Şimdi Ara

Yeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225V (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.343
Cevap
52
Favori
98.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hangi konu link verebilir misiniz? Eğer deneyenler seri numaralarını yazılarsa oraya da bakayim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: designr

magicden aldığım işlemci geldi 2010 seri
    Sizin kargo bugün mü geldi?Siparişi ayın kaçında verdiniz?
  • arkadaş nedir bu hala işlemci beklemekteyiz..10.06.2020 yurt içi taşıma belgesi düzenlendi dedi hala aynı bir değişiklik yok..beni mi buldu ne yaptı 1 haftadır uğraşıyoruz.. ups veriyor geç gelir diye vatandan vs almadık çektiğimiz çileye bak
  • hit2934 kullanıcısına yanıt
    6sında verdim siparişi.
  • İlk defa bu kadar kargo uzun sürüyor....Nasıl bir dalganın ortasına düştük anlamış değilim..eğer yarın da gelmezse haftasonu mağazaya gidip alırım geleni de iade ederim artık
  • Konuyu takipteyim bence de sus serisi son çıkanlar en iyisi gibi gözüküyor pgt bir tik altı gibi.
    Ben ne yaptıysam 2019 çıkışlı olduğundan 4.2 stabil edemedim. Millet 4.6 7ye doğru çıkıyorum diyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Süleyman Çakır.

Konuyu takipteyim bence de sus serisi son çıkanlar en iyisi gibi gözüküyor pgt bir tik altı gibi.
    Ben ne yaptıysam 2019 çıkışlı olduğundan 4.2 stabil edemedim. Millet 4.6 7ye doğru çıkıyorum diyor
    o kadar çıkınca ne avantajı oluyor peki?O hızlar için Sağlam bir sıvı soğutma alman lazım...Sıvı soğutmaya vereceğin o parayla 3800x alırsın bence bir kaybın yok
  • UA57 U kullanıcısına yanıt
    Hocam bu bir heves hobidir. Sen araba seversin başkası bahçeyle uğraşır vb. Aynı paraya mal alıyoruz benimki takoz çıkıyor adam 4.6yla benim 4.2 voltajını paylaşıyor. Kıskanıyorum

Ayrıca keşke gidip standart ucuza anakart alsaydım diyorum başta. 500e giriş seviyeler varken tomahawk aldım boşuna o da var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Süleyman Çakır. -- 11 Haziran 2020; 20:5:43 >
  • UA57 U kullanıcısına yanıt
    Her ne kadar sıvı soğutma kadar soğutmasa da çok sağlam hava soğutucular var.Yiğidi öldür ama hakkını yeme demişler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hit2934 -- 11 Haziran 2020; 20:14:40 >
  • teknolojinin yolu 2010sus model geldi.ya o degilde 10 hazirandan sonra alanlara horizon verilcekmiş 3600 için acaba n11dede olurmuydu bu olay.ben tam 9 haziranda aldım
  • Vatan ve teknobiyotik den alanlara varmış sadece.

• MALİ MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    Stabil değil işte bu. 4,25 yapın skorların yükseldiğini göreceksiniz %3-4 civarı
  • İncehesapdan iki hafta önce verdiğim sipariş yeni geldi. İşlemci yeni üretim sanırım.
    Yeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225V

• Arkadaşlar sistemimi yükselttim. Ryzen 5 1400'ten Ryzen 5 3600'e geçtim. Anakartı da değiştim. Eski anakartım B350M GAMING PRO'ydu.

Şu an Cooler Master Masterliquid ML240L RGB soğutucu ile 4.20 GHz'de 1.2V olarak kullanıyorum Ryzen 5 3600'ü. Sıcaklıklar boşta 45-55-yükte 65-75 arası.

Eski işlemcim yükte 55'i geçmiyordu. Boşta 35 falandı. Bu değerler normal mi?

CPB ve pbo açık. Bunlara gerek var mı? Kapatmalı mıyım? Kapatınca değerler bayağı bir düşüyor. 15-20 derece fark ediyor.

Son olarak; BIOS'ta işlemci frekansı 4208 olarak gözükürken, bilgisayarım>özellikler kısmında 4.19 olarak gözüküyor. Bunun sebebi nedir?

Sıvı soğutmaya göre sıcaklıklar fazla gibi geldi. Anakartım B450M S2H. Voltaj iyi mi yoksa daha fazla düşürmeli miyim? Görüşlerinizi bekliyorum.

Edit: CPB kapattım fakat sıcaklıklarda bir fark olmadı. Overclocktan önce denemiştim kapatmayı, stok haldeyken 15 derece etki etmişti fakat şuan etki etmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mar00N -- 12 Haziran 2020; 10:26:37 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• S.Soylu kullanıcısına yanıt
    Yeni üretim, hayırlı olsun. Sonuçlarınızı bekliyoruz

• Mar00N kullanıcısına yanıt
    Islemciniz hangi seriden?
    Boştaki sicakliklariniz yüksek. Amd sitesinden chipset driveri kurun.
    Manual overclock olarak kullaniyorsaniz Pbo kapalı olmalı.
    Şurayı atlamışım, frekanstaki küsurat bus hızınızın auto olmasindan kaynaklı. 42 carpanini yazdiginiz yerin hemen altinda olmasi lazım. 100mhz degeri girerseniz sabit 4200 degeri gorursunuz

Aynı gerilimde 4.3 yada 4.4ghz denemiş miydiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zzonerr -- 12 Haziran 2020; 11:44:1 >
  • Magic adlı satıcı ile ürün sorularım kısmından konuştum, kendilerinden 2010SUS istememe rağmen Taahhüt etmediklerini yazdılar ve 1300 TL'lik ürün için paketlemeleri çok zayıf. Teknolojininyolu satıcısı istenince 2010SUS gönderiyor mu?ya da önerebileceğiniz başka satıcı var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: hit2934

Magic adlı satıcı ile ürün sorularım kısmından konuştum, kendilerinden 2010SUS istememe rağmen Taahhüt etmediklerini yazdılar ve 1300 TL'lik ürün için paketlemeleri çok zayıf. Teknolojininyolu satıcısı istenince 2010SUS gönderiyor mu?ya da önerebileceğiniz başka satıcı var mı?
    ben teknolojinin yolundan aldım 2010sus model istedim zaten onu yolluyoruz demişlerdi ama bilmiyom ellerinde eski üretim varsa onlarıda yolluyolarmı emin degilim
  • Ne zaman sordunuz?2010SUS muhabbeti yüzünden 2. 3600'ü iade edeceğim, böyle devam ederse 4000 serisi gelecek 😅

• quote:

Orijinalden alıntı: hit2934

Ne zaman sordunuz?2010SUS muhabbeti yüzünden 2. 3600'ü iade edeceğim, böyle devam ederse 4000 serisi gelecek 😅
    aldıktan sonra mesaj attıydım hemen 3 gün önce falan
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.