Bu sabah pc çalışıyordu. Bugün netten satın aldığım ramler geldi (2 gb ddr2 1066 mhz kingston) ve ben 4 ünü birden taktım ve çalıştırdım. Önce bilgisayar açılır gibi oldu ekranda bi yazılar çıktı, tam okuyamadım ve kendini resetledi. Sonra bir daha görüntü gelmedi. Ne zaman çalıştırsam (eski ramlerle bile) anakat üstündeki ışıklar (phase leds) hiç sönmemek üzere yanıyor, fanlar çalışıyor fakat görüntü gelmiyor. Sorun ne olabilir?
ramleri takarken bir hata falan yapmış olabilirsin ekran girişlerine iyice bir bak yani ekran kartının takılı olduğu bölüme bak çok ilginç ram değiştirdin diye görüntü gelmemesi yazıları görebilseydin bir şey bulurduk ama
hocam ilk önce anakartının maximum kac mhz desteklediğini ören ramların hepsini çıkarıp 1 er tane takıp dene.Taktığın yuvalara tam oturduğuna emin ol.Ramleri takarken kablo cıkarmadığına tekrar emin ol ve tekrar dene.
anakart pilini çıkardım 30 dakika sonra taktım. sadece eski ramlerin 1 tanesini ilk slota yerleştirdim. çalıştı fakat anakart reklamından sonra şöyle bir şey geldi. olduğu gibi yazıyorum.
CMOS checksun error - Defaults loaded
POST error occurs!
Profile------------------- 1) : Default Success Boot Record------: Last Known Good Success Boot Record---1) : >5 times Success Boot Record---2) : >5 times Success Boot Record---3) : 2 times
del : setup f1 : continue to boot enter : select profile
burda f1'e mi basayım?
1)ramlerde mhz ve cl gecikmeleri aynı olmalı 2)anakartın desteklemiyor olabilir. 3)ram bozuktur
bunlar çalışmaması için ihtimaller.
arkadaşlar sorun bir şekilde çözüldü. 4 ünü birden taktım çalışıyorlar. hepinize yardımlarınız için teşekkür ederim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme