Şimdi Ara

►Yeni◄ONKYO AV RECEIVERS Kullanıcıları & Paylaşımcıları (158. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.400
Cevap
63
Favori
157.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 156157158159160
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

DTL'ye cihazı götürmeden hallettik sorunu kafadan tamiri mümkün olan birşeyi değiştirir yetkili servis PCB digital katlar (üzerindeki kare çip) değişim/onarımı angarya gelir. Milletten aldıkları değişen kartları ne yaptıklarını demeyeyim üzülmesin kimse..

Sen dediğim gibi devam et hiçbir sorun olmaz güle güle kullan sevgiler..
  • Mustafa* kullanıcısına yanıt
    Belki teknik bir sıkıntıdır, belki de basit bir çözümü vardır. İlgili kumanda tuşu arasıra temas ediyor olabilir. Cihaz üstündeki bahse konu tuşda da nem-rutubetten kaynaklı problem çıkarıyordur. Elektrikli, elektronik cihazlara uygun nem-rutubet giderici sprey işinize yarayabilir. Ya da delerium'un dediği gibi bekleyin, düzelebilir. :-)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • onkyo için yetkili servis önerebilir misiniz... cihazım açılmıyor... ! :( sebebine gelince US den aldığım cihazı temizlikçi adaptörden çevirici den çıkartıp nasıl olduysa direk Tr fişe bağlamış... tabi haliyle elektrik akımı cihazı bozmuş...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tolga_06tr -- 23 Ocak 2019; 11:9:40 >
  • Tolga_06tr kullanıcısına yanıt
    Yetkili servise gerek yok iyi bir elektronik tamiri yapan firma halleder.

Tayf Audi yapabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten cihazı hallettik ezbere sprey sıkmak sürgü sistem ve mekanik cihazlarda etki edebilir. Baskı devre üzerinde ancak ve ancak ya lehim tazeleme yapılır kritik geçiş noktalarında (cihazı tanıyor iseniz).

Sorun 'source' seçicide değil digital devre, işlemcide müzik modları her source'da thx, game gibi sinema ses modlarında kendiliğinden değişim yapıyordu

Sonra kısa devre durumu ile karşı karşıya kalabilirsiniz sprey sıkıp da devamında makul bir süre beklemeden (uçucu madde içerdiğinden) El altında bulunması iyidir (bilene). Eski Philips şimdi Perfect marka oldu diğer yandan kalitesine daha da güvendiğim Würth marka olanı öneririm.

Sorunu çözdük ön panelin cpu ile hdmi mainboard haberleşme entegresi ve kare çip lehimleri temizlenip yerine tekrar takıldı etik gereği resim paylaşmıyorum cihaz sahibi müsade etmediği müddetçe. Servis bunları maalesef yap(a)mıyor.. direk değişim.. O yüzden Forum Audio bu ağır masraf çıkaran geri bildirimler yüzünden distribütörlüğü bırakmıştı. Servis en kolayına gitmesi çözüm olayında bu da maliyet demek maalsef..

Devamında avrupadaki yazılımın üzerine (2015) Onkyo USA yeni bir yazılım vermişti (2016) 1 sene sonra güncel yazılım da yüklendi sorun çözüldü.

Nem, toz, cihazın dar ve zor havalanmasına sebep olacak kapalı alanda kullanımı (Özellikle NR5010'da trafo bölümününde ön sağ ve solda ağır soğutmanın yapıldığı yerdir sıcak havayı stabil olarak vakumlayan fanlar bulunur) bu alanda bölge koşulları dahilinde ani nem yapabilecek konumda ise biraz daha dikkat etmek lazım digital devre cihazlar çok nazlı aletler bilindiği üzere..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Delerıum -- 23 Ocak 2019; 13:13:5 >

• benim h/k avr 745 de bir sorun var bu tarz, film izlemek için açtıgımda gecen yıl orta kanaldan ses gelmedigini fark etmiştim(ses var ama -10db az ve parazitli gibi), bebek evde bütün gün avr kurcalayıp sabah acıp aksam ben gidince dedim herhalde ısındı birseyler bozuldu, birde önceden olan ama cok önemsemedigim ayarları hafızadan siliyordu fişi çekince,
    dogru servise götürdüm, neyse serviste test etmişler abi bundan ses geliyor orta kanalda, hafıza içinde bakıyoz daha bulamadık dediler, güya bütün cap ları ölçmüşler sorun yok diyo,
    ben service manual den hangi parca değişmesi gerektigini söyleyince anca yaptılar ( evet servis hangi cap arızalı bulamamıs, ben service manual indirip, arızalı olan cap ın service manual de hangi bordun neresinde oldugunu işaretleyip mail attıktan sonra ancak değiştirdiler )
    neyse orda denedik orta kanalda ses var diger frontlar gibi (onu bir hop var 5wattlık onla kanal kanal deniyoz), eve geldim hayda yine ses yok, internette arastırdım, ya soguk lehim sorunu var ( cold solder) yada speaker relay dan kaynaklanan bir sorun, sevice manual alt üst ettim ama speaker relay bulamadım bu cihazda, büyük ihtimal soguk lehim sorunu, cihazı ilk acınca bazen arada sırada orta kanalda yukarıda bahsettigim gibi cok cok düşük bir ses ve parazitli gibi geliyor, cihazın tepesine bir tane yumruk indirince orta kanaldan ses geliyor, tamir ettirmeye gitsem yapamayacak bu adamlar, ankarada varsa önereceginiz yer oraya götüreyim bir

• Arkadaşlar merhaba bu konuda çok tecrübeli değilim daha önce pioneer vsx 520 ve Quadral 5.1 ses sistemi kullanıyordum anfi hala elimde fakat sanırım bir çıkışı yandı hoparlör seti ise taşınma sırasında çalındı mevcut pioneer amfi yaptırıp bir hoparlör seti mi almalıyım ya da baştan yenilemekte fayda var mı ? 2000 3000 tl bütçe ayırabilirim . apartman dairesinde yaşıyorum İllaki sıfır ürün olsun diye bir kaygım yok temiz ikinci elde olabilir berrak ve tok bir şekilde müzik dinlemek ve film izlemek için kullanacağım Bluetooth veya wifi bağlantı yapabilirsem iyi olur Alternetif tavsiyeleriniz için şimdiden çok teşekkürler . yakınımdaki bir teknoloji mağazasında aşağıdaki ürünler teşhirden satılık tavsiye eder. misiniz ,

JBL arena 170 çifti 750 tl

Pioneer HTP 330 + 5.1 aktif sublı set 1500 tl

Sony STR DH550 700 tl

• quote:

Orijinalden alıntı: ersin.clk

Yetkili servise gerek yok iyi bir elektronik tamiri yapan firma halleder.

Tayf Audi yapabilir.
    işlem tamam :) 1 TL lik 10 amper sigorta ile çözdüm işi :))) havalara uçuyorum desem yeridir :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tolga_06tr -- 23 Ocak 2019; 17:21:12 >
  • Tolga_06tr kullanıcısına yanıt
    Çok sevindim ,geçmiş olsun

• Allah ın izni ile bende bu akşam sipariş geçtim onkyo tx nr 686 umarım üzmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: naturel18

Allah ın izni ile bende bu akşam sipariş geçtim onkyo tx nr 686 umarım üzmez.
    ben 646 kullanıyordum memnundum, bundan da memnun oılacağını düşünüyorum. ama bende öncesinde hiç bir hi fi sistem yoktu ilk ti ve memnun bıraktı

• Mnybjk iyi temennilerin için tşk sizde denon 2500 almışsınız iyi günlerde kullanın.

• Merhaba bir sorun yaşıyorum yardımcı olabilirseniz sevinirim. Uzun zamandır kullandığım tx-sr608 avr - Viewsonic pro7827hd projeksiyon kombinasyonunda görüntü aktarımında sıkıntı var. Maalesef yakın zamanda tek tük yaparken şu anda hiç görüntü alamıyorum. Ps4ten avr ye oradan da projeksiyona görüntü atıyorum. Acaba kablodan mıdır dedim ps4ten direkt projeksiyona bağlandığımda görüntü hemen geliyor ama aynı şekilde kabloyu çıkarıp avr ye takınca görüntü gelmiyor. Buna rağmen avrden tv ye bağlanınca yine görüntü var. Sadece arden projeksiyona görüntüyü aktaramıyorum. Internetten bu tarz bir sorun okumuştum ama bende sorun olmadığı için önem vermemiştim. Bu tarz bir sorun neden kaynaklanabilir. Hdmi kablo 15m. Avr ye reset attım ama sonuç aynı.. yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

• mnybjk kullanıcısına yanıt
    Pardon siz level atlamışsınız :) denon 4400 hayırlı olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: naturel18

Pardon siz level atlamışsınız :) denon 4400 hayırlı olsun.
    Aslında 4400 ü çok iyi fiyata almıştım daha da bulamayabilirim bu fiyatlara ama o ara bir alacağımın gecikmesi ve 2500 üde satamamam sonucu 4400 ü bırakıp 2500 ü kullanmaya başladım. 4400 yada o ayar bişey sonraki bahara kaldı :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mnybjk

Aslında 4400 ü çok iyi fiyata almıştım daha da bulamayabilirim bu fiyatlara ama o ara bir alacağımın gecikmesi ve 2500 üde satamamam sonucu 4400 ü bırakıp 2500 ü kullanmaya başladım. 4400 yada o ayar bişey sonraki bahara kaldı :)

Alıntıları Göster
    Slm hocam öncelikle amfini hayırlı olsun bende geçen hafta sonu denon 2500 aldım amazon de den ürnümün parasını çektiler pzargünü dün sabah da ürünümü kargoya verdiler kargo takibindede görüldü sıkıntı yoktu öğlen 12:50 de ürünüm bilmedim bir nedenden ötürü kargodan geri dönmüş ürününün parasını 1 2 güne geri göndereceklerini söyleyen bir msj var sitede neden böyle birşey yapmışlardır ürünü amazon satıcısından aldım fakat tr yr gönderilmiyor yazıyordu ama kargo işlemine kadar sıkıntı çıkmadı kaç haftadır şu denonu almak kısmet olmadı hesabım kilitlendi açtırmakla uğraştım siparişlerim iptal oldu bu denon bana kısmet olmayacak sanırım bende onkyoya yöneldim onkyo tx nr 686 almaya karar verdim oda amazon satıcısı tarafından denon 2500 ile aynı fiyatta ama tr gönderimi var sıkıntı çıkmaz sanırım inşallah :) bu amfiyi kullanan varmı 2500 e alternatif alınabilirmi?

• Xx_AST3CH_xX kullanıcısına yanıt
    onkyo 656 kullandım bir yıl 656 ile kıyaslarsak 686 birkaç özellik ve thx dışında hemen hemen aynı amfiler denon 2500 e gelince aynı malın laciverti denonda onkyoda sinemada üzmez 686 almışın 2500 almışın fark etmez 686 yı gözün kapalı alabilirsin denonu alamıyorsan
  • quote:

Orijinalden alıntı: odesy

onkyo 656 kullandım bir yıl 656 ile kıyaslarsak 686 birkaç özellik ve thx dışında hemen hemen aynı amfiler denon 2500 e gelince aynı malın laciverti denonda onkyoda sinemada üzmez 686 almışın 2500 almışın fark etmez 686 yı gözün kapalı alabilirsin denonu alamıyorsan
    Beni aramaları için msj attım acaba ürünğ para iadesi değil bana gönderinmi desem yoksa 2500 den vazgeçip 686 yımı alsam hocam hangisini tavsiye edersiniz?

• Xx_AST3CH_xX kullanıcısına yanıt
    686 yı al düşünmeye bile gerek yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xx_AST3CH_xX

Slm hocam öncelikle amfini hayırlı olsun bende geçen hafta sonu denon 2500 aldım amazon de den ürnümün parasını çektiler pzargünü dün sabah da ürünümü kargoya verdiler kargo takibindede görüldü sıkıntı yoktu öğlen 12:50 de ürünüm bilmedim bir nedenden ötürü kargodan geri dönmüş ürününün parasını 1 2 güne geri göndereceklerini söyleyen bir msj var sitede neden böyle birşey yapmışlardır ürünü amazon satıcısından aldım fakat tr yr gönderilmiyor yazıyordu ama kargo işlemine kadar sıkıntı çıkmadı kaç haftadır şu denonu almak kısmet olmadı hesabım kilitlendi açtırmakla uğraştım siparişlerim iptal oldu bu denon bana kısmet olmayacak sanırım bende onkyoya yöneldim onkyo tx nr 686 almaya karar verdim oda amazon satıcısı tarafından denon 2500 ile aynı fiyatta ama tr gönderimi var sıkıntı çıkmaz sanırım inşallah :) bu amfiyi kullanan varmı 2500 e alternatif alınabilirmi?

Alıntıları Göster
    Hocam ben nr646 dan denon 2500 e geçtim ikisi arasındaki farkı az çok anlatabilirim. 686 646dan üstündür thx var ama thx destekli hop sub yok bende zaten alsam çok pahalı vs.

Farklara geçmeden önce bende alırken tr ye gönderim yok diyordu ama gönderiyorlar seninki farklı bişey olmuştur gümrükte filan mı takıldı artık bende tel3fonla görüşsen daha kolay soruna ulaşırsın.

Onkyodan denona geçerken çok tereddütte kaldım. Gerek Tr forumları gerek yabancı forumlardaki araştırmalarım sonucu denona ikna oldum ses konusunda çok farkları yok demişler ama yabancı forumlar görüntüde çok fark var demişler.

Neyse geldi kurdum 646 ile ses konusunda da fark var daha önce bu kadar net duymadığım çok arkadan gelen sesleri duyuyorum nasıl örneklesem iki kişi kavga ederken yere düşen anahtar sesi gibi mesela. Kalibrasyon denonda daha uzun sürdü 8 farklı noktada yaptı ama gerçekten faydası var kalibrasyon ayarları onkyodan daha iyi.

Gelelim görüntüye 646 da film izlerken akan görüntülerle özellikle araba giderken vs sanki film hafif titreyerek ilerliyor gibi hissediyordum ama çok hafif bu sürekli oluyordu tv ye yakınım sanırım bana öyle geliyor die düşünüyordum hatta tel2fonan tvyi çekiyordum telefonun ekranında bakarken o titreşimi görmüyordum bu yüzden ev büyük bende ekrana yakınım die inanmıştım ve denonu kurarken bu sorunumun geçebileceğini bile düşünmedim hiç ama film izlerken farkettim artık rahatsız olmuyordum titreşim yoktu. Brnim için en büyük artısı bu oldu.

Daha denemedim ama müzik konusunda onkyodan daha kötü demişler her forumda. Ben 646nın da müzik performansını beğenmiyordum zaten 2 yıldır sadece 1 gün müzik açtım çokta önemli değil benim için. Denonda daha hiç açmadım açacağımıda sanmıyorum.

• 
Sayfa: önceki 156157158159160
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.