Şimdi Ara

YENİ OPEL CORSA 2015 - ANA KONU (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.167
Cevap
37
Favori
206.746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Verimli bir şanzıman icin yapılması gereken gezer disliler arasındaki iç surtunmeyi azaltmak ve her viteste lock-up denen kilitli tork konvertörü kullanmaktır. Örneğin eat6 veya skyactiv gibi. Benim demek istediğim opel bunları yapmadan gezer disliler arası oranla oynayıp 6 vites diye süsleyip bize sunuyor. Sonuç astra daki gibi 10 lt üzeri yakıt tuketimi ve hantallik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • omerx O kullanıcısına yanıt
    Umarım benim gibi olmaz sizin. Bende devirdaim pompası arızası çıktı. Yaptık dediler ancak hararetten sonra servis motoru detaylı incelemedigi için araç su eksiltip fazla fan açmaya devam etti. Meğer silindir kapağı ve contada gitmiş. Yapabileceğiniz motor suyunu ve fan çalışma miktarını takip etmek.servis ekran goruntulerinide atıyorum.hiç huzurla binemiyorum araca iki güne bir kaput açıp bakıyorum. Satarkende sorun çıkaracaktır.
     YENİ OPEL CORSA 2015 - ANA KONU YENİ OPEL CORSA 2015 - ANA KONU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXPOXL -- 24 Eylül 2015; 0:30:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: as8366

quote:

Orijinalden alıntı: karahisarlı

EASYTRONİC 1.3 cdti kullanan var mı yakıt tüketimi özellikle şehir içinde ne durumda ?
    Saygılar

aşağıda resimde görülen bilgide bir hata varmı acaba benzin göstergesi deki 1 ledde varılacak menzil 194 km olarak veriyor sizce doğru bir ölçüm müdür ne dersiniz
     YENİ OPEL CORSA 2015 - ANA KONU

Hocam kusura bakma alakasız ama essentia mı aracın paketi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: EXPOXL

Umarım benim gibi olmaz sizin. Bende devirdaim pompası arızası çıktı. Yaptık dediler ancak hararetten sonra servis motoru detaylı incelemedigi için araç su eksiltip fazla fan açmaya devam etti. Meğer silindir kapağı ve contada gitmiş. Yapabileceğiniz motor suyunu ve fan çalışma miktarını takip etmek.servis ekran goruntulerinide atıyorum.hiç huzurla binemiyorum araca iki güne bir kaput açıp bakıyorum. Satarkende sorun çıkaracaktır.

Hocam diskler ne alaka onu anlayamadım.

• Araç 15 gün yatınca normal 2. Yıl bakimida yapıldı. Sonrasında yaklaşık 6000 km yazin yol yapacağım için balatalar değişti. Ekran görüntüsü alınca alakasız oldu ama oda çıktı.

• quote:

Orijinalden alıntı: muro9358

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: karahisarlı

EASYTRONİC 1.3 cdti kullanan var mı yakıt tüketimi özellikle şehir içinde ne durumda ?
    Saygılar

aşağıda resimde görülen bilgide bir hata varmı acaba benzin göstergesi deki 1 ledde varılacak menzil 194 km olarak veriyor sizce doğru bir ölçüm müdür ne dersiniz
     YENİ OPEL CORSA 2015 - ANA KONU

Hocam kusura bakma alakasız ama essentia mı aracın paketi ?

Enjoy olması lazım. Deri direksiyon kaplaması ve yol pc onda var çünkü.

• muro9358 M kullanıcısına yanıt
    araç enjoy paket tek ilavesi arka sensör karter koruyucusu
  • tropfen T kullanıcısına yanıt
    corsa e de alt devir de cansızlık çok belirgin 2200 devirde motor canlanmaya başlayıp 2500-2800 devirde optimum sürüş yapılmaktadır. eski 4 ileri şanzımanda ilk kalkışta yavaşlık ve hantallık vardı e kasa yok araç eskiye nazaran daha atak 5 ve 6 ncı vites motordan daha verim veriyor. ayrıca bu şanzıman manuel kullanıma izin vermekte vites artırımda ekrana shift uyarısı gelmektedir.
    araç 504 km olması ve kurum yapmasına rağmen 280 km menzilde 6.34 lt/100 km yakıt tüketmiştir. d kasa aynı km de 7.20 lt/km yakıt tüketmekteydi. d kasa aracımda 16 inç jant 32 psi hava vardı bu aracımda ise15 jant 30 psi hava basılı e kasa aracın dezavantası d kasa ya göre frenlerinin daha yumuşak olması önden kayma eğilimini bulunması dır ayrıca 0.4 lt fark araçlarda kullanılan jant farkındanda olduğunu düşünüyorum
  • EXPOXL E kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun devri daim pompasının hatasından dolayı silindir kapak contasınn erimesinden dolayı yapılan tamir ve işçilik için sizden garanti kapsamındaki araç için servis parça ve işçilik ücreti talep ettimi ? normal şartlar da parça garantisinden ücretsiz yapması gerekir di diye düşünüyorumda eğer talep etmiş ve sizde ödeme yapmış iseniz facebook ta Gm ana sayfasına bu olayı yazın sizinle GM İngiltere temasa geçecektir
  • quote:

Araç 15 gün yatınca normal 2. Yıl bakimida yapıldı. Sonrasında yaklaşık 6000 km yazin yol yapacağım için balatalar değişti. Ekran görüntüsü alınca alakasız oldu ama oda çıktı.

Yeni sanıyordum ben sizin arabanızı anladım şimdi. Kaça patladı bunlar size?

• as8366 A kullanıcısına yanıt
    Garantiden yapıldı araç ancak devirdaim pompası değişirken bu arizada anlasilsa motorum bukadar yipranmayacakti. Su eksiltiyor diye gidiyorum su ekliyor biraz gez bakalım diyor servis bu bide. demem o ki servise güvenmeyin tetikte olun en ufak eksilme falan olursa erken önlem alınsın.

• On balatalari soruyorsanız 280 tl. Normal bakım 500 tl gibi birşeydi. Diğer olaylar garantiden değişti. Suan araç garantisi bitik olduğu için motor kaputunu kaldırırken tirsiyorum. Garantisiz olsaydı enaz 3500 tl masraf olacaktı

• Ben de ayın 3 ünde 38000 e park sensörülü karter korumalı essentia 1.2 corsa aldım Ancak şöyle bir sorun var essentia donanımında yol bilgisayarı yok.Tek eksik o . Bunun aktif edilebileceği kanaatindeyim.Yazılımdan kısıtlanmış gibi duruyor ama ilerleyen zamanlarda aktif ettiren gelir foruma
  • karşıyaka serin kuyu 2002 oto aksesuar da arka camlara 2 numara cam filmi yaptırdım. ancak adamın söylediği gibi olmadı. bayağı simsiyah oldu. yani mazallah 3 veya 4 numara yaptırsaydım ne olurdu acaba. 150 tl ye bu arada amerikan cam filmi guard. işçilik ise eh işte ben yapsam 3.denemede aynısını tuttururdum. en iyisi paraya kıyıp 3m sonax falan yaptırmakmış. varsın 300 olsun.

• quote:

corsa e de alt devir de cansızlık çok belirgin 2200 devirde motor canlanmaya başlayıp 2500-2800 devirde optimum sürüş yapılmaktadır. eski 4 ileri şanzımanda ilk kalkışta yavaşlık ve hantallık vardı e kasa yok araç eskiye nazaran daha atak 5 ve 6 ncı vites motordan daha verim veriyor. ayrıca bu şanzıman manuel kullanıma izin vermekte vites artırımda ekrana shift uyarısı gelmektedir.
    araç 504 km olması ve kurum yapmasına rağmen 280 km menzilde 6.34 lt/100 km yakıt tüketmiştir. d kasa aynı km de 7.20 lt/km yakıt tüketmekteydi. d kasa aracımda 16 inç jant 32 psi hava vardı bu aracımda ise15 jant 30 psi hava basılı e kasa aracın dezavantası d kasa ya göre frenlerinin daha yumuşak olması önden kayma eğilimini bulunması dır ayrıca 0.4 lt fark araçlarda kullanılan jant farkındanda olduğunu düşünüyorum

Doğrudur 1 inch bile fark olsa kalın yanaklı lastikler yarım litre kadar ekonomi sunabilir.benim tercihim yumuşak frenler.alışkanlık meselesi. 6 ileri kesinlikle 4 ileriden daha iyidir.4 ileri d kasa ile yokuşta 4 kişi ile 80i aşamıyordu araç.vites de küçültemiyorduk araç sollayamıyorduk çok lanet birşeydi.daha önceki 1.2 corsa c araç aynı yokuşta canavar gibi çıkardı hele ki manuele alıp devir doldurunca. 110 nm yeterdi.

Bu arada 1.0 turbolu otomatik corsa gelirse ülkemizde iyi tutar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: gurkan1978

karşıyaka serin kuyu 2002 oto aksesuar da arka camlara 2 numara cam filmi yaptırdım. ancak adamın söylediği gibi olmadı. bayağı simsiyah oldu. yani mazallah 3 veya 4 numara yaptırsaydım ne olurdu acaba. 150 tl ye bu arada amerikan cam filmi guard. işçilik ise eh işte ben yapsam 3.denemede aynısını tuttururdum. en iyisi paraya kıyıp 3m sonax falan yaptırmakmış. varsın 300 olsun.

Yeni corsa'da opsiyon olarak var mı bilmiyorum fakat en garanti yol fabrika çıkışlı koyu renk arka camlardır. Hemen hemen film parasıyla aynı paraya denk geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GöKHaN 35 -- 27 Eylül 2015; 12:54:13 >
  • quote:

Benim de devir daim pompası değişti. Motordan rölantide iken çok hafif şşş diye bir ses geliyordu. Servise götürdüm sesi önce duymadılar sonra ben ses olduğuna dair ısrar edince aracı bırakın inceleyelim dediler. Telefon ettiler su pompası değişecek dediler ve garantiden değiştirdiler. Corsa'da su pompası arızası kronik galiba.

• metalok kullanıcısına yanıt
    Evet süreç aynı olmuş. Bende aynı sesi duydum ve zorla tespit yaptılar. Beni birşey yok deyip yaz günü uzun yola cikaracaklardi. Israr ettim öyle yapıldı. Herhangi bir sebeple su eksiltme sorunu kronik. Başıma gelince detaylı inceledim olayı. Ama sebep farklı farklıydı sikayetlerde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXPOXL -- 27 Eylül 2015; 17:08:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: S4lw4tor3

Arkadaşlar benim 2013 model dizel enjoy corsa aracımın tavanında fabrika hatası olduğundan 2 yıldır opel ile mahkemeliktim. Opel türkiye den makemeyi iptal edin size 2015 color edition verelim dediler. Kafama yattı. Eşimin rahat kullanması için otomatiğini farkını verip almayı düşünüyorum. Ama bu farkı verdiğim zaman astra 1.4 otomatik enjoy benzinli de alabiliyorum. Ne yapacağıma karar veremedim. Corsadan memnunum ama diğer yandan astrada cazip geliyor.
    Corsanın yakıtı az, vergisi az ama Astranın da konforu var ve C sınıfı. Senede ortalama 10 bin km yapıyorum.
    Sizce hangisini tercih etmeliyim?

şu anda 500 Km devirdi araç, klimasız seyir halinde hiafif rampada çıkarken 6 - 9 arası değişiyor, daha rampada 10- 14 arası, hafif eğimli rampada inersen 3 - 5 arası düz yolda 6 lt gösteriyor araba..

Klima ile çok test etmedim bu rakamları 2 katı hatta 3 katına çıktığını gördüm.

• quote:

Orijinalden alıntı: carlitoss

Haftada iki kere işe arabayla giderim. İşe git gel bir seferde yaklaşık 50 km yapıyor. Hava limanı yolu bu yüzden çok dur kalk olmaz. Diğer günlerde eşim kullanır arabayı. Ayda kabaca 700km yapsak yılda 10,000'i bulmaz. Arabaya niyetliyim bakalım inşallah sıkıntı olmaz.

Ben Odaktan camlara filimi alırken onlar yaptı.. belli bir limite izin var diye biliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.