Şimdi Ara

Yeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225V (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.343
Cevap
52
Favori
98.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Çin malı snowman soğutucunun bile çok iyi iş yaptığını gösteren youtubeda videolar vardı. Bir kule sogutucuyla 20 dereceden fazla sıcaklığı düşüren arkadaşlar var bu konuya yazdılar. Kesinlikle faydası oluyor özetle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • begamermc kullanıcısına yanıt
    Aynı çin malı snowman soğutucu sıcak fırsatlarda konusu var n11 üzerinden daha uzuca alınabiliyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende örnek vermesi açısından son değerlerimi yazayım.
    İşlemci 2020 nisanın ilk haftası;
    3600x x570p 2x8gb corsair 3600mhz cl 18 ram ile
    4.3 ghz 1240 voltaj silverstone tundra soğutucu maks 76 ubisoftun işlemci kullanan oyunlarında maks 67 normal oyunlarda 62 derece.
    4.4 ü 1390 voltaja kadar denedim olmadı.
    4.2 1180 voltajda çalışıyor. Ancak tek cekirdek performansı ac origins tarzı oyunlarda yetmediği için 4.3 te kullanıyorum 10 15 fps fark ediyor.
    4.3 cinebech r20 skor 3903 tek cekirdek skoru 498.
    Ramlari oc yapmayı denedim olmadı ben beceremedim sanırım samsung çiplere rağmen.
    İşlemci bellek frekansını sırasıyla 1833 1866 1900 denedim hata verdi.
    Aida dan bellek gecikme testinde 69.8 çıkıyor. 65e indiremedim.

• Lord.Blade kullanıcısına yanıt
    3733 cl17 yada 3600cl16 zorlanabilir eger b die ram ise.
    Dram calculatordan hesaplattiniz mi? 1.45v a kadar verilebilir ramlere eger iyi hava akisiniz varsa

• @zzonerr

Hocam dün konuşmuştuk. Bugün termal macun siparişi verdim gelince süreceğim fakat biraz araştırdım. SMT kapatınca sıcaklıklar düşebiliyormuş. Kapatmamı tavsiye eder misiniz sadece oyun oynuyorum. Oyunda artı bir getirisi olur mu?

R5 3600.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mar00N -- 13 Haziran 2020; 13:56:51 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mar00N kullanıcısına yanıt
    6 gerçek çekirdeğe sanal 6 çekirdek daha ekleme özelliği smt. Oyunlarda bir getirisi olmaz acikcasi. 6 çekirdek günümüzdeki oyunlar için yeterli. Özel buna ilişkin test araştırmadım hiç, tahminim böyle bilginiz olsun.

İşlemci sıcaklığına etki eden şey frekans. Voltajı ne yaparsınız yapın.
  • merhaba hocam iyi günler,
    bendede yakın zamandan itopyadan 1260 tl den satın almıştım. ürünün seri numarasından üretim bilgilerini bulabilir miyim?
    ayrıca aida64 4.5ghz@1.4v da fail verdi işlemci ve nette bazı yorumlar okudum degrade probleminden dolayı şuan stock hızlarda kullanma kararı aldım, 65 watt tdp değerini geçmemek için ve anakartın sağladığı değerlerden dolayı. overclock yapınca tdp değeri 90w civarına çıkıyor, buda işlemcinin çok hızlı yıpranmasına sebep oluyormuş. bilseydim 3600x alırdım, sonuçta bu işlemciyi en az 5 yıl kullanacak şekilde aldım (daha önceki sistemimide böyle kullanmıştım, stock fan ve stock değerler ile intel).
    teşekkürler.

sistemim:

passmark sonucum:
    Yeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225V

aida64 4.5ghz:

aida64 4.4ghz:

kasa:

• Anladigim 1.3v 4ghz şeklinde kullanıyorsunuz. Islemciniz büyük ihtimal eski üretim.
    Seri numarasından üretim yeri ve tarihine ulaşmak mümkün değil. Soğutucuyu sokmeniz gerekiyor. Islemci üzerindeki BF ile başlayan kodu okumak gerekli.

Passmark sonucu gayet iyi. Kaç ghz ile almistiniz onu?

• quote:

Orijinalden alıntı: zzonerr

Anladigim 1.3v 4ghz şeklinde kullanıyorsunuz. Islemciniz büyük ihtimal eski üretim.
    Seri numarasından üretim yeri ve tarihine ulaşmak mümkün değil. Soğutucuyu sokmeniz gerekiyor. Islemci üzerindeki BF ile başlayan kodu okumak gerekli.

Passmark sonucu gayet iyi. Kaç ghz ile almistiniz onu?
    hocam onu 4.4ghz 1.4v da aldım, şuan stock hızlarda çalışınca ryzen master programında bu değerleri alıyorum:

sizce bu durumda ne yapmalıyım? sizde overclock yapınca ryzen master değerlerinizi paylaşabilir misiniz, en azından tdp değerini görmüş olursunuz, sonuçta 65w ile sınırlandırılmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: dhKARACAN

İşlemci sıcaklığına etki eden şey frekans. Voltajı ne yaparsınız yapın.
    4.2 GHz, 1.1V'da boşta 40-50 derece arası dalgalanıyor. Normal mi? Sıvı soğutma var.

• quote:

3733 cl17 yada 3600cl16 zorlanabilir eger b die ram ise.
    Dram calculatordan hesaplattiniz mi? 1.45v a kadar verilebilir ramlere eger iyi hava akisiniz varsa
    Sadece genel 18 22 22 22 42 olan ayarları değiştirsem diğerleri autoda kalsa mümkünmüdür acaba. Bir kaç defa denedim hata verdi açılmadın anakart pilini çıkartmak durumunda kaldım. Yarın dram cal.. Programından resim atayımda yardımcı olabilirseniz memnun olurum. Tek cekirdek performansını bir şekilde artırmam lazım. Önbellek hızı ile olucak bu da.
    Ramlari misal 3600ddn 3800 yaptık diyelim işlemcininde bellek hızını 1800 den 1900e mi almak gerekir. Birbirine bağlımı ayar konusunda hava sirkülasyonunun iyi olduğunu düşünüyorum. Önde 2 üste 2 sıvı soğutucunun arkada 1 egsoz fan arctic fanlar.
    10 gündür 70 80 defa biosa girmişimdir aslında aynı fiyata 9600k alıcaktım onda böyle durumlar olmazdı.

Boş tanımınıza gore degisir

• Lord.Blade kullanıcısına yanıt
    3600den 3800e çıkarsanız gecikme değeri düşsün derseniz bellek hızını da 1900 yapmanız gerekir. Kaldırmadı dediginiz için 3600de cl değerlerini düşürüp sub timingleri iyileştirmek daha hizlandirir.

Taiphoon ve dram calculator kurun, ekran görüntüleri atın yardımcı olurum.

9600k alıp overclock işlerine girisseydiniz yine aynı durumları yaşardınız bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zzonerr -- 13 Haziran 2020; 23:32:39 >
  • quote:

Boş tanımınıza gore degisir
    Dediğiniz program ile birşey açık değilken mouse oynatmıyorken 42 derece hocam. Sizde de öyleydi sanırım. Fakat benim işlemci 1.1V ve 4.2 GHz. Sizin hem frekanslar yüksek hem voltaj. Aynı değerleri alıyoruz. Sizin soğutucu nedir?

• Daha henüz aldığım Ryzen 5 1600AF'de 1803 yazıyor. 2018 3. hafta.

Benim oc çöp yani
    Konuda geri gittim baktım 34mus. Soğutucunun konunun ilk sayfasında fotosu var. Ilk çıkan h100lerden. Lga1155 soket uyumlu. Çapraz tutturdum. Islemciyi kapliyor taban alanı.

Der8auer youtubeda 30tane 10900k yi test etmiş. Ve sıcaklıklar birbirinden çok farklı. Sıcaklıklar sanirim işlemciden islemciye çok değişebiliyor. Ama şunu söyleyeyim, kafanıza takmaniza gerek yok. Gerilim < 1.3V ve sıcaklık < 80derece olduğu sürece çok uzun yıllar kullanırsınız. Termal limit 95derecede işlemci kapanma sıcaklığı 115 derece.

Çok ufak bir alanda çok yüksek ısı birikimi sebebiyle oldugu yazılıyor. 12 14nm lik işlemcilerle kıyaslamamak lazım bu anlamda

• 2010sus önceki mesajlarda bahsedilen işlemci...Biraz deneme yanılma yaptık...

4.2 hız(1.150voltaj) ve 4.25hız(1.17voltaj) sorunsuz kullanılıyor...(cine 3827puan 67 derece sıcaklık max)
    Şimdi hocam 4.3 ve yukarısında sorun başlıyor ryzen master değer verip deniyorum başarılı diyor...prime95 testini geçiyor..(2 çekirdek %100 çalışmıyor)aidata geciyor...cine20 çakılıyor...2 çekirdek sorunlu sanırım....

4300 hızında...
    >>4.3 hızında 1.25 voltaj >>>prime95 başarılı, ryzen master başarılı--- cine20 çakıldı..
    >>4.3 hızında 1.27 voltaj >>>aynı yukarısı
    >>4.3 hızında 1.31 voltaj >>>aynı yukarısı
    prime testinde 2 çekirdek %100 çalışmıyor sanırım o yuzden çakılmıyor...2 çekirdek sorunlu ne yapılabilir..voltaj artsade bu 2 çekirdek4.3 yukarısına çıkamıyor deneme yanılmalardan anladığım.

ne yapılabilir..tüm çekirdekler değilde 2 çekirdek mi oc yapsam

• Eğer bunlar full auto değerleri ise 1.28Vta çıkabildiğiniz en yüksek frekansa çıkıp bu değerleri manual overclock olarak ayarlayın.
    1.28V biraz yüksek geldi bana fakat full autoda sizin sisteminize göre bu gerilimi sağlıklı görüyor ki tüm çekirdek yükünde bu gerilimi vermiş.

Bende durum şöyle:

EDC, TDC, PPT limitlerini anakarttan oldukça yükselttim. O sebeple yüzde olarak düşük görünmesi sizi yanıltmasın. 70watt işlemci çekiyor.
    Ryzende gerilim çok düşük görünüyor. Anlamadım açıkçası. O sebeple hwinfoyu da koydum. Gerilim biostan 1.225V olarak ayarlı.
    Sıcaklık 70lerden tırmanmaya başlıyor. Saatlerce koşsam 80leri rahat görür tahminim.

• quote:

Orijinalden alıntı: UA57

2010sus önceki mesajlarda bahsedilen işlemci...Biraz deneme yanılma yaptık...

4.2 hız(1.150voltaj) ve 4.25hız(1.17voltaj) sorunsuz kullanılıyor...(cine 3827puan 67 derece sıcaklık max)
    Şimdi hocam 4.3 ve yukarısında sorun başlıyor ryzen master değer verip deniyorum başarılı diyor...prime95 testini geçiyor..(2 çekirdek %100 çalışmıyor)aidata geciyor...cine20 çakılıyor...2 çekirdek sorunlu sanırım....

4300 hızında...
    >>4.3 hızında 1.25 voltaj >>>prime95 başarılı, ryzen master başarılı--- cine20 çakıldı..
    >>4.3 hızında 1.27 voltaj >>>aynı yukarısı
    >>4.3 hızında 1.31 voltaj >>>aynı yukarısı
    prime testinde 2 çekirdek %100 çalışmıyor sanırım o yuzden çakılmıyor...2 çekirdek sorunlu ne yapılabilir..voltaj artsade bu 2 çekirdek4.3 yukarısına çıkamıyor deneme yanılmalardan anladığım.

ne yapılabilir..tüm çekirdekler değilde 2 çekirdek mi oc yapsam
    yaklaşık aynı testleri bende yaptım bugün prime95 de 2 tane worker çöküyor testi başlatınca, stock hızlarda sorun yok.
    linustechtips de konu açmıştım, 4.3ghz de 1.26v da sorunsuz kullanabilirsiniz yazdılar.
    burayıda bi kontrol etmenizi öneririm.

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.