Şimdi Ara

Yeni Peugeot 307 sahipleri buraya!! (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
410
Cevap
8
Favori
106.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selam herkeze 2.el 307 pejo sahibiyim.307 serisine uzun zamandır hayranlığım var fakat aracımda 2 haftadan beri bi sorun var.Aracım benzinli,aracımla giderken 3 veya 4 vites hiç fareteksizin boşa veya debriyaja bastığım zaman devir saati hızla sıfıra kadar düşüp aracım stop ediyor bunu her debriyaj basışında veya her boşa atışımda yapmasada beni tedeirgin etmeye başladı hafiften pejoya olan hayranlığım ve zevkim sarsılmaya başladı işin gerçeği servise gitmekten çekiniyorum başıma büyük bi sorun çıkarmalarından korkuyorum.Sizlerin başına geldiyse veya böyle bi sorun nasıl çözülür paylaşırsanız çokkkk sevinirim şimdiden iyi akşamlar eskişehirden
  • slm arkadaşlar.bende bugün amcamla beraber kendisine 2002 model bir 307 aldık.xt premium versiyon.lacivert renkteki araçta;bej rengi deri koltuk sunroof 5li cd çalar dijital klima ve otomatik vites.şimdi sizler bu işte deneyimlisiniz sorularım olacak.öncelikle aracın kullanım kılavuzunu bulma imkanım varmı?nette araştırdım fakat bulamadım.bunun dışında 5li cd çaları sürekli arızalanıormuş bu araçların nitekim aldığımız aracında arızalı:( bunu bursada bildiğiniz yaptırabileceğim yer varmı?birde aracı kullanırken dikkat etmem gereken bir özelliği varmı?şimdiden ilgilenen arkadaşlara teşekkürlerimi sunarım saygılar......
  • Arkadaşım öncelikle hayırlı olsun.
    Bende birkaç ay önce 307 aldım cd çaları çalışmıyor zannettim ancak baktımki orjinal cdleri çalıştırıyor sende orjinal cd dene istersen.Ben aracımdan memnunum,gayet konforlu,yol tutuşu güzel ve seri bir araç.Peugeotları nazik kullanmak gerekiyor, amortisörleri sert çukurları çok hissediyorsun ama kullandıkça alışıyor insan. Kullanım kılavuzunu peugetun kendi sitesinde bulabilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: beetle0

slm arkadaşlar.bende bugün amcamla beraber kendisine 2002 model bir 307 aldık.xt premium versiyon.lacivert renkteki araçta;bej rengi deri koltuk sunroof 5li cd çalar dijital klima ve otomatik vites.şimdi sizler bu işte deneyimlisiniz sorularım olacak.öncelikle aracın kullanım kılavuzunu bulma imkanım varmı?nette araştırdım fakat bulamadım.bunun dışında 5li cd çaları sürekli arızalanıormuş bu araçların nitekim aldığımız aracında arızalı:( bunu bursada bildiğiniz yaptırabileceğim yer varmı?birde aracı kullanırken dikkat etmem gereken bir özelliği varmı?şimdiden ilgilenen arkadaşlara teşekkürlerimi sunarım saygılar......

kataloğu pugun sitesinden bulursun birde 5li değiştiricilerin çoğu arıza çıkarıyo o hep öyle devam eder eğer blaukpunt sevisi varsa orada tamir ederler

• merhaba arkadaşlar öncelikle sorumla ilgilenenlere çok teşekkür ederim.cd olayını artık bi şekilde çözücez inşallah.onun dışında dün meraktan bir cd takayım belki çalar dedim 3 numaralı kısma taktım fakat cd çalar sanırım motorlu olması lazım ama cdyi içeri bile almadı bende biraz zorladım öylece içerde takılı kaldı cd:) blaupunkt servisi bildiğim kadarıyla bursada var eğer amcamı ikna edebilirsem götürebilirim.onun yerine çakmaktan çalışan mp3çalar taktık şimdilik radyodan şarkıları dinliyoruz:) birde araç deri koltuk olduğundan bunları a dan z ye temizletmek eskiyen yerlerinide onarmak istiyoruz tavsiyeniz varmı teşekkürler:)
  • quote:

merhaba arkadaşlar öncelikle sorumla ilgilenenlere çok teşekkür ederim.cd olayını artık bi şekilde çözücez inşallah.onun dışında dün meraktan bir cd takayım belki çalar dedim 3 numaralı kısma taktım fakat cd çalar sanırım motorlu olması lazım ama cdyi içeri bile almadı bende biraz zorladım öylece içerde takılı kaldı cd:) blaupunkt servisi bildiğim kadarıyla bursada var eğer amcamı ikna edebilirsem götürebilirim.onun yerine çakmaktan çalışan mp3çalar taktık şimdilik radyodan şarkıları dinliyoruz:) birde araç deri koltuk olduğundan bunları a dan z ye temizletmek eskiyen yerlerinide onarmak istiyoruz tavsiyeniz varmı teşekkürler:)

bursada adliye binasının sağ yanından içeri girip ilerleyince sağda bir tane oto teyp tamircisi var yıllar önce benimde 307 nin 5 li cd değiştiricisi bozulduğunda ona götürmüştüm
    tamir etti sağolsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sipru -- 4 Şubat 2009; 16:31:24 >

• arkadaşlar bende uzun bir araştırma ve incelemeden sonra 2004 model 307 sw full almayı düşünüyorum. araç gerçekten çok hoşuma gitti. özellikle cam tavanı, fonksiyonel koltukları. cok geniş ve ferah bi araba. ben geniş arabaları severim. ve belirtmeliyim ki çok kibar araba kullanırım ve çok dikkat ederim arabama. ama burada yazılanlardan sonra tereddüte düşmedim desem yalan olur. çok ses yaptığı ve hassas olduğu konusunda pek çok şikayet var. siz 307 kullanıcılarının tavsiyelerini bekliyorum. araç hakkında fikrim yok. her türlü fikrinize açığım. ama sadece SW olarak düşünüyorum. onun haricinde2001 vectra ya da 2004 focus alacağım. sizce hangisini almalıyım. şimdiden teşekürrler...
  • herkeze iyi geceler bende dün 2004 model 307 hdi me kavuştum.fakat arabada fan çalışmadığı zaman bile bi uğultu gibi ses mevcut anlayabilmiş değilim torğido a/c sindenmi geliyo dedim ondan değil gibi resmen bi uğultu böyle bi sorunla karşılaşan arkadaş veye fikri olanlardan cevap bekliyorum...
  • öncelikle hayırlı olsun
    aşagıdaki linkte kullanım klavuzunu bulabilirsin
    http://documentation.peugeot.com/PmdMyDocFiles/doc05-01/donnees/307/ed02-07/lg_tr_tr/htm/13.htm
    changera gelince sık sık arıza yaptıgı dogru nazik kullanmak gerekli 3numaralı kısım da ölece kaldı demişsin zaten diğer cd calarlar gibi kendi motoruyla içine almıyor ilk yerleştirmeyi sen yapıyorsun daha sonra cd 3 ü seçtiğinde kendi haznesine alıp çalıyor çok şükür bendeki henüz arıza felan çıkarmadı ama arkadaşımın changeri elimde söktüm çok hassas bir mekanizması var ugrasıyorum eger yapabilirsem ayrıntılı anlatırım

quote:

merhaba arkadaşlar öncelikle sorumla ilgilenenlere çok teşekkür ederim.cd olayını artık bi şekilde çözücez inşallah.onun dışında dün meraktan bir cd takayım belki çalar dedim 3 numaralı kısma taktım fakat cd çalar sanırım motorlu olması lazım ama cdyi içeri bile almadı bende biraz zorladım öylece içerde takılı kaldı cd:) blaupunkt servisi bildiğim kadarıyla bursada var eğer amcamı ikna edebilirsem götürebilirim.onun yerine çakmaktan çalışan mp3çalar taktık şimdilik radyodan şarkıları dinliyoruz:) birde araç deri koltuk olduğundan bunları a dan z ye temizletmek eskiyen yerlerinide onarmak istiyoruz tavsiyeniz varmı teşekkürler:)

• edit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi powermoon -- 14 Şubat 2010; 10:47:20 >
  • Arkadaşlar 307 SW cam tavan hakıındaki yorumlarınız nelerdir.
    18 000 tl bütçem var bu civarda bir aile arabası almayı düşünüyorum.
    2004 model full 307 SW buldum bitane . Araba çok güzel özellikle cam tavanı çok hoşuma gitti, triptonik vites falan ama hiç peugeot kullanmadım bilmiyorum. Sizin yorumlarınızla karar verecem.
    Diğer seçeneklerimde 1997-2000 arası passat 1.8T ile 2002-2005 arası mondeo. Gerçekten çok kararsızım hangisini seçeceğimi bilmiyorum.
    Passat ile 307 SW ağır basıyo.
    307 SW kullanan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.
    Şimdiden teşekkürler.
  • merhaba arkadaşlar. ben pejo kullanıcısı değilim ancak bi arkadaşım 307 sini satıcak. 2005 model 1.4 16v düz vites benzinli 307. beyaz renkte. 40 bin km de araç.16 milyar istiyor. sizce nasıl fiyat. pejo kullanıcısı olarak yorumlarınızı yazarsanız çok mutlu olucam. görüşmek üzere.
  • Cam tavan 307 sw olsaydı ben talip olabilirdim o fiyata
  • arkadaşlar bir kaç konuya daha yazmıştım.

yeni kasa 307 ler içerisinde sanırım hepinizden öndeyim. Aracım 2006 ocak model 110hp hdi 1.6 comfort

bugün itibari ile 106.000 km yaptım. Türkiyede gitmediğim yer kalmadı.
    Çok yakıyor diyen arkadaşlar; 1. seçenek hatalı kullanım
    2. seçenek bakımsızlık , kış lastiği lastik basıncı , ağır jant , turboya aşırı yüklenme 2250 devir civarı bizim araç için ideal hiçbir viteste geçmeyin göreceksiniz ne kadar gittiğini.

Arıza çıkarıyor diyen arkadaşlar ; 106.000 km değişenler
    1. Debriyaj setix1
    2.Triger seti v kayışı seti x 1
    3. motor kulakları x 1
    4. Diskler x1
    5. Balatalar x 3
    6. Amartisörler X 1 (Değiştirince kone taktım gayet memnunum arkada gürültü kalmadı)
    Bu arada diskleride bu değişimde brembo düşünüyorum

Bunlar dışında 10000 periyodik bakımı ve her 30.000 de carbon clean.
    Bir sonraki bakımda enjektörleri ultrasonik ses ile temizletmeyi düşünüyorum.

Turboda %5 basınç azalması var. Turbocu ile yaptığımız görüşme sonrası 40000 km daha kullanıp değiştirmeye karar verdik(Çıkma turbo satın aldım dükkanda duruyor 650tl). bunun dışında 170000 dede FAP (Filtree avec Particule ) değişimi var.

Genel olarak 900 km şehiriçi , 1200 km şehirlerarası yapıyorum. Yalnız 2008 yazı performans lastiklerimle klima açmadan ve çok düzgün kullanımla istanbul marmaris(720km) marmaris - izmit (~600km) yaptım resimleri mevcuttur.

Aracınız gayet iyi bir araçtır. Bakımlarınızı yaptırın. Aracçlarımız hk. mümkün olduğu kadar çok bilgi sahibi olalım. Garantisi dolan arkadaşlara sanayide iyi bir pug ustası bulmasını tavsiye ederim.

Bunlar dışında chip yaptıran arkadaş varsa yorumlarını bekliyorum. Çünkü artık bu motor bana yeterli gelmiyor bir sürede chip ile kullanıp motor yükselteceğim. Mümkünse 2000 olmalı. Ama yine diesel ve yine common rail alacağım bu konuda şüphem yok.

( Rüzgar uğultusu duyan arkadaşlar kapılarını ayarlatsın)
    (Motor gürültüsü duyan arkadaşlar motordaki taşyünü izolasyonları değiştirsin. Hatta mevcutdan daha iyi bir izolasyon bile elde edebileceklerini düşünüyorum. Tavsiye olarak 110dansite taşyünü kullanın)

• unutmadan

turbonuzun uzun ömürlü olması için turbo eşanjörünün temizliğine dikkat edin.
  • ardem kardes
    amortisörleri değistirdim arkadan gelen gürültü olayı kalktı demissin
    kasislerde bozuk yollarda gürültü gelmiyor hissettirmiyor ve eskisi gibi sert değil
    bozuk yolu fazla hissettirmiyor anlamına mı geliyor
    doğru mu anlamısım
    öyle ise bende hemen değistireyim
    ücretleri ne civarda amortisörlerin bu arada
  • koni amartisörler 3 çeşit sert kullanım için spor kullanım ve konfor

Ben konfor modelini tercih ettim 185 TL/ad önler 155 TL/ad arkalar
    lok lok gürültü azaldı. Yol tutuş iyileşti. bozuk yolu hala hissettiriyor ama eskisi kadar değil. Orjinal ürünler ile özel ürünler arasında fiyat olarak ortalama %50 fark var. Ama benim araştırdığım kadarı ile özel ürünler daha uzun ömürlü ve işlevini daha iyi yerine getiriyor.
    Bi sonraki fren bakımlarımda brembo bakmayı düşünüyorum.
  • hayırlısı olsun ardem güle güle kullan. sanrım arka helezon yaylarda daha yumusakları ile değisse sorun kalmaz diye düsünüyorum bence kasisli bozuk yolları bu kadar hissetmemizi sağlayan yaylardır
  • yaylar ve amartisörler settir. Amartisörlerin şok emişinden sonra yay hareketin geriye alınmasını yani amartisörün geri yükselmesini sağlar. Bence yaylar amartisörler ile beraber aynı markanın aynı sertlik modelinde alınmalıdırki fayda sağlasın. Bunun dışındaki uygulamalar bence doğan görünümlü şahinden ileri gidemez.
  • ben 2005 eski kasa 307 ler için bi şey söyleyemem yeni kasa alsan keşke ama fiyatı biraz daha pahalı
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.