Şimdi Ara

Yeni Pc Toplamak istiyorum anlayanlar yardımcı olabilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Daha önce tecrübesizlikle hazır kasa almıştım ve ne yazık ki paramı çöpe atmışım zamanla bunu anladım.Yeni bir kasa toplamak istiyorum sağlam ve uzun zamanlı gidicek bir kasa olmalı o yüzden hata yapmamak ve değerli bilgilerinizden faydalanmak için konu açmaya karar verdim.

Öncelikle belirtmek isterimki bu kasanın parasını çıkarabilmek için 3 ay boyunca günde 4 saat uykuyla çalıştım Lütfen arkadaşlar bu emeği boşa çıkarmayın gerçek anlamıyla bilgisi olan kişilerden yardım istiyorum sadece post olsun diye öneri vermeyin lütfen...

Ne için toplucaksın ve istediğim özeliklere gelince;Kasayı sıfırdan toplucam ve aklımda hiç bir marka ve model yok.Oyun kasası olucak günde en az 10 saat çalışır diye düşünüyorum.Verebiliceğim max fiyat 3.000TL uzun süre çalıştırınca performans düşüklüğü olmamasını istiyorum.intel düşünüyorum sebebini bende bilmiyorum intelden hiç şikayet duymadım yinede dar görüşlü değilim amd'de olabilir fakat amd ile intelde hep bi kıyaslama vardı parası olan intel olmayan amd gibi bu para ne kadar bunuda bilmek lazım ;)
    Amd'lerin mmo oyunlarda daha iyi olduğunu duymuştum.yinede tecrübeli ve bilgili arkadaşlar bu konuda aydınlatırsa sevinirim.

Benim istediğim burada komple bir pc kasasının kusursuz çalışması için alınması gereken bilgisayar parçaları(Sadece kasa içi ) soğutucusundan tutun son kablosuna kadar gereken herşey bu listeyi götürüp pc toplatıcam.Verdiğim fiyat'a Hangi parçaları alırsam en iyi performansı elde ederim lütfen arkadaşlar yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.

Değerli zamanınızı , fikir ve görüşlerinizi paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kopikasyon -- 12 Eylül 2013; 10:29:57 >

• kopikasyon K kullanıcısına yanıt
    Üstat merhabalar ben yardımcı olaya çalışayım,

Sadece kasamı yoksa kasa+monitör+klavye maus+speaker mı olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ertu0000

Üstat merhabalar ben yardımcı olaya çalışayım,

Sadece kasamı yoksa kasa+monitör+klavye maus+speaker mı olacak
    İşlemci olarak mutlaka intel iyv britch veya haswell yeni çıkan i7 işlemcileri öneiririm
    Anakart olarak asus tab model anakrtları
    rem ler ise mutlaka aldıgın anakartın rem listesine bakarak laınız sorun yaşamamak adına
    kasa oalrak coolermaster haf 942 ve benzeri kasa
    ekran akrtı olarak zotac kullana bilirsin
    power olarakta 700 w üstü tercih etmeni öneririm enermax diyeceğim ama oda burda yok corsair olabilir muadili olarak
    i7 3770 k kullanıyorum imzamda gördüğün sistemi kullanıyorum oldukca memnunum

iyi forumlar
  • sadece kasa toplucam diğer parçaları kendi zevkime göre alabilirim fakat kasanın içini toplamak bilgi olmayınca olmuyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: VOLkANKIRIK

İşlemci olarak mutlaka intel iyv britch veya haswell yeni çıkan i7 işlemcileri öneiririm
    Anakart olarak asus tab model anakrtları
    rem ler ise mutlaka aldıgın anakartın rem listesine bakarak laınız sorun yaşamamak adına
    kasa oalrak coolermaster haf 942 ve benzeri kasa
    ekran akrtı olarak zotac kullana bilirsin
    power olarakta 700 w üstü tercih etmeni öneririm enermax diyeceğim ama oda burda yok corsair olabilir muadili olarak
    i7 3770 k kullanıyorum imzamda gördüğün sistemi kullanıyorum oldukca memnunum

iyi forumlar

önerilerin için teşekkürler fakat bana uyumlu olucak şekilde , Marka model = fiyat şeklinde liste lazım direk listeyi götürüp toplatıcam fiyat istememdeki konuda kazıklanmak istemiyorum açıkçası tanıdık olmadığı için tüm yerleri tek tek gezip en uygun fiyat verene toplatıcağım.Bunun dışında oolermaster haf 942 kasa önermişin gerçekten çok güzel ve gösterişli fakat ben sırf kasa görüntüsü için o kadar para vermek istemiyorum max 200lira'lık bir kasa işimi görücektir diye düşünüyorum lüx görüntüye gerek yok önemli olan performansı.

• quote:

Orijinalden alıntı: kopikasyon

sadece kasa toplucam diğer parçaları kendi zevkime göre alabilirim fakat kasanın içini toplamak bilgi olmayınca olmuyor :)
    http://www.sanalmarketim.com/pc_topla/ buradan kendine göre toplamalarını yap burada değerlendirmesi kolay olur. zaten site içersinde hepsinin özellikleri var ve uyuma görev toplattırıyor. ben burayı kullanıyorum. (reklam içermez donanımhaber ailesi önerisidir.)
  • erce.erdem kullanıcısına yanıt
    teşşekürler güzelmiş fakat parçalar hakkında gerçekten bilgisizim gidipte ram'e kanıp çok kötü birşeyde almak istemiyorum o yüzden marka model önerilerinizide bekliyorum :)
  • quote:

teşşekürler güzelmiş fakat parçalar hakkında gerçekten bilgisizim gidipte ram'e kanıp çok kötü birşeyde almak istemiyorum o yüzden marka model önerilerinizide bekliyorum :)
    intel işlemci ve yongaları hakkında bilgim yok.http://www.donanimhaber.com/ adresinde sayfa sonunda fiyata göre sistem tavsiye var size biraz yardımcı olur.
    Üstat

Kasa: SilverStone Redline Serisi RL01B 750W Güç Kaynaklı, 2xUSB 3.0 Portlu Mid Tower Kasa - 119,70$ - 251,37 TL
    Güç Kaynağı:
    İşlemci: INTEL Core i7-4770 LGA 1150 8MB 3.5GHz Dört Çekirdekli 22nm İşlemci (Haswell) - 410,21$ - 861,44 TL
    İşlemci Soğutucu:
    Anakart: Asrock Fatal1ty H87 Performance Intel 1150 Soket DDR3 USB3 SATA3 ATX Anakart (Haswell) - 154,44$ - 324,32 TL
    Bellek: Kingston HyperX 16GB DDR3 2133MHz CL11 Quad Kit (4x4GB) (KHX2133C11D3K4/16GX) - 221,25$ - 464,63 TL
    Ekran Kartı: Gigabyte nVIDIA Kepler GTX760 Windforce 3X 4GB DDR5 256Bit Pci Ekspres Ekran Kartı (GV-N760OC-4GD) - 443,33$ - 930,99 TL
    HDD: Seagate 1TB 7200 RPM 8GB Nand Flashlı 64 MB Ön Bellek 3,5" Masaüstü SSHD Hybrid Disk (ST1000DX001) - 122,36$ - 256,96 TL

USD TOPLAM: 1471.29$ (KDV Bizden!)
    TL TOPLAM: 3089.71 TL
  • Tamda istediğim gibi listelemişin kusursuz olmuş eline emeğine parmağına sağlık :) güç kaynağı ve soğutucuyu bana bırakmışın sanırım keşke onlarıda yazsaydın gerçek anlamda hiç bir parça hakkında bilgim yok hangi marka iyidir hangisi kötüdür diye bilgim yok.
    İlk bakışta ramler olsun işlemci olsun özelikler olsun oldukça yüksek gözüküyor fakat zamanında AMD Radeon HD 7350 Ekran kartı alıcaktım 2gb ram'ini kanmıştım fakat bi araştırdım ki süper ötesi yorumlar var özelikle hiç aklımdan çıkmayan arkadaşın birisi forumda '' Onunla Windows'un HOŞGELDİN yazısı bile açılmaz'' yazmasıydı :)) son anda almaktan vaz geçmiştim Bunları topladığımda gerçek anlamıyla rahatça her istediğimi oynayabilirmiyim belirtiğim gibi pc günde en az 10 saat çalışıcaktır.Yoksa daha sonradan pişmanlık yaşarmıyım ? yada daha iyi öneriler varmı :) ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kopikasyon -- 12 Eylül 2013; 14:58:04 >
    Kardeş dikkatli bak güç kaynağı kasa içersinde gelen güç kaynağı extra soğutma alma bu stok sana yeter ileride düşün

:)
  • quote:

sadece kasa toplucam diğer parçaları kendi zevkime göre alabilirim fakat kasanın içini toplamak bilgi olmayınca olmuyor :)

kardeşim bütçe verde toplayayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

quote:

3000 tl diye belirtilmiş max.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguz298

quote:

quote:

ASUS
    Z87-A Intel Z87 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 HDMI&DVI Anakart
    355 TL

INTEL
    Core i5 4670K Soket 1150 3.4GHz 6MB Cache 22nm İşlemci
    591 TL

GSKILL
    8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1866MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram
    200 TL

SEAGATE
    3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk
    160 TL

CORSAIR
    CARBIDE SERİSİ 400R 80PLUS 750W MidT ATX SİYAH KASA
    427 TL

ASUS
    GTX770 DirectCU II O.C. GDDR5 2GB 256Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı
    1267 TL

Toplam : 2990 TL

Hepsi alanında lider kaliteli en iyi parçalar.

En iyisi

bjk__murat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 12 Eylül 2013; 17:35:16 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

ASUS
    Z87-A Intel Z87 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 HDMI&DVI Anakart
    355 TL

INTEL
    Core i5 4670K Soket 1150 3.4GHz 6MB Cache 22nm İşlemci
    591 TL

GSKILL
    8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1866MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram
    200 TL

SEAGATE
    3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk
    160 TL

CORSAIR
    CARBIDE SERİSİ 400R 80PLUS 750W MidT ATX SİYAH KASA
    427 TL

ASUS
    GTX770 DirectCU II O.C. GDDR5 2GB 256Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı
    1267 TL

Toplam : 2990 TL

Hepsi alanında lider kaliteli en iyi parçalar.

En iyisi

bjk__murat

bence ekran kartını 900 tl de tutup i7 almalısın daha yüksek performans alırsın fakat hep oyun oynayacağım diyorsan kalsın böyle

• quote:

bence ekran kartını 900 tl de tutup i7 almalısın daha yüksek performans alırsın fakat hep oyun oynayacağım diyorsan kalsın böyle

oyunlarda i5 ile i7 farkını biliyormsun sen ? adam zaten i5 i bile zorlamayacak ki bilmiyoruz sanki... amd değil bu rahat olun. prof çizim veya render işiniz yoksa i7 ye gerek yok.
  • after effects kullanıyorum şu anda i5 core işlemcili pc açıkçası oldukça kasıyor gerek diğer parçaların performans düşüklüğünden gerek işlemciden bilemiyorum tabiki bilgisayar sisteminden pek anlamadığım için.Fakat çoğunlukla oyun oynanıcak tabikide sıradan düşük performanslı oyunlar değil Grafikleri en kaliteli çoğuda makinayı aşırı zorlayan oyunlar.Açıkçası i5 taraftarı değilim fakat yinede aşırı farkedermi bilemiyorum işlemci
    Belirttiğim gibi sıradan birşey toplamak istemiyorum paramı çöpe atmakta istemiyorum bana uzun süre gidicek ve bu fiyata alabiliceğim en yüksek performansı istiyorum o yüzden gidip kafama göre değilde siz bilgisi olan arkadaşlardan yardım istedim :)
  • quote:

after effects kullanıyorum şu anda i5 core işlemcili pc açıkçası oldukça kasıyor gerek diğer parçaların performans düşüklüğünden gerek işlemciden bilemiyorum tabiki bilgisayar sisteminden pek anlamadığım için.Fakat çoğunlukla oyun oynanıcak tabikide sıradan düşük performanslı oyunlar değil Grafikleri en kaliteli çoğuda makinayı aşırı zorlayan oyunlar.Açıkçası i5 taraftarı değilim fakat yinede aşırı farkedermi bilemiyorum işlemci
    Belirttiğim gibi sıradan birşey toplamak istemiyorum paramı çöpe atmakta istemiyorum bana uzun süre gidicek ve bu fiyata alabiliceğim en yüksek performansı istiyorum o yüzden gidip kafama göre değilde siz bilgisi olan arkadaşlardan yardım istedim :)

tmm bende en iyisini onerdim sendeki i5 dandik versiondur hazir pc flanmi. bndede i5 2500k var en iyi oyunlari kasmadan en yuksekte oynuyorum herseyide kasmadan yapiyorum bana bir kerede 20bildirim geliyor mesela chrome dan donanimhaber aciyorum hepsini tek tik yanyana en ufak kasma yok sen rahat ol referanslarima bak guven skintin olmasin sirf bu yuzden actim o konuyu

• iyimi kötümü bilemiyorum tecrübesizlikten zamanında hazır aldık; i5-3450 cpu 3.10ghz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kopikasyon -- 13 Eylül 2013; 0:00:42 >
  • quote:

iyimi kötümü bilemiyorum tecrübesizlikten zamanında hazır aldık; i5-3450 cpu 3.10ghz

3570k alsan böle olmazdı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.