Şimdi Ara

Yeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225V (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.343
Cevap
52
Favori
98.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1.25v sabit tutup 4.3ghz 4.4ghz denenebilir.
    3 4 kez üst-üste cinebench koşun sonra stres testlerine geçin bence. Onu da stabilite sizin için şartsa yapın. Yoksa gereksiz zorlamış olursunuz. Bir kaç gün içinde oyun oynarken vs mavi ekran alırsınız zaten stabil değilse.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zzonerr

1.25v sabit tutup 4.3ghz 4.4ghz denenebilir.
    3 4 kez üst-üste cinebench koşun sonra stres testlerine geçin bence. Onu da stabilite sizin için şartsa yapın. Yoksa gereksiz zorlamış olursunuz. Bir kaç gün içinde oyun oynarken vs mavi ekran alırsınız zaten stabil değilse.
    4.3 hız 1.2 voltajda oldu..

4.4 hız >> 1.225 ve 1.2500 voltajlarda olmadı(pc açılıyor gündelik kullanımda sorun olmaz)
  • UA57 U kullanıcısına yanıt
    4.4ghz 1.27vda stabil olabilir ozaman. 1.35-1.4vlarda da 4.5ghz görebilir

• zzonerr Z kullanıcısına yanıt
    hemen deniyorum.

bir de biosta uefi-csm seçimi var, default olarak csm gelmişti. hangi ayarda olmalı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zzonerr

4.4ghz 1.27vda stabil olabilir ozaman. 1.35-1.4vlarda da 4.5ghz görebilir
    hocam cine testi mi güçlü prime95 mi?

4.4 hız 1.250 voltajda cine çakılıyor hata bugu geliyor..prime95 de çakılmıyor small ffts yapıyorum..hw monitörden kontrol ederken farkettim tüm çekirdekler %100 değil 1-2 tanesini düşürüyor sırayla..sizde de aynı mı
  • designr kullanıcısına yanıt
    Windows kurulumunda sectirmis olmasi lazım. Uefi ile sistem daha hızlı açılır.
    Ama şu an hangi ayarsa değiştirmeyin, windows açılmaz. Windows kurmadan değiştirmenin yolu var mi arastirmadim hic acikcasi

• UA57 U kullanıcısına yanıt
    Prime daha zorlayan bir test. Primeda mavi ekran gelmiyor fakat kullanım yüzdesi düşüyorsa diğerleri kadar iyi olmayan çekirdekler voltaj düşük geldiği için hataya düşüp kapanıyor demektir.
    Voltaji bir tık daha artırırsanız kuvvetle muhtemel stabil olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zzonerr -- 12 Haziran 2020; 23:50:42 >
    cstate enable yemedi ya, yine 4.2 boştaykende.
    sen nasıl kullanıyorsun ?
    1.225v 4.5ghz manual overclock olarak kullanıyorum. Chipset driverlarini yükledim. Sonrasında güç ayarlarından amd high performans seçtim.
    Bosta Frekans dusuyor ve cekirdekler uykuya geçiyor.
    Bu durum anakarta da alakalı olabilir. Power supply current ayarını typical yada low current yapmak da çözüm olmus bazı kişilerde.
    Bios güncel mi?

Bir de çekirdek durumlarına hwinfo64 ten bakmak lazım. Cpu z sabit gosteriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zzonerr -- 12 Haziran 2020; 23:49:10 >
  • Bu arada 3600xt amazonda satışa çıkmış. Boost frekansı da 4.5ghz olarak açıklanmış. Güç değeri de 95watt olmus.

Yeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225V

VideoCardz.com
    Amazon lists AMD Ryzen 3000XT series, launching July 7th - VideoCardz.com
    https://videocardz.com/newz/amazon-lists-amd-ryzen-3000xt-series-launching-july-7th

Benim değil ki işlemci arkadaşıma ait. Yanına gittiğimde atarım. Cpu-z tekli çekirdek 540 çoklu çekirdek 4500 skorunu verdi. Voltaj sizi yanıltmasın, 1.3 lerdeydi. Anakart ise gigabyte b450m en dandik olanı. İyi bir anakart olsaydı sonuçlar iyi olduğundan emin olabilirdim.

hwinfo da full 4.2 gösteriyor, bir tek ryzen masterda 4.2den düşük şekilde gezinirken görüyorum çekirdekleri.

biosda çarpanı 42 yaptım, voltajı override diyerek 1.1 yaptım bir de global c-state enable ettim. sen başka ayarları değiştiriyor musun ?
  • hit2934 kullanıcısına yanıt
    68 derece idi.

Başka bir ayar yapmadım. Ryzen master eğer düşük gösteriyorsa sıkıntı yoktur.
    Hwinfoda core clock değeri sabit gelir. Effective clock değerine bakman lazım. Eğer o da sabitse işlemcin sürekli tam aktif demektir. Ama sanmam, ryzen masterda gösterdiğine gore muhtemelen hwinfoda core clock değerine baktın. Effective clock değerine bakıp yazabilir misin?

• JacobHughes kullanıcısına yanıt
    1.3lerde 4.6 görebilir. Forumda var örnekleri. 540a 4500 cinebench sonuclari tutarlı. Soğutabilirse 1.4te 4.7ghz görebilir.

Yalniz günlük kullanım için biraz riskli değerler. 1.2vlara düşmesinde fayda var.
    Serisini sorup öğrenirseniz çok iyi olur.

aa evet core clock direkt sabit, effective clockda ryzen masterda gösterdiğinin yarısı şeklinde geliyor. tamamdır.
  • Bakalım incehesapdan siparişimi geçtim bugün oyun hediyesiyle 1200e geldi gelince denemelerimi paylaşırım. Tabi sürat kargoda esir kalan monitör de gelirse

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Zaten fazlasına gerek yok. Oyun için almıştı kendisi ve fazla voltaj vermeden 4.5 te çalıştırıyor. Anakartın mosfetleri kötü olduğundan saat hızı kısıyor. Mecburen hızı kestik. Msi'nin b450 serisinde bir anakart alsaydı ince voltaj ayarlarından sonra belki o hızları görürdü. Keşke bu zamanlarda bunu alsaydım benim ki 4.2 yi zor görüyor. Seri numarasına gelince tekrar gittiğimde kutuya bakacağım. Öğrendiğimde söyleyeceğim.

• Benim cpu'da geldi, 2020 yılı 9 hafta üretim ulaştı elime. Yalnız şuanlık tek sorunum stok fan boşta, 50-55 derece arası, mozillada 55-65 derece arası görüyor, bazen youtube açsam 75 çıktığı oluyorda, sonra merak edip stress test yapıyım dedim cpu 95-85 arası gezindi.hız ise 3900-4000 mhz arasıydı stresste. Stress test için değerler bana kalırsa normalde, boştaki sıcaklıkların nedeni anakart boostu açmak için voltajı bazen 1,4 veriyor. bu boost işi daha adam akıllı yapılsa bana kalırsa boşta sıcaklar düzelir. Şuan kullandığım anakart gigabyte b450 s2h ve stok ayarlar. Sanırsam şu aliexpress yaz indirimlerinden 120cm soğutucu yolu gözüktü.
  • JacobHughes kullanıcısına yanıt
    Kutu üzerindeki numaradan anlaşılmıyor, işlemci üzerine bakmak lazım. Ilk aldığında işlemcinin fotoğrafını çektiyse ordan bakar. Değilse soğutucuyu sökmek lazim

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.