Şimdi Ara

Yeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225V (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.343
Cevap
52
Favori
98.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İşlemci nereye kadar gidiyor görmek adına 2 çekirdek kapatıp aynı gerilim değerleri ile deneyebilirsiniz.
    Yada oyun ağırlıklı kullanacaksanız 2 çekirdek kapalı da devam edilebilir.
    Şunu da yapabilirsiniz (bu şekilde daha stabil oluyor): tüm çekirdeklere aynı frekans ve gerilim atayın. Çekirdek kapatma yapmayın. İstediğiniz benchmarkı tek çekirdek olarak koşun. Cpu-z, passmark cpu single core vb. 1.35Vta bu şekilde deneme yapabilirsiniz.

4.25ghz 1.17V da çok iyi bir değer. Eski seride 1.35V-1.4V ile ancak bazı kişilerin yakalayabildiği bir hız 4.2ghz. Bu şekilde de serin serin kullanabilirsiniz bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zzonerr

Eğer bunlar full auto değerleri ise 1.28Vta çıkabildiğiniz en yüksek frekansa çıkıp bu değerleri manual overclock olarak ayarlayın.
    1.28V biraz yüksek geldi bana fakat full autoda sizin sisteminize göre bu gerilimi sağlıklı görüyor ki tüm çekirdek yükünde bu gerilimi vermiş.

Bende durum şöyle:

EDC, TDC, PPT limitlerini anakarttan oldukça yükselttim. O sebeple yüzde olarak düşük görünmesi sizi yanıltmasın. 70watt işlemci çekiyor.
    Ryzende gerilim çok düşük görünüyor. Anlamadım açıkçası. O sebeple hwinfoyu da koydum. Gerilim biostan 1.225V olarak ayarlı.
    Sıcaklık 70lerden tırmanmaya başlıyor. Saatlerce koşsam 80leri rahat görür tahminim.
    hocam benimde anlamadığım bi nokta var, biz overclock yaparken sadece voltaj ve frekans değerleriyle mi oynuyoruz? biosdan başka birşey yapılması gerekiyor mu? siz güvenlik açısından mı biosdan voltaj değerini sabitlediniz. farklı bir foruma sordum, 4.3ghz 1.26v da sorunsuz kullanabilirsiniz dediler fakat prime95 hata veriyor ve 65w üzerine çıkıyor değerler. bunu söylediğimde ise ısıl işlem değerinin bir önemi yok diyorlar fakat farklı kaynaklar ise degrading olacağından bahsediyor, tam olarak ne yapmam gerektiğine karar veremedim.

• Sadece frekans ve voltaj ayarı yapmak yeterli aslında.
    Şöyle durumlar olabiliyor, bazı anakartlarda bios eskiyse vs pbo açık kalırsa kafasına göre fazla gerilim verebiliyor. Bir de anakartın akım korumaları oluyor. Gömülü değerler var, soketten çekebileceğiniz maks akım, işlemci maks akımı, transient maks akımlar vb. Bunlar siz işlemciye aşırı da yüklenmek isteseniz sizi sınırlar içerisinde tutuyor. Ve işlemcinize yada anakartınıza zarar veremiyorsunuz. Ama ben illa kafama göre gideceğim derseniz bu limitleri de açabilirsiniz. Ben tek çekirdek 4.775ghz denemesi yaparken açmak durumunda kalmıştım. Sonra da geri almadım açıkçası.

Özetle dozunda bir overlock için bence voltaj ve frekans yeterli. Ryzende okudukça görülüyor ki overclok ayrı bir dünya. Bir sürü parametre var. Hele Ram overclock olayı üniversitede ders olur :D

65W değeri neye göre belirleniyor ben de tam araştırmadım açıkçası. Gamersnexusun buna özel incelemesi de vardı.
    Fakat genelde onun testlerinde bu işlemcinin tam yükte stok haldeyken 80watta kadar çektiğini görmüştüm.
    Eğer yüksek gerilimi yüksek güçte vermiyorsanız ve işlemci sıcaklığı da genelde 80 derece altındaysa işlemci çok çok uzun yıllar kayıpsız kullanılır. (yüksek gerilim yüksek güçten kasıt: gerilim > 1.3V ve aynı zamanda yük > 65watt)

Son anakart güç raporlaması olayında da AMD açıklama yaptı. Özetle diyorlar ki, anakart firması istediği kadar güç değerini yanlış raporlasın, eğer işlemci stok ayarlarda kullanılıyorsa işlemciyi koruyan bir kaç katmanlık sağlık izleme algoritması var. Stokta işlemciyi degrade edemez anakart demişler.

Prime konusunda da burada başka bir arkadaşa da uzun uzun yazmıştım. Prime işlemciyi zorlasın diye yazılmış bir kod. Eğer stabilite sizin için çok kritikse tabi ki koşun. Ama günlük kullanımda çok çok azımız işlemciyi bu şekilde yorabilecek işler yapıyoruz. Çoğumuz ağırlıklı olarak internet, oyun, film video izleme vb işler için kullanıyoruz. O sebeple overclok yapın. Bir iki temel benchmark koşun. Onlarda patlamazsa devam edin. Bir gün youtubeda video izlerken mavi ekran mı aldınız, 50mhz aşağı düşün devam edin. Benim açıkçası şahsi fikrim bu.

Şu an kullandığım 1.225V 4.5ghz, bir arkadaşın önerdiği prime 1344k testinde patlıyor. Ben henüz günlük yaptığım işlerde patlatamadım. Olur da o gün gelirse yukarıda yazdığım şekilde devam ederim.

• quote:

Sadece frekans ve voltaj ayarı yapmak yeterli aslında.
    Şöyle durumlar olabiliyor, bazı anakartlarda bios eskiyse vs pbo açık kalırsa kafasına göre fazla gerilim verebiliyor. Bir de anakartın akım korumaları oluyor. Gömülü değerler var, soketten çekebileceğiniz maks akım, işlemci maks akımı, transient maks akımlar vb. Bunlar siz işlemciye aşırı da yüklenmek isteseniz sizi sınırlar içerisinde tutuyor. Ve işlemcinize yada anakartınıza zarar veremiyorsunuz. Ama ben illa kafama göre gideceğim derseniz bu limitleri de açabilirsiniz. Ben tek çekirdek 4.775ghz denemesi yaparken açmak durumunda kalmıştım. Sonra da geri almadım açıkçası.

Özetle dozunda bir overlock için bence voltaj ve frekans yeterli. Ryzende okudukça görülüyor ki overclok ayrı bir dünya. Bir sürü parametre var. Hele Ram overclock olayı üniversitede ders olur :D

65W değeri neye göre belirleniyor ben de tam araştırmadım açıkçası. Gamersnexusun buna özel incelemesi de vardı.
    Fakat genelde onun testlerinde bu işlemcinin tam yükte stok haldeyken 80watta kadar çektiğini görmüştüm.
    Eğer yüksek gerilimi yüksek güçte vermiyorsanız ve işlemci sıcaklığı da genelde 80 derece altındaysa işlemci çok çok uzun yıllar kayıpsız kullanılır. (yüksek gerilim yüksek güçten kasıt: gerilim > 1.3V ve aynı zamanda yük > 65watt)

Son anakart güç raporlaması olayında da AMD açıklama yaptı. Özetle diyorlar ki, anakart firması istediği kadar güç değerini yanlış raporlasın, eğer işlemci stok ayarlarda kullanılıyorsa işlemciyi koruyan bir kaç katmanlık sağlık izleme algoritması var. Stokta işlemciyi degrade edemez anakart demişler.

Prime konusunda da burada başka bir arkadaşa da uzun uzun yazmıştım. Prime işlemciyi zorlasın diye yazılmış bir kod. Eğer stabilite sizin için çok kritikse tabi ki koşun. Ama günlük kullanımda çok çok azımız işlemciyi bu şekilde yorabilecek işler yapıyoruz. Çoğumuz ağırlıklı olarak internet, oyun, film video izleme vb işler için kullanıyoruz. O sebeple overclok yapın. Bir iki temel benchmark koşun. Onlarda patlamazsa devam edin. Bir gün youtubeda video izlerken mavi ekran mı aldınız, 50mhz aşağı düşün devam edin. Benim açıkçası şahsi fikrim bu.

Şu an kullandığım 1.225V 4.5ghz, bir arkadaşın önerdiği prime 1344k testinde patlıyor. Ben henüz günlük yaptığım işlerde patlatamadım. Olur da o gün gelirse yukarıda yazdığım şekilde devam ederim.
    teşekkürler hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: MALİ MÜŞAVİR

Aynı çin malı snowman soğutucu sıcak fırsatlarda konusu var n11 üzerinden daha uzuca alınabiliyor.
    dostum Allah razı olsun vallaha ne kadar dua etsem az, aliexpressten indirim kuponu ile snowman t4 tek fanlı 120tl geliyor 30-25 tlde vergi çıksa 150tl civarına geliyordu. Dediğin gibi burdan
    urun.n11.com
    Sıfır Kutulu Ekstra Soğutma T6 Mavi Ledli İşlemci Fanı - n11.com
    https://urun.n11.com/sogutucu-ve-fan/sifir-kutulu-ekstra-sogutma-t6-mavi-ledli-islemci-fani-P236212797
    çift fanlı t6 çektim 11 tl kupon ile 180 tl civarı geldi. merak edenler içinde buraya incelemesini bırakıyorum.
    Tech YES Cityyoutube
    Snowman 6 Heatpipe CPU Cooler... Worth it over the 4 Heatpipe? (T6 Vs. T4 RGB Vs. Water)
    https://www.youtube.com/watch?v=ekm9ekqW5Sg

• Redditte de benzer konu acmislar:
    reddit
    r/overclocking - Ryzen 3600 does 4.3Ghz all cores @ 1.125v stable in load it boosts to 4.3 but otherwrwise normal behavior (works a lot cooler with undervoltage)
    https://www.reddit.com/r/overclocking/comments/h8fsvx/ryzen_3600_does_43ghz_all_cores_1125v_stable_in/?utm_medium=android_app&utm_source=share

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• begamermc kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun güle güle kullanın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 4.2ghz ve 4.3ghz'i 1.1volt ile 20dakikalık aida stress testten geçiyor.
    4.2 ile oyun da oynadım dün gece sorunsuz, 4.3ü az önce denedim daha.

yalnız şöyle bir şey var 1.275v'a çıkmama rağmen 4.4te ryzen masterda test yaparken reset atıyor pc
    şimdi 1.3v deneyeceğim yine olmazsa 4.3te kalacağım gibi duruyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: designr

4.2ghz ve 4.3ghz'i 1.1volt ile 20dakikalık aida stress testten geçiyor.
    4.2 ile oyun da oynadım dün gece sorunsuz, 4.3ü az önce denedim daha.

yalnız şöyle bir şey var 1.275v'a çıkmama rağmen 4.4te ryzen masterda test yaparken reset atıyor pc
    şimdi 1.3v deneyeceğim yine olmazsa 4.3te kalacağım gibi duruyor
    benimde 4.3 ve yukarısı sorunlu...ryzenmaster vs prime95 aiadata hata almıyorum ama(2 çekirdek %100 olmuyor) cine20 de çakılıyor 4.3 ve yukarısı(voltaj farketmeksizin)
  • UA57 U kullanıcısına yanıt
    ya yanlış yapıyormuşum az önce dank etti.
    ben 4.2 ve 1.1vu biosa uygulamıştım sonra ryzen masterdan 1.1 üstünü görmeye çalışırsam tabi sapıtır. defaulta aldım biosu şimdi denemelere tekrar başladım
  • Benim voltaj ile ilgili problemim var sanirim

Ryzen master da 1.225v yapiyorum, Aida stress teste tabi tutuyorum ve hwinfoda cpu core voltage 1.2v görünüyor, cpu core vid 1.225 görünüyor. Vid olanı mı kaale alıyorduk? Konuyu açan arkadaşın sslerine bakınca voltage olan da onda ayarladigi gibi çıkıyor, kafam karıştı.

AZ önce 4500 1.225de 6dk sonra reset attı, şimdi 4400 deniyorum

• designr kullanıcısına yanıt
    Hwinfo64te svitf2n değerine bakabilirsiniz. Ama ryzen Masterdan ayarliyorsaniz kontrol etmenize gerek yok. 6 dk koşup 4.5ghzde reset aldığınız test neydi?

• quote:

3600den 3800e çıkarsanız gecikme değeri düşsün derseniz bellek hızını da 1900 yapmanız gerekir. Kaldırmadı dediginiz için 3600de cl değerlerini düşürüp sub timingleri iyileştirmek daha hizlandirir.

Taiphoon ve dram calculator kurun, ekran görüntüleri atın yardımcı olurum.

9600k alıp overclock işlerine girisseydiniz yine aynı durumları yaşardınız bence
    Yeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225V

Durumlar böyle ne önerirsiniz bana ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord.Blade -- 14 Haziran 2020; 16:41:29 >

• Lord.Blade kullanıcısına yanıt
    Şimdi öncelikle mevcut durumunuzun resmini çekmek lazım. İyileşme olmazsa geri döneceğiz.

1- Mevcut ram ayarlarınızı bir yere yazın yada biostan profil kayıtı alın.

2- Sonra bilgisayarda arka planda kosan uygulamalari kapatin ve aida64ten üst üste bir kaç kez memory benchmark kosun. Export alip ekran görüntüsünü buraya ekleyin.

3- Dram calculator ayarlarını şu şekilde yapin:

Bunlar nerden çıktı derseniz

Sonra dramdan fast hesaplatin.

Tüm gordugunuz degerleri üşenmeyin tek tek biostan bulun girin. Foto üzerinde kırmızı ile işaretledim.

4- Dram calculatorda sağ tarafta yer alan geardown mode, bank swap ayarlarını da girin.
    Dram voltajını 1.45v yapın.
    Memory clock 1800mhz yapin. 1:1 ayarini secin. Bunlari yapmazsaniz da auto olarak bunlar yapilir.
    Save & exit deyin.

5- Çok yüksek olasılıkla windows açılmıştır. Aida64te memory bench koşun tekrar. Eğer iyileşme varsa hafıza stres testleri koşun istediğiniz süre kadar.

6- bench sonucunu buraya da yukleyin.

• Yeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225V

Ao yapınca bazı ayarlar değişti. Voltaj maks 1.40 diyor anakart x570 ama dediğiniz ayardakini yaptım. Kırmızı baloncuk içindeki değerleri değiştiriyorum bakalım inşallah sıkıntı olmaz

• Lord.Blade kullanıcısına yanıt
    Bgs bgs alt ayarlarını bulamadım onun haricinde hepsini yaptım 1.45 voltla beraber ama olmadı acılmadı pc safe modu denesemmi acaba ?
    Açılmıyor pc bios pilini çıkarıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord.Blade -- 14 Haziran 2020; 17:14:26 >
  • zzonerr Z kullanıcısına yanıt
    @4500 1.225v 6dkda cortladı.
    daha sonra aynısını 4400de 20dk tamamladı ben de stabildir dedim not ettim ama uygulamadım daha. tekrar format atmam gerekti sisteme.

son hali şöyle oldu

sıcaklık ara ara gördüğünüz gibi 80e fırlayıp yine 70-71e iniyor. bu normal mi ya bir de dediğim gibi voltaj değerlerini kontrol eder misiniz ssde.

• zzonerr Z kullanıcısına yanıt
    Ramlere en küçük ne yaparsam yapayım açılmıyor 2 defa pili çıkarıp taktım. Demek ki olmıycak oc, olduğu gibi bırakıcam. Yeni aldık pcyi şimdi zarar vermiyeyim en iyisi.

• 4.3 1.15v yaptım en son aida64'te 10 dk test sorunsuz geçti ve en yüksek sıcaklık 74'tü.
    Cinebench R20'de çoklu çekirdek 3872 tek çekirdekte 500 gördüm. Puanlar doğru mudur?
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.