Şimdi Ara

Yeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225V (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.343
Cevap
52
Favori
98.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ryzen masterdan bu denemeleri yaparsanız daha az uğraştırır. En son biostan girersiniz.
    Bu arada çarpan değiştiğinde her koşulda bios ekran gelmesi lazım cmos reset istemiyor olması lazım. Ramlerle ilgili bir problem olabilir
  • Mar00N kullanıcısına yanıt
    Macunu yenileyin hem işlemci numarısına da bakmış olursunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: zzonerr

Ryzen masterdan bu denemeleri yaparsanız daha az uğraştırır. En son biostan girersiniz.
    Bu arada çarpan değiştiğinde her koşulda bios ekran gelmesi lazım cmos reset istemiyor olması lazım. Ramlerle ilgili bir problem olabilir
    Eski anakartım B350M Gaming PRO'ydu. Overclock denemelerimde bazen ekran gelmiyordu. BIOS pilini söküp tekrar takıyordum o şekil yapıyordum. 2 saat uğraş sonucu 3.9 GHz'de stabil çalıştırabilmiştim. RAM'lerim XPG D41 8x2 3000 MHz. Bir fikrim yok bu konuda.

Edit: Bahsettiğim işlemci eski işlemcim olan R5 1400.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mar00N -- 12 Haziran 2020; 15:17:30 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Macunu yenileyin hem işlemci numarısına da bakmış olursunuz
    En iyisi öyle yapayım. Sıcaklıklar 3 derece falan indi. 46-47'de boşta şuan ama yine tatmin edici değil. Macun olarak Mx4'mü alayım yoksa önceden kullandığım Mastergel Pro'yu mu?

• Ryzen Master ile yaptığım zaman her PC açtığımda Ryzen Master'a girmem gerek sanırım. O yüzden BIOS'tan ayarlamak daha iyi oluyor benim için ama Ryzen Master bencede daha iyi.

Şuan benim cpu 42 derecelerde geziyor, fakat arkaplanda sistem normal seyrinde çalışıyor tarayıcıdan 5 sekme açık vs.
  • Arkadaşlar 2019 Kasım ayında almış olduğum bir 3600x işlemcim var. Bunu PBO+CPB kapalı şekilde sabit 1.0v 4.0 GHZ'da stock soğuucu ile stabil bir şekilde çalıştırma şansım var mıdır? Görüntü gelmezse bios pilini sökmekle falan uğraşmak istemiyorum. Bu değerleri deneyen forumda bir kişi gördüm çalıştığını söyledi ama bir kaç kişiden daha teyit almak istedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uçan Tosbağa Yoshi -- 12 Haziran 2020; 15:25:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: simos35

Şuan benim cpu 42 derecelerde geziyor, fakat arkaplanda sistem normal seyrinde çalışıyor tarayıcıdan 5 sekme açık vs.
    Benimde Chrome'da 4 sekme açık+Spotify+ arka plan uygulamaları (Discord vs.) 46-55 arası sürekli dalgalanıyor. Cidden anlam veremedim. Macun sürünce düzeleceğini çok düşünmüyorum ama yinede yenilesem iyi olur. Bu macunu beğenmedim zaten daha sürerken. Dün kurdum sistemi bu sıcaklıkları hiç beklemiyordum.

Hayır aslında. Denemelerinizi ryzen master ile yapıyorsunuz. Daha sonra belirlediğiniz değeri biostan giriyorsunuz. Bu kadar. Bir daha ryzen master açmanıza gerek yok.
    Ryzenle yaptığınız sürece cmos reset yapmanıza gerek olmuyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Boşta demek hiç bir uygulama aktif çalışmıyor demek. Yüzde sıfır işlemci kullanımı demek.
    Arka planda spotify şarkı çalıyor, chromda web sayfaları açık, onlarda da gifler oynuyor scriptler çalışıyorsa işlemci az az çalışıyor demektir.

• Uçan Tosbağa Yoshi kullanıcısına yanıt
    Ryzen overclock ve sıcaklık düşürme rehberi konusuna bir bakin, denemeleri orada anlatılanlara gore yapabilirsiniz. Voltajı ona gore denersiniz ryzen masterla olduğu sürece cmos resetle ugrasmazsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zzonerr -- 12 Haziran 2020; 17:39:36 >
  • ARKADASLAR ACİL

SAKARYA KADİN DOGUM AB RH- KAN LAZİM

• zzonerr Z kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğim değerler boşta zaten. Chrome açınca Spotify açınca da hemen hemen aynı çok fark etmiyor. Anlamadım yani garip.

Voltajı 1.1'e düşürdüm Ryzen Master ile deneyip. Sorun çıkmadı. AIDA 64 ve Cinebench testi yapıp deneyeceğim sorun olacak mı bakalım. 1.1V şuan sıcaklıklar yine değişmiyor. İşlemci mi bozuk geldi ne oldu

• arctic 34 esports tek fanli sogutucu ile degerler bu sekilde. 25-27 derece civari fark olustu stok sogutucu ile arasinda.

Yeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225V

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Hicbir sey acik değil ve mouse oynatmadigim durum 34 derece

3 chrome sekmesi açık, ara ara %1 %3 oluyor 42 derece

Özetle sicakliklariniz normal bence. Boşta tanımınız yuksek

• Candreva kullanıcısına yanıt
    Çok iyi bence aradaki fark.
    1.25v 4.4ghz denemesi yapacak misiniz?

• quote:

Hicbir sey acik değil ve mouse oynatmadigim durum 34 derece

3 chrome sekmesi açık, ara ara %1 %3 oluyor 42 derece

Özetle sicakliklariniz normal bence. Boşta tanımınız yuksek
    Hocam o kullandığınız programın adı nedir? Sağ altta değerleri nasıl gösterebilirim?

https://www.alcpu.com/CoreTemp/

Bu arada biostan 100mhz ayarladigimda cpuz 99.98mhz olarak gösteriyor bende de. Çok rahatsız ediyorsa 100.02 gibi bir değer atayabilirsiniz siz de biostan. Bende en yakın 100.0625 oluyor. O da 4502mhze denk geliyor

• quote:

https://www.alcpu.com/CoreTemp/

Bu arada biostan 100mhz ayarladigimda cpuz 99.98mhz olarak gösteriyor bende de. Çok rahatsız ediyorsa 100.02 gibi bir değer atayabilirsiniz siz de biostan. Bende en yakın 100.0625 oluyor. O da 4502mhze denk geliyor
    Teşekkür ederim hocam ilginiz için.

PC ilk açılırken fanlar hızlı dönüyor BİOS ekranında işlemci 55 derece ile açılıp 45'e düşüyor. Onu da söyleyeyim. Unuttum bunu yazmayı.

Onun dışında daha fazla ayar kurcalamak istemiyorum 1.1V ile 4.2 GHz stabil olarak kullanıyorum. 1V düşürmeyi denedim Ryzen Master ile deneme yaptım PC reset attı. Bu değerler iyi gibi. Macun alınca umarım bir tık daha düşer. Macun olarak ne önerirsiniz?

Ben cooler master htk-002 almışım. Çok ciddi bir fark getirmez. Youtubeda bir sürü karşılaştırma videosu var. Sıvı metal anlamlı bir fark getiriyor. O da çok riskli.

Özetle ortalama birşey alın derim. Çok para dökmeye gerek yok

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.