Şimdi Ara

YENİ OPEL CORSA 2015 - ANA KONU (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2.167
Cevap
37
Favori
206.726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 114can144

quote:

Orijinalden alıntı: Pooodolski

quote:

Orijinalden alıntı: Chicky123

Arkadaşlar merhaba 2 hafta önce annemle ortak 1.2 corsa almış bulunmaktayız, çoğunuz çekiyormu diye merak ediyordur, araç tek kişiylen cok rahat, dün otogara gittik arkada 5 kişi önde 2 kişi ve bagaj agzına kadar doluykende bi rahatsızlık vermedi, araçın çekişi gayet yeterli basıcam kaçıcam niyetiniz varsa üzüyor bunu söylemeliyim, onun dışında araç yeteri kadar sessiz gayet konforlu bir B sınıfı araç için, araçta karter koruma yok taktırıcagım malum türkiye yolları alttan darbe durumu falan için, aranızda taktıran var mı ne kadar fiyat aldınız?

Bayiden 150 tl'ye taktırdım. ama bedava olması gerek. her şeyden para almaya başladılar bunlar.

Merhaba, ben bugun 1.4 enjoy cevre görüş paketli aldım da bir soru sormayı unuttum tabi araç daha elime geçmedi sipariş verdm sadece . Arka park sensörü varmı ?

hayırlı olsun. aracın orijinalinde sensör yok ama hediye ediyorlar. bayinizle görüşün. ama belki çevre görüş paketiyle birlikte standart geliyordur emin değilim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 114can144

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Chicky123

Arkadaşlar merhaba 2 hafta önce annemle ortak 1.2 corsa almış bulunmaktayız, çoğunuz çekiyormu diye merak ediyordur, araç tek kişiylen cok rahat, dün otogara gittik arkada 5 kişi önde 2 kişi ve bagaj agzına kadar doluykende bi rahatsızlık vermedi, araçın çekişi gayet yeterli basıcam kaçıcam niyetiniz varsa üzüyor bunu söylemeliyim, onun dışında araç yeteri kadar sessiz gayet konforlu bir B sınıfı araç için, araçta karter koruma yok taktırıcagım malum türkiye yolları alttan darbe durumu falan için, aranızda taktıran var mı ne kadar fiyat aldınız?

Bayiden 150 tl'ye taktırdım. ama bedava olması gerek. her şeyden para almaya başladılar bunlar.

Merhaba, ben bugun 1.4 enjoy cevre görüş paketli aldım da bir soru sormayı unuttum tabi araç daha elime geçmedi sipariş verdm sadece . Arka park sensörü varmı ?

hayırlı olsun. aracın orijinalinde sensör yok ama hediye ediyorlar. bayinizle görüşün. ama belki çevre görüş paketiyle birlikte standart geliyordur emin değilim.

Teşelkür ederim cuma araç elimde olur dediler bekliyicem artık parasını daha yatırmadım yarım yatırıcam umarım hallederler o sorunu annem falanda kullanıcsk cünkü

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Selamlar herkese
    Cuma günü ben de aracımı teslim alıyorum. Sizlere şunu sormak istiyorum
    1.4 otomatik colour edt. + görüş paketi
    Toplam 55.250 bu fiyat için ne düşünüyorsunuz çok mu fazla olmuş.
    Acemiliğime geldi bu fiyatın içine neler dahil sormamışım. Bilgilendiren arkadaşlar olursa sevinirim hata yapmak istemiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: hahula

Selamlar herkese
    Cuma günü ben de aracımı teslim alıyorum. Sizlere şunu sormak istiyorum
    1.4 otomatik colour edt. + görüş paketi
    Toplam 55.250 bu fiyat için ne düşünüyorsunuz çok mu fazla olmuş.
    Acemiliğime geldi bu fiyatın içine neler dahil sormamışım. Bilgilendiren arkadaşlar olursa sevinirim hata yapmak istemiyorum

Hayırlı olsun. Nereden aldınız?

• quote:

Orijinalden alıntı: bugiboy

Eşim için bu hafta içinde 2015 Corsa 1.3 CDTİ Easytronic Enjoy model araç aldım. Şuana kadar toplamda 80km kadar yol yaptık, ilk izlenimlerimiz olumlu.
    Kişisel görüşlerimi yazayım, aklında ki sorulara cevap bulamayan olursa da sorsun ilk fırsatta cevaplarım.

Aracı almadan önce 2 alternatifimiz vardı, Polo Dizel DSG vs Corsa Dizel Easytronic. Aralarında ki fiyat farkı nedeniyle Corsa'da karar kıldım.
    Youtube'da yer alan 2015 Corsa videolarının tümünü izledim. Videolarda belirtilen bir çok noktanın doğru olduğunu söyleyebilirim.

Öncelikle İzmir'de hiç bir bayide dizel easytronic test aracı yoktu. 1.4 otomatik color edition test ettim ve önce ki corsayla (Corsa D) karşılaştırdım.
    İlk dikkatimi çeken unsur yol tutuşu oldu. Önce ki corsanın bir hayli ötesinde!

Aldığımız araç Enjoy paket yani orta seviye donanıma sahip bir araç ve fabrika çıkışlı olarak araç üzerinde ön ve arka park sensürü var. Yoğunluklu olarak eşimin kullanacağını düşündüğüm için mantıklı bir tercih gibi geldi. Şimdilik tepkilerinden memnunuz. Ön sensör dar mesafeleri algılıyor ama arka sensörün algılama mesafesi geniş. Park anında arkaya bakmadan kadrandan gerekli bilgilere sahip olabiliyorsunuz.

Araçla ilgili en çok merak ettiğim detay, 3.0 olarak tanımlanan yenilenmiş easytronic'di. Corsayı alırken takasa verdiğimiz astara easytronic (Astra H) hakkında epey bir tecrübemiz olmuştu. Astarada ki easytronic'den genel olarak (özelliklede düz yollarda) menunduk. Fakat nadirende olsa yokuş vb eğimli yollarda insana rahatsızlık veren bir durumu olduğunu da itiraf etmek gerekiyor. Bu yüzden yeni easytronic ile aralarında nasıl bir fark olduğunu merak ediyordum. O yüzen araçla ilgili ilk izlenimlerim vites üzerine.
    Eski easytronic'e göre kesinlikle iyileştirilmiş durumda. Hatta test aracı olarak kullandığım 1.4 tam otomatik corsada ki vites geçişlerine neredeyse benzer. Aralarında ki tek belirgin fark vites geçiş süresinin uzunluğu. Fakat kesinlikle silkeleme vb bir durumda bırakmıyor araç içinde seyahat edenleri. Vites geçişleri genellikle sorunsuz ve eskiye nazaran kesinlikle daha az hissedilir durumda.

Bir diğer dikkatimi çeken konu ise eski corsaya göre yol tutuşu konusunda bariz farklar. Youtube'da izlediğim test videolarında da belirtildiği üzere yol tutuşu konusunda kesinlikle bir iyileştirilme yapılmış. Eski corsalarda özellikle yüksek hızlarda güvensizlik hissi vardı. Bir ihtimal hıza duyarlı direksiyona sahip olmadıkları için olabilir bilemiyorum ama bu araçla ilgili yol tutuşu konusunda bende kesinlikle bir güvensizlik hissi oluşmadı. Bu noktada yeni corsa'da hıza duyarlı direksiyon olduğunu belirtmek lazım

Daha henüz 80km civarında yol yaptığımız için (sadece şehir içinde) yakıt sarfiyatı konusunda elde ki veriler çok sınırlı.
    Aracı teslim aldıktan sonra ilk benzinciden 100 lira dizel yakıt aldım ve şuanda gidilen yol 80km, menzilde yaklaşık 310km gösteriyor. Yani km de ki sarfiyat şimdilik 25 kuruş civarında. Rodaj süresi bittikten sonra büyük ihtimalle daha da düşecektir. Ortama tüketimi 20 kuruş civarına düşürebilirsek ne ala.
    Fabrika verilerine göre şehir içi 3,4 - şehir dışı 3,1 belirtilmiş. Ne kadar ulaşılabilir bilemiyorum zaman içerisinde belli olacak.

Aracı alırken çok da üzerinde durduğum bir detay değildi fakat araçta start & stop var. Yani Eco modundayken kırmızı ışıklarda falan durduğunuzda motor kendini kapatıyor. Ayağınızı frenden çektikten sonra ise hızlıca çalışıyor. Kesinlikle bir gecikme vb bir durum söz konusu değil. Sadece tek sıkıntısı yokuş kalkış desteği devre dışı kalıyor. Yani motor kendini kapattığında eğer yokuşta durduysanız ayağınızı frenden çektiğinizde bir miktar kayma söz konusu oluyor. Dikkatli olmakta fayda var.

Araç içerisinde ki kullanılan malzeme kalitesi güzel. Dikkat çeken en temel eksiklik arka camların otomatik olmaması.

Hafta sonunda uzun yolu tecrübe edicem. Şimdilik ses izolasyonu hakkında ki izlenimlerim olumlu fakat nihai kararımı uzun yol tecrübesinden sonra tekrar belirtirim.

Şimdilik anlatabileceklerim bu kadar, sormak istediğiniz bir şey olursa en kısa sürede cevaplamaya çalışırım.

Oncelikle hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin.easytronic 3.0 hakkında daha çok tecruberinizi ve resim paylasirsaniz seviniriz.tekrar hayırlı olsun

• Merhaba arkadaşlar

e kasada kapı camlarını uzaktan kumandayla nasıl kapatabiliriz. lütfen yardımcı olabilirmisiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: as8366

Merhaba arkadaşlar

e kasada kapı camlarını uzaktan kumandayla nasıl kapatabiliriz. lütfen yardımcı olabilirmisiniz

Böyle bir özellik yok hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D. Targaryen -- 11 Eylül 2015; 10:19:36 >
  • Yeni Corsa ile İ20 arasında hangisi daha iyi sizce? Otomatik 1.4 B sınıfı bir araç almam gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: carlitoss

Yeni Corsa ile İ20 arasında hangisi daha iyi sizce? Otomatik 1.4 B sınıfı bir araç almam gerekiyor.

Merhaba.
    Ben bugun arabamı teslim aldım Allah kaza bela vermesin alan kişilerede iyi günlerde kullanın. Adam dedi ki 1.4 enjoy benzinli aldımtam otomatik, adam dedi ki ;
    İlk 5 bin km cok yakar ben cok gezen biri değilim 5 bin kmyi uzun süre yapamam diye düşünüyorum acaba ne yapaesam yakıt tasaruffu elde ederim? Bide camları uzaktan kapama özelliği var mı acaba
    Ve bir sorum daha olucak;
    Gösterge yerinde hızın yazmasını istiyorum nasıl yapabilirim onu acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 114can144 -- 11 Eylül 2015; 8:58:57 >
  • quote:

Yeni Corsa ile İ20 arasında hangisi daha iyi sizce? Otomatik 1.4 B sınıfı bir araç almam gerekiyor.

Geçen ay ben de aynı durumdaydım. Corsa aldım. Hyundai'nin 4 ileri şanzımanını çok eleştiriyorlar. Bir arkadaşta vardı 45 krş yakıyor istanbul içi. Araç çok donanımlı ama şanzıman ve yakıt sıkıntı.

• skysoblue85 S kullanıcısına yanıt
    daha önce corsa d 4 ileri otomatik vites şanzıman yeni çıkan corsa e de kullanılan 6 ileri otomatik şanzıman arasında dağlar kadar fark var . her iki araç njoy paket ti ilkinde 16 inç 195 jant
    ikincisinde 14 inç 185 jant lastik var ilki şanzımandan ötürü düzyolda sakin gittikçe hızlanan bir araç diğer gaz pedealının tepkimesi çok yüksek ve birden hızlanıyor
    ilk araç rampa çıkarken 2500- 2800 devir dakikayı tutturamazsan yolda yığılmayı ister istemez yaşıyorsun corsa e de böyle bir şey yok lastik daha küçük ebatlı olduğu için devir kayıpları yaşanmıyor
    her iki pakette yaklaşık 9350 TL tutarında corsa e daha fazla corsa e yi alan çok fazla üzülmez ayrıca corsa e nin son hızı corsa d den 15 km daha fazladır
  • 2013 yılında corsa njoy 16inç çelikjant+ at +sunruf 41800 TL 2015 model corsa e kasa njoy otomatik şanzıman halojen+led far+arka sensör 50750 TL mal oldu

2013 model corsa d kasa 38000 TL fiyatında satılabilir
  • quote:

quote:

Geçen ay ben de aynı durumdaydım. Corsa aldım. Hyundai'nin 4 ileri şanzımanını çok eleştiriyorlar. Bir arkadaşta vardı 45 krş yakıyor istanbul içi. Araç çok donanımlı ama şanzıman ve yakıt sıkıntı.

Muhtemelen bende Corsa alacağım. Bu seferde essensia ile enjoy Arasında kaldım. O para farkına Değer mi acaba? Yarın opel e gidip bakayım canlı canlı. 1.4 otomatik bakacağım. Bu arada alanlara hayırlı olsun. Kaça aldınız arabayı bende ona göre fiyat isteyin bayiden.

Edit: Enjoy'da alüminyum jant mı var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carlitoss -- 11 Eylül 2015; 23:17:44 >

• quote:

quote:

quote:

Muhtemelen bende Corsa alacağım. Bu seferde essensia ile enjoy Arasında kaldım. O para farkına Değer mi acaba? Yarın opel e gidip bakayım canlı canlı. 1.4 otomatik bakacağım. Bu arada alanlara hayırlı olsun. Kaça aldınız arabayı bende ona göre fiyat isteyin bayiden.

Edit: Enjoy'da alüminyum jant mı var?

Enjoyda alüminyum jant var hocam. hız sabitleyici de var. park sensörünü hediye ediyorlar. en üst donanım olan color edition'dan renkli cam ve dokunmatik ekran eksikliği var. benim gözüme çarpan önemli eksikler bunlar. eksik değil aslında olmazsa olmaz değil sonuçta. ayrıca enjoyda 6 hoparlör var ve çok güzel ses veriyor gerçekten. essentia almayın hocam enjoy iyidir. imkan varsa color edition al bence.

• benim aracım 2013 Corsa D 1.3 75 bg cdti enjoy. Corsa E Color edition 1,3 75 bg test sürüşü yaptım. Kendi aracımla ve E kasa enjoy- color edition arasında gördüğüm farklar;
    2013 D kasa enjoy airbag 4 adet ,arka camlar renkli, arka koltuklar katlanıyor,cantlar daha güzel, elektronik sinyal kolu, döşemeler daha güzel, dış tasarım daha güzel. Park sensoru standart.
    205 E kasa enjoy airbag 2 adet ve arka koltuklar katlanmıyor.Ama + ları daha fazla esp , yokuş kalkış, start stop, city modu,arka tavan lambası olması,Bagajında ara kat pandizotu var, ön konsol tasarımı güzel ve kaliteli malzeme kullanılmış. Dikkatimi çeken diğer + sı arka frenlerin kampana değil disk olması. Yalıtımı ve yol tutuşuda kesinlikle D kasadan iyi. Klimada değişiklik olup olmadığını bilmiyorum ama Benim klimamın daha iyi çalıştığını hissettim belkide bana öyle geldi.
    2015 E Color edition ın 2015 E enjoy farkı; 2 değil 4 airbag li olması, arka koltukların katlanması(akülü araba taşırken işe yarıyor). Led gündüz farı, dokunmatik ekran, Döşeme kumaşı.

Bu paraları eder mi derseniz kesinlikle etmez ama bu corsaya özel bir durum değil hangi marka hangi modeli alsanız fiyatlar fahiş.

• Yeni corsada kullanılan 6 ileri otomatik şanzıman eski 4 ilerinin dişli oranları ile oynanarak vites sayısı arttırılmış olduğu için yakıt tüketiminde eskiye nazaran iyileşme beklemeyin.teknik verilerdende anlaşılıyor zaten.biraz km yapınca yakıt tuketiminiz öyle aman aman azalmiyor bunuda 2.5 yıllık corsa kullanıcısı olarak belirteyim. Corsa e tam otomatik ıstanbul şehir içinde 9.5 litre altı zor görür. Uzun yolda 6.3 falan görür. Uzun dönem uzun yol şehir içi karışık tüketim 8 litre falan olur. Bu değerler bilinerek alınırsa problem olmaz.

• S4lw4tor3 S kullanıcısına yanıt
    hocam bahsettiğiniz e kasa dizel sanırım. 1.2 ve 1.4 benzinlilerde arka fren kampana. nedenini sorduğumda ise belirli bir beygir gücünün altındaki araçlarda arka frenin kampana olması yeterliymiş.

ama hyundai i10'da bile arka frenlerin disk olduğunu gördükten sonra biraz üzüldüm gerçekten.
  • Otomatik 1,4 kullanan var mı? Yakıt tüketimi çok mu oluyor? Genelde sakin kullanacak biriyim.
  • quote:

Otomatik 1,4 kullanan var mı? Yakıt tüketimi çok mu oluyor? Genelde sakin kullanacak biriyim.

Bende var hocam. İstanbulda sıkışık trafikte 8.5 yakıyor.
  • izmirde sakin kullanım karma7.5 oldu henüz 600 km.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.