Şimdi Ara

Yeni RAM taktım PC bi daha açılmadı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Q6600 2,4 GHz / Sapphire 2 GB HD6850 / 2 GB ddr2 1066 Mhz Kingston (bunlar zaten vardı) / ga ep35 ds3r Gigabte / CoolerMaster RC 690 - 460 WATT psu / 320 gb seagate hdd

Bu sabah pc çalışıyordu. Bugün netten satın aldığım ramler geldi (2 gb ddr2 1066 mhz kingston) ve ben 4 ünü birden taktım ve çalıştırdım. Önce bilgisayar açılır gibi oldu ekranda bi yazılar çıktı, tam okuyamadım ve kendini resetledi. Sonra bir daha görüntü gelmedi. Ne zaman çalıştırsam (eski ramlerle bile) anakat üstündeki ışıklar (phase leds) hiç sönmemek üzere yanıyor, fanlar çalışıyor fakat görüntü gelmiyor. Sorun ne olabilir?

• ramleri takarken bir hata falan yapmış olabilirsin ekran girişlerine iyice bir bak yani ekran kartının takılı olduğu bölüme bak çok ilginç ram değiştirdin diye görüntü gelmemesi yazıları görebilseydin bir şey bulurduk ama
  • hocam ilk önce anakartının maximum kac mhz desteklediğini ören ramların hepsini çıkarıp 1 er tane takıp dene.Taktığın yuvalara tam oturduğuna emin ol.Ramleri takarken kablo cıkarmadığına tekrar emin ol ve tekrar dene.
  • anakart pilini çıkardım 30 dakika sonra taktım. sadece eski ramlerin 1 tanesini ilk slota yerleştirdim. çalıştı fakat anakart reklamından sonra şöyle bir şey geldi. olduğu gibi yazıyorum.

CMOS checksun error - Defaults loaded

POST error occurs!

Profile------------------- 1) : Default
    Success Boot Record------: Last Known Good
    Success Boot Record---1) : >5 times
    Success Boot Record---2) : >5 times
    Success Boot Record---3) : 2 times

del : setup
    f1 : continue to boot
    enter : select profile

burda f1'e mi basayım?
  • 1)ramlerde mhz ve cl gecikmeleri aynı olmalı
    2)anakartın desteklemiyor olabilir.
    3)ram bozuktur

bunlar çalışmaması için ihtimaller.
  • arkadaşlar sorun bir şekilde çözüldü. 4 ünü birden taktım çalışıyorlar. hepinize yardımlarınız için teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.