Şimdi Ara

Yeni Peugeot 307 sahipleri buraya!! (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
410
Cevap
8
Favori
106.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar PEUGEOT 307 1.6 COMFORT 2007 model 57000 km de pirins marka lpg mevcut. 4 adet kış lastiği ve bluetooth vs var.
    Pazarlıksız fiyatı 25.000 sizce alınır mı?
  • Arkadaşlar başımdan yakın zamanda geçen deneyimi sizlerle paylaşmak istedim. Bu yazıyı Peugeot Genel Merkeze’de yazdım. Yorumlarınızı PEUGEOT SERVİS ARIZASI albümünde yazın lütfen….
    ….. plakalı 2005 model Peugeot 307 XT 1.6 HDİ 2006 yılında 17.000 Km.’de yakın arkadaşımdan, temiz kullandığı için ve Peugeot’un bende uyandırdığı imajından dolayı diğer markalar arasında gidip gelmeme rağmen satın aldım. Aracımı 2006-2007 yılından beri servis olarak düzenli bir şekilde Adana’da Dörtler’e, Afy….. geldiğimden beri ise ……… götürmekteyim. Tatil sırasında arızalanan aracım için dahi (Antalya Haşim Balaban) yetkili servis kullanmaya özen gösterdim.
    2006 yılından itibaren araçta normal yıllık bakımları haricinde (şu an aracım 50.000 Km.’de) BSİ kutusu(600 TL, İşçilik hariç 25 Temmuz 2007), Debriyaj kiti,Ön fren balatası(450 TL. İşçilik hariç 23 Nisan 2008), Fan Motoru(222 TL. İşçilik hariç 25 Temmuz 2009), Triger kiti,Su devir daim,Alternatör Kayışı(350 TL. İşçilik hariç 12 Nisan 2011) ve ilave olarak 1.000 TL.’nin üzerinde olan ve yaptırmadığım Volan problemim var.(Bu problem için Peugeot Genel Merkezi ile görüştüm gittiği yere kadar, yaptırmayın dediler belgem yok) 12 Nisan 2011 yıllık bakımları esnasında ödediğim ücret 581,48 TL.
    12 Nisan 2011 yılında yıllık bakımım esnasında arka park sensörümün çalışmadığını belirterek bakmalarını rica ettim. Servis elemanı vites kolunu geri vitese çektiğinde dıd…şeklinde park sensörünün devreye girdiğini gösteren sesi duydu ve park sensörünün çalıştığını söyledi. Bende sesin geldiğini fakat sistemin uyarı yapmadığını ifade ettim. Ayrıntılı bakmalarını istedim. (Sensör bozulduğunu bilmediğim durumda geri geri giderken az kalsın çarpacaktım ben de bu vesile ile öğrendim sensörün çalışmadığını) Sonunda ikna oldular sensörün bozuk olduğuna. Bana arka park sönsürünü sağlayan kutunun içine (bu kutu bağaj içinde ve her yeri kapalı) su girdiğinden dolayı bozulduğunu söylediler. Bende kutucuğu görmek isteyince gösterdiler. Yenisinin fiyatının 400 TL. gibi bir fiyat olduğunu öğrenince(Park sensörleri piyasa fiyatı tabii ki orijinal Peugeot değil 40 TL’den başlıyor) “kalsın daha sonra taktırırım piyasada bulunan diğer markalardan, elzem bir parça değil nasılsa, arkaya kendim bakarım, o parayı vermem” diye düşündüm. (Mekanik bir parça olsa 1 dakika düşünmem değiştiririm)
    Bana tamir ettirebileceklerini söylediler. Bende ne kadara mal olacağını ve tamir sonrası çalışıp çalışmayacağını sorduğumda problemin kutucukta olduğu, tamir olması durumunda park sensörünün görevini yapacağını söylediler. (Servis müdürü ve elektrikçi) Bana bilgi vereceklerini yapılıp yapılamayacağını bildireceklerini söylediler. Parçayı bırakarak yıllık bakımlarımı da yaptırarak servisten ayrıldım.
    Zaman zaman Peugeot’u arayarak parçanın tamir olup olamayacağını sordum. Sürekli aradığımda hep aynı cevapla parçanın tamirde olduğu bana daha sonra bilgi verileceği söylendi. 19 Mayıs günü aradığımda parçanın geldiği ve tamir edildiği söylendi. Servise gittiğimde parçayı taktılar fakat sensör çalışmıyordu. Sensörün sağ arka tarafında da problem olduğu bu parçanın 187 TL. fiyatı olduğu söylendi. Ben de bu fiyata taktırmamım mümkün olmadığını, neden problemin sadece kutuyu tamir ederek giderileceğini söylediklerini ekstra olan bu maliyeti karşılamıyacağımı ifade ettim. Benden kutunun tamir ücreti olan 140 TL.(kargo ücreti işçilik) talep ettiler. Servis müdürü Sonuçta sensörün çalıştığına dair sesin geldiğini ifade etti. Ben de zaten tamire gitmeden önce bu sesin olduğunu ifade ettim.(Son noktada bu ücret 80 TL.’ye indi) Ben de daha önce böyle konuşulmadığını, sorunumun giderilmediğini ve ücreti ödemeyeceğimi ifade ettim.
    Bu arada sensörle ilgilenirken aktif olan uzaktan kumandayla çalışan, (klavuzda belirtilen) A düğmesine bir uzun basışla açık olan camlarında kapanmasını sağlayan sistemin çalışmadığını fark ettim. Bu durumun düzelmesi için (servis müdürü dahil) bir saatin üzerinde uğraşıldı. Fakat geldiğinde bozuk olduğu veya akünün zayıf olduğundan dolayı ön camlara akımın gitmediğini söylediler. Fakat seyyar aküyü taktıklarında da sonuç vermedi.
    Servis müdürü beyefendiye bu ücreti ödeyemeyeceğimi , sorunumun giderilmediğini ifade ettim. Servis müdürü bana bağırarak bir daha servislerine gelmememi, arabaya fazla para vermeyeceksem Tofaş, Şahin almam gerektiği , bir an önce arabamı satmam gerektiği, servislerine geldiğim takdirde hizmet verilmeyeceğini diğer çalışanların önünde ifade ederek beni servisten kovdu. Ben hiçbir şekilde tepki vermeyerek (tepki versem durum başka yönlere kayacaktı) sadece benimde kendi servislerini zaten kullanmayacağımı iade ettim.
    Çıkışta bir sinirle Afy…… Renault yetkili servisi …….servis müdürü …. bey’in yanına gittim. Bozulan sistemimden ve durumu anlattım. Hemen bir arkadaşı yanına çağırdı. Ve Peugeot Afy…. Yetkili Servisi ….. Servis Müdürü dahil yapamadığı arızayı camları açmaya yarayan butonları bir uzun basışla yukarıya doğru itmesiyle sistem çalışmaya başladı.(Bu özellik bütün Renault vb. gruplarında aynıymış ayrıca daha sonradan okudum Peugeot forum sitelerinde arızanın bu şekilde giderileceği yazılı)
    Sevgili Peugeot bu yazıyı tüm samimiyetimle size yazıyorum. Sizde aynı samimiyetle ve Türk insanına verdiğinizi değeri göstererek cevaplandıracağınıza ve gereğini yapacağınızı umut ediyorum.

• Merhaba arkadaşlar ben geçen cuma günü 2004 model 307 xt premium siyah aracıma kavuştum.Aranızda yeniyim.Arabamdan daha 3 gün olmasına rağmen çok memnunum:).Ama forumlardada okuduğum gibi sadece bir sorunum var o da şu yol bilgisayarı ekranının direk güneş yemesi ve ısınması durumunda silikleşmesi.Bu sorunu geçirmiş ve tam olarak çözmüş,çözümün ne olacağını bana söyleyebilecek bir arkadaş var mı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: soundmind

Merhaba arkadaşlar ben geçen cuma günü 2004 model 307 xt premium siyah aracıma kavuştum.Aranızda yeniyim.Arabamdan daha 3 gün olmasına rağmen çok memnunum:).Ama forumlardada okuduğum gibi sadece bir sorunum var o da şu yol bilgisayarı ekranının direk güneş yemesi ve ısınması durumunda silikleşmesi.Bu sorunu geçirmiş ve tam olarak çözmüş,çözümün ne olacağını bana söyleyebilecek bir arkadaş var mı acaba?

benim 2003 model xt mde vardı ekranı değiştirince geçiyormuş ben o şekilde kullandım
    şu anda 2006 1.6 hdi comfort 110luk var bunda öyle bir sorun yok ben o sorunu eski kasanın kronik sorunu zannediyorum
  • Allah tamamınıza yardım etsin konu oldukça eski olduğu için tahmin ediyorum ki ilk mesajlardaki arkadaşlar durumu farkedip o arabalardan kurtulmuştur. Allah size de nasip etsin kurtulmayı. Pegeot = Problem ve bundan onra evime fransız malı toplu iğne dahi sokmam.
  • Böyle söyleyenlere gülüp geçiyorum. Babamda var307 1,4 HDi 2005 model. Alındığından beri rutin bakımları dışında bir kuruş masraf çıkarmadı.
    Benim eski aracım 106 Quiksilver. Kuruş masraf çıkarmadı. 1 kere yarı yolda bırakmadı.
    Şimdiki aracım 206 Quiksilver. Aynı şekilde. Üstelik çok da severek kullanıyorum.
    Bütün araçlarda kronik sorunlar olur. Bakımsızlık + kötü kullanım arıza çıkarmasına ön ayak olur..
  • quote:

Orijinalden alıntı: powermoon

Böyle söyleyenlere gülüp geçiyorum. Babamda var307 1,4 HDi 2005 model. Alındığından beri rutin bakımları dışında bir kuruş masraf çıkarmadı.
    Benim eski aracım 106 Quiksilver. Kuruş masraf çıkarmadı. 1 kere yarı yolda bırakmadı.
    Şimdiki aracım 206 Quiksilver. Aynı şekilde. Üstelik çok da severek kullanıyorum.
    Bütün araçlarda kronik sorunlar olur. Bakımsızlık + kötü kullanım arıza çıkarmasına ön ayak olur..

şu an benim dördüncü pejom 2004 yılında sıfır 1.4 partner aldım 7 yıl 60.000km rutin bakım harici hiç masraf etmedm.
    ardından 2003 307 xr tüplü otomatik vardı sadece rutin bakımlar yaptım
    ardından 2003 307 xt tüplü otomatik vardı sadece rutin bakımlar yaptım
    ardından 2006 307 1.6hdi 110 beygir vardı rutin bakım haricinde turbo değişimi yaptım şu andada sorunsuz biniyorum.
    bence sorunsuz bir araç bugüne kadar mercedes e230mda oldu doğanmda ama en sorunsuz en zevkli araçlarım pejolardır. pejodan farklı aracada binmem

• 2. pejomu kullanırım..ondaki zevki almak icin sürücü koltuguna oturacaksın ve keyfi ozaman tatıcan..söle diyeyim biraz koltuguna degicek bazı yerleriniz:) ki zevk alasınız..1.aracım 307 XT premium full+full böle bir konfor vw+opel+ford da(aynı segment) olcagını zannetmıyorum..su anda 2.aracım 307 XS coupe ondan da cok memnunum.. 308 HDI premium+cam tavan;)
  • merhaba arkadaşlarr ben de aranıza 1ay önce katıldım.2004 1.6xt 307 aldımm ve şuanlıkk pek de memnunn deilimm süreklii tıkırtı geliyor bi yerlerinden amartisörleri deiştirdim yine çukurlarda tak tak vuruyo.bu normal mi yoksa 17inç ahtabot çelikjant var onun için de olabilir mi bide saoaracağım şey alırken 110hp die aldım başka da denk gelmedi ama ruhsatta 80.8hp yazıyo bu doğru mu yada nasıl oluyo beni bi aydınlatırsanız çok sevinirim :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: akın4889

merhaba arkadaşlarr ben de aranıza 1ay önce katıldım.2004 1.6xt 307 aldımm ve şuanlıkk pek de memnunn deilimm süreklii tıkırtı geliyor bi yerlerinden amartisörleri deiştirdim yine çukurlarda tak tak vuruyo.bu normal mi yoksa 17inç ahtabot çelikjant var onun için de olabilir mi bide saoaracağım şey alırken 110hp die aldım başka da denk gelmedi ama ruhsatta 80.8hp yazıyo bu doğru mu yada nasıl oluyo beni bi aydınlatırsanız çok sevinirim :D

merhaba arkadasım, 307in arka amortisör serttir cukura girince dedigin gibi tak tak ses yapar, Türkiye yollarına biraz uygun degildir fakat virajlarda da okadar faydasını görursun keske degistirmeseydin amortisörlerini..orjinal jantları nasıl acaba aracın 15" mi 16mi acaba,sol söför kapısında yazar..17" jantlarında biraz olsun bu sese artırmasına sebep olmustur diye düsünüyorum.. HP olarak yazılmamıstır bence KW olarak yazılmıstır, 80.8kw ta 110bg tekabül ediyor.. aracın XT, XS mi kac km de..iyi gunler

• Bende 2 yıldan fazla bir süredir lpgli 2006 model xt premium kullanıyorum. Aracı 49.000km de almıştım şu anda 92.000km de. Birkaç ay içinde spor araba almayı düşündüğüm(büyük ihtimalle megane rs) için satmayı düşünüyorum, yoksa kesinlikle uzun yıllar daha satmazdım. O kadar memnunum. Aracımın konforunda çok memnunum koltuklar çok rahat. Herkes tıkırtıdan söz etmiş ben kendimce bir çözüm uydurdum ses sistemi montajı yaparken kapı içlerine ve arka bagaj kapağına sünder doldurdum tıkırtı sesleri büyük ölçüde kesildi, çok ucuza mal oldu.
    2 yılda aracım beni 1 kere yolda bıraktı bu yaz tatilde motor sigorta kutusu yandı ve çekiciyle servise gitti aracım çekici hariç 700 tl kadar masraf çıkardı tatilde 6 gün arabasız kalmak da cabası oldu.
  • valla luk luk ses çok yapıyodu deiştirdim arkalar deişti zaten sadece. önlerde deişecek çok kötü vuruyo orj jantları 16inç 195 65 şimdi üstünde olanlar 17inç 205 55 görüntü güzel olduğu için pek düşünmüyorumm deiştirmeyi.ben 145000de aldım şimdi 147000de.dediğiniz gibi virajlara girmek bi harika performansda öle normal arabanın gittiği yerlerde onlardan 1vites yüksek gidiyorum ve lpgde kullandığım halde yakıt da güzel işte 2 sorunum kaldı biri bu takırtılar onlarda ormalmişş herkes öle dio biride changer cd okumuyoo çalışma sesleri falan geliyor cdyi alıyor veriyorr sadece okumuyoo onu da baktırayımm dedim kendi oarası kadar masraf çıkarırlarr dediler göstermedim bile belki ufak bi masrafı var. neyse ilgilendiğin için saol arkadaşım o beygir konusunu da çözdüm o diğer arkadaş sünger koydurtmuş o nasıl oluyo
  • sadece yetkili servise gitmiş 2005 model "307 sw pack" modeli ful donanımlı, panoramik cam tavanlı, lpg li, 1.6 110 beygir ve sadece 40bin km de pug aldım.

cuma sabah izmire bakmaya gittim.

peugeot yetkili servisine gittik. çok yoğun olduklarını ve öğleden sonra 3 ya da 4 gibi işleme alacaklarını söylediler.

ben de bari aracın geçmişini ve km ile ilgili bilgi alayım dedim

araçta sadece garantiden far değişmiş.

bunun dışında km dahil orijinal

kullanılmamaktan akü değişmiş. :)

aracı sürdüm sağını solunu gördüm yepisyeni gibi.

sahibine gel dedim expertize gerek yok.

biraz fazla para vererek keyifle kullanacağım dopdolu bir araç aldım geldim.

darısı arayanların başına. Allah sizlerede nasip eylesin...

he bu arada, panoramik cam tavan ne de güzel bişeymiş yaw :)
  • bugün rutin bakım yaptırdım 150 tl tuttu, ayrıca lpg bakımı 40 tl... yol bilgisayarı uzun yolda 7lt/100km altına pek düşmüyor biraz fazla yakıyor :(

hatta gaza yükleniverince 20lere dayanıyor sinir etti :))) kapatıverdim

lastikleri biraz bayat gibi, aydın muğla çevresinde f/p oranı uygun lastik marka modeli tavsiyesi lütfen...

birde ileride rotları trigeri değişmeyi düşünüyorum. bunların orjinal parça ve işçilik fiyatlarını bilen varsa memnun olurum...
  • ben geçenlerde bakıma girdim özel servise ama triger kayışı 200liraydı arka sağ amartisör hava filtresi polen filtresi yağ filtresi yağı bujileri ön balataları diskler tornaya girdi başka bişiler daha vardı gibi hatırlamıyorumm hepsi 750lira tuttu 200 triger 200de ustalık aldı.
  • teşekkürler...,

güncel...
  • Selam arkadaşlar. 2004 Peugeot 307 HDI XR sahibiyim. Aracın sabahlar vites donma problemi var. Çok soğuk gecelerden sonra bu sorunu yaşıyorum. Ankarada yaşıyorum bu arada. Benzer sorunu olan arkadaşlar var mı? Vitesi kaçta bırakırsam bırakayım, sabah boşa alamıyorum, daha doğrusu yukarı aşağı hareket ediyor ama sağa sola mümkün değil. Çalıştırdıktan 10 dakika sonra yavaş yavaş açılıyor.
  • arkadaşlar merhabalar;
    kardeşimde 2005 307 var.Geçenlerde serviste farlarını temizleme işlemi yaptırdı ancak pek memnun kalmadı.Farların üstleri sararmıştı. İçine köpük gibi birşey sıkmışlar biraz temizlemiş fakat tam değil. Bu sorunu başka nasıl çözebiliriz.
    Yada çıkma veya tavsiye edeceğiniz far nereden alabiliriz.
  • bndede var 307 sw paranomik camın perdesi bozuldu nerde yaptırabilirim ne kdr tutar sizce
  • Arkadaşlar bir sorum olacak. Benim emektar pejo 160.000 km ye geldi ilk arabam oldugu içinde çok seviyorum ve rutin bakmlar ve airbag kapağı dışında sorunda çıkarmadı.
    Diğer aracım yeni kasa civic
    Civic ile aynı sınıfta 307 fakat 307 nin lastikler 16 inch 55 yanak
    civicde lastikler 15 inch 65 yanak
    pejonun lastik değişim tairihi geldi ve ben dış görünüşe değil konfora önem verdiğim için 65 yanak 15 inch lastik alıp sac jantlarıda değiştirmek istiyorum.

65 yanak lasitk bana ne kazandırır ne kaybettirir bilginiz var mı? geniş yanaklı lastiklerin daha konforlu oldugunu duydum dogrumudur ?
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.