Şimdi Ara

YENİ PEUGEOT 208 (ANA KONU) (93. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.558
Cevap
67
Favori
186.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9192939495
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Gebze'ye kadar 90 (trafik çok vardı) sonra Kartepe'ye kadar 120 ye sabitledim , buralarda yelken modunu açacak kadar faydalı bir iniş yoktu. Kartepe'den Sapanca'ya kadar bir yol çalışması vardı o yüzden 70-90 arası gitmiştik, çalışma bitince yine 120 ye çıktım , hatta Sakarya'da bir dümdüz yol var , şarkınında etkisiyle biraz şımarıklık yapıp hafif hız limitlerini aştığımızda oldu malum 130bg biraz hakkını vermek lazım YENİ PEUGEOT 208 (ANA KONU) 

Düzlük bitince uslu uslu gittik. Tünelin orada Bolu'nun meşhur sisleri olduğundan 80-90 tırmandık. En çok yakıt tasarrufunu Bolu - Ankara arasında yaptım , yokuş aşağı bölüm fazlaydı, sabitleyici ile motor freni yapmaması için Eco moda (yelken koduna ) oralarda almıştım. Yine 120-140 arası % 10 toleransı geçmeden ilerdik..

Dönüş yolu sakindi Ankara - Gebze arası yolun durumuna göre yelken modunu da açarak ortalama 90-120 km hızla dönmüştük, Gebze Maltepe arası sonra malum klasik İstanbul trafiği YENİ PEUGEOT 208 (ANA KONU) 

• Mzr35 M kullanıcısına yanıt

Selamlar hocam, lastiğin farkı var , GT 205-45-R17 , Allure 195-55-R16 , yani taban farkı var geniş tabanda direksiyon bir tık ağırlaşabilir. + olarak lastik basınçları da önemli. Showroomdan çıktığında 40psi basılıydı, direksiyon pamuk gibiydi ama konfor 0 dı , 29 a düşürdüm şimdi direksiyon biraz ağırlaştı ama konfor arttı

• Merhaba,
    Allure selection paket dodik taktıracağım,sarı sitede çok gördüm, sordum.
    Yapıştırma değil plastik raptiye perçinleriyle takıldı diyen var.
    Bayide yaptırdım alırken bilemiyorum diyende var.
    Taktıran veya doğru bilgi verecek olan var mı?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ama GT çamurluğu bu şekilde delikli Allure 'a nasıl takacaklar, delseler oraya su birince olduğu gibi çamurluk ağızları paslanmaya başlar

YENİ PEUGEOT 208 (ANA KONU)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • khanstern kullanıcısına yanıt
    Hocam eco moda alınca yelken modu oldugunu şuan sizden öğreniyorum hocam :D Ne oluyor boşa mı atıyor vitesi. Eğer öyleyse yokuş aşağı araç viteste hiç tüketmez ama yelken modda vitesi boşa atıyorsa azda olsa yakıt tüketir. Neymiş bu yelken :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • brkbrktgl B kullanıcısına yanıt
    Baya yokuş olursa atmıyor da hafif eğimli ve düz yerlerde gazdan ayağınızı çekince boşa atıyor. 1 litre civarı bir şey yakıyor o sırada ama araç motor freni yapmadığı ve yakaladığı ivme ile gitmeye devam ettiği için toplamda yakıt tasarrufu yapmış oluyorsunuz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • brkbrktgl B kullanıcısına yanıt

Erdi hocam tam olarak konuyu anlatmış YENİ PEUGEOT 208 (ANA KONU) 

Hocam ilgili yere bildirdiler sözde, size haber vereceğiz dediler. Hala böyle kullanıyorum ama olmuyor bagajda sanırım bir mukavva koyacağım. Hemen çöküyor.

• Fox in the Box F kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam çok teşekkür ederim deneyeceğim eco modu bir süre

• Arkadaşlar bence araçta yazılımsal bir sorun var.

50km gittikten sonra aracın klima ısıtmasını test ettim. Elimi ayaklara hava verdiği yere koydum. Üfleme konumuyla oynadım rastgele. Bazen rastgele ayaklara sıcak hava üflemeye başlıyor, bir saniye sonra gidiyor. Göğüsten üfleme kapalı olmasına rağmen oradan üflüyor. Ayak açık olmasına rağmen üflemeyor vesaire.

Üfleme konumu tamamen rastgele çalışıyor gibi ayaklar ve göğüs için. Daha bi kere ayaklara sürekli üfletemedim. Ya benim klima sorunlu ya da yazılımsal bi sorun var... 2020 kasa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Friedrich0 -- 7 Şubat 2024; 6:42:46 >
  • Friedrich0 F kullanıcısına yanıt

Aynen hocam hepimiz aynı konudan muzdaribiz, geçen haftalar konuşmuştuk, mekanizmaya komut veren şey neyse onun güncellenmesi gerekiyor, ayaklara ısı veriyor ama sonra kesiliyor..

Sanırım yönlendirme valflerinde yazılımsal sorun var ya da resetlenmesi gerekiyor

Benim aracta zannedersem yelken mod yok acaba emin olamadim, aracim 2021 gt,

sizin araciniz nedir :)

• Yelken modu için Eco moda almanız gerekiyor ve frene basmamalısınız :)

Bir de aracın düz ya da yokuş aşağı iniyor olması lazım,

Aslında o dediklerinizi yapıyorum ama

nedense boşa atmıyor kendini araba, acaba benim

model 2021 diye mi yani sallıyorum mesela 2023 ve sonrasında falan olan bir özellik olabilir mi acaba bu

• Boşa attığında N yazmıyor o kafanızı karıştırıyor olmasın. Viteste gözüküyor ama devir 1000in altına iniyor.

• Fox in the Box F kullanıcısına yanıt

evet dediğiniz gibi olması lazım ama olmuyor hatta ümidi kesmiştim yelken modu yok diye şimdi tekrar ümitlendim.

mesella 110km/h ile gidiyorum devir 2000’de , araba eco modda, yolun eğimi vs müsaitse deviri 900 bandına düşürmesi yani boşa alması lazım arabayi ve ekranda da D8 yazmayandevam etmesi lazım ama yapmıyor.

fakat sizlerin mesajları görünce tekrardan ümitlendim ve daha detaylı deneyeceğim.

bir önceki aracımda da vardı yelken modu o yüzden aşina olduğum ve sevdiğim bir detay bu hoşuma gitti :)

• Hocam bence vardır araç aynı motor aynı 2021den bu yana hiç bir şey değişmedi ki araçta e toggle harici. Bazen şartlar uygun olsa bile devreye girmiyor. Bence bir kaç kez daha deneyin.

• Önümüzdeki hafta uzun yola gidicem inşallah detaylı bir şekilde bakıcam

• bu arada bu mesajım vardı 2 ay kadar önce,

özel bir servise gittim normal serviste şimdi çok fazla masraf çıkarırlar gibi geldi işte komple su püskürtme sistemini değiştirelim vs vs gibi :)

özel servise bakınca şu farkedildi benim arka fıskiye içine kaçmış nasıl olduysa heralde çukura girdim falan titreşimden oldu, onu geri yerine oturttular mesele halloldu.

Haklısınız hocam... Peki yazılım güncellemesiyle vesaire düzeltilmedi mi bu? Çok ilginc bi problem çünkü :)

Benim yazılım 67.02.23.52_rcc_r0. Ama peugeot uygulamasında güncelleme kısmında teknik servise gidin diyor.

• 
Sayfa: önceki 9192939495
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.