Şimdi Ara

Yeni Peugeot 508 225 Hp'nin Performansındaki Gariplik (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
176
Cevap
2
Favori
26.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Beni yanlış anladın hocam 508 senin kafanı kurcalıyor bence. Performans falan hikaye yani yarışlara mı çıkıyoruz araçlarla. Şimdi satsan kardasın zaten geçilir mi bence geçilebilir yani. Hem vergisi düşük hem daha dolu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SertyAdams kullanıcısına yanıt
    Valla hic kurcalamiyor hocam. Sadece meraktan arastirdigim bir arac. Her yeni cikan araca bakarim zaten. Bu araci satip 508 alan birisi de olmaz zaten.

Yuksek performans icin illa yarisa cikmak gerekmiyor. Boyle bir arac kullaniyor olsaniz dedigimi anlardiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 14 Aralık 2019; 17:5:3 >
  • Zerathull kullanıcısına yanıt
    Tabi araştırabilirsin alternatif sonuçta, yoksa a4 sahibinin ne işi olur 508le:)

• önden çeker , d segmenti beklentilerine karşılık verecek süspansiyon-burc kullanan aracın 0-100 7 saniye altına düşmesi maksimum güç ve aktarmadan bağımsız bir konu.

devir bandına yaygın güç üreten bir makine lazım o da 1.6 litre hacimle olabilecek şey değil.
    Yordun hocam. Ne dememi istiyorsun 508 hayallerimi susluyor, a4’den daha iyi falan desem rahatlayacak misin? Hala alternatif falan yazip, gulucuk koyuyorsun.Otomobillerden anlamadigin yetmiyormus gibi insani cildirtana kadar huzur vermiyorsun. Amacin ne gercekten anlamadim.

Elbirligiyle bana forumda konu acilmayacagini gosterdiniz ama sagolun. Otomobil Genel gercekten les bir hale gelmis. Konu ile alakali 2-3 kisi disinda adam gibi cevap yok, inanilir gibi degil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 14 Aralık 2019; 18:49:6 >
  • iquique kullanıcısına yanıt
    Bindiğin aracın torku dizel olmasına rağmen benim aracın beygiri kadar, ona gülüyorum şu anda.100 beygir aracınla rollinge mi çıkıyorsun bakayım sen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 14 Aralık 2019; 19:17:23 >
    Aldığın/alacağın aracın diyelim o zaman. Hani profilini süslediğin roll için aldığın dizel A3'ten bahsediyorum yahu. Hani şu 110 beygir olan. Ara hızlanmalar nasıl, akıyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 14 Aralık 2019; 19:21:34 >
    Kızarmışta rollingci.Tokatlamıyor yazmış mıyım bir yerde? Bmw daha hızlı yazdığım bir mesajımı getirsene azıcık onurun varsa. Ki Bmw'yi oraya örnek olarak koydum sadece, yorum bile yazmadım.

Türkçe okuduğunu bile anlamayan bir forumdaş daha. Şu foruma üye olmak için basit bir Türkçe testi getirseler senin gibi tiplerden kurtuluruz da işte.

0-100'ün keyfini göstereyim bir gün gel de. Belki sonra böyle saçmalamazsın.

Sen kendi yetersizliğini, bilgisizliğini gizlemek için mi böyle kudurmuş gibi hakaret ediyorsun peki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 14 Aralık 2019; 19:43:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zerathull

Açıklanan ağırlıklar arasında 25 kg var hocam. Kendinden 50 beygir düşük araca 130'da yetişiyor araba.
    allahın acemisi seni, 0-100 0-130 değerlerine bakarak pejo'da gariplik var demişsin. halbuki bir alttaki ara hızlanmaları görseydin, bu saçma yorumu yapmayacaktın.
    Bana ne yahu, rollden bahseden sensin zaten. Yine kendi kendine gelin güvey oluyorsun. Ben Bmw'yi elek etmeyeceğini mi söyledim? Hala aynı masalı anlatıyorsun. Ben sıfırdan kalkışta bu aracın neden yavaş olduğunu sordum. Sende konu hakkında fikirsiz olmana rağmen saçmaladın. Şimdi saçmalamayı daha da öteye taşıyorsun. Bak konudas gerçekten bilen birisinin mesajını aşağıda paylaşıyorum. Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıptır. Ara hızlanma roll ühühüh demek yerine belki bir fikrin olur.Hayatında 100 beygirden fazla araca binmemiş adamın bunları anlamasını beklemekte hata gerçi.

"1.6 litre motor olduğundan dolayı bu gücü zorlamayla vermiş durumda. Nasıl turbonun zorlamasıyla? Mesela 2.0 TSI 190 beygir motorda, turbo 1500 devirden 4100 devire kadar sabit 320 nm tork verirken, hedeflenen güç 190 beygir olduğu için, 4100 devirden sonra tork sabit bir eğri ile düşürülürken beygir gücü sabit tutulmuş ve 4100 devirden 6000 devire kadar da 190 beygir sabit bir güç üretilmiş. 1.6 motorda ise, küçük motordan yüksek güç almak için konulan turbo 300 nm torku 2000 devirde sunabilmiş ama 2500 devirden sonra 300 nm tork korunamamış ve yavaşça 280 nm'e doğru kaymış. Bu yüzden de üretilen güç 5500 devirde korunmuş 280 küsur nm tork sayesinde 225 beygir gücü üretebilmiş olmasına rağmen 4500 devrin altındaki her alanda, 2.0 TSI motordan az güç üretmiş.

Yani motorun üretebildiği maksimum güce bakmak yanıltır. Hangi devirde ne kadar güç geliyor, şanzıman motoru hangi devirler arasında tutarak hızlanma sağlıyor bunlara bakmak lazım. Mesela VW Passat'ı 4100-6000 devir aralığında tuttuğu sürece, sürekli 190 beygir güç üreterek hızlanma yapabilir. Oysa 1.6 THP motorda sürekli motoru 4500-5500 devir aralığındaki dar bir bantta tutmanız gerekiyor ki 190 beygir üstü gücü kullanabilin. 1000 devirlik aralık çok dar bir bant ve DSG gibi seri bir şanzımanınız yoksa, 1000 devirde 200-225 beygir aralığını kullanarak iyi hızlansanız da, zırt pırt vites değişimi yaparken de zaman kaybedersiniz. Ya da motorun daha güçsüz kaldığı devirleri kullanırsınız. Böylece 190 beygirlik bir motor sürekli 190 beygir güç üreterek hızlanabilirken, siz aynı 2000 devirlik devamlılığı sağlamak için bu sefer 145 beygir güç ürettiğiniz bandı da kullanmak zorunda kalırsınız. Zaten bu yüzden 8 oranlı bir şanzıman ile daha dar bir bant kullanarak, daha fazla gücü kullanmak hedeflenmiş gibi duruyor."

Ayrıca "saftirik" falan nedir ya? Seviyeyi bu kadar düşürmeseydin keşke.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 14 Aralık 2019; 20:2:13 >

• Herşey beygir değil maalesef gücü yere aktaramadıktan sonra gücün hiçbir anlamı yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zerathull kullanıcısına yanıt
    Açtığın konuya bak verdiğin cevaplara bak. İyi ki bi 4çeker a4 ün olmuş yani. Başka şeyleri eleştirirken sana gelecek eleştriye de açık olman gerekir. A4 ü aldığına pişman mısın ben aldım siz alamadınız diye reklam mı yapıyorsun belli değil. 2.0 audi ile 1.6 508 kıyaslanmaz senin aracı gt 508 donanımda almak istesen 500 ü geçer. Adamlar 1.6 dan 225hp güç almışmı almış 1.5tsi dan iyi mi iyi fiyat aynı mı aynı daha donanımlı mı evet e daha ne ararsın? Başta söylediğim gibi ben 508 i beğenmedim almam da ama yiğidi öldür hakkını yeme.

Benim aracımla konunun ne alakası var? Yazdığın mesaja istinaden o paralara o güç alınabiliyor dedim bu kadar. Senin mesajına kadar kendi aracımdan bahsetmedim bile. Hala donanım sayıklıyorsun. Kafanda neler yaşıyorsun anlamak mümkün değil. Konu 6 sayfa olmuş, ben aracımdan ilk defa 5. sayfada bahsetmişim. Şimdi ben siz alamadınız diye reklam mı yapıyor oldum? Milletin şahsıma demediği şey kalmamış anlamsız şekilde, takıldığın şeye bak.

Bilgi almak için konu açıyoruz, bana niye eleştiri geliyor onu anlamıyorum? Konunun benim şahsımla ya da aracımla en ufak bir alakası yok. Benim şahsıma hakaret etsin millet ben susayım öyle mi? Adamın yazdıklarına bak, cahil, zırcahil, saftirik vs. Şimdi ben bu lafları hak edecek ne yaptım bu konuda? Herkes bir hırslı beni gömmeye çalışıyor falan, amaç nedir? Gerçekten insan gibi konuşabilen sayısı oldukça azmış.

Sanki konudaki mesajlar benim sorduğum soruyla ilgili de mesele benim mesajlarıma kalmış. Adam gibi cevap veren birisine ters bir şey yazmış mıyım? Yok. Sadece benim ne yazdığıma değil, bana yazılanlara da baksan keşke.

Konu 508 alınır mı da değil? Yazmaz olaydım sana yahu. Diyorum ya bu forum ölmüş.

Neyse en azından bir tane bilgili arkadaş sayesinde sorumun cevabını alabildim. Gerçi senin gibi tiplerin kahrını çekmem gerekti, değdi mi bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 14 Aralık 2019; 21:58:43 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.