Şimdi Ara

Yeni Philips 5160/12 USB (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
712
Cevap
2
Favori
72.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sayın villaturk "WordWrap" özelliği hakkında çalışma yapıyor musunuz?
    kullanıcalar olarak merakla bekliyoruz...
    uzun zamandır mesaj bile yazmadınız...
  • selamlarhttp://board.softpedia.com/index.php?showtopic=8724&st=360&start=360 adresinde vb6rocod tarafından yeni bir yazılım yayınlanmış. hemen deneyip görüşlerimi bildireceğim.

edit: yazılımı yüklemeyin. benim alet bozuldu :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silentozzy -- 9 Ekim 2008; 18:27:44 >
  • teknik serviste aleti ne kadara düzeltirler, bir fikri olan var mı?
  • Sağlık olsun hocam üzüldüm keşke denemeseymişsiniz,umarım sorunsuz masrafsız halledebilirsiniz..
  • quote:

Orjinalden alıntı: silentozzy

teknik serviste aleti ne kadara düzeltirler, bir fikri olan var mı?

Sayın silentozzy benim cihaz , yazılım yüklerken elektrik fişinin (prizde boşluk olmasından dolayı) oynaması sonucu bozulmuştu...

turkeyforum da " MTK chipli bozulan divx cihazlar için kablo ile güncelleme kılavuzu ve kurtarma" diye bir konu var ordan araştırarak orda söylenen kabloyu yaptım ve yazılımı tekrar yükledim düzeldi...

problemini halldedebilmen dileğiyle
    geçmiş olsun...
  • @bariton
    dediğin yöntem bana çok karmaşık geldi. ayrıca cihazı açmak istemedim.
    bugün servise götürdüm. inşallah garanti kapsamında yapılır.
    dvd playersız kalmak çok kötü bir şeymiş bu arada.
  • silentozzy sana bir kaç sorum olacak . Servis'ten aldın mı
    cihazı , aldıysan ne kadar sürdü ve para aldılar mı ?
  • valla geçen hafta cuma verdim. bugün aradım merkez serviste dediler. yani haftaya kaldı.
    para konusunda henüz bir şey demediler. o yüzden şimdilik bilmiyorum.
  • vb6rocod yaptığı yazılımı kendisi denemiş ve olumlu sonuç almış.
    özelliklerde Wordwrap de var. denemek isteyenlere duyurulur.

yalnız, yazılımı yüklemeden önce osd dilini İngilizceye ayarlamak gerekiyormuş.
    yükledikten sonra da ayarlardan reset yapmak gerekiyormuş.

"seri kabloyla güncelleme" işlemini daha önce başarıyla gerçekleştirmiş olanlar şu yazılımı bir deneyip, sonuçlar hakkında yorumda bulunabilir mi?

quote:

BEFORE UPGRADE, SET OSD LANGUAGE TO ENGLISH
    After upgrade go to "Preference Page" and make a RESET.
    Start a avi movie and set (for subtitles) font, color and position.
    In archive I add a program "RemotePhilips", if you want to change some keys from Remote (ex. if you want Volume + and -).

What's in this version:
    - new filebrowser with outline font (23 char from USB, and from CD/DVD limit to "yellow band" - intelligent file cutter)
    - New icons for files.
    - 3 mp3 TAG and jpeg preview uder files in filebrowser.
    - 12 fonts for subtitles (the best I can make for Turkish language).
    - Menu for font color (text and background).
    - Menu for "Load Original Subtitles, if not find load all" with 3 option "Load Original then all", "Load All" and "Load match name".
    - Menu for set vertical position for subtitles.
    - All menu for avi subtitles are in "General Page". You can change fonts, color and position (vertical) when movie play
    - Autoload subtitles
    - For avi files "GoTo: h:mm:ss". When play avi files press "Title" 2 times and enter H:MM:SS to jump to moment you want.
    - WordWrap and Reformat (if subtitles line is long, automatic make wrap)
    - OSD font with outline, better contrast for all OSD message.
    - Only OSD in English
    - DVD Quick play (with menu - on or off). If on, when play DVD's, skip menu and play directly movie. (in "Preference Page")
    - Menu for "Jpeg preview" (on or off) in "Preference Page".

DVP5160_12_vb6_1254.rar
    http://r apidshare.com/files/155408251/DVP5...6_1254.rar.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silentozzy -- 19 Ekim 2008; 23:04:48 >

• quote:

vb6rocod yaptığı yazılımı kendisi denemiş ve olumlu sonuç almış.
    özelliklerde Wordwrap de var. denemek isteyenlere duyurulur.

yalnız, yazılımı yüklemeden önce osd dilini İngilizceye ayarlamak gerekiyormuş.
    yükledikten sonra da ayarlardan reset yapmak gerekiyormuş.

"seri kabloyla güncelleme" işlemini daha önce başarıyla gerçekleştirmiş olanlar şu yazılımı bir deneyip, sonuçlar hakkında yorumda bulunabilir mi?

quote:

BEFORE UPGRADE, SET OSD LANGUAGE TO ENGLISH
    After upgrade go to "Preference Page" and make a RESET.
    Start a avi movie and set (for subtitles) font, color and position.
    In archive I add a program "RemotePhilips", if you want to change some keys from Remote (ex. if you want Volume + and -).

What's in this version:
    - new filebrowser with outline font (23 char from USB, and from CD/DVD limit to "yellow band" - intelligent file cutter)
    - New icons for files.
    - 3 mp3 TAG and jpeg preview uder files in filebrowser.
    - 12 fonts for subtitles (the best I can make for Turkish language).
    - Menu for font color (text and background).
    - Menu for "Load Original Subtitles, if not find load all" with 3 option "Load Original then all", "Load All" and "Load match name".
    - Menu for set vertical position for subtitles.
    - All menu for avi subtitles are in "General Page". You can change fonts, color and position (vertical) when movie play
    - Autoload subtitles
    - For avi files "GoTo: h:mm:ss". When play avi files press "Title" 2 times and enter H:MM:SS to jump to moment you want.
    - WordWrap and Reformat (if subtitles line is long, automatic make wrap)
    - OSD font with outline, better contrast for all OSD message.
    - Only OSD in English
    - DVD Quick play (with menu - on or off). If on, when play DVD's, skip menu and play directly movie. (in "Preference Page")
    - Menu for "Jpeg preview" (on or off) in "Preference Page".

DVP5160_12_vb6_1254.rar
    http://r apidshare.com/files/155408251/DVP5...6_1254.rar.html

Sayın silentozzy verdiğin link ve bilgiler için teşekkürler..

Yalnız bu vb6rocod arkadaşın daha önceki verdiği yazılımı sen ve ötüken nick li arkadaş denemişsiniz ve cihazınız bozulmuş. Gerçi kendisi bozulma sebebi olarak yazılım yüklemeden önce OSD MENÜ DİLİnin ingilizce seçilmemesi olarak görüyor.. Seri Kablosu olmayan arkadaşlar denemesin...
    Seri Kabloyla güncelleme işlemini daha önceden yaptım. Bu sebepten yazılımı deneyeceğim ama akşam eve gidince...
    deneyip burdan sonuçları yazacağım... WordWrap olayını gerçekleştirmişlerse çok mükemmel olur.. Yazılımı editleyen kişinin yazdığına göre TÜRKÇE ALTYAZI var ama OSD MENÜ dili sadece İNGİLİZCE...
    Neyse akşam deneyip göreceğiz.

yazılımın linki aşağıda
    http://r.apidshare.com/files/155408251/DVP5160_12_vb6_1254.rar.html "r" den sonraki . (noktayı) siliniz....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bariton -- 20 Ekim 2008; 16:08:07 >

• bariton, bekliyoruz :)
    aman yüklemeyi yapamdan önce osd menü dilini ingilizce yapmayı unutma.

bahsedilen özellikler gerçekten varsa dvd bambaşka bir hale gelir sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silentozzy -- 20 Ekim 2008; 13:40:52 >
  • vb6rocod un verdiği Yazılımı yükledim. Süper olmuş söylenen bütün özellikler var.
    Yazılımı yüklemeden önce Yazdıklarımı iyice okuyun ve uygulayın.
    1. Önce OSD Menü dilini İngilizce seçin yazılımı ondan sonra yükleyin.
    2. Yükleme işlemine başlayınca sabırla bekleyin uzun sürebiliyor.
    Türkçe Altyazı seçeneği var.

Yazılımı yükledikten sonra Setup tuşuna Basın Preference Page menüsünden
    Default – RESET OK tuşuna basın
    Sonra tekrar Preference Page menüsüne gelin ve
    Audio Turkish
    Subtitle Turkish
    Disc Menu Turkish seçin….

1- WordWrap özelliği harika olmuş. Altyazı ne kadar uzun olursa olsun ekranın sonundan alt satıra geçiriyor tam 6 satır alt yazı oluyor. Epey bir altyazı sığabiliyor. Sınırsız değil tabi Ama hangi filmin altyazısı olursa olsun mutlaka sığar.
    2- OSD Menü dili Sadece İngilizce var başka dil yok.
    3- Alt Yazı pozisyonu seçilebiliyor. ( Benim gibi alt yazıları biraz yukarıda sevenler için çok iyi. Aşağıda olunca altyazıyı okurken filmi kaçırıyorum.)
    Alt Yazı pozisyonunu aşağıdaki şekilde ayarlayabilirsiniz. Tam 7 pozisyon var.
    General Setup Page – Vertical Pos.
    4- Alt Yazı fontu seçilebiliyor. 12 tane font seçilebilir.
    General Setup Page – Subtitle Font
    5- Alt Yazı rengi seçilebiliyor. 2 renk seçeneği var Beyaz ve Sarı.
    General Setup Page – Subtitle Color
    6- Altyazı arka fonu seçilebiliyor. Transparan, gri, Siyah, Transparan + gri
    General Setup Page – Subtitle Backround

Klasörün içindeki altyazılar klasörde gözükmüyor ama film oynarken otomatik olarak altyazı çıkıyor ve kumandadan SUBTİTLE tuşundan altyazı seçilebiliyor..
    Gerçekten mükemmel bir yazılım olmuş…

Yazılımın linkihttp://r.apidshare.com/files/155408251/DVP5160_12_vb6_1254.rar "r" den sonraki . (noktayı) siliniz....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bariton -- 20 Ekim 2008; 21:14:39 >

• inceleme için teşekkürler bariton.
    benim dvd hala serviste olmasına karşın içimde yükleme isteği var. şeytan dürtüyor.
  • bariton hocam teşekkür ediyoruz tecrübeni aktardığın için,bende sorunsuzca yükledim

@Altyazı pozisyonunun ayarlanabilmesi güzel ama ekranın ortasına kadar filan çıkmıyor, level7 iken daha yukarılara çıkabilmesini ümid ederdim..
    @Altyazı fontu 12 çeşit ama bununda enyükseği yine umulan kadar büyük değil; 12. kademe dahi,önceki yazılımdaki yazı büyüklüğünden bile küçük geldi bana yada en fazla onun kadardır..
    @Cihaz menü rengi,yazılar filan önceki yazılıma göre daha basit görünüyor gibi gibi..
    Biraz kullanayım ben belki önceki yazılıma geri dönerim alışamazsam.. Yinede güzel özellikler var denemeye değer arkadaşlar

• quote:

inceleme için teşekkürler bariton.
    benim dvd hala serviste olmasına karşın içimde yükleme isteği var. şeytan dürtüyor.

silentozzy
    Merhaba ben de senin gibi yeni çıkan yazılımları dayanamyıp yüklüyorum..
    Seial kabloyu bir Elektrikçi arkadaşla birlikte yaptık. Eğer kendin elektrikten anlıyorsan yapabilirsin parçalar çok ucuz maliyeti 5-6 lirayı ancak buluyor..
    Elektrikten anlamıyorsan analyan birini bulursan işin çok daha kolay olur.
    Bizim yaparken kullandığımız dokümanları aşağıda verdiğim linke upload ettim ordan alabilirsin kolay gelsin....
    http://members.lycos.co.uk/bariton/public_html/Philips_5160_MTK_chip_Bozulan.rar

Not: Başkalrına Özel mesaj gönderiyorsun ama kendin almıyorsun çok ayıp.. (Özel mesaj alma ayarın kapalı)

• quote:

Orjinalden alıntı: forumcu25

bariton hocam teşekkür ediyoruz tecrübeni aktardığın için,bende sorunsuzca yükledim

@Altyazı pozisyonunun ayarlanabilmesi güzel ama ekranın ortasına kadar filan çıkmıyor, level7 iken daha yukarılara çıkabilmesini ümid ederdim..
    @Altyazı fontu 12 çeşit ama bununda enyükseği yine umulan kadar büyük değil; 12. kademe dahi,önceki yazılımdaki yazı büyüklüğünden bile küçük geldi bana yada en fazla onun kadardır..
    @Cihaz menü rengi,yazılar filan önceki yazılıma göre daha basit görünüyor gibi gibi..
    Biraz kullanayım ben belki önceki yazılıma geri dönerim alışamazsam.. Yinede güzel özellikler var denemeye değer arkadaşlar

Sayın forumcu25 Altyazı fontu 12 kademe ama en büyüğü 12 değil. Mesela 4 büyük ama 5 küçük gibi. Biraz daha ayrıntılı inceleyinz..
    Altyazı pozisyonunun level7 benim için yeterli çünkü WordWrap özelliğinde altyazı çok uzunsa 6 satır oluyor ve filmin ortasına geliyor..

Ben çok beğendim.. benim için tek kötü yanı; klasörün içinde film adı görünüyor ama altyazı adı görünmüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bariton -- 21 Ekim 2008; 9:11:10 >

• Arkadaşlar gündemle alakalı değil ama çokzamandır mevcut olan bi sorunum var DVD ye bağladığım 2.5"hdd ile ilgili,bilgisi olup yardım edecek arkadaşıma çok teşekkür ediyorum..

Hdd yi pc ye bağladığımda aşağıda yazdığım dosyalar pc de hiçç görünmezken(gizli dosylar açık olduğu halde) DVD ye bağladığımda listede görünüyorlar içleri boş olarak..Bu gereksiz klasörler ilk zamanlar yoktu; bunları nasıl silebilirim listede kalabalık yapıyorlar:
    $RECYCLE.BIN
    System Volume Information
    Recycled
  • Walla hocam 12. kademe derken aslında en büyüğünü demek istedim,hepsini teker teker uygulayarak Prison Break altyazılarında test ettim çok bi farklılıkları birbirlerinden..Benim için sorun olmasada babamlar filan daha büyük altyazılarda izlemek isterlerdi, keşke olsyadı..
  • link için teşekkürler bariton ama bir türlü indiremedim. onu r.apid veya başka bir yere upload etmen mümkün mü?
    bu arada mesaj alımım açık. neden alamadım bilmiyorum.
  • quote:

link için teşekkürler bariton ama bir türlü indiremedim. onu r.apid veya başka bir yere upload etmen mümkün mü?
    bu arada mesaj alımım açık. neden alamadım bilmiyorum.

yeni link aşağıdadır.
    http://r.apidshare.com/files/156044404/Philips_5160_MTK_chip_Bozulan.rar.html "r" den sonraki noktayı siliniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bariton -- 21 Ekim 2008; 9:47:32 >
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.