri değiştir dedim yorumları okusa idin daha önce verilmiş öneriyi tekrar vermezdin sanırım

not: ayrıca arkadaş ekran kartlarımdan biri unichrome (agp) öbürü fx5500 (agp) diyor sen nasıl pci ex den bahsediyorsun anlamadım

• kardeş aklıma yeni geldi bir power suply kaç wat ona bak derim belki güç yetmiyordur.
    bir de kardeşim bu arada yeni farkettim sen lcd monitor almışsın o ekran kartı yani fx 500 ün dgtal çıkışı yok sanırım sen bir dvı girişini dene eğer dvı girişi lcd monitorunde yoksa o zaman dvı to vga girşini dene gene olmazsa o zaman o ekran kartından lcd bağlayamazsın demek oluyor bu ekran kartının zayıflığı değil sadece bir özelliğin olmaması. uyum sorunu yani bu durumda yapacağın şu o unichrome dedğin ekran kartı anakartın üzerindeki yani onnoard ekran kartı ramden yer aakart bios ayarına gir oradan kurcala ve ekran kartı için kullanılacak bellek miktarını seç bunu yaparken fx5500 ü çıkar yoksa o ayar bulamayabilirsin. sonra da ramini takviye et derim çünkü 512 mb ramle xp kaldırmaz bir de ekran kartı ram aldığı zaman. bu arada onboard ekran kartı senin yazdığın model doğru ise tabi max 256 mb kullanabilir tabi bunu kullanmak istiyorsan en az 768 mb ramin olmalı varsa 1 gb yani sorun ekran kartı arızası değildr muhakkak. yani ya güç yetmiyor ya da lcd olduğundan bu durum oluşuyor.

• arkadaşlar yorumlar için teşekkür ederim zombi7406 sanırım banim kasa eski led monitörse yeni olduğu icin sorun yaşıyorum yeni bir kasa alana kadar bozuk olan tüplü monitörümü tamir ettiricem yada 19 inc tüplü monitör alcam bu kasaya bu monitör fazla geldi galiba aşırı gözumu alıyor şuanda monitör parlaklığını vesayre en düşük yaptım ayrıca bugun gözum yanıyor diye doktora gittim gözluk verdiler bende bilgisayardan olduğunu duşunerek iyice tedirgin oldum yeni bir kasa alana kadar 19inç tüplüye dönüş yapıcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goal10 -- 17 Ekim 2011; 21:30:55 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.