Şimdi Ara

YENİ PROJEM AMERİKAN MUSCLE 1974 BUICK REGAL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
17
Favori
4.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamın Aleyküm arkadaşlar.İyi akşamlar.Yeni Projem ile sizlerleyim.

Aracım 1974 Model Otomatik Vites,Direksiz,Elektrikli Koltuklar,Hidrolik direksiyon,4 Cam otomatik,Klima... gibi özellikleri olan bir araç.Aracın goğüsü Ahşap kaplama ve iç döşemelerin tamamı deri.İç rengi Koyu yeşil.Dış rengi başka araçlarda görmediğim bir mavi.Fotoğraflarındada görebileceğiniz üzerine.Aracın şükürler olsun ki bu zamana kadar kazası ve değişeni olmamış.Ama araca benden öncede boya yapılmış.Ustamın dediğine göre.

Şimdi arkadaşlar gelelim aracın hikayesine.

Bu Araç plakadanda göreceğiniz üzere 14 Plaka yani Bolu plakalı.Aracı 20 senedir bir amca kullanmış.Bolunun bir köyünde siz diyin 70 ben diyeyim 80 yaşlarında ki amca klasik hastası biriymiş.Ben bu arabayı alırken aldığım arkadaşımın anlattıklarını oldugu gibi size aktarıyorum.
    Bu amcamız yaşından ötürü artık araç kullanamayınca satmay karar vermiş.Bu arkadaşın dedesi ile aracın sahibi olan amcamız iyi arkadaşlarmıs ve bu arkadaş dedesi aracılığıyla bu arabayı satın almış.Bu arkadaşta kaportasına hiç dokunmamış yağını suyunu değiştirip yaklaşık 1 sene kullanmış.Ondan sonrada bana nasip oldu.

Buickı ustamın aracılığıyla buldum bende.Bu arkadaş ustama gidip abi bu arabayı satıyorum düşünüyorsan sen al yabancıya gitmesin demiş(Ustamda çok eski amerikan ustasıdır).Oda şans eseri başka bir araba almış ve beni aradı.İlgilenirsen cok güzel bir araba var uğraşmana değecek dedi.
    Gittik ustamı alıp araca bakmaya.İnceledik beğendim bir marşa bastım Grrrr V8 5.7 Motor 350 Cui Otomatik her zaman bulamayacağımız bir makine :)

Evet 9 Kasım 2016 Tarihinde Noterde Satışımızı yaptık.Aracı büyük bir mutlulukla aldım.Aldığımda tanıdık çekici arkadaşım ile kendi garajıma çektim arabayı.Buda çekicideki fotoğrafları

Aracımın fotoğraflarını detaylı bir şekilde sizlere paylaşıyorum.Evet Aracı garajın önüne çektik hayırlısıyla.Ve birdaha inceledik detaylı bir şekilde sağını solunu.Bu araçların tavanı deri kaplı olduğundan dolayı zamanla kar ve yağmur suyu tavanı çürütmüş.

Görebileceğiniz üzere arkadaşlar aracın çürük konusunda maşallahı var :)

Allahın izniyle Bismillah diyerek kolları Sıvadık.Garaja soktuk ve başladık sağını solunu sökmeye

Aracın tavandaki deri kaplama söküldü.iç Döşemeler,söför koltuğunda yırtık vardı onla birlikte sökmüşken herşeyini sökelim ki bir daha uğraşmayalım diyerek herşeyini söktük içerisindeki

Yavaş yavaş anlatacağım şuanda ki durumumuz bu.İlerledikçe fotoğrafları paylaşacağım.Sizden istediğim değerli kardeşlerim beğenileri eksik etmeyin :)

Edit : 16/03/2017

Son Durum

Aracımın kaporta işleri bitti.Boya öncesi bir iki yoklamalar yapıldı.Tavandaki çürükler motor kaputu, arka bagaj,kapıdaki çürükler, ince bir işçilik ile onarıldı.
    Boya öncesi astarıda atılmış bulunuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oronuror3 -- 15 Mart 2017; 23:58:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yavaş yavaş mi yoksa tek seferde mi restore edeceksin?

Hayırli olsun bu arada

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun, umarım tez zamanda istediginiz forma ulasir, şimdiden kolay gelsin

• Her araba tutkununun hayali olan klasik araba toplamayı hayata geçişmişsiniz. Başarılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cancan_burak -- 7 Şubat 2017; 22:8:43 >
  • Abi sen muhteşem bir detaysın takipteyiz 👍🏼

• Ç.A.Y.D.A.N.L.I.K kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim kardeşim sende öylesin

• babapars kullanıcısına yanıt
    teşekkür ediyorum.Tek seferde restore etmiyeceğim yavaş yavaş adım adım ilerleyeceğim.Çünkü herhangi bir şeyi gözden kaçırmak istemiyorum.

Daha 1 kamyonetim daha var artık onu bitirmek üzereyim. Onu istediğim seviyeye getirebilmek için 1 yıldan fazla bir süre uğraştım 😊

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • S320,kamyonet ve şimdi de bu gerçekten çok güzel araçlarınız var.

Bu arada eklemem lazım aracın rengi gerçekten çok hoşmuş.

• 123nht 1 kullanıcısına yanıt
    çok sağolun.Arabalar ile uğraşmayı çok seviyorum.Allah size daha iyilerini nasip etsin

• Hayirli olsun.5.7 motorlu soyle bir canavara binemedik ya...Bu araclar turkiyeye distributorle gelmedi degil mi? Gelmediyse nasil geldi acaba gurcistandan falan mi?

• biliyorum bu aracı bende bununla uğraşan biri görmüştüm
  • YENİ PROJEM AMERİKAN MUSCLE 1974 BUICK REGAL

Megane 2 el freni sisteminin 1e1 aynısı.

• Takipteyim hocam

• Elinize sağlık, forumun baygınlık veren evde ps oyandıktan sonra bıkmadan konu açan ergenlerinden sonra bu tarz düzgün uzman ilgisi olan konulara bayılıyorum
  • Takip.

Aracı kaç liraya aldığınızı, ettiğiniz masrafların tutarını filan yazarsanız cok iyi olur

• Vallahi guzel uğraş bulmuşsun hocam heleki kendinde bazi tamiratlarini yapabiliyorsan ne mutlu sana

• Hayırlısı olsun, Restore sonrası inşallah içinize siner.
    Ben 1974 v8 Oldsmobile 360 ınc ile uğraşmıştım.Ustalardan çok çektim.Sonra bir ustaya satmak zorunda kaldım.
    Not:(Belki işinize yarar bir bilgi: Tempra Elektronik ateşlemesi (mufu,)benim araca uygundu

Tekrar kolay gelsin.
  • anakin_skyrunner A kullanıcısına yanıt
    Biz 70 li yıllarda bu araçlara binerken Gürcistan'da doğru dürüst araba yoktu, SSCB'nin dağılmasından sonra adamlar lüks araba gördüler. 1950 den 1980 e kadar bütün taksiler amerikandı, fındık motor dediğimiz Amerikanlar 4700 cc idi, benzin mazot neredeyse bedavaydı devlet sübvanse ediyordu.
  • Ustanızı, yaşadıklarınızı aktarmanızı merakla bekliyorum. Ben de uğraşılacak 63-64 ya da 68 belair/impala almayı planlıyorum. Geçen çok güzel bir ilan vardı, bir hafta içerisinde satıldı. Cesaret edemedim çok düşünüp.

• Konu takip

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.