merhaba arkadaslar... villaturk un yazılımını cd ye aktararak player da calıstırdım. okumaya basladı ve sonra iptal edildi deyip yuklemeyi durdurdu. ve hic bir tus calısmaz oldu(kumanda ve cihazdakiler). bi sure bekledim ve fisi cektim cihazın. sonra bidaha sansımı denemek istedim yine aynısı oldu ve tuslar ise yaramayınca ben yine fisi cektim. ve bi daha cihaz acılmadı. neyseki garanti kapsaminda oldugundan 10 gun icinde tekrar geri geldi. gecen hafta teslim aldım player i. yazılım guncellemesi yapmıs yollamıslar. bu neden oldu once bunu sormak istiyorum? neden calısmadı program? ve asıl sorun cihazın altyazıları suanda eskisinden daha kotu durumda. daha silik daha asagıda.. bi daha aynı sey olur diye bisey yapmaya korkuyorum. ama bu sekilde biseyler izlemekten de rahatsız oluyorum. napacam bilemiyorum? villaturk yada bilen bi arkadas yardımcı olursa sevinirim. ve usb den yuklemek istesem nasıl yapmam gerekiyor. dosyayı icine atmam yeterli mi?
@dtalon flash diskinin içini boşaltıp sadece güncelleme dosyasını at, DVD ye takınca direk görüyor yüklensinmi yazısı çıkıyor otomatikman..
Arkadaşlar bende LOST un mp4 formatlı 4 sezon serisi var, Total Video Converter ile divx e mükemmel kalitede encode ederek izledim..
Görüntüyü tam ekran yapmak istiyorum.Encode ederken cerceve ölcüsünü 720 x 480 secince 55 ekran tv ye görüntü sığmadı,kullanmam gereken çerceve ölçüsü kaça-kaç olmalı bilen arkadaşımız yazarsa çok memnun olacam..
quote:
Orjinalden alıntı: forumcu25
Arkadaşlar bende LOST un mp4 formatlı 4 sezon serisi var, Total Video Converter ile divx e mükemmel kalitede encode ederek izledim..
Görüntüyü tam ekran yapmak istiyorum.Encode ederken cerceve ölcüsünü 720 x 480 secince 55 ekran tv ye görüntü sığmadı,kullanmam gereken çerceve ölçüsü kaça-kaç olmalı bilen arkadaşımız yazarsa çok memnun olacam..
Ben de senin gibi aynen LOST un mp4 formatında ama ben de 3 sezon var. Ben PocketDivXEncoder diye bir program kullanıyorum çok mükemmel bir program.
Çok kısa sürede ve kaliteli şekilde divx e dönüştürüyor. mutlaka deneyin.
villatürk hocam yazılım gayet başarılı tabi herkezin isteği farklı olunca bi ortak noktada buluşmak zor oluyo biri zoom tuşu disk tepsisini açmasın biri açsada olur tabi ben eleştiri amaçlı deilde tamamen yazılımın daha kullanışlı olması bakımından bi öneride bulunacam vestel divx player 2003 yılından beri kullanıyordum philips 5160 a geçen ay geçene kadar bi güncellemeyle altyazı fonksiyonu yukarı aşağı hareket ettirilebiliyordu bence çok faydalı olur gibime geliyor ama olursa tabi kullanılacak tuşlarda bence lüzumsuz olan yukarı aşağı tuşları öneriyi değerlendirirsen sevinirim yazılım içinde tekrar tekrar teşekkürler.
@bariton hocam önerdiğiniz proğram için çok teşekkürler ama aslında Total Video COnverter dan çok memnunum PocketDivXEncoder ide bi ara denerim.. Benim sorunum ; encode yaparken orjinal cerceve ayarını kullanınca ekranın altından ve üstünden siyah boşluklar kalıyor (sinema versiyonu) ben bunu tam ekran yaparak encode edip TV de o şekilde izlemeyi düşünüyorum, proğramda manuel ayarlar var orda çerceve ölcüsünü elle girebiliyorum, nekadar büyülterek encode etsemde kalite mükemmel ama ben TV ekranına tam olarak sığacak (kenarlardan taşmayacak) ölçüyü birtürlü tutturamadım55 ekran tv için çerceve ölçüsü ne olmalı onu bulmaya calışıyorum ((Bende de 3 sezon mp4 formatında , DVD yi aldıktan sonra 4. sezonu indirdim divx formatında indirdim ki encode derdim olmasın, divx formatlı LOST u buradan indirebilirsiniz
Arkadaşlar bende firmware yüklemek istiyorum ancak beğenmezsem yazılımı geri silme yada makinayı fabrika ayarlarına getirme gibi birşey söz konusumu yardımlarınızı bekliyorum
Phılıps in kendi sitesinden orjinal yazılımını geri yükleyebilirsiniz ama eminim beğeneceksiniz, @villatürk ün yazılımı olmasaydı bu dvd heçbişeye yaramazdı..
Selam.Viilaturk hocam 5 Haziran tarihli yazılımını yükledim.bahsettiğin gibi go to ,ses ve alt yazı düzelmiş.Teşekkürler.Yalnız goto satırı sol üst köşede ve silik gözüküyüyor.Logolu video izlerken sorun oluyor.Bu satırları ekranın sağ üst köşesine yada bir kaç satır altta koyu renkle almak mümkün mü.Emeğin için şimdiden çok teşekkür ederim.Birde sorum olacak usb den avi dosyalarını izlerken donmalar meydana geliyor.4 GB.Kingston kullanıyordum 2Gb.la denedim yine aynı fakat her avi dosyasında yapmıyor bazılarında sık sık yapıyor.İlgi ve alakan için şimdiden teşekkürler
rip li dosyalarda donuyor, takılmaksızın izleyebilmeniz için divx'e encode yapmalısınız (total video converter ile encode yapabilirsiniz, mükemmel bi proğram)
yaa arkadaslar lutfen biri bana yardım etsin...! ben yazılımı yuklemeyi beceremiyodum surekli sorun oluyodu cd den yuklerken(hatta cihazı bile bozdum bu ugurda) en sonunda usb den becerdim ama hic bi degisiklik olmadı! ben yuklemeyi yaptıgını nasıl anlıycam? yani versiyonun falan degistigi yada yazılı oldugu bi yer varmı? cunku belki de yukledi gozukuyor ama yuklemiyor olabilir ve de oyle oluyor gibi. dvp5160_12.bin yazılımını yuklemeye calıstım bu arada. acaba yazılımda degisiklik oldumu? lutfen biri yardım etsin.. kac gundur ugrasıyorum!kafayı yiycem sonunda!
yazılım yüklerken cihazın kendi kendine kapanıp açılmasını beklediniz mi? değişiklik bariz farkediliyor. en basitinden ekran görüntüsü değişiyor.
cd'yi koyuyorsunuz ya da usb'yi takıyorsunuz. cihaz okuyor ve "yeni yazılım bulundu. yüklemek için oynat'a basın" uyarısı çıkar. oynata bastıktan sonra cihaz dosyayı çalıştırır ve bir kaç süre sonra cd tepsisini çıkartır. cd'yi ve usb'yi alarak bekleyeceksin. hiçbir şeye dokunmadan. 3-5 dakika içinde cihaz kapanıp açılacaktır. yazılım da yüklenmiş olacaktır...
hmmm... simdi oldu.... sanırım ben o kadar sabırlı bi insan degilim... sanırım bi kere daha yukleme yapmam gerekecek... umarım bu sefer olur... tesekkur ediyorum...
@silentozzy kardes dun dediklerini yaptım ama yine bi degisiklik olmadı ben usb yi takıyorum. yazılımı goruyor. ben play tusuna basıyorum ve hemen cd tepsisi dısarı cıkıyor. sonra yukluyor diyor bende bekliyorum. ama bi degisiklik olmuyor.. bu sadece benim cihazda mi boyle acaba? walla ben bisey anlamadım bu isten...
bir de cd'yle deneyebilir misin? usb'yle yükleme yaparken bazen sapıtıyor.
ben zaten daha once cd den yuklemeye calısmıstım. o sırada cihaz servise gitti geldi. ben de usb den deniyorum. eger cd ye yazmanın ozel bi sekli yoksa ben cd ye yazdırmıstım yazılımı. tekrar cd den yuklerim o zaman. normal cd olarak yazdırıp cd yi kapattım. oyle olacak heralde dimi?
Arkadaşlar kusura bakmazsanız birşey daha sorsam.
Yeni yazılım için güncelleme gibi birşeyler okudum. Ben eski yazılımı daha önce makinaya kurmamıştım. Güncelleme bildiğim kadarıyla önceki yazılımın üzerine kurulan birşeydir. Villatürk kardeşimin son yazdığı yazılımı indirdim ancak önceki de kurulu değil. Son yazılım önceki olmadan kurulabiliyor mu? Yani makinanın ilk geldiği esnadaki yazılımın üstüne bu son yazılım doğrudan mı kuruluyor yoksa önce daha önceki yazılımı kurup şimdi de bunu kuracağız.
Konu hakkındaki cehaletimin maruz görünmesi dileğiyle...
bak ben daha dun yukledim yazılımı ve daha once bi yazılım yuklememistim. yani sadece son yazılımı yuklemen yeterli.
@silentozzy kardes sana da cok tesekkur ediyorum. sayende yukleme basarılı
Ben 720 SA kullanıyorum. 720 Sa için yazılım anlamında ne kadar uğraşıyorduk. Artık 5160'a geçmenin de zamanı yavaş geliyor sanırım.
Size birşey soracağım bende 3590H Philips DVD recorder var. Divx altyazılar gri bir zemin üzerinde çıkıyor. Bunun için yazılım geliştiren oldu mu acaba? Philipsin yayınladığı güncellemelerde maalesef düzelmedi. Bu gri zeminde niye bu kadar ısrarlılar anlamadım.
yazılım geliştiren oldu. bir üst mesajda linki var. buyur görüntüsü de şu şekilde:
3590H Philips DVD recorder için yazılım sormuştum mesajımda, 5160 için değil. Bir yanlış anlaşılma olmasın?
quote:
Orjinalden alıntı: silentozzy
yazılım geliştiren oldu. bir üst mesajda linki var. buyur görüntüsü de şu şekilde:
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sofokles2000 -- 7 Temmuz 2008; 23:48:25 >