Şimdi Ara

Yeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225V (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.343
Cevap
52
Favori
98.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bir kaç sayfa önce aida testi ekran görüntüsü atmıştım. 4.5ghz. 71 ortalama ama anlık 77 80 derece görüyordu.
    Özetle normal bence yaşadığınız durum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zzonerr Z kullanıcısına yanıt
    tamam hocam sağol
  • Anakart Msi B450 tomahawk
    Işlemci 3600 bide ram alıp pc işini kapatmak istiyorum ama benim şansıma oc potansiyeli düşük işlemci gelir az daha beklesem mi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • devulations kullanıcısına yanıt
    Bence en azindan XTleri bekleyin. Bu hafta cıktı çıkacak.
    4000serisi beklersiniz o ara XT refresh gelir. 4000 alirsiniz 4000+ cikiyor haberleri gelir.

Bu işin sonu yok. Kafaniza bir hedef koyup onu alın derim. Bekledikçe bekleniyor ve hep daha iyileri çıkıyor.

Edit xt çıkışı 7 temmuz olarak açıklanmış en son.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zzonerr -- 15 Haziran 2020; 18:32:15 >
  • Simdiye kadar en eski hangi surum bu sekilde calisiyor bir fikriniz var mi? Siparis vericem az sonra elimde halihazirda 3600 var ama itx kullaniyorum cok isime yarar bu yeni surumler. Kesinlikle bu sekilde mi calisiyor yeni surumler yoksa bu durum sadece sans isi mi? Yabanci forumlarda aradigim kadariyla fazla bilen eden yok:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 15 Haziran 2020; 20:50:48 >
  • L.J kullanıcısına yanıt
    3300xlere gecilmesiyle yeni üretim süreci başlamış olabilir. 2019 aralık ayından daha eski görmedim forumlarda.
    Yeni seride de hepsi 4.7ghzi görecek diye bir durum yok şu ana kadar yazan arkadaşlara bakınca.
    Ama şöyle bir durum var hepsi 4.2ghze çok düşük voltajla ulaşıyor. Yani aynı frekansta eski seriye gore daha serin çalışıyorlar.
    4.3ghz 4.4ghz eski seri ile hayalken bu seride daha sık karşılaşılan değerler.
    4.6 ghz ve 4.7ghz foruma bakınca kabaca tahminim %10 civarında.
    Eski sayfaları bu anlamda inceleyebilirsiniz. Bir fikir verir.
    Bana sorarsanız eski seriden işlemci satılıp buna geçmeye değmez. XTler beklenebilir.

Cevap için teşekkürler. Asıl hedefim hız değil sıcaklık zira low profile soğutucu kullanıyorum itx kasada. Benim için çok önemli çünkü ısınan işlemci kasa iç ısısını arttırıp ekran kartının da fanlarını coşturuyor. Aslında durum iyi ama ben her zaman en iyisini istiyorum.

An itibariyle 1.22 volt 4.15 ghz kullanıyorum. İstiyorum ki 4.2 ghz'e 1.1 voltta falan erişsin, 60 dereceyi geçmesin, ben de rahatıma bakayım Noctua ile:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 15 Haziran 2020; 23:9:16 >
  • Bendeki ürünün kodunu bilmiyorum ancak şuanda stabil olarak 4.3GHZ 1.225V olarak kullanıyorum. Soğutucu olarak Wraith Prism mevcut. 4.4GHZ çekmiştim, 1.2V olarak sorun da çıkmamıştı ama üst üste R20 testinde sorun oluştuğu için geri düşürmüştüm. Şuanda sıcaklıklarda 6-7 Chrome sekmesi, spotify, steam, wp vs açık olmasına rağmen 40-45 derece, oyunlarda da 60-62 çok nadir anlık 68-70 arasını görüyor. Üstüne ihtiyacım yok ama insan imkan varsa denemek istiyor :D
    Bu arada, Amd High Performance seçili ancak PBO vs ayarlarını hiç girip ellemedim. Bios orjinalinde ne varsa o şekilde kayıtlı. Ben sadece Voltaj ve Frekans değerlerini girip kullanıyorum. PBO vs ayarlarını da ellemem şart mı emin olamadım. Böyle bütün testlerde çok stabil ve sorunsuz.
    4.3GHZ 1.225V 3800MHZ CL16 ramler ile R20'de 3913 puan alıyor.
    4.4GHZ 1.2V 3800MHZ CL16 ramler ile R20'de 4100 puana kadar ulaşmıştım ancak çok çok stabil olmamıştı dediğim gibi bazı programlarda hata alıyordum ama tekrar deneyesim var :)

• L.J kullanıcısına yanıt
    Yeni seride 4.2ghz 1.1volt şu an foruma yazan arkadaşlara bakılırsa herkesin ulaşabildiği degerler

• Woody WP W kullanıcısına yanıt
    1.25v ile 4.4ghz deneyebilirsiniz bence.
    Biosunuz guncelse ekstra bir ayar yapmanıza gerek yok. Değilse bazı anakartlarda pbo yu disable yapmak gerekebiliyor.

En güncel bios'u kullanıyorum şuanda. Müsait olursam stabilite için denerim belki ama şuan bütün testleri kusursuz geçtiği için çok zor geliyor yükseltmek :) Bir de tabi sıcaklıklar malum.
  • Woody WP W kullanıcısına yanıt
    68 70i geçmiyor demissiniz. 80i uzun süreli geçmediği sürece uzun vadeli problem yasamazsınız. Amd limiti 95 derece zaten. 80 thermal throttle başlama sınırı. Yani işlemci 80lerde hız kesmeye başlıyor ki 95i görmesin.

Arabadaki devir limitleyici gibi düşünün. 6bin devirlerde motor güç keser ki 8bin devire çıkmayın diye. Ama 7000 devirde de motor sağlıklı çalışır. Uzun süre 7000 devirde kullanmamak kaydıyla. Siz devirli kullanırsınız 7bin devirde vites atarsınız sıkıntı olmaz. Ama yola çıktınız 3 saat 7bin devirde kullanırsanız uzun dönemde problem yaşarsınız.

Burada 80 derece kırmızı çizginin başladığı yer. 95 de bunun sonu. Bu arada otomotiv gibi aslında 8bin devirde motorun kol çıkarmaz. Kısa süreli 9binleri de görür. Ama sınırlıdır. Amd nin de gerçek zarar görme limiti 105 derece gibi birşeydi yanlış hatırlamıyorsam.

60 70 derece sicakliklara yüksek diye şikayet ediyoruz ama ozetle bu sıcaklıklar işlemci için gayet emniyetli sıcaklıklar.

4.5GHZ'lere çıkarsam eğer ki oyunlarda direk 70-72 gibi çalışmaya başlıyor ki stabilitesini test etmemiş halimle. Yani prime testi vs olmadan. O değerlerde kullanmak bana çok ekstra bir şey katmayacağını düşündüğüm için sıcaklığın az ama performans farkının neredeyse yok gibi olmasını tercih ettim diyebilirim sanırım. Bir dahaki macun yenilememde bir üst macuna geçeceğim için o zaman belki sınırları bir tık yükseltirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zzonerr

Yeni seride 4.2ghz 1.1volt şu an foruma yazan arkadaşlara bakılırsa herkesin ulaşabildiği degerler
    ryzen'in ne zaman üretildiği anlatan bir yazı vardı. O nerede hocam

BF 2007SUS Ryzen 3600x iyi mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ` quaD. -- 16 Haziran 2020; 14:44:51 >
  • quote:

Bence en azindan XTleri bekleyin. Bu hafta cıktı çıkacak.
    4000serisi beklersiniz o ara XT refresh gelir. 4000 alirsiniz 4000+ cikiyor haberleri gelir.

Bu işin sonu yok. Kafaniza bir hedef koyup onu alın derim. Bekledikçe bekleniyor ve hep daha iyileri çıkıyor.

Edit xt çıkışı 7 temmuz olarak açıklanmış en son.
    Yok 3600 alıcam yeni üretimden denk getirmek istiyorum onu beklesem mi

• benim işelmci 3600 2010sus 1.2v ile 4.2 çalısıyor herşey normal ama prime 95 de 10 11 cekirken fatal eror veriyor 1.25 e kadar denedim sanırım takoz geldi

aida 64 kararlık testindede sorun yok

hata neden oluyor anlamadım

cinebencten 3850 alıyor 1.2 v ile

hangi testi kaale almalıyım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanlevent -- 16 Haziran 2020; 16:18:10 >
  • ` quaD. kullanıcısına yanıt
    İşlemcinin üzerinde soğutucuyu sökmek gerekiyor.

3600x lerde sanirim bu durum yok. Forumda bir arkadaş yazmıştı. Aldiği değerler eski seri ile aynıydı. Başka yazan da olmadı.

Redditte 3700xle ilgili de yazılar başladı, sanirim onlarda da yenilenme durumu var
    reddit
    r/overclocking - Hit the lotto? Ryzen 3700x at 4.3ghz @ 1.19v. RAM stable at 3600 C14.
    https://www.reddit.com/r/overclocking/comments/h9ywlg/hit_the_lotto_ryzen_3700x_at_43ghz_119v_ram/?utm_medium=android_app&utm_source=share

• devulations kullanıcısına yanıt
    Yeni 3600ler şu an satışta olanlar. Ama yeniler içerisinde de çok iyi yada ortalama çıkma durumları var. Ama en kötüsü bile eski seriden iyi oluyor

• quote:

İşlemcinin üzerinde soğutucuyu sökmek gerekiyor.

3600x lerde sanirim bu durum yok. Forumda bir arkadaş yazmıştı. Aldiği değerler eski seri ile aynıydı. Başka yazan da olmadı.

Redditte 3700xle ilgili de yazılar başladı, sanirim onlarda da yenilenme durumu var
    https://www.reddit.com/r/overclocking/comments/h9ywlg/hit_the_lotto_ryzen_3700x_at_43ghz_119v_ram/?utm_medium=android_app&utm_source=share
    3600x uzerinde yazan bu zaten.

• hakanlevent kullanıcısına yanıt
    Konu içerisinde çok uzun yazdım hocam. Özet yazayim.
    Cinebenchte 3 4 kez veya başka benchmark programlarında 3 4 kez koşun. Çakılmıyorsa devam edin şahsi görüşüm.
    Eğer gün gelir de mavi ekran alırsanız frekans düşürüp devam edersiniz.
    Bütün bunlari bilgisayarınızda uzun saatler süren render alma analiz koşma simülasyon yapma vb işlerle ugrasmadiginizi varsayarak yazdim.
    Eğer uğraşıyorsanız aida prime vb programların karmasindan oluşan 48 saatlik stabilite testleri var

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.