Otomobil dergisinde "Volkswagen tarafından 7. nesil olarak tanımlanan bu araç, aslında 2005 yılından beri yollarda olan 6. nesil Passat’ın kapsamlı makyaj görmüş bir versiyonu." şeklinde bir ifade var.. Sorun şu; vw passat 1.6 TDI comfortline almayı düşünüyorum. Ancak 1-2 sene sonra kasa değiştirir endişesi yaşıyorum. Kısıtlı bütçe ile bir dolu para vereceğim.. Araçta bir değer kaybı olur mu? Muadili bir başka araç mı düşünsem ????
Arkadaşım,
Otomobile ödenen para otomobilin fiziki kütlesi olarak kendisinden çok bu makinenin size sağlayacağı hareket etme, seyahat özgürlüğü, toplu taşıma ve taksi kullanımından bağımsız olarak tamamen kendinize ve emrinize amade olan bir otomobil olması gibi faydalara ödenir. Harcayacağınız paranın değer kaybına uğramasını istemiyorsanız motorlu araçlar yerine vadeli mevduat, b tipi fon, gayrımenkul, arsa/daire ve altın gibi yatırım araçlarına harcamanız gerekir.
Değer kaybı elbette olacak, otomobil alan herkes dişinden ve tırnağından biriktirdiği para ile almıştır, değer kaybı olmaması için enflasyonun hortlaması ve 2001 öncesine geri dönmemiz gerekir ama Dolar ve Euro 10 yıldır oldukça sakin bir seyir izliyor, onun yerine altın ve gayrımenkul patlamış durumda.
Otomobil alıp değer kaybına uğramasından korkmak yerine ona doya doya ve tepe tepe binmek, hayatın size sunduğu imkanlardan kendi otomobilinize sahip olma özgürlüğünün tadı ile faydalanmaktır esas olan. Otomobil alınca da bitmiyor, vergisi, sigortası, bakımı, yakıtı, otoparkı, OGS/KGS gibi çok sayıda ek harcama kalemleri daha ortaya çıkıyor.
Otomobili alıp kullanın, değer kaybını düşünürseniz hiç otomobil alamazsınız ama belki değerini az kaybeden araçlara yönelmeniz daha doğru olabilir, 1.6 TDI motorlu bir PASSAT bu konuda sizi gerek eski, gerek yeni kasası ile tatmin edecektir.
Saygılarımla,
Taner Göde
Taner abim söylebecek her şeyi söylemiş.Şeçiminiz çok doğru ama araç yok diyorlar.Siz buldunuz mu yoksa?
Re: Taner Göde.. Tavsiyeleriniz için teşekkürler
Re:Tarumok Araç için kasım ayına sıra veriyorlar.. Ancak bir kişi bayiden almaktan vazgeçmiş.. O kişinin alacağı arabayı bana verecekler.. Aracın renginden pek de hoşnut olmasam da büyük ihtimal alacağım.. Bu arada aracın rengi opak titanium gri...
quote:
Orijinalden alıntı: isatil
Re: Taner Göde.. Tavsiyeleriniz için teşekkürler
Re:Tarumok Araç için kasım ayına sıra veriyorlar.. Ancak bir kişi bayiden almaktan vazgeçmiş.. O kişinin alacağı arabayı bana verecekler.. Aracın renginden pek de hoşnut olmasam da büyük ihtimal alacağım.. Bu arada aracın rengi opak titanium gri...
opak ise uranüs grisidir.. forumdan tigin38 nickli arkadaşımız geçen hafta aldı bu renk passatı.. resimleri de mevcut forumda.. ben bu rengi canlı olarak da gördüm izlanda grisinin koyusu bir renk ve bana göre hoş bir renk.. ama tabi ki zevk/renk meselesi...
pardon.. haklısınız.. uranüs grisi olacak.. passat'a siyah renk daha çok yakışıyor önyargısı var..birde 2. elde bu renk arabanın tercih edilmesi sorunu var.. yanılıyor olabilirim..