Şimdi Ara

yeni pc ekran gelmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iyi günler arkadaşlar.dün vatan bilgisayardan pc topladım,fakat eve gelip parçaları birleştirdiğimde monitöre bir türlü görüntü gelmedi.uzay kasa yaptım olmadı ekran kartı slotunu değiştirdim olmadı ramlarin yerini değiştirdim olmadı tek parça olarak ram kullandım olmadı.monitörde yazan yazı sadece analog yazıp biraz bekliyor sonra hdmi yazıp bekliyor bu bi süre devam ediyor fakat bir netice yok.ben hem hdmi kablosu taktım monitöre hemde diğer vga kablosunu taktım ekran kartına da bu ikisini bağladım fakat nafile.bilgisayardaki fanların hepsi çalışıyor ekran kartına güç gidiyor hard disk çalışıyor ama anlamadım bi türlü görüntü oluşmuyor.bilgisayarı ilk çalıştırma denememden itibaren görüntü alamadım. windows falan hiçbir şey kurulu değil.diğer bir sorun da çok ilginçtir pioneer dvd rom a güç kablosunu taktığım zaman düğmesi çalışıyor kapak açılıp kapanıyor herşey normal fakat anakarta bağladığımda sata kablosuyla dvd rom açma düğmesine basınca sadece yeşil ışık yanıyor fakat kapak açılmıyor :) hayret verici olaylar ilk defa başıma geliyor. pc bileşenlerini kısaca özetleyim:
    msi 970a-g46 anakart
    amd 6300 3,5 ghz işlemci
    ripjaw 4x2 1600 mhx ram
    seagate 500 gb barracuda harddisk
    saphire o.c edition 2 gb 7850 ekran kartı
    pioneer dvd rom(samsung kalmadığı için bunu almak zorunda kaldım)
    samsung s22b350h geniş ekran led motitör hdmi çıkışlı.

bu konuda yardımcı olabilecek daha önce başına gelmiş veya uzman arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum.o kadar para verdim makina gözümün önünde yatıp duruyor.yardımcı olursanız çok sevinirim arkadaşlar.

• Monitöre hiç görüntü gemedi derken bios filanda mı gelmedi.Ekranda sorun olabilir mi?
  • ekrana hiç görüntü gelmedi bios da dahil sanırım monitörde sorun var...
  • quote:

Orijinalden alıntı: deflepard84

ekrana hiç görüntü gelmedi bios da dahil sanırım monitörde sorun var...

Kasada sorun olduğunu zannetmiyorum.Ram slotlarını kontrol ettiniz mi ? Bir arkadaşın başına daha geldi bu olay,ram slotlarına taktıgı ramlerden birtanesi arızalı oldugu için(yeni alındığı halde) tüm sistemi bloke edip sadece sistemin çalışmasını fakat ekranın gelmemesine sebeb oluyordu.Daha sonradan bozuk rami farkedince cıkartıp denediğinzide olumlu sonuç almıştık.

Ayrıca monitörü farklı bir yerde test etme olanağınız var mıdır ? Ayrıca elinizde olan monitörün sanırım VGA girişi var,ordanda bir deneyebilir misiniz bağlantıyı sağlayıp ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *DeviantART -- 17 Şubat 2013; 15:20:06 >
  • sorun power 4 pin güç kablosundaymış.arızalı sanırım power i değiştirdim sorun çözüldü ama deneye deneye zor buldum.yardımcı olan arkadaşların hepsine çok teşekkür ederim.
  • zaten bu tarz sorunlar o şekilde oluyor yeni ekran kartlarına + poweri veremiyor veya pcye gerekli gücü veremiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.