Şimdi Ara

YENİ OPEL CORSA 2015 - ANA KONU (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.167
Cevap
37
Favori
206.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bundan önceki aracım 2013 model corsa d at idi şehir içinde 7.2 - 6.3 lt/100 km de benzin tüketimi yapıyordum . kullandığım aracım corsa e at bilgisayar verisi 7.8 lt/100 km tüketim gösteriyor. araç trafikte durduğunda anlık tüketim verileri 0 olarak vermekte eski aracım corsa d trafikte durduğunda 0.9 lt anlık tüketim verisini görüyordum . corsa e durduğunda rolatinde ki tüketim değeri vermediğinden anlık tüketim verileri düşük görülmesi mümkün mü en düşük tüketim değerini yakalayabilmek için en az 2200 dd aracı sürmek gerekiyor bunun altındaki devirlerde anlık tüketim değerleri 10 lt görüyorsunuz .
    e kasadaki motor bir önceki seriye göre daha çok operasyon ısısına ulaşmaktadır
  • Arkadaslar kol dayama yaptiran var mi resim ve nereden kaca alindi. Bilgi verirseniz teşekkür ederim.

< Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kol dayama yaptıran var mı. resim eklerseniz sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam naptın, 35-40 km 8.5 ortalama ise , İstanbul'da sabah işe gidiş boğaz köprüsü yada gayrettepe trafiğinde ortalama 17-25 km hızda 9.5 - 10.5 lt den aşağı olmaz. Kullandığım 1.4 tsi 122bg ile 25-30 km ie ortalama 7 - 7.3 lt yakıyor. Bu verdiğin değerle 6 ileri vites Corsa E ile 4 ileri vitesli Corsa D arasında yakıt farkı yok gibi görünüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: carlitoss

Ankara da normal kullanımda 7-7.5 litre olur herhalde. Tek yakıt korkuttu beni.

Hocam Ankara'da nerelerde kullanacaksınız ve saat kaç gibi ?
  • skysoblue85 S kullanıcısına yanıt
    Corsa e ile corsa d otomatik vitesin yakıt tuketimleri aynı opelin verdiği değerlere göre. Çünkü arabanın altyapısında veya sanzimaninda aslında hiç değişiklik yok.

• EXPOXL E kullanıcısına yanıt
    corsa e şehir için de 7.8 lt yakıt tüketirken corsa d ise 8.2 lt yakıt tüketim yapmaktadır, corsa d 1237 kg ağırlığında iken corsa e ise 1199 kg ağırlığındadır. corsa d 38 kglık ağırlık farkından olayı 100 km de 0.4 lt benzin tüketim yapmaktadır. corsa d ve corsa e so dişli oranı 0.01 lik fark vardır.
  • Arkadaşlar bende corsa 1.3 cdtı 2.el almak istiyorum yalnız bütçem kısıtlı 2008 dahi olsa önemli değil. Opele çok yabancıyım bir kaç sorum olacak cevaplarsanız sevinirim.

2.el aracı nerden araştırsam daha sağlıklı olur

Kronik sorunu olmayan, sıkıntı çıkarmayan, önerebileceğiz model hangileri, hangi modelinden uzak durmam gerekir

Motor ömrü nekadardır

Bu corsada bilmem gereken önemli noktaları var mı? alırken nelere dikkat etmeliyim? en fazla 28.000 veya 29.000 civarında bütçem var.

İlgilenen arkadaşlara çok teşekkürler, yardımcı olursanız sevinirim.
  • EXPOXL E kullanıcısına yanıt
    4 ileri vitesten 6 ileri vitese geçmedi mi corsa e ile?

• quote:

Orijinalden alıntı: skysoblue85

quote:

Orijinalden alıntı: carlitoss

Ankara da normal kullanımda 7-7.5 litre olur herhalde. Tek yakıt korkuttu beni.

Hocam Ankara'da nerelerde kullanacaksınız ve saat kaç gibi ?

Kendim işe giderken havalimanı yolunda kullanıcam saat sürekli değişiklik gösteriyor ama genelde rahat olur diye düşünüyorum. Yalnız eşim kullanırsa işe gitmek için şehir içi trafiğe girecek. Ama mesafe kısa oluyor onda da. İkimizin ortalaması 7 litre olur sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: skysoblue85

Hocam naptın, 35-40 km 8.5 ortalama ise , İstanbul'da sabah işe gidiş boğaz köprüsü yada gayrettepe trafiğinde ortalama 17-25 km hızda 9.5 - 10.5 lt den aşağı olmaz. Kullandığım 1.4 tsi 122bg ile 25-30 km ie ortalama 7 - 7.3 lt yakıyor. Bu verdiğin değerle 6 ileri vites Corsa E ile 4 ileri vitesli Corsa D arasında yakıt farkı yok gibi görünüyor.

Aracım daha 2000 km'de belki ilerde biraz düzelir ama İstanbul'da 8'in altına düşeceğini sanmıyorum.

• EASYTRONİC 1.3 cdti kullanan var mı yakıt tüketimi özellikle şehir içinde ne durumda ?
    Saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: karahisarlı

EASYTRONİC 1.3 cdti kullanan var mı yakıt tüketimi özellikle şehir içinde ne durumda ?
    Saygılar

aşağıda resimde görülen bilgide bir hata varmı acaba benzin göstergesi deki 1 ledde varılacak menzil 194 km olarak veriyor sizce doğru bir ölçüm müdür ne dersiniz
     YENİ OPEL CORSA 2015 - ANA KONU

• Üstadım son dişli oranına kalmadan corsa d şehir içinde diğer vitesler 3000 devirlerde dolanıyor.corsa e' 6 ileri insignia gibidir büyük ihtimal düşük devirlerde kalacaktır.38 kiloluk fark 0.4 litre az yaktırmaz imkansız.öyle olsa direk 30 kg veririm.araç d kasasına göre yakıt tasarrufu açısından pek hafiflemedi.150-200 kg azalsa belirgin fark olurdu.

Özet: tork konvektörlü şanzıman değil mi hepsinin köküne kibrit suyu.ekonomiyi düşünmemek gerek bunlarda

• quote:

Orijinalden alıntı: EXPOXL

Corsa e ile corsa d otomatik vitesin yakıt tuketimleri aynı opelin verdiği değerlere göre. Çünkü arabanın altyapısında veya sanzimaninda aslında hiç değişiklik yok.

Hocam şanzıman değişti.

Corsa d - 4 ileri
    Corsa e - 6 ileri

• quote:

Orijinalden alıntı: tropfen

Üstadım son dişli oranına kalmadan corsa d şehir içinde diğer vitesler 3000 devirlerde dolanıyor.corsa e' 6 ileri insignia gibidir büyük ihtimal düşük devirlerde kalacaktır.38 kiloluk fark 0.4 litre az yaktırmaz imkansız.öyle olsa direk 30 kg veririm.araç d kasasına göre yakıt tasarrufu açısından pek hafiflemedi.150-200 kg azalsa belirgin fark olurdu.

Özet: tork konvektörlü şanzıman değil mi hepsinin köküne kibrit suyu.ekonomiyi düşünmemek gerek bunlarda

tork konvertörlü şan uman kötü ama gece rahat uyku uyutur adama. dsg polo Edc clio bakarken gene ne varsa eskilerde var deyip corsa aldım.

• yasin90 Y kullanıcısına yanıt
    Özünde vites sayısının artması ticari taktik. Aynı mantıkla çalışıp aynı vites değiştirme hızıyla istersen 10 vites yap . Benim aynı kaldı demem ondandi. 2006 corsa ile 2015 corsa arasında makyaj farkı var. Motor şanzıman ve şasi hala eski ve zamanın çok gerisinde kaldı. Çok daha radikal ve köklü değişikliklerle verimli bir araç yapmak varken opel kolayı seçti. Ben bu aracı 2013 te ucuz diye aldım. Bugün olsa bu paralara merak edip corsayi incelemezdim bile. Leon gibi alternatif var suan

• Ticari taktik yani sadece 6 vitese yükseltmeleri ve 10 vites olsa dahi aynı :D

Böyle düşünen birine diyecek fazla birsey yok, iyi forumlar hocam :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasin90 -- 23 Eylül 2015; 21:52:15 >
  • Bir hafta önce Corsa E otomatik araçla aranıza katıldım, 77km aracı haralet yaptı servise gittik. Serviste Motor fanı değişti. Bununla ilgili evrakı istediğimde avukat aracılığı ile alabileceğimi söylediler. Bir gün sonra da avukatla gittik bu sefer de avukata gerek yok deyip evrakı verdiler.
    Sıfır aracımı alır almaz sevişe gitmek moralimizi bozdu. Bu benim ilk aracım ve başımdan böyle bir şey geçti. Sizce ne yapmalıyım.
  • Geçmiş olsun hocam ciddi bir şey değilse önemseme.şamssızlık olmuş. Bence takma kafayı keyif al.

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.