Şimdi Ara

Yeni Philips 5160/12 USB (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
712
Cevap
2
Favori
72.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bariton dostum bu yeni yazılım sadece seri kablo ilemi yükleniyor? Usb veya cd ile yükleme seçeneği yokmudur?
  • cd ile yükleniyor zaten. usb ile oluyor mu bilmiyorum.
    yalnız yazılımı yüklemeden cihazın menü dilini ingilizce yapmanız gerek. yoksa benimki gibi cihaz göçer.

seri kablo cihazın göçmesi durumunda orijinal yazılımı kurtarmak için kullanılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silentozzy -- 21 Ekim 2008; 16:38:57 >
  • evvelce cihazdan maksimum verimi almak adına bir kez softpedia'dan iki kezde yükleme esnasında yaşanan aksilikler sonucu cihazı göçmüş ve philips servisinde çalışanların yüzüne bakamaz hale gelmiş biri olmama rağmen yeni yazılımın ultra kazanımlarına dyanamayarak az önce yazılımı yükledim SIFIR SORUN fakat bariton arkadaşın uyarılarına harfiyen uymak kaydıyla

İkinci olarakta mevcut altyazı büyüklüğünü yetersiz bulan arkadaşlar için bir çözüm yolu buldum tv'niz desteklerse altyazılar makul bi boyuta gelecek

SETUP - Video Setup Page - TV Type - Pal seçili default olarak onu ''Multi'' olarak değiştirin çıkan onay ekranında tekrar ok yapın ve altyazılar büyüdü herkese iyi seyirler.

• quote:

Orjinalden alıntı: balistik81

bariton dostum bu yeni yazılım sadece seri kablo ilemi yükleniyor? Usb veya cd ile yükleme seçeneği yokmudur?

Usb veya Cd ile yüklüyoruz. Kablo ile yükleme cihaz bozulunca cihazın içini açarak içerden yapılıyor...
    Ben usb ile yükledim.

Usb den yüklerken;
    1 Usb nin içinde sadece Yazılım olsun başka bişey olmasın..
    2 içinde yazılım olan USB belleği takınca yeni yazlım bulundu yüklemek için oynat tuşuna basın yazısı çıkınca (tabi bu yazlımda menüyü ingilizce yaptığımız için ingilizce çıkacak) Play tuşuna basıyoruz..
    3 Cd tepsisi dışarı çıkınca USB belleğpi çıkarıyor ve Sabırla bekliyoruz... Sakın cihazı kaptmayın ya da fişini çekmeyin....
    4 Yazılım yüklenince cihaz kendiliğnden açılıyor.

Cd den yüklerken;
    1 Yazılımı Mümkünse ReWritible Cd ye en düşük hızda yazdırın.. ReWritible CD niz yoksa normal cd ye en düşük hızı seçip yazdırın..
    2 Cd cd tepsisine takın. yeni yazlım bulundu yüklemek için oynat tuşuna basın yazısı çıkınca (tabi bu yazlımda menüyü ingilizce yaptığımız için ingilizce çıkacak) Play tuşuna basıyoruz..
    3 Cd tepsisi dışarı çıkınca CD yi alıyoruz. ama sakın Cd tepsisini kapatmayın. Sabırla bekliyoruz... Sakın cihazı kaptmayın ya da fişini çekmeyin....

• kcekmen philips servisi para aldı mı ? Yazılım
    yükledikten sonra olduğunu söylemişmiydin ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: bariton
    Usb veya Cd ile yüklüyoruz. Kablo ile yükleme cihaz bozulunca cihazın içini açarak içerden yapılıyor...
    Ben usb ile yükledim.

Usb den yüklerken;
    1 Usb nin içinde sadece Yazılım olsun başka bişey olmasın..
    2 içinde yazılım olan USB belleği takınca yeni yazlım bulundu yüklemek için oynat tuşuna basın yazısı çıkınca (tabi bu yazlımda menüyü ingilizce yaptığımız için ingilizce çıkacak) Play tuşuna basıyoruz..
    3 Cd tepsisi dışarı çıkınca USB belleğpi çıkarıyor ve Sabırla bekliyoruz... Sakın cihazı kaptmayın ya da fişini çekmeyin....

@ En kolayıda usb ile yüklemek, flash diskimi kaybetmiştim içi full dolu 250 gb hdd içine yazılımı atıp yükledim sorun yok (Başka dosyların varlığı sorun değil fakat yazılımı klasörün içine atarsanız görmüyor cihaz; boşluğa sürükleyip bırakın)
    @ Cd tepsisi dışarı çıkınca hemen flash diski çıkarmak gerekmez,zira yazılım yüklenip cihaz kendini otomatik resetleyince usb aygıtını otomatik çalıştırmıyorki yeniden yazılımı algılayıpta yüklemek için sorsun..Yükleme komple tamamlanınca flash diski çıkarsanızda olur..

• quote:

Orjinalden alıntı: adanamersin
    kcekmen philips servisi para aldı mı ? Yazılım
    yükledikten sonra olduğunu söylemişmiydin ?

soruya ben cevap vereyim.
    cihazı servisten biraz önce aldım. notta yazılım yüklenirken hata oluştuğunu
    bir kereye mahsus garanti kapsamında tamir edildiği yazıyordu. servisteki adam da bunu söyledi.
  • aynen silentozzy'nin söylediği gibi ilk seferde ücretsiz diğer gidişlerde 20 şer ytl ödedim ama orada görevlilerin ''sen ne kadar beveriksizsin'' bakışları varki 10 tane 20 ytl eder
  • Bende servise bıraktım , bekliyorum , bakalım ne zaman
    verecekler . Birde sizden ricam bu yüklediğiniz son
    yazılımdan bir resim koyarmısınız . Altyazı yok küçük
    yok büyük denildi . Altyazıyı en büyük hale getirip
    bir resim koyarsanız , benim gibi yüklemeyi
    düşünenlere ışık tutar .
  • öncelikle slm arkadaslar bu ilk msjım. sırf bu konu hakkında bisey sormak üyeliğimi acıtım. DVP5160 ı almadan öncede forumunuzu okumustum . öncelikle emegi gecen herkese tesekkür ediyorum.

baritonun en son yolladıgı güncellemeyi yaptım bende. yanlız benim tvde bir sorunla karsılaştım onu sormak istiorm.bende 51 ekran eksi tüplü tvlerden war. bu yuklenen sürümde ekranda philips yazısı cıkyor ya arkadaslar sizde o ekranın tam ordasındamı ? cunki bende sola kaymıs bir sekilde duruordu. bundan rahatsız olarak acaba filmdede bir kayma warmı die baktım ve wardı gerçekten bilgisayarı ve tv yi acarak izledim ve bilgisayarda ölctüm kadarıyla 2 parmak boyunda bir görüntü kaybım olmustu. şimdi bu öncedende zaten war ama ben philipsın yazısının yamuk olmasından yola cıkarak bunu farketmişte olabilirm. ama bunu nasıl düselticegimi bilen warmı ? videosetup pageden componenta gelerek rgb yi interplaced yapınca azda olsa ekran ortalanıor ama renkler gercekten eskisinden kötü oluyor.

birde pek fazla bilmediim için progressive scan ne işe yarıyor. ben genelde filmleri usb ye attıgım avi. dosyaları ile isliorum progressive scan dvd için işe yarayan bir özellikmi?

ve nerdeyse bütün sayfaları okudum ama benim sorucagım soru ise alt yazının süresini degiştirebiliomuyuz. yani birkac snye ileri birkaçsnye geri almak bir özellik warmı? yada warda benmi bulamadım ?

• ses ve altyazı senkronizasyonu soruna yanıt vereyimbildiğim kadarıyla piyasadaki hiçbir divx player bu ilemi yapmaya uygun değil sadece XBOX gibi oyun konsolu cihazlar bu işlemi yapabilir bu yüzden filmi cd&usb ye atmadan önce uyumlu hale getirip öyle atmalısın filmi bs player'da aç altyazı önce geliyorsa shift + sol yön ok tuşu kombinasyonuyla altyazı ve sesi uyumlu hale getir (tersi için shift + sağ yön ok tuşu)bu işlemi yaparken ekranın üstünde kaç saniye düzeltme yaptığını gösteren değeri aklında tut sonra time adjuster proğramıyla sorunlu altyazı aç ileri geri kaydırma butonuyla altyazı değerlerini ileri veya geri al o şekilde kaydet test et sorun çözüldüyse yeni haliyle usb ye aktar altyazıyla ilgili çok daha komplike işlemleri subtitle workshop proğramıyla da yapabilrisin ancak kullanımı daha zordur
  • saolasın kcekmen önerdiin program cok işime yarıycak. bu arada baritonun önerdiigi sürümde yeni farkettin bi seyi sormak istiyorum filmi forwarlarken x32 de forwardladım ,orginal sürümünde dahah hızlı ilerliyordu bunda ise gercekten farkettigim bir yavaslama war. yada bu benim cihazımla alakalı sizdede aynı sorun warmı yükleyen arkadaslar warsa cvp werirlerse sevinirim.
  • @mashed
    görüntü kaybı problemin için cihazı başka tv'de denedin mi? başka bir tv'de deneyebilirsen daha kesin konuşulabilir.
    sorun tv'den olabilir. dvd ayarlarında da tv biçimi pal ayarlı değil mi?

altyazı senkron sorun için kcekmen'in önerisini ben de öneriyorum. filmi izlemeden önce
    her zaman bilgisayarda kontrol ederim. ondan sonra izlerim.

prograssive scan tüplü tv'lerde işe yaramaz. çünkü bu özelliği desteklemezler.

32x'te sararken yavaşlama olayına gelirsek usb'de daha yavaş sarar. (okuma hızı daha yavaş olduğundan).
    bu filmden filme de değişkenlik gösterebilir. çünkü her film aynı şekilde riplenmiyor. eğer ileri bir noktaya atkalamak istiyorsan TITLE tuşuna iki kere basarak GO TO özelliğini kullabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silentozzy -- 25 Ekim 2008; 13:33:21 >
  • silentozzy dediğiniz üzere içerdeki 72 ekran tvde denedim ve ondada aynı seyin oldgunu gördüm. hatta birkac dka bekledikten sonra philips screensaver cıkıyor ya philips yazısı saga sola yukarı fln gidio. işte orda sola yazı geldiinde philips yazısının p harfı ekrandan cıkıoyr gözükmüor tekrar geri gelior. benim düşündüüm bu sürümün belkide lcd tvlere göre ayarlanmıs olması belkdie tüplü lerde problem cıkmasına neden oldu. yada benim gibi eski model tvleri olupta bu son sürümü yükleyen arkadaslar warsa onlardada aynı problem warmı die bi bakıp yorumlarını yazabilirlermi acaba. filmin herhangi bir sahnesini hem bilgisayarlarınızdan hemde tvden acıp bakarmısınz birebir uyuyormu acaba ?

bu arada fastforward ile söyledikleriniz dogruymus filmin riplenmesi ile alakalı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kcekmen

evvelce cihazdan maksimum verimi almak adına bir kez softpedia'dan iki kezde yükleme esnasında yaşanan aksilikler sonucu cihazı göçmüş ve philips servisinde çalışanların yüzüne bakamaz hale gelmiş biri olmama rağmen yeni yazılımın ultra kazanımlarına dyanamayarak az önce yazılımı yükledim SIFIR SORUN fakat bariton arkadaşın uyarılarına harfiyen uymak kaydıyla

İkinci olarakta mevcut altyazı büyüklüğünü yetersiz bulan arkadaşlar için bir çözüm yolu buldum tv'niz desteklerse altyazılar makul bi boyuta gelecek

SETUP - Video Setup Page - TV Type - Pal seçili default olarak onu ''Multi'' olarak değiştirin çıkan onay ekranında tekrar ok yapın ve altyazılar büyüdü herkese iyi seyirler.

Altyazıların büyümesi için o "multi" seçeneği sadece plazmalarda işe yarıyor demekki,benim tüplü tv de multi yapınca görüntü birbirine gecerek ekran karışıyor, dvd yi kapatıp açmadan da eski ayarına alamıyorum Paylaştığınız için teşekkürler

• @mashed hocam 55 ekran tüplü sony tv de kullanıyorum; ilk açılınca karşılama ekranı olan büyük PHILIPS yazısı tam ortada, ekrankoruyucu olan hareketli yazıda köşelere çarparken bahsettiğiniz gibi ilk harfinin yada son harfinin ekrandan kaybolması yaşanmıyor.Sizin tv nin görüntü ayarlarıyla ilgili olabilir o kısımları kurcalayın..
    Bu haftanın prison break bölümünü pc de izledim, bizimkiler dvd den izlerken onlarla birlikte tv den de izledim; altyazı sorunu yok,senkronizasyon aynı pc deki gibi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forumcu25 -- 25 Ekim 2008; 15:59:27 >
  • ilgilendiin için saol forumcu. sorun zaten hep warmıydı tvden mi kaynaklanıyor die. ilk sürüme güncellemeyi deniycem. bu arada bariton arkadsın önerdigi kurum zipinin içinden remotephilips die bir exe de cıkıor. yukleme yaparken onuda attım ben usb ye dogru yaptım işalla.
  • evet philisin orginal sürümü yüklediimdede aynı problem dewam ediyo meger warmıs ben yeni farketmisim sadece. ilgilendiginiz için tesekkür ederim arkadaslar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: silentozzy

@mashed
    görüntü kaybı problemin için cihazı başka tv'de denedin mi? başka bir tv'de deneyebilirsen daha kesin konuşulabilir.
    sorun tv'den olabilir. dvd ayarlarında da tv biçimi pal ayarlı değil mi?

altyazı senkron sorun için kcekmen'in önerisini ben de öneriyorum. filmi izlemeden önce
    her zaman bilgisayarda kontrol ederim. ondan sonra izlerim.

prograssive scan tüplü tv'lerde işe yaramaz. çünkü bu özelliği desteklemezler.

32x'te sararken yavaşlama olayına gelirsek usb'de daha yavaş sarar. (okuma hızı daha yavaş olduğundan).
    bu filmden filme de değişkenlik gösterebilir. çünkü her film aynı şekilde riplenmiyor. eğer ileri bir noktaya atkalamak istiyorsan TITLE tuşuna iki kere basarak GO TO özelliğini kullabilirsin.

Bazı tüplü televizyonlar da progresive scan özelliği var Samsung ve Philips lerde.

• quote:

Orjinalden alıntı: forumcu25

quote:

Orjinalden alıntı: kcekmen

evvelce cihazdan maksimum verimi almak adına bir kez softpedia'dan iki kezde yükleme esnasında yaşanan aksilikler sonucu cihazı göçmüş ve philips servisinde çalışanların yüzüne bakamaz hale gelmiş biri olmama rağmen yeni yazılımın ultra kazanımlarına dyanamayarak az önce yazılımı yükledim SIFIR SORUN fakat bariton arkadaşın uyarılarına harfiyen uymak kaydıyla

Altyazıların büyümesi için o "multi" seçeneği sadece plazmalarda işe yarıyor demekki,benim tüplü tv de multi yapınca görüntü birbirine gecerek ekran karışıyor, dvd yi kapatıp açmadan da eski ayarına alamıyorum Paylaştığınız için teşekkürler

NTSC formatını seçerseniz tüplü televizyonlarda da yazı karakteri büyür.

• 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.