Şimdiye kadar paylaştığınız bilgiler için teşekkür ederim, çok faydalı oldu. Bugün bir alman markası avrupadaki elektrikli araç fabrikasında üretimi durduracağı, satışların beklentinin altında kaldığı haberi medyaya düştü. Bu markadan ülkemizde de geçimini sağlayan binlerce emekçi var. Mevcut düzen ne yazık ki değişiyor. Togg, tesla, renault, mg, byd , opel, mercedes, bmw ülkemizde elektrikli modeller geliyor derken bazı markalarda sıkışmalar olacak. Diğer taraftan Cherry elektrikli olmayan pazarı ülkemizde domine etmiş durumda. Yeni modeller getireceği yazılıyor. Son sözü tüketici söyleyecek Renault satış servis ağı çok ileri durumda ürün kendini ortaya koyacak. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yeni Renault Megane E-Tech %100 Elektrikli'nin Türkiye fiyatı belli oldu (17. sayfa)
-
-
Ben Ağustos sonu 3 bayi gezdim. Sadece biri kayıt yaptı, diğerleri deftere yazdı. Bu ay içinde birkaç bayiye online üzerinden ulaştım. Geri dönenler numaramı aldılar, Ekim ayı için arayacaklarını söylediler. Aracımı satalı 1 ay oldu, bekliyorum. Eğer Ekim'in ilk haftası da ses çıkmazsa başka araca yöneleceğim.
-
Malesef sorunda o ya. Arac isi pompasi ile geldigi anda bu fiyatlara alamayacagiz. Arac fiyati oyle bir ayarlanmiski 50.000 TL civari bir artis bile bir sonraki OTV dilimine girmesine sebep olacak. Yurtdisinda bile 1000 Euro yada pound civarina satilan bir ozellik bu araci tamamen erisilmez bir fiyata getirecek yada o verilen paranin hakkini verecek bir arac olmayacak. Ben Renault un olurda isi pompasini eklerse farki subvanse edecegini hic ama hic sanmiyorum.
Baska arkadaslarin soyledigi gibi malesef bu is tamamen arti ve eksilere donuyor. Artilari agir basan kisilerin kacirmamasi gereken bir arac oldugunudusunuyorum. Tabiki bu benim fikrim. Sifir araclara baktigimda bir polonun bile yaklasik 1.060.000 TL ler civari oldugu bir ulkede meganedaki donanimlarla fiyat mantikli hale geliyor. Bakin hakki demiyorum mantikli diyorum.
Bu arada isi pompasi konusunda hakli olmanizi cani gonulden isterim. Ama bana hic olasi gelmiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmkrcn -- 27 Eylül 2023; 18:18:50 > -
Yapabiliyorsaniz Ekimin ikinci haftasina kadar bekleyin. Ayin ilk bir haftasi genelde ses cikmiyor.
-
Link var mı hocam kaç amper kaç kw cihaz?
-
10'una kadar beklerim muhtemelen.
-
525 km menzil deniyor, bu nasıl mümkün olabilir kullananlar doğrulama imkanı var mı?
Volkan Demirkusakyoutube525 Km menzilli Tamamen elektrikli yeni Megane E-Tech #meganeetechhttps://www.youtube.com/watch?si=emB9xu9uy44YNJEW&v=FEQiEN_I338&feature=youtu.be
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Isı pompası nedir klimanın bir özelliğimi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ters klima diyelim.
klima gazı genleştirip soğutur. Isı pompası sıkıştırıp ısıtır.
Lityum pillerin düzgün çalışması ve optimum menzil verebilmesi için belli bir ısı aralığında çalışmaları gerekiyor. Kışın araç pillerini bu ısı aralığında tutmak için çabalar. Ayrıca kabin içini de klima/kalorifer ile ısıtmaya çalışır. Isı pompası ile bu işlemler pilden akım çekerek rezistans çalıştırmaktan daha verimli bir şekilde gerçekleşir.
Aracın resmi wltp verisi 450 km.
60 kwh batarya ile 525 km yapabilmek için aracın 100 km'de 60 kwh / 525 km / 100 km = 11.42 kwh elektrik enerjisi kullanması gerekiyor. Bu durumu sağlayacak koşulları sağlarsınız 525 km gidebilirsiniz.
Yapılan bağımsız testlerde 100 km/h hızla giderken aracın anlık 14.6 kwh enerji kullandığı tespit edilmiştir. Bu durumda 525 km menzil yapabilmek için, düz yolda, 23 derece havada, yaz lastikleri ile, camlar, klima, radyo vb kapalı şekilde yaklaşık 60 km/h civarında sabit bir hızla gitmeniz gerekir diye düşünüyorum.
Yani teorik ve pratik olarak mümkün evet. Ama şartları biraz zorlamanız gerekiyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vgun -- 29 Eylül 2023; 23:20:4 >
DolubataryayoutubeNİYE ISI POMPASI? | #TOGG'da Niye Yok? | Elektrikli Araçlarda Menzil Kaybına Etkisi #dolubatarya 00:00 Giriş 00:12 Elektrikli Araçlarda Menzil Kaybının Nedenleri 03:23 Isı Pompası ve PTC Isıtıcılı Sistemlerin Farkı 06:58 Niye Tüm Elektrikli Araçlara Isı Pompası Koyulmuyor? 11:19 Togg'da Isı Pompası Niye Yok? 14:13 Isı Pompasız Araçta Menzili Artırmanın Yolları Hepsi ve daha fazlası için Dolubatarya.com ve sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz. Kanalımıza Abone Olmak İçin; https://bit.ly/3UPjs1N Twitter: twitter.com/dolubatarya Linkedin: linkedin.com/company/dolubatarya Instagram: instagram.com/dolubataryahttps://youtu.be/8kQy7LHGCro?si=vmjK7NQeIAhfTIiR&t=216
Bu videoda anlatıyorlar. 6.10'dan sonra izleyebilirsiniz.
-
Tşk, izledim videoyu toggda mercedeste çok modelde yok diyor.Benim anladığım çok da kritik değil.
Ekim ayında araç teslim alacak var mı arkadaşlar ? benim daha önce yazıldığım bir araç var ekim sonu teslim. Eğer teslim alacak başkaları da varsa birlikte takip edelim.
-
Satis temsilcisi Ekim de arac gelecegini soyledi. Isin asli soylediklerine guvenmekten baska yapacak birsey yok. Cunku kimse net konusmuyor. Sanki son ana kadar bilmiyorlarmis gibi davraniyorlar. Bu araclarin ithal edilmesi icin islemlerin cok onceden baslamasi lazim. Yani ekimde ulkeye girecek araclarin islemleri coktan baslamis olmali. Burada bayilerin degilde Renault un sucu varmis gibi gorunuyor. Neticede ithalat kismi onlara dusuyor.
-
Aslinda birazda yasadiginiz sehre bagli. Cok soguk bir sehirde yasayan bir kisi icin cok onemli. Cunku isi pompasiz bir aracin menzili ciddi oranda dusuyor. Avrupada ozellikle iskandinav ulkelerinde isi pompasiz bir arac satmaya cesaret edemez hicbir firma cunku almaz tuketici. Ben Adanada yasiyorum. Benim icin cok elzem bir ozellik degil. Ha olsa yok demem o ayri bir konu.
-
-
Kapı kollarının Tesla gibi içe gömülü olması güzel olmuş. Ama sanki genel görüntüsü biraz oyuncak araba gibi duruyor :)
Elektrikli araçların çoğu öyle durmuyor mu zaten :)
-
Evet haklısınız
Ingilizce ama bir makale buldum. Kış aylarının elektrikli araç menzilini ne kadar etkiledigi ile ilgili. Renault Megane için kayıp ortalama %30 larda. Baya kapsamlı bir test olmuş. Ben bir bakın derim.
www.whatcar.comRange test: How far can electric cars go in winter?https://www.whatcar.com/news/electric-car-best-winter-range/n24274
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X