3008 Hybrid Allure pkaet kullanıcısıyım. Bu araç harita okuma/tavan lambalarını kapılara göre açılıp kapanmasını nasıl ayarlayabilirz ? Ben akşamları her arabayı açtığımda iç tavan ışıklarının yanmasını istemiyorum ve bunun için herhangi bir anahtar vs bulamadım. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
YENİ PEUGEOT 3008/E 3008-(2024 MODEL) (31. sayfa)

-
-
Arkadaşlar merhaba,
Öncelikle hepinize kazsız belasız cezasız sürüşler dilerim. Hibrit GT rengi gümüş gri olanından almaya karar verdim. Son beş altı sayfayı okudum. Aklıma takılan birkaç soru var. Yardımcı olursanız sevinirim
1. Niye on beş gün bekliyorsunuz. Bayilerde allure var ama gt yok mu? Beklemek neden?
2. Alcantra veya nappa, kendimiz mi seçiyoruz. Evet ise fiyat farklı mı?
3. Youtubede GT için 2.250 bin fiyat veren bir bayi olduğu yazıyor. Aslı olabilir mi
4. Yakın zamanda alanlar bayi önerebilir mi. (Bu çok makbule geçer:)
5. Aracı teslim alırken dikkat etmem gereken ekstra bir husus var mı (güncelleme, yazılım vs bi şey)
6. İlk kez sıfır araba alacağım. Endişem biraz da bundan
Cevap yazacak arkadaşlarıma şimdiden çok teşekkür ederim. Selamlar, saygılar...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhabalar
1. Fiyat indirimi de oldugundan gelen arac aninda satiliyo, gemide gelen araclar ay basinda belirlenip 1-5 hafta arasi teslim ediliyo. Ben ay sonu aldigim icin 1 hafta bekledim bugun teslim alicam.
2. Nappa lansmanda geldi, artik alcantara gt pakette standart.
3. Subat sonu 2250’ye gt aldim, obsession blue
4. 15 bayi aradiktan sonra istedigim rengi rastgele bi bayide buldum. Peugeot oztek cekmekoy, ilgileri iyi.
5. Bildigim yok, standart arac teslimi.
6. Hayirli olsun guzel arac :)
quote:
Orijinalden alıntı: makinecireyizMerhabalar
1. Fiyat indirimi de oldugundan gelen arac aninda satiliyo, gemide gelen araclar ay basinda belirlenip 1-5 hafta arasi teslim ediliyo. Ben ay sonu aldigim icin 1 hafta bekledim bugun teslim alicam.
2. Nappa lansmanda geldi, artik alcantara gt pakette standart.
3. Subat sonu 2250’ye gt aldim, obsession blue
4. 15 bayi aradiktan sonra istedigim rengi rastgele bi bayide buldum. Peugeot oztek cekmekoy, ilgileri iyi.
5. Bildigim yok, standart arac teslimi.
6. Hayirli olsun guzel arac :)
ayrica corlu cetas 2300 fiyat veriyor su an gt pakede. 2325 dediler ama 2300 olur diye duzlediler. 2250 zorlanabilir bence
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi makinecireyiz -- 7 Mart 2025; 6:14:53 >
Focal var mı sizin araçta? Orta konsolda kapak var mı?
-
quote:
Orijinalden alıntı: frhtmstFocal var mı sizin araçta? Orta konsolda kapak var mı?
focal ve orta konsolda kapak var. Bildigimiz gt’den eksikleri direksiyon isitma, cercevesiz dikiz aynasi, dokunmatik acilan ic aydinlatma (tuslu yapmislar, bence daha iyi olmus) ve sogutmali (nappa) koltuk. Geri kalan her sey standart gt. Cercevesiz dikiz aynasina ekstra sasirdim, ilginc bi cost reduction olmus.
Arkadaşlar dün fikrinize baş vurmuştum. bugün aracı aldım.
2025 Hibrit GT tekno gri (yani füme)
uşak bayisinden
2290 tl peşin. (kaput pff, kalan kısımlar seramik ve camlarda film dahil)
Önerdiğiniz bayilere ve pekçok yeri aradım. en düşük veren 2310 bin dedi 2345 diyen de oldu. 2250 ye verilenler şubat araçları imiş. çok yerden teyid ettim. doğru. hatta üç yerden dediler ki pazartesi yüzde 3 zam konuşuluyor. arabayı hafta içi teslim edecekler. bi de şunu fark ettim bu araçları en dip seviyesinde alanlar şubat sonu alanlar. şimdi burnunu dikmeye başladı araba yukarı doğru.
Arabada focal yok, koltuklar alcantara. focal 2025 lerde olmuyormuş, bir yere daha sordum, orası da onayladı. 2025 modellerin bazılarında var bazılarında yok anlaşılan focal. neyse ki müzik kulağım yok, müzikten anladığım trt fm ile sınırlı:) o nedenle fazla dert edinmedim. renk olarak gümüş gri istiyordum ama fümeyi bulduğuma şükrettim. bir de benim anladığım bayiler gt yi fazla getirmiyor. allure gibi satışı yok diye sanırım. dolayısıyla gt bulmak zorlaşıyor.
Sandalye yokmuş, termos verecekler. bir de şemsiye vereceklermiş hediye olarak, sandalyenin yerine galiba.
Arabada kapak var mı, ayna çerçevesiz mi, tuşlu muhabbeti nedir bunları sormadım artık. bilgisi olan varsa aydınlatabilir mi. bir de Wifi muhabbeti dönüyor, o nedir anlamadım. arabayı teslim alırken dikkat etmem gereken bi şey var mı başka, yazılım güncelleme vs. bilgisi olan var mı?
Soruma cevap veren arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür ederim. umarım verdiğim bilgiler bazılarının işine yarar, eksik bir yer kalmamıştır umarım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dokuz Kavaklar -- 7 Mart 2025; 20:7:17 >
-
Aynı araçlarımız o zaman. O ayna olayına ben de çok şaşırdım. Araç teslimini beklerken araç broşüründe farketmiştim, bi umut belki çerçevesiz gelir focal ile geldiği gibi dedim ama maalesef :) Çok da önemli bir detay değil zaten.
-
Aracınız hayırlı olsun öncelikle. Füme dediğinize göre koyu gri olan titan gri modeli sanırım sizinki. Tekno gri diye geçen açık renk gümüş gri olarak bilinen renk.
Focal opsiyon olduğundan bazı araçlarda olup bazı araçlarda olmayabiliyor, bundan sonra da böyle olacak dediler. Standartta yok yani.
Hediye ile ilgili bir bilgi iyi oldu demek ki şemsiye ve termosa rıza göstereceğiz. Sandalyeye çok bileniyordum o kötü oldu.
Kapak mevzusu şu: Aracın orta konsolunda bulunan bir göz var, bardaklığın önünde. Oradaki gözün kapağını kaldırmışlar. O kısmı insanlar şeklinden ve yerinden dolayı telefonlarını koyduklarından, kapağı açınca telefon iç kısma gidiyor diye gelen eleştiriler üzerine kaldırma kararı almışlar. Ben kapaktan memnunum açıkçası daha şık duruyor.
2024 model nappa deri ile gelen GT modellerinde orta dikiz aynası çerçevesiz model iken 2025 model alcantara koltuklu modellerde bunu kaldırmışlar. Normal çerçeveli dikiz aynası ile geliyor.
Tuşlu denilen mevzu da iç aydınlatmaların dokunmatik veya tuşlu olması. Ben dokunmatik olanını görmemiştim. Benim araçta tuş var o şekilde aydınlatmalar açıp kapatılabiliyor. Böyle olması daha iyi.
WiFi muhabbeti ise araçta wireless modülü mevcut, bazı arkadaşların araçlarında wifi menüsü olmasına rağmen aktifleşmiyormuş. Benim araçta mevcut ve aktif, cep telefonu internetini paylaşarak bağlamayı da başardım.
Teslim alırken dikkat etmeniz gerekenlerde söyleyebileceğim şey şu olabilir:
Eğer bölgenizde varsa bir eksper ile görüşün aracı eksper tarafından incelenmesini isteyin. Kafanız rahat etsin. En azından bayiden rica edin yanınızda bir ölçüm cihazı ile aracın boya kalınlığını ölçerek size göstersinler.
Yazılım konusu gümrük kontrolleri aşamasında hallediliyor. Güncel yazlımla teslim alırsınız.
Direksiyonun alt kısmında bir kapak var, o kapağı PDR aşamasında açıyorlar. O kapağı düzgün kapatmıyorlar. Bi kontrol edin alırken tam oturmamışsa rica edin kapatsınlar tam olarak.
Aracın iç kısmındaki bantları sökmemelerini rica edebilirsiniz, i-toggle ekranı ve önceki 21" ekranın üzerindeki filmler gayet düzgün, kenarlarında bandı sökmek için ek parçalar var onları çıkartarak / keserek ekran koruyucu olarak kullanabilirsiniz. Harici ekran koruyucu almak isteseniz 2000 TL şu an güncel fiyatları.
Sizden iki ricam olacak,
- Aracınız geldiğinde yazılım versiyonunuzu burada paylaşmanız
- Allure paket hibrit araçlarda bagajın alt tarafında bir ek parça yok, Focalli GT modelde ise var. O kısmın önce ses sistemi ile ilgili olduğunu düşündüm. Sizin araç hem GT hem de focal yok, sizde de var mı yok kontrol ederseniz sevirinim.
-
Aracin hibrit calisma prensibine bayildim. Neredeyse bi toyota hibrit kadar ise yariyor ve cok cok az yakiyorum. Dunden beri 300 km oldu. Asagida bazi verileri bilgi acisindan paylasiyorum.
- istanbulun en yogun saatinde kucukyalidan karakoye kadar birinci kopruden gittim. Anlik olarak baktigimda 25 kmde 12 kusur km elektrik ile gitmisim. O an yakit tuketimini sifirlamadigim icin bakamadim.
- bugun 70-80 civari hizlarla akan trafikte 12 km yolun 5 kmsini elektrikle gitmisim
araci aldigimdan beri tuttugum yakit ortalamasi 300 kmde 6.7 lt (200 km sehirler arasi ortalama 130 km sabit hiz, 100 km sehir ici yol ve hizlar). Rejenerasyon, pile gecme hizlari, genel pil doldurma, hizlanma vs gibi ozelliklere iyice alistim ve gercekten cok basarili bir hibrit sistemi olmus. Daha once de cok kez hibrit toyota kullandim, dedigim gibi neredeyse onun kadar iyi. Komple sehir ici kullanmada 5 ltyi zorlar bu gidisle. Standart kullanimda 6lardan yukari cikmaz.
Abiler benim cuma günü anlaştığım hibrit gt araç için focal yokmuş ve koltuklar alcantara imiş demiştim ya. Koltuklar agr dir değil mi. Masaj ısıtma soğutma vs vardır yani..
Alcantaraysa vardir ama emin olmak icin faturada yazan koltuklarin kodlarina bakin. X0FX ise kesin vardir. Alcantarada sadece sogutma yok geri kalan var. Sogutma sadace nappa
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi makinecireyiz -- 9 Mart 2025; 14:7:19 >
Arabayı kuşa çevirmişler vallahi. Alcantara ayağına soğutma da yok demek. Focal yok. Ayna çerçeveli kapak yok o yok bu yok.
Yani koltuk sogutma haric dise dokunur bi fark yok. Geri kalan her sey fonksiyonaliteden ote gorsellik sadece (bende focal var bu arada). Aracin genel olarak en buyuk eksigi arka silecek
saka bi yana arac cidden asiri oturakli, premium hissettiriyor. Aracin yoldaki hissiyati ve oturakliligi yine baska kullandigim bi arac olan volvo xc60 gibi neredeyse. Onda da mhev sistemi vardi B5 motor, hibrit verimliliginin alakasi yok yakitta 10larda geziyodum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi makinecireyiz -- 9 Mart 2025; 14:21:53 >
İyi bari en azından oturaklı, premium his veriyor dediniz. İçim rahatladı. Yoksa canım sıkıldı bu focal, nappa soğutma vs işlerine.
Deri koltukta soğutma şart. Alcantarada ihtiyaç duyulmuyor. İskenderun’da yaşayan ve hem full deri hem alcantara deri karışık koltuklu araç sahibi olmuş biri olarak söylüyorum. Ben Nappa iyi ki yok diyorum açıkçası. Sıcakta özellikle hanımlar sıkıntı yaşıyor etek vs de varsa bacaklar cısss 😀
Focal eski focal değil maalesef. Bende var ama olmasa nasıl olurdu acaba dedim yani. Çok da iyi değil. Ayna da estetik tamamen.
Hibrit sistemi harika. Şehir içi ortalama aracın tüketimi 5.4. Uzun yolda 140-150 hızlarda otoyol sürüşü ile 7.3 litre yaktım. Daha ne olsun arkadaş.
Tek dikkatimi çeken detay aracın 6 vites olması nedeniyle devri yüksek seyrediyor. EAT8e alışmış biri olarak o tuhaf geldi. Onu da demek ki ancak kurtarıyor dedim çünkü motor küçük Tork ve güç için devir lazım ona bağladım geçtim. Önemli olan sessizliği. 140-150lerde giderken belki 3500-4000 arası devir çeviriyor ama motor sesi yok. Önemli olan bu. Az da yakıyorsa bıraktım istediği kadar devir yapsın 🙂
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
FOCAL ses sistemi olan araçlarda ön kapı camları tek cam mı çift cam mı?
Bir önceki kasada FOCAL opsiyonu sadece hoparlörleri kapsamıyordu, yalıtımı iyileştirmek için kapı camları çift cam ve aracın taban döşemesi de farklıydı.
Bunda da durum aynı mı?
-
hiç sanmam, bu kasada nasıl ucuza kaçacaklarını şaşırmış durumdalar.
-
Kontrol edince yazarım
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X