Şimdi Ara

►Yeni◄ONKYO AV RECEIVERS Kullanıcıları & Paylaşımcıları (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.400
Cevap
63
Favori
157.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • cevabınız için teşekkür ederim görüşcem arkadaşla
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdos113

üstat cok teşekkür ederim bilgiler için...audioform dakı eskısını getır yenısını gotur kampanyası dıkkatımı cekıyor..acaba 707 verip 616 alsammı?yakında kararımı verırım artık..taksit yapılırsa olabılır..

Rica ederim kampanya imkanları dahilinde bütçeye uygun cihazları istişare edip uygun olan bir modeli alabilirsiniz.
  • Öncelikle cevaplarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum

Hepinizin bildiği gibi bir kaç hafta önce foruma amfi ayarları ve hoparlörümün yanması ile ilgili merakımı gidermek için yazdığımda aynı ayarlar ile defalarca kullandığımı ve ilk defa bu sorunla karşılaştığımı belirtmiştim şimdi sorun şu ki

Center hoparlörüm tamiri yapıldı ve sorunsuz bir biçimde çalışmakta fakat aldığım yerdeki yetkili satıcının amfide sorun olabileceğini söyledi yani fazla verilen dc akımı yada kaçırılan ac akımı gibi çünkü tweeter direk iptal olmuş film yaklaşık 2saati geçmesiyle birlikte ara vermek için filmi durdurup 5dk lığına diğer odaya gittiğim zaman geldiğimde odada yanık kokusu olduğunu farketmemle cihazı kaptmam bir olmuştu fakat şöylede bi düşüncem var eğer adamın dediği gibi bir sorun olsaydı sadece tizlere değil tüm sürücülere zarar vermesi gerekmezmiydi ? Yada hoparlörün çalışmaması gibi ? Diğer sürücüler gayet iyi çalışmakta acaba level calibration veya amfi ayarlarının verdiği frekansla aşırı çalışma sonucu ısınıpdamı böyle oldu yoksa amfide sorun varmıdır ? Yada elektrik hattımda ? Bu sorun iyice kıllandırdı beni ve ilk defa bu tarz bi sistem evime kurduğum için çok yabancıyım açıkçası varmı başına gelen veya bu tarz olayla karşılaşan ?

Bu arada audyssey kalibrasyonunu hala beğenemiyorum sanırım bende sorun var

• Beyler 5010 kumandasında bütün ışıkları aynı anda yakabiliyormuyuz ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Delerıum

Ps3 de ses modunu bitstream yapın birde öyle deneyin.

Sayin Delerium,

Bu soylediginizi aciklayabilirmisiniz, nasil yapiliyor acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darkdexterness

Center hoparlörüm tamiri yapıldı ve sorunsuz bir biçimde çalışmakta fakat aldığım yerdeki yetkili satıcının amfide sorun olabileceğini söyledi yani fazla verilen dc akımı yada kaçırılan ac akımı gibi çünkü tweeter direk iptal olmuş film yaklaşık 2saati geçmesiyle birlikte ara vermek için filmi durdurup 5dk lığına diğer odaya gittiğim zaman geldiğimde odada yanık kokusu olduğunu farketmemle cihazı kaptmam bir olmuştu fakat şöylede bi düşüncem var eğer adamın dediği gibi bir sorun olsaydı sadece tizlere değil tüm sürücülere zarar vermesi gerekmezmiydi ? Yada hoparlörün çalışmaması gibi ? Diğer sürücüler gayet iyi çalışmakta acaba level calibration veya amfi ayarlarının verdiği frekansla aşırı çalışma sonucu ısınıpdamı böyle oldu yoksa amfide sorun varmıdır ? Yada elektrik hattımda ? Bu sorun iyice kıllandırdı beni ve ilk defa bu tarz bi sistem evime kurduğum için çok yabancıyım açıkçası varmı başına gelen veya bu tarz olayla karşılaşan ?

tiz hop.ler eğer yeterli dayanıklılığa sahip değillerse aşırı frekans yüklenmesi nedeniyle sıklıkla yanar. bunun adına kısaca Skin Effect denir. kısaca tel. direncinin o anda ki yüksek frekanslara (tabiatıyla harmoniklere) gösterdiği yüksek dirençtir. bu direnç yüzünden ultrasonik frekanslar telin kesiti dışından akmaya çalışır; izolasyon ısınır ve kavrulur. bu yüzden bakır iletkenin dışı yüksek frekansı iyi taşıyan gümüş le kaplanır.

tüm tizlerin yanması gerekmez. her 2 kanal ve üstü amplide farklı çıkış katı vardır... yani 2 kanal 5 kanal 7 kanal vb. kaldı ki center hop.le gelen tiz le diğer hop.re gelen tiz frekanslar aynı değil.
    center kanalında ton kontrolde ki tiz seviyesi aşağıya çekmeni öneririm. tiz ünitesinin sağlığı için. dinlenen müzik ve kayıtlarda önemlidir. ampli ve hop. ne idi?

• quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

quote:

Orijinalden alıntı: Darkdexterness

tiz hop.ler eğer yeterli dayanıklılığa sahip değillerse aşırı frekans yüklenmesi nedeniyle sıklıkla yanar. bunun adına kısaca Skin Effect denir. kısaca tel. direncinin o anda ki yüksek frekanslara (tabiatıyla harmoniklere) gösterdiği yüksek dirençtir. bu direnç yüzünden ultrasonik frekanslar telin kesiti dışından akmaya çalışır; izolasyon ısınır ve kavrulur. bu yüzden bakır iletkenin dışı yüksek frekansı iyi taşıyan gümüş le kaplanır.

tüm tizlerin yanması gerekmez. her 2 kanal ve üstü amplide farklı çıkış katı vardır... yani 2 kanal 5 kanal 7 kanal vb. kaldı ki center hop.le gelen tiz le diğer hop.re gelen tiz frekanslar aynı değil.
    center kanalında ton kontrolde ki tiz seviyesi aşağıya çekmeni öneririm. tiz ünitesinin sağlığı için. dinlenen müzik ve kayıtlarda önemlidir. ampli ve hop. ne idi?

Polk audio rti serisi mevcut bende hocam ilk defa böyle bir sorunla karşılaştım ilk defa bu tarz bir sistem kullanıyorum ve 7 aydırda kullanmaktaydım aynı ayarlar ile defalarca film ve müzik vs gibi kayıtlar dinledim ve hiçbir sorun yaşamadım izlediğim film lord of the rings extended edition 25gb dts 6ch idi açıkçası amfiyi açmaya korkar oldum sanırım dediğiniz mantıklı her kanalın farklı bir frekans karakteristiği oluyor demek bu arada o skin effect olayına en iyi çözüm nedir ?

• ton kontrolden tizlerin seviyesini düşür.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wharfedale

Sayin Delerium,

Bu soylediginizi aciklayabilirmisiniz, nasil yapiliyor acaba ?

Bu kılavuzu takip ederek yapabilirsiniz.

• Cevabiniz icin tesekkur ederim Sn. Delerium,

Size ve diger arladaslara bir sorum olucakti.

Kalibrasyon sonrasinda front+center+surround kolonlar 40 hz oluyor.

Ben bunlari front ve center fullband, surround larida 80 hz (thx ) yapiyorum.

Bu degerlerin recevira veya kolonlara bir zarari dokunurmu acaba ?

Saygilarimla,
  • Arkadaşlar bende av reciever almak istiyorum + speaker sistemi lcd de hd film seyrediyorum genellikle uygun bütçeli bir set nasıl oluşturabilirim hangi reciever modeli benim için yeterli olur birde onkyo av recieverlar için uyumlu speaker seti neler olabilir (5.1) bu konuda yeniyim kusura bakmayın
    Daha fazla okuyup öğrenebileceğim kaynakta önerirseniz sevinirim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Cevabiniz icin tesekkur ederim Sn. Delerium,

Size ve diger arladaslara bir sorum olucakti.

Kalibrasyon sonrasinda front+center+surround kolonlar 40 hz oluyor.

Ben bunlari front ve center fullband, surround larida 80 hz (thx ) yapiyorum.

Bu degerlerin recevira veya kolonlara bir zarari dokunurmu acaba ?

Saygilarimla,

Bende , kalibrasyon yaptıktan sonra full band yapıyorum , burada hop. hz aralığı önemli bence ...

Hop. Hz aralığı yeterli ise mesala 30 hz ve 30 khz , bu aralık full band için yeterli
  • Sn.ersin.clk

Kalibrasyondan sonra neden frontları full yapıyorsunuz?
    Mevcutta sisteminizde SW var ise frontların 40hz olması daha iyi performans verir.
    Çünki kullanımda olan birçok front hoparlör 37hz min değere sahip.

Kendi kullandığım Hoparlörleri ben aşağıdaki şekilde ayarlıyorum.

Double Bass : OFF
    Front : 40Hz ( Daha altındaki sesleri SW ye gönder demektir)
    Center : 60Hz ( Daha altındaki sesleri SW ye gönder demektir)
    Surround : 70hz ( Daha altındaki sesleri SW ye gönder demektir)
    Surr.Back : 70Hz ( Daha altındaki sesleri SW ye gönder demektir)

LPF To PFE : 120Hz ( Daha üstündeki sesleri Hoparlörlere gönder demektir)

Edit; Parentez içindekiler eklendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 2 Mart 2013; 12:18:06 >

• @Wharfedale,

İsterseniz hoparlörlerinizin speclerine bakın öyle ayarlayın ben de frontlar full band yapıyorum.

Diğerleride spec. leri ne ise o değer veya yakın değeri ayarlıyorum ve gayette memnun kullanıyorum.
  • ben de bu sabah geçen hafta monte ettiğim sonus faber wall surroundlar sonrası ancak fırsat bulabildiğim kalibrasyonu yaptım. sub frekansını 75 db indirmemi istiyor ama sesi 4 ( en düşük sıfır en yüksek doksan) den aşağı çekemedim ve buna rağmen 85 db ses ölçüyor. sonra 6 noktadan ölçümü gerçekleştirdim. ölçüm sonrası frontlar left 0 right 0.5 ve center -1 sub -6 surroundalarda left -2.5 right -4 db ayarladı. frontlar 40 hz. center 40 hz. surroundlar 60 hz. di. centerı 60 hz yaptım. teknik değerlerinde 55hz. gösteriyor zira. surroundlarda teknik değer 60 hz. olduğu için o şekilde bıraktım. subwoofer bende 0 phase 80 hz. de. metre olarak önler 3.60 m. arkalar 1.40 m. subwoofer 9 m. ölçüldü. haa birde bende önler 8 ohm surroundlar 4 ohm olduğu için kalibrasyon sonrası ımpedance ayarını 4 ohm yaptım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ustadlar sizin kadar anlamiyoruz teknik terimlerden malesef.

Bu arkadasiniza yardimci olursaniz sevinirim.
    Iyi ses aliyim derken sistemi yakmak istemiyorum.

Bendeki sistem su sekilde,
    buna gore ortalama bir deger cikartabilirmisiniz.

Onkyo tx 616 av recevier

Onler : Wharfedale DIA 10.6

Format Floorspeaker
    Bass Driver 165mm
    Bass/Mid Driver 165mm
    Tweeter 25mm
    Suitable Amplifier Power 20 - 150 w
    Nominal Impedance 6 Ω
    A/V Shielded no
    Sensitivity (1W @ 1M) 88 dB
    Nominal Frequency Range 35-24kHz
    HF Limit (-10dB) 44kHz
    Freq. Fb 38Hz
    Crossover Frequency 100Hz / 2.5kHz

Merkez : Wharfedale DIA CS

Format Centre
    Bass/Mid Driver 2 X 125mm
    Tweeter 25mm
    Nominal Impedance 6 Ω
    A/V Shielded yes
    Sensitivity (1W @ 1M) 89 dB
    Nominal Frequency Range 70-24kHz
    HF Limit (-10dB) 44kHz
    Freq. Fb 55Hz
    Crossover Frequency 2.8kHz

Surround : Wharfedale DIA 10.1

Format Stand Mount
    Bass/Mid Driver 125mm
    Tweeter 25mm
    Suitable Amplifier Power 20 - 100 w
    Nominal Impedance 6 Ω
    A/V Shielded yes
    Sensitivity (1W @ 1M) 86 dB
    Nominal Frequency Range 48-24kHz
    HF Limit (-10dB) 44kHz
    Freq. Fb 50Hz
    Crossover Frequency 1.8kHz

Sub : Wharfedale DIA 10MX

Bass Driver 1 x 250mm SUB
    USB 5V Output yes
    Amplifier Power 150 W
    Line Input Sensitivity 200mv for 75W
    Avg. Max Output at 1 meter 110dB
    Boundary Response 35-110Hz
    Crossover Range 35-85Hz (6x10dB steps)

• Onkyo
  • quote:

Ustadlar sizin kadar anlamiyoruz teknik terimlerden malesef.

Bu arkadasiniza yardimci olursaniz sevinirim.
    Iyi ses aliyim derken sistemi yakmak istemiyorum.

Bendeki sistem su sekilde,
    buna gore ortalama bir deger cikartabilirmisiniz.

Onkyo tx 616 av recevier

Onler : Wharfedale DIA 10.6

Format Floorspeaker
    Bass Driver 165mm
    Bass/Mid Driver 165mm
    Tweeter 25mm
    Nominal Impedance 6 Ω
    A/V Shielded no
    Sensitivity (1W @ 1M) 88 dB
    Nominal Frequency Range 35-24kHz
    HF Limit (-10dB) 44kHz
    Freq. Fb 38Hz
    Crossover Frequency 100Hz / 2.5kHz

Merkez : Wharfedale DIA CS

Format Centre
    Bass/Mid Driver 2 X 125mm
    Tweeter 25mm
    Nominal Impedance 6 Ω
    A/V Shielded yes
    Sensitivity (1W @ 1M) 89 dB
    Nominal Frequency Range 70-24kHz
    HF Limit (-10dB) 44kHz
    Freq. Fb 55Hz
    Crossover Frequency 2.8kHz

Surround : Wharfedale DIA 10.1

Format Stand Mount
    Bass/Mid Driver 125mm
    Tweeter 25mm
    Suitable Amplifier Power 20 - 100 w
    Nominal Impedance 6 Ω
    A/V Shielded yes
    Sensitivity (1W @ 1M) 86 dB
    Nominal Frequency Range 48-24kHz
    HF Limit (-10dB) 44kHz
    Freq. Fb 50Hz
    Crossover Frequency 1.8kHz

Sub : Wharfedale DIA 10MX

Bass Driver 1 x 250mm SUB
    USB 5V Output yes
    Amplifier Power 150 W
    Line Input Sensitivity 200mv for 75W
    Avg. Max Output at 1 meter 110dB
    Boundary Response 35-110Hz
    Crossover Range 35-85Hz (6x10dB steps)

Hoparlörlerinizin "Frequency Range" değerleriniz sizin mesajda kırmızı yaptım.
    Bu değerlere göre Ayarlayabileceğiniz minimum Frequency Range aşağıdaki gibidir.

Minimum!
    Front : 40Hz
    Center : 70Hz
    Surround : 50hz

++
    Benim size önerim aşağıdaki gibi ayarlamanız.

Front : 40Hz ( Daha altındaki sesleri SW ye gönder demektir)
    Center : 70Hz ( Daha altındaki sesleri SW ye gönder demektir)
    Surround : 70hz ( Daha altındaki sesleri SW ye gönder demektir)

LPF To PFE : 110Hz ( Daha üstündeki sesleri Hoparlörlere gönder demektir)

@the cantan

O Onkyo hangisi?
    Tam şükrü hocalık olmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 3 Mart 2013; 9:17:02 >

• Ahmet Hocam,

Cevabiniz icin cok tesekkur ederim.

Aksam eve gittigimde ayarlari yapip izlenimim paylasirim burdan.

Saygialrimla,
  • Ahmet Hocam,

Birde bu subwoofer in arkasindaki phase degeri ( 0-180 ) bende 0 olarak ayarli. Dogrusu nedir acaba ?

Volume ve crossever frequency degerlerinin hangileri makbuldur sizce ?

Sub modeli Wharfedale DIA 10 MX-SUB

[simage]
    [/simage]

Saygilarimla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wharfedale -- 3 Mart 2013; 9:56:38 >

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.