Şimdi Ara

Yeni Referans Serisi - Kuro Killer? - Panasonic VT50 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
5
Favori
14.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gümüş_süvari

VT'ler neden referans kabul ediliyor?birçok test sitesinde ilk sırada yer alıyorlar.ama görüntü keskinliği ve ayrıntılarını ledler kadar iyi verebiliyorlar mı?benim gördüğüm pana plazmalarda ilk gözüme çarpan renklerinin sönük/cansız oluşuydu.yanında duran ledlerin keskinliği karşısında çok sönüktüler.beyazlar berrak değil kirli beyazdı.görüntülerin üzerinde sanki bir gölge vardı.ve bu gölge tüm görüntüyü perdeliyordu.böyle bir panel nasıl en iyilerden biri olabilir?

Panacılara soruyorum neden sony hx920 değilde vt30/50?

Sizinle ayni seyleri dusunuyorum ve tam hx850 alacakken. Thx modunu okudum. Bu mod sayesinde beyazlar karanlik olmaktan cikti deniliyordu. Siyah seviyesi de 9. Seri pio kuroyla esdegerdi.

Bu sebeple beklemeye karar verdim. Ayrica sonylerde hx750 lerin hx720ye gore kirpilmis cikmasi iyice sinir etti. Ayni seyi digerlerinde de yaptilar mi bilemiyorum.

Velhasil beklemeye devam..

Avsforumdaki gt50 basligina bakmanizi oneririm. Uzun uzun anlatilmis, kullanicilar aydinlik ortamlardaki performansindan cok memnun yani karanlik sonuk renkler soz konusu degil deniyor. Tabi gozle gormeden ne desek bos..

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1403635

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mimaron -- 25 Nisan 2012; 23:04:45 >

• quote:

VT'ler neden referans kabul ediliyor?birçok test sitesinde ilk sırada yer alıyorlar.ama görüntü keskinliği ve ayrıntılarını ledler kadar iyi verebiliyorlar mı?benim gördüğüm pana plazmalarda ilk gözüme çarpan renklerinin sönük/cansız oluşuydu.yanında duran ledlerin keskinliği karşısında çok sönüktüler.beyazlar berrak değil kirli beyazdı.görüntülerin üzerinde sanki bir gölge vardı.ve bu gölge tüm görüntüyü perdeliyordu.böyle bir panel nasıl en iyilerden biri olabilir?

Bu panel işinde "Referance" tanımı sana-bana veya bizlere göre değildir,ama VTx Serileri her zaman Excellent panellerdir!
    Referance serileri aslında bunlar değildir(VX lerdir)

Sharp ELITE ten sonra her kategoride 2009 dan beri(Pio dan sonra tabiki) zaten Pany PDP ler Excellent tır

Adamlar bunu belirlerken elbette bazı şeylerini herkese beğendirecek değildir,kaldıki PDP ler bir çok konuda herkese hitap etmez!

Black&White seviyesi ise farklıdır,kirli beyaz da değildir ama panel doğru set edildikten sonra ve istenen ortam aydınlanması altında
    B&W seviyesi değişir,LCD deki White peki doğrumu bu arada!! veya beyazda ton yokmudur veya o beyaz o anda org.objenin
    doğru beyazınımı veriyor!

Siz LCD bakıp sonrada PDP ye aynı anda bakarsanız aslında her iki beyazda kısmen bozuk/kaymıştır
    Göz aldanması sebebiyle ve algılama durumuna göre birisine yüksek baclit seviyesi ile bakarsanız elbette o beyazlar belkide sizin
    istediğiniz beyazdır ama asıl obje o anda hangi beyaz tonundadır!

Beyaz ile baclit seviyesinin düzeni farklı olunca yüksek ışık zaten beyaz dengesini bozar ama bu genelde insanlara daha doğru gelir!

Gölge PDP de olmaz ama Dirty-screen-effect ise en Kral LCD de bile olur! bahsettiğiniz gölge her ne ise bilemiyorum ama DSE
    ve panel banding LCD lerde HX9x bile olsa çok can sıkıcı olmaktadır,bilmem haberiniz varmıdır!

Keskinlik PDP lerde pixel-pitch ölçüsü sebebiyle PDP lerde mesafeye bağlı olarak değişir ve bu konuda da yalnış bilgilendirme ile
    yorumlamalar yapılmaktadır!
    İşin fiziki ölçüsü sebebiyle pixel-pitch ölçüsü ve yapısı PDP lerde keskinliği azaltır ama bunu uygun setting ve mesafe ile aşıyorsunuz!

PDP ler LCD ler gibi çok genel izleme içinde olmayıp "FILM" en önemlisi sunumudur

Sizlerde çok genel bir panel arıyorsanız o zaman LCD OK dir ama iyi bir FILM ci iseniz vede "Vividçi" değilseniz
    VT iyiden de öte süper bir paneldir bu durumda

++

• Albani hocam merhaba, st50 hakkında düşünceleriniz nasıl almakla iyi ettimmi acaba ?
  • Pany 2012/5x Serileri olarak VT/GT/ST ler OK dir

Bu sene hepside çok sıkı cihazlar olarak geldi/geliyor

Sorun yokmu veya bazı PDP sıkıntılarımı yokmu derseniz;bunların hepsi de aynen vardır!
    PDP kullanıyorsanız zaten bunları biliyorsunuz,yok bilmiyor iseniz ilgili başlığına bakarsınız!

Bu arada önüne gelen Pany başlığı açıyor yaw,bunun DH deki ana başlığı tektir ve oradan takip edin
    ltf,kişiye özel başlıklar açıldıkça milletin kafası karışıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

Pany 2012/5x Serileri olarak VT/GT/ST ler OK dir

Bu sene hepside çok sıkı cihazlar olarak geldi/geliyor

Sorun yokmu veya bazı PDP sıkıntılarımı yokmu derseniz;bunların hepsi de aynen vardır!
    PDP kullanıyorsanız zaten bunları biliyorsunuz,yok bilmiyor iseniz ilgili başlığına bakarsınız!

Bu arada önüne gelen Pany başlığı açıyor yaw,bunun DH deki ana başlığı tektir ve oradan takip edin
    ltf,kişiye özel başlıklar açıldıkça milletin kafası karışıyor

Teşekkürler hocam mesaj alındı

• quote:

quote:

Bu panel işinde "Referance" tanımı sana-bana veya bizlere göre değildir,ama VTx Serileri her zaman Excellent panellerdir!
    Referance serileri aslında bunlar değildir(VX lerdir)

Sharp ELITE ten sonra her kategoride 2009 dan beri(Pio dan sonra tabiki) zaten Pany PDP ler Excellent tır

Adamlar bunu belirlerken elbette bazı şeylerini herkese beğendirecek değildir,kaldıki PDP ler bir çok konuda herkese hitap etmez!

Black&White seviyesi ise farklıdır,kirli beyaz da değildir ama panel doğru set edildikten sonra ve istenen ortam aydınlanması altında
    B&W seviyesi değişir,LCD deki White peki doğrumu bu arada!! veya beyazda ton yokmudur veya o beyaz o anda org.objenin
    doğru beyazınımı veriyor!

Siz LCD bakıp sonrada PDP ye aynı anda bakarsanız aslında her iki beyazda kısmen bozuk/kaymıştır
    Göz aldanması sebebiyle ve algılama durumuna göre birisine yüksek baclit seviyesi ile bakarsanız elbette o beyazlar belkide sizin
    istediğiniz beyazdır ama asıl obje o anda hangi beyaz tonundadır!

Beyaz ile baclit seviyesinin düzeni farklı olunca yüksek ışık zaten beyaz dengesini bozar ama bu genelde insanlara daha doğru gelir!

Gölge PDP de olmaz ama Dirty-screen-effect ise en Kral LCD de bile olur! bahsettiğiniz gölge her ne ise bilemiyorum ama DSE
    ve panel banding LCD lerde HX9x bile olsa çok can sıkıcı olmaktadır,bilmem haberiniz varmıdır!

Keskinlik PDP lerde pixel-pitch ölçüsü sebebiyle PDP lerde mesafeye bağlı olarak değişir ve bu konuda da yalnış bilgilendirme ile
    yorumlamalar yapılmaktadır!
    İşin fiziki ölçüsü sebebiyle pixel-pitch ölçüsü ve yapısı PDP lerde keskinliği azaltır ama bunu uygun setting ve mesafe ile aşıyorsunuz!

PDP ler LCD ler gibi çok genel izleme içinde olmayıp "FILM" en önemlisi sunumudur

Sizlerde çok genel bir panel arıyorsanız o zaman LCD OK dir ama iyi bir FILM ci iseniz vede "Vividçi" değilseniz
    VT iyiden de öte süper bir paneldir bu durumda

++

Hocam hep dikkat ettim PDP'ler FILM için diyorsun. Ben mesela Digiturk üyesiyim ve LigTVHD seyredeceğim. Haftada 4-5 HD filmde seyrederim. Senin buna tavsiyen VT50 değilde bir LED TV mi olur ?

• Olur tabi neden olmasın kardeşim,gider beğenirsin hangisi sana uygun geliyorsa onu alabilirsin veya bütçe durumuna bunu belirlersin v.s
    tercih senin+
  • GT50'yi avrupa yakasında gören duyan fiyat alan var mı acaba?

Az önce panasonic tr web sayfasına baktım.. Durum bence çok kötü mecburiyet söz konusu.

Getirilen ürünler :

TX-P65VT50
    TX-P55VT50
    TX-P50VT50
    TX-P50GT50
    TX-P65ST50
    TX-P55ST50
    TX-P50ST50
    TX-P42ST50

50" Alacak adam ya ST, GT, VT alabiliyor,
    55" Alacak adam ya ST yada VT alabiliyor,
    60" Alacak adam küfürü basıyor,
    65" Alacak adam ya ST yada VT alabiliyor.

Flat Panels HD 'ye göre Panasonic 2012 çıkış tarihleri, ürün grupları ve çıkış liste fiyatları :

2012 PLASMA

42" TC-P42UT50 March .....$799
    50" TC-P50UT50 March .....$1099
    55" TC-P50UT50 March .....$1399
    60" TC-P60UT50 April .....$1799
    50" TC-P50ST50 March .....$1399
    55" TC-P55ST50 March .....$1699
    60" TC-P60ST50 May .....$2099
    65" TC-P65ST50 May .....$2999
    50" TC-P50GT50 March .....$1799
    55" TC-P56GT50 March .....$2099
    60" TC-P60GT50 May .....$2599
    65" TC-P65GT50 May .....$3299
    55" TC-P55VT50 May .....$2499
    65" TC-P65VT50 May .....$3699

55",60" yada 65" GT almak istiyorum ne olcak şimdi.. Ayıp bu yaptığın Panasonic !!! Orta seriden tek ürün getirilir mi ya.. AYIP!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mimaron -- 26 Nisan 2012; 16:27:54 >

• Mimaron dostum haklsın

bence de getirilen ürünler saçma salak olmuş..

55 -65 inc. hepsinde olmaıydı..ya en alt ya en üst almak zorundasn.. 60 " neden hiç yok!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: gizza

Mimaron dostum haklsın

bence de getirilen ürünler saçma salak olmuş..

55 -65 inc. hepsinde olmaıydı..ya en alt ya en üst almak zorundasn.. 60 " neden hiç yok!!

Doğru bi de o durum var..

Panasonic teki 60" ler GT ve ST serilerinde var.. ama tr de YOOOOOK!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mimaron

GT50'yi avrupa yakasında gören duyan fiyat alan var mı acaba?

Az önce panasonic tr web sayfasına baktım.. Durum bence çok kötü mecburiyet söz konusu.

Getirilen ürünler :

TX-P65VT50
    TX-P55VT50
    TX-P50VT50
    TX-P50GT50
    TX-P65ST50
    TX-P55ST50
    TX-P50ST50
    TX-P42ST50

50" Alacak adam ya ST, GT, VT alabiliyor,
    55" Alacak adam ya ST yada VT alabiliyor,
    60" Alacak adam küfürü basıyor,
    65" Alacak adam ya ST yada VT alabiliyor.

Flat Panels HD 'ye göre Panasonic 2012 çıkış tarihleri, ürün grupları ve çıkış liste fiyatları :

2012 PLASMA

42" TC-P42UT50 March .....$799
    50" TC-P50UT50 March .....$1099
    55" TC-P50UT50 March .....$1399
    60" TC-P60UT50 April .....$1799
    50" TC-P50ST50 March .....$1399
    55" TC-P55ST50 March .....$1699
    60" TC-P60ST50 May .....$2099
    65" TC-P65ST50 May .....$2999
    50" TC-P50GT50 March .....$1799
    55" TC-P56GT50 March .....$2099
    60" TC-P60GT50 May .....$2599
    65" TC-P65GT50 May .....$3299
    55" TC-P55VT50 May .....$2499
    65" TC-P65VT50 May .....$3699

55",60" yada 65" GT almak istiyorum ne olcak şimdi.. Ayıp bu yaptığın Panasonic !!! Orta seriden tek ürün getirilir mi ya.. AYIP!!

Bence de çok haklısınız. Israrlar 60" bir panel almak istiyorum fakat Panasonic 60" GT serisini getirmiyor TR ye.

Mecburen 55" VT ye razı olacağım. Aslında bir yanda en önemli şeylerden birin boyut olduğunu düşünürsek durum hiç güzel değil. En üst seri VT olmasındansa daha büyük boyutta bir alt seri GT yi tercih etmek isterdim ama bu şans yok TR de.

• 50vt50 5500TL 'yi geçmez inşallah !!!
  • Albani üstadın "Plazmalar filmciler içindir" önermesine ben pek katılamıyorum. Şimdi kendi argümanlarımı (sadece görüntü kalitesi perspektifinden) yazıyorum:

Film: Sinema endüstrisinin renk standartlarına en yakın ve doğal renkler vermesi, ışıklandırmanın doğal olması, artı daha iyi motion handling sayesinde PLAZMA.

- Plazmalar siyah seviyesi bakımından her zaman üstündür. Siyah ışıksızlık demektir. Kalan her renk grinin tonlarıdır. Bu forumlarda çokça övülen Full-Array Local Dimming Led LCD TV'ler bile gri tonlamasında (shades of grey) plazmaya aşık atamazlar. Bu da karanlık sahnelerdeki detaylarda plazmayı rakipsiz hale getitirir. Konuya ilgisi ve İngilizcesi olanlar aşağıda ki ilgili videoları izlesin:

http://www.youtube.com/hdtvshootout

Spor: CRT'ye en yakın motion handling sayesinde tartışmasız PLAZMA.
    Oyun: PLAZMAlar her zaman daha düşük input lag'e sahiptir.
    SD: HD Ready plazmalar kadar olmasada, LCD'lerin yapay keskinliği (sharpness) SD'yi bozduğu için gene Full HD PLAZMA.

Şimdi bu tabloya bakılınca, gerçek "allrounder"ın LCD değil plazma olduğu ortaya çıkıyor.

(Led) LCD'nin üstünlüğü nelerdir peki, tamamen şahsi görüşümdür.

- Gündüz TV izlenimi (ancak bu yıl ara biraz daha kapanacak gibi görünüyor).
    - Animasyon filmler (yalan yok, LCD'nin yapay aydınlatması ve yapay (vivid) renkleri, bunda LCD'yi daha çekici kılıyor. (Benim yaş kemale ermeye başladığından beni pek ırgalamıyor bu açıkçası)
    - PC masa üstü kullanımı (LCD'ler daha düşük dot pitch aralığı ve burn riski hemen hemen hiç olmadığı için üstünler)

Hangi durumlarda LCD'yi plazma'ya tercih etmek lazım:

- Eğer eşiniz ev hanımıysa ya da evde yaşlı bir büyüğünüz gündüz uzun saatler TV izliyorsa;
    - TV'yi kendi kendine açıp, kanal değiştirebilecek ancak burn nedir, IR nedir anlatamayacağımız yaşta çocuğumuz varsa.
    - TV saatlerce KralTV, spor, ekonomi, Fashion TV gibi tematik kanallarda sabit kalmayacaksa.
    - TV'mizi PC monitörü olarak kullanacaksak.

Onun dışında her türlü plazma diyorum.

Birde beyaz konusunda bir şey demek istiyorum. LCD'lerin verdiği yapay (bleached) beyazlar doğada sadece bir yerde bulunur o da üzerine güneş ışığı vurmuş kar birikintisinde. Onda da güneş gözlüğü bile kullamak gerekebilir. Kısacası LCD'lerin verdiği her renk gibi beyazı da yapaydır, traştır.

Edit: Ufak eklemeler yaptım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NJ -- 26 Nisan 2012; 23:52:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: NJ

Albani üstadın "Plazmalar filmciler içindir" önermesine ben pek katılamıyorum. Şimdi kendi argümanlarımı (sadece görüntü kalitesi perspektifinden) yazıyorum:

Film: Sinema endüstrisinin renk standartlarına en yakın ve doğal renkler vermesi, ışıklandırmanın doğal olması, artı daha iyi motion handling sayesinde PLAZMA.
    Spor: CRT'ye en yakın motion handling sayesinde tartışmasız PLAZMA.
    Oyun: PLAZMAlar her zaman daha düşük input lag'e sahiptir.
    SD: HD Ready plazmalar kadar olmasada, LCD'lerin yapay keskinliği (sharpness) SD'yi bozduğu için gene Full HD PLAZMA.

Şimdi bu tabloya bakılınca, gerçek "allrounder"ın LCD değil plazma olduğu ortaya çıkıyor.

(Led) LCD'nin üstünlüğü nelerdir peki, tamamen şahsi görüşümdür.

- Gündüz TV izlenimi (ancak bu yıl ara biraz daha kapanacak gibi görünüyor).
    - Animasyon filmler (yalan yok, LCD'nin yapay aydınlatması ve yapay (vivid) renkleri, bunda LCD'yi daha çekici kılıyor. (Benim yaş kemale ermeye başladığından beni pek ırgalamıyor bu açıkçası)
    - PC masa üstü kullanımı (LCD'ler daha düşük dot pitch aralığı ve burn riski hemen hemen hiç olmadığı için üstünler)

Hangi durumlarda LCD'yi plazma'ya tercih etmek lazım:

- Eğer eşiniz ev hanımıysa ya da evde yaşlı bir büyüğünüz gündüz uzun saatler TV izliyorsa;
    - TV'yi kendi kendine açıp, kanal değiştirebilecek ancak burn nedir, IR nedir anlatamayacağımız yaşta çocuğumuz varsa.
    - TV'mizi PC monitörü olarak kullanacaksak.

Onun dışında her türlü plazma diyorum.

Birde beyaz konusunda bir şey demek istiyorum. LCD'lerin verdiği yapay (bleached) beyazlar doğada sadece bir yerde bulunur o da üzerine güneş ışığı vurmuş kar birikintisinde. Onda da güneş gözlüğü bile kullamak gerekebilir. Kısacası LCD'lerin verdiği her renk gibi beyazı da yapaydır, traştır.

Söylediklerin yabana atılır gibi değil,LCD mi PLAZMA mı diye düşünenlere iyi bir referans kaynağı olabilir.kısa ve öz.
    Bende hep PLAZMA yı tercih etmek istiyorum ama sürekli iki arada kalıyorum.

• Enver Bey iyi akşamlar

-Pany PDP için acele etme;Pany/TR işi iyi bilmediği için,kafasına göre bir paçal seriler derleyip sunuyor,bunlar kendi ekiplerini
    kurmuşlardı zamanında ve Tekofaks tan kesinlikle adam almamışlardı,ama Dua etsinler DH ye ve bana
    Kısaca mal kendisini "Marka" ve DH vasıtasıyla sattırıyor!

-60" için sen bahsettiğim Digicom/Bağdat Cad.ne gittinmi kardeşim?? adamların elinde sıfır hala 6090 varmış(en son bizim Ferit Bey
    almıştı bir kaç ay evvel,gerçi onada biraz odunu vermiştim ama sonunda "doğru" adresi buldurdum kendilerine)
    Fiyat 9,5 kağıttır,yüksek çekerler ama sen 9,5 dan fazla vermeyeceksin!olmadı beni ararsın+

Sen boşver şimdi Pany lerin 60/65 lerini filan,öncelikle oraya git ve sor durumu;2.el 6090 1 tane çıkma durumu var ama bekleyen
    20 kişi var sırada en az bak yalan filan değil bu dediğim,panel çıkarsa satışa 1 saat içinde aynen okutacağım,kimseye kıyak
    yapmam,ilk gelen kapar paneli!)

Pany ler ise nasılsa gelecek aceleye gerek yok

-Sende bizim gibi "FILM" ci olduğun için,o bahsettiğin diğer 2 panel seni hasta eder,bak seni baştan uyarayım!yoksa onlarıda çok kişiye
    aldırdım ama sana gelmez bu paneller!

Senin o arkadaşın bildiğim kadarıyla Pany/TR Merkezde adamı vardı ve ona sordursana 54Z1 hala varmı depolarında diye!!
    en son 14/15 kağıt istiyorlardı ama kimler aldı bilemiyorum,alan olsaydı mutlaka beni ararlardı!
    Varsa bu panel depoda,bence hiç düşünme kap!! ama 14/15 kapıda değil tabiki;en fazla 9/10 kağıt çalışır dersin,yaw herifler
    işi o kadar iyi biliyorlarki 2009 Model Z1 leri satamadılar ve turşusunu kurdular
    Ben bunların biliyorsun senin Remzi Beyede aldırmıştım 46 larını geçen sene hepsini sattırdım özellikle bizim İzmirdeki Egemenden,
    yaw kimsenin haberi bile yoktu bu panelde TR de,Pany bile ithal ettiği malı satamıyordu,54 lerini ise ilk zamanlarda 22/23 kağıt iken
    2 kişiye aldırmıştım,bir tanesi o seninde tanıdığın şarkıcı Hanım idi
    Geçen sene 14/15 gibi telaffuz ettiler,bu seneyi bilmiyorum gari ne diyorlar!

https://r apidshare.com/files/3984913865/PanyZ1.rar

Bu başlıktan ve ana başlıktan takip et msg ları+
    ++

Tosh ZL1 için çok sıkı takipteyim ama daha tık yok TNB den sanırım 2013 de bunu getirip satarlar,Pio dan sonra LCD olarak
    gideceğim tek panel gibi bunu görüyorum ama tam eminde değilim açıkçası!
    Avrupada satılıyor ama çok ağır gidiyor fiyat ise € 3800/4000 gibi

Selamlar
    CAN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 26 Nisan 2012; 20:49:00 >

• Hocam, peki bu P50VT50'yi bir 5090'a tercih etmek ne kadar dogru olur, ya da yanlis mi olur?
    Ne de olsa arada 3 yillik bir teknoloji farki var. He nekadar Pioneer o zaman icin gelecegin teknolojisi ile uretmiste olsa bu panelleri, o teknoloji bugunki urunlerle kiyaslaninca halen ustun mudur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: CaPyBaRa

Hocam, peki bu P50VT50'yi bir 5090'a tercih etmek ne kadar dogru olur, ya da yanlis mi olur?
    Ne de olsa arada 3 yillik bir teknoloji farki var. He nekadar Pioneer o zaman icin gelecegin teknolojisi ile uretmiste olsa bu panelleri, o teknoloji bugunki urunlerle kiyaslaninca halen ustun mudur?

Kardeş benim cevabım şudur; kesinlikle 5090

Bakınız bunlar Araba değil veya Klasik Otomobil de değildir!

Bugün hala 2007/2008/2009 un bazı panelleri ister PDP isterse TFT-LCD olsun;bunlar hala en iyisidir veya bunları geçen bir panelde yoktur "hala"

"Teknoloji" tanımıda tamamen yalnıştır,bunlarda bir teknoloji yoktur,sadece "teknik" vardır!!
    Mevcut teknolojileri ise zaten "Classic" tir takılma böyle ayrıntılara sen şimdi

O Pio dan ...3 yıllık teknoloji farkı var.... derken,şunu bilmelisinki;o 3/4 yıllık aslında tekniği bugün için geçen yokturki

O Pany ki 2009 da Pio Dükkanı kapatınca,tüm Mühendis kadrosunu komple Transfer etmişti 2010 ların başlarında ama gelen ekip
    biraz boş çıktı;daha yeni yeni sahaya çıkmaya başladılar;işte bu 2012 Modellerde ben biraz Pio cu oyuncuların oynamalarını görmekteyim!
    Milyonlarca dolar saydı Pany bu çocukları Transfer etmek için ama ellerinde sadece kağıt-kalem vardı çocukların çünkü asıl Engine
    sistemlerinin Patentleri(KURO/FUGA) Pio nun elinde olduğu için,elleri boş geldiler Pany ye
    Şimdi oturmuş yeniden kafa patlatıyorlar Pany de neler neler yapabiliriz diye!

Ama asıl Baba ekip hala Pio da ve Patentli ürünler ve diğer destekler de tabiki Pio nun elindedir!
    Bu arada Sharp ile bir ortaklığa gidildi ve şuanda dünyanın en iyi paneli olarak kabul edilen "Sharp-ELITE" panelide işte bunun eseridir
    Kısaca Mühendis ekip Pany de ama kafa adamlar yani "Beyinler" ise Sharp ın elinde sayılır

++
    Ancak bu arada tabiki ben Pany PDP leri atlamıyorum ve halen eldeki 3 mevcut Markadan(Pany/LGE/Samy) tartışmasız en iyisi olarak
    Pany leri görmekteyim VT/GT/ST lerde bu sene çok çok iyi paneller olarak çıktılar,sanırım seneye Pio cu çocuklar daha da iyi seviyeye
    getirecekler panelleri,yani haybeye para verilmedi bunlar ve çalışsınlar değilmi??

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: CaPyBaRa

Hocam, peki bu P50VT50'yi bir 5090'a tercih etmek ne kadar dogru olur, ya da yanlis mi olur?

Kardeş benim cevabım şudur; kesinlikle 5090

Bakınız bunlar Araba değil veya Klasik Otomobil de değildir!

Bugün hala 2007/2008/2009 un bazı panelleri ister PDP isterse TFT-LCD olsun;bunlar hala en iyisidir veya bunları geçen bir panelde yoktur "hala"

"Teknoloji" tanımıda tamamen yalnıştır,bunlarda bir teknoloji yoktur,sadece "teknik" vardır!!
    Mevcut teknolojileri ise zaten "Classic" tir takılma böyle ayrıntılara sen şimdi

O Pio dan ...3 yıllık teknoloji farkı var.... derken,şunu bilmelisinki;o 3/4 yıllık aslında tekniği bugün için geçen yokturki

O Pany ki 2009 da Pio Dükkanı kapatınca,tüm Mühendis kadrosunu komple Transfer etmişti 2010 ların başlarında ama gelen ekip
    biraz boş çıktı;daha yeni yeni sahaya çıkmaya başladılar;işte bu 2012 Modellerde ben biraz Pio cu oyuncuların oynamalarını görmekteyim!
    Milyonlarca dolar saydı Pany bu çocukları Transfer etmek için ama ellerinde sadece kağıt-kalem vardı çocukların çünkü asıl Engine
    sistemlerinin Patentleri(KURO/FUGA) Pio nun elinde olduğu için,elleri boş geldiler Pany ye
    Şimdi oturmuş yeniden kafa patlatıyorlar Pany de neler neler yapabiliriz diye!

Ama asıl Baba ekip hala Pio da ve Patentli ürünler ve diğer destekler de tabiki Pio nun elindedir!
    Bu arada Sharp ile bir ortaklığa gidildi ve şuanda dünyanın en iyi paneli olarak kabul edilen "Sharp-ELITE" panelide işte bunun eseridir
    Kısaca Mühendis ekip Pany de ama kafa adamlar yani "Beyinler" ise Sharp ın elinde sayılır

++
    Ancak bu arada tabiki ben Pany PDP leri atlamıyorum ve halen eldeki 3 mevcut Markadan(Pany/LGE/Samy) tartışmasız en iyisi olarak
    Pany leri görmekteyim VT/GT/ST lerde bu sene çok çok iyi paneller olarak çıktılar,sanırım seneye Pio cu çocuklar daha da iyi seviyeye
    getirecekler panelleri,yani haybeye para verilmedi bunlar ve çalışsınlar değilmi??

Abi aylardir dogru bir tercih yapayim, daha da arkama bakmayayim diye takipte ve beklemedeyim. Tam VT30'a konsantre olmus fiyat arastirirken, adamlar VT50'yi duyurdular. Ondan sonra tekrar beklemeye basladim tabi... Ama su Kuro denen cihazlar icin heryerde ayni sey soyleniyor "mukemmel". Tam alimin arefesinde ( ki kararim fiyati ne olursa olsun 50" VT50 almakti ) son anda tekrar kasildim kaldim hani.
    Diyelim aldim 5090'i 2 yil sonra gozume kaba gorunur mu, "hata etmisim" dermiyim diye korkuyorum, sonucta en az alti bin lira isteyecekler bu cihaz icin, ve bu para kesinlikle az bir miktar degil.
    Bu sebeple de herzaman bir bilene sormakta fayda var

• Eh yeni modeller de geliyor... Artık her şey daha da karışacak. plazma mı led mi derken...
  • Sn.Capybara

-Siz Forumda çok eskisiniz ama sanırım TV işinde,bölümü fazla takip etmemişsiniz!

Pio başlığına biraz takıl sonra görüşelim seninle,baktın kafan yatmadı Pio ya o zaman nasılsa Markada seçenekte ne ararsan bolca var

-Panel işinde 1 sene içinde panel çıkar satılır ve eskir yenisi gelir,sen birisini takip ederken;bir bakmışsın yeni serisi çıkmış bile,dolayısıyla
    bu iş aylarca araştırmakla takip edilemez bir hale gelmiştir,gidip basıl alacaksın bir kaç aylık bir araştırmadan sonra,yoksa kısır döngüye
    düşersin omu-bumu yoksa şu çıkıyor v.s v.s dersen paneli alman çok zorlaşır,gidip alacaksın ve geçip izleyeceksin,bir daha da arkana dönüp
    bakmayacaksın!

++
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.