Şimdi Ara

Yeni Monitör Eski PC

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba, dün asus vg278q 144hz 1ms bir monitör aldım, bilgisayarım ise 7 yıllık. amd hd 5700 ekran kartlı bir pc. sanki monitörden tam verim alamıyorum, 144 hznin tadına tam varamadım gibi. browserda gezerken bile o akıcılığı hissedemedim sanki.bilgisayar da ağırlaştı sanki biraz. browserda gezinirken arada sırada ekran titriyor. sizce monitörüm mü problemli yoksa problem bilgisayarın eskiliğinden mi kaynaklanıyor. yeni bilgisayar aldığımda bu sorunlar bitecek mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luminous23 -- 22 Ekim 2017; 15:47:31 >

• Up. Arkadaslar yardiminiza ihtiyacim var sorun monitordeyse geri goturucem urunu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • göz var izan var o ekran karti o monitöru nasil taşisin.
    Full hd çözünürlükte 144 hz çikiş veremez o kart.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 22 Ekim 2017; 15:56:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nerd Miner

göz var izan var o ekran karti o monitöru nasil taşisin.
    Full hd çözünürlükte 144 hz çikiş veremez o kart.

Neden veremesin ki? O zamanlar 120 Hz monitörler vardı bu kartta 58xx serisinin altında hemen...

Hdmı ile baglarsaniz vermez eski standarttır hdmı muhtemelen. Dvi ile bağlayın bakın. Muhtemelen 120 ye kadar verecektir normal.

Bir de Windows seri açık mı kontrol edin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fatihburak95 kullanıcısına yanıt
    dvi ile Maksimum 120 hz kadar verebiliyor yani sonuç olarak 144 hz veremiyor.

120 hz hızı kartın üzerindeki Hdmi zaten desteklemiyor. Kartın üzerindeki çıkışlar basitçe çift dvi kablo bağlandığı takdirde bile maksimum 120hz verebiliyor .Tek kablo dvi de 60 hz üzerini veremiyor.

Verilen çözünürlük -yenileme hızı arasında ilişki var.Aslında Eski crt tüplü monitörler de yüksek yenileme hızlarına sahipti fakat çözünürlükleri düşük kalıyordu. Ilk lcd ekrana geçtiğimde bana da ekran cok agirmiş gibi gelmişti.

Birde o monitörde cokca yaziliyor 30 fps altına indiğinde hafif bir titreme oluyor belki xbox dvr vesaire
    30 fps ye kitlenmiş de olabilir.

sonradan edit: Çıkışma gibi algilanmasin yazdiğim ayrica bunlari Yazarken display port aklimdan cikmişti benim dp den bağliysa sorun başka yerde olabilir.

en basit olarak testufo.com ile test edilebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 22 Ekim 2017; 22:25:4 >

• 144 Hz'den tam anlamıyla faydanalabilmek için DisplayPort şart malesef.
  • Arkadaslar monitor display portla bagli. Ekran da 144 hzye ayarli ama hic oyleymis gibi hissettirmiyor. Sanki hala 60 hz gibi. Ekrandaki titreme de asus monitorlerde yayginmis. Flickering diye geciyor. Yeni pc alinca da flickering devam ederse garantiye vericez artik

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.