Şimdi Ara

YENİ OPEL CORSA 2015 - ANA KONU (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2.167
Cevap
37
Favori
206.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ankara da normal kullanımda 7-7.5 litre olur herhalde. Tek yakıt korkuttu beni.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: carlitoss

Ankara da normal kullanımda 7-7.5 litre olur herhalde. Tek yakıt korkuttu beni.

Atmosferik motorlar hep böyle yakar dostum. Tsi motor biraz daha iyi bu konuda.

• carlitoss kullanıcısına yanıt
    Sadece şehir içi kullanimla tam otomatik opel sanzimaninda bu değerlere inemezsiniz.ancak uzun yol şehir içi karışık kullanımda 7.5 olabilir oda ıstanbul gibi yoğun trafik gormezsen.8000-10000 km civarı yıllık kullaniminiz varsa yakıt tüketimi fazla gelmeyebilir ama bu km üstünde bu araçtan uzak durmanizi tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXPOXL -- 13 Eylül 2015; 17:15:02 >
  • EXPOXL E kullanıcısına yanıt
    Bu hafta karar vermem gerek artık. Tüp taktıran var mı acaba? Pek sevmiyorum lpg olayını ama eğer tüketim çok olursa aracın avantajı ortadan gidiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EXPOXL

Yeni corsada kullanılan 6 ileri otomatik şanzıman eski 4 ilerinin dişli oranları ile oynanarak vites sayısı arttırılmış olduğu için yakıt tüketiminde eskiye nazaran iyileşme beklemeyin.teknik verilerdende anlaşılıyor zaten.biraz km yapınca yakıt tuketiminiz öyle aman aman azalmiyor bunuda 2.5 yıllık corsa kullanıcısı olarak belirteyim. Corsa e tam otomatik ıstanbul şehir içinde 9.5 litre altı zor görür. Uzun yolda 6.3 falan görür. Uzun dönem uzun yol şehir içi karışık tüketim 8 litre falan olur. Bu değerler bilinerek alınırsa problem olmaz.

Hocam istanbul içi 35-40 km ortalama hızla 8.5 gösteriyor aracım.

• Arkadaşlar benim 2013 model dizel enjoy corsa aracımın tavanında fabrika hatası olduğundan 2 yıldır opel ile mahkemeliktim. Opel türkiye den makemeyi iptal edin size 2015 color edition verelim dediler. Kafama yattı. Eşimin rahat kullanması için otomatiğini farkını verip almayı düşünüyorum. Ama bu farkı verdiğim zaman astra 1.4 otomatik enjoy benzinli de alabiliyorum. Ne yapacağıma karar veremedim. Corsadan memnunum ama diğer yandan astrada cazip geliyor.
    Corsanın yakıtı az, vergisi az ama Astranın da konforu var ve C sınıfı. Senede ortalama 10 bin km yapıyorum.
    Sizce hangisini tercih etmeliyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: S4lw4tor3

Arkadaşlar benim 2013 model dizel enjoy corsa aracımın tavanında fabrika hatası olduğundan 2 yıldır opel ile mahkemeliktim. Opel türkiye den makemeyi iptal edin size 2015 color edition verelim dediler. Kafama yattı. Eşimin rahat kullanması için otomatiğini farkını verip almayı düşünüyorum. Ama bu farkı verdiğim zaman astra 1.4 otomatik enjoy benzinli de alabiliyorum. Ne yapacağıma karar veremedim. Corsadan memnunum ama diğer yandan astrada cazip geliyor.
    Corsanın yakıtı az, vergisi az ama Astranın da konforu var ve C sınıfı. Senede ortalama 10 bin km yapıyorum.
    Sizce hangisini tercih etmeliyim?

Corsa dizel otomatik mantıklı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • EASYTRONİC 1.3 cdti kullanan var mı yakıt tüketimi özellikle şehir içinde ne durumda ?
    Saygılar
    Butcenizi bilmiyorum ama düşük hacimli turbo motorlu araçlara bakın derim. Hem vergileride az yarı yarıya. 1.0 ecoboost , 1.2 tsı, 0.9tce motorlu araçlara bakılabilir.

• Lpg uyumu var mı bu araçta? Yakıt çok gelirse diye merak ettim.
  • bende sordum landirenzo ve prins forumuna. uyumlu olduğu söylendi. sıkıntı yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-578C28641 -- 15 Eylül 2015; 13:15:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gurkan1978

bende sordum landirenzo ve prins forumuna. uyumlu olduğu söylendi. sıkıntı yok

Aracın fabrika çıkışlı lpgli versiyonu var ama türkiyede yok. Motorunun uyumsuz olması gibi bir sıkıntı yok.

• Hmm güzel haber zor durumda kalırsak taktırırız.
    corsa bilgisayar verilerine göre ilk 204 km için 7.4 lt/100km yakıt tüketimi verdi. d versiyonundaki bilgisayar da rölanti de 0.9 lt tüketim gösterirken e kasa bilgisayar verilerinde değer görülmemektedir.
    bilgisayar verilerinde 10 lt benzin için 195 km menzil verisi vermektedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pooodolski

quote:

bende sordum landirenzo ve prins forumuna. uyumlu olduğu söylendi. sıkıntı yok

Aracın fabrika çıkışlı lpgli versiyonu var ama türkiyede yok. Motorunun uyumsuz olması gibi bir sıkıntı yok.

206 km de tüketim için 7.8 lt/100 km veri gösteriyor
     YENİ OPEL CORSA 2015 - ANA KONU YENİ OPEL CORSA 2015 - ANA KONU

• as8366 A kullanıcısına yanıt
    Bikac hafta sonra tekrar paylasirsaniz tüketim verilerini sevinirim. Uzun dönemde sabitlenecektir belli seviyede. İlk km bende çok mutluydum zamanla arttı arttı ve yine arttı sonra ıstanbul şehir içi 10 lt geçti bakmayı bıraktım :)

Yıllık kaç km yaparsınız yaklaşık bir hesabınız var mı. Bu km nekadari şehir içi nekadari uzun yol olur.

• arkadaslar camlara film hakkında söylersiniz. yaptıran var mı. ceza var diyorlar tabi çok koyu olursa. resim ekleyen olursa iyi olur.

Haftada iki kere işe arabayla giderim. İşe git gel bir seferde yaklaşık 50 km yapıyor. Hava limanı yolu bu yüzden çok dur kalk olmaz. Diğer günlerde eşim kullanır arabayı. Ayda kabaca 700km yapsak yılda 10,000'i bulmaz. Arabaya niyetliyim bakalım inşallah sıkıntı olmaz.
  • quote:

arkadaslar camlara film hakkında söylersiniz. yaptıran var mı. ceza var diyorlar tabi çok koyu olursa. resim ekleyen olursa iyi olur.

Bende film düşünüyorum 1 derece falan. Yeni corsaya çok yakışır. Ama ceza olayını bende bilmiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.