Şimdi Ara

Yeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225V (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.343
Cevap
52
Favori
98.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Islemcinizi satın yeni seriden alın demek istemiştim.
    Diğer iki sorunuz için de konuyu bir okuyun derim. Ikisinin de cevabı var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ayarları msi anakart biosuna nasıl geçireceğiz
    Yeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225V

• recepmilan22 kullanıcısına yanıt
    Islamcı BF kodu kaçtı sizin?

• 2010

• recepmilan22 kullanıcısına yanıt
    Biostan pbo disabled yapın. Core multiplier 44, core voltage override secin. 1.2v değerini girin. Save & exit seçin

• testleri nereden yapacağız? prime95'de 1.206 voltaj 4.2'ye yetiyorken 1.300 v ile 4.3'de çekirdek kapatıyor. 4.2'ye 1.2v'yi görünce daha fazlasını alırım diyordum ama prime izin vermiyor bir türlü :D böyle olması doğal mı ya da?
  • kendinetroll K kullanıcısına yanıt
    Benzer işlemciler var forumda. Yeni seri her koşulda 4.2ghze eskiye nazaran daha düşük voltajlarla ulaşıyor. Fakat üst frekanslara çıkarken kötü bir yada iki çekirdekten ötürü hata alınabiliyor. Isterseniz o çekirdekleri kapatıp nereye kadar çıkıyor deneyebilirsiniz

• Prime95'i baz alarak ve o uygulama ile deneme yaparak tatmin olmak eziyettir. Bu konu altında P95'in işlemciyi zorladığı hangi işlemi yapacaksınız? Takıntı, saplantı, üzüntü olarak döner. Başka bir işe yaramaz. Aynı seri olup silikon kalitesi farklı işlemciye denk gelme ihtimalinizi de göz önünde bulundurun. 2010SUS şu an yaygın. İletişime geçtiğim satıcılarda bu parti işlemci var genelde. Dediğim gibi bunda da birbirine yakın sonuçlarla karşılaşırız. Birebir aynı olması imkansız. Anakart, soğutma sistemi (hava,sıvı soğutucu; egzoz ve intake fanlar, bunların yerleşimi ve sayısı), psu etkenler.

Elimde eski işlemci vardı. 2,5 saat prime95 testinde toplam 4 çekirdek kapandı. 1,2,6 ve 8.
    1,32 voltajda 4,2 ile yaptım testi. Test sırasında en yüksek sıcaklık 83 dereceydi. Ortalama 76 seyretti.

Konunun gazına gelip işlemcimi sattım :) Yeni işlemciyi bekliyorum ama benim için kullanımda ne değişecek? Muhtemelen hiçbir şey. En merak ettiğim konu sıcaklık. 4,2 frekansı muhtemelen 1,3 voltun altında kullanacağım ama bu durumun ısıya aşağı yönde etkisini beklemiyorum.

Sonuç olarak saplantıdan ibaret bir şey. Niye başkaları 4,5'lara çıkarken ben 4,2'nin üzerini kullanamıyorum derdimiz.

Üstelik fiyatlara bakıyorum hemen her satıcı minimum 50 TL yükseltmiş. Birilerinin işine yarıyor, farkına varırız umarım.

• Bende yeni xt serisinin en altındaki 3600xt nin vergiler hariç 1705tlden çıkacağını duyunca sizin gibi daha stabil olması açısından elimdeki eski seri olanı satıp yenisini alıyorum. Bakalım incehesapdan aldık kargolamıs bu hafta sonu olmadan gelir umarım. 4790k dan geçtiğime fazlasıyla değdi. Ağırlıklı bf 5 oynadığımdan rtx 2060 la darboğaza düşüyordu. 3600 de bile yer yer %80 civarı kullanıma dayanıyor. Öyle bir oyun ki stres testinden 20dk geçip oyunda 5. Dkda pc kitleniyordu overclocktan sonra :D Kısacası bemim test sistemin bf 5 dir stress testlere bu oyundan sonra pek inancım da kalmadı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Süleyman Çakır. kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla 3600Xt'nin 3600 ile arasında fiyat farkına değecek performans farkı yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: hit2934

Bildiğim kadarıyla 3600Xt'nin 3600 ile arasında fiyat farkına değecek performans farkı yok.
    Normalde 3600 4200 hız...(kağıt üstünde) şimdi 3600xt 4500 hız (kağıt üstünde) oc ile 4.8 falan görür bence birde kaliteli silikon denk gelirse :)
  • 4.2ghzi 1.1v civarında ulaşırsınız tahminim. Sıcaklıklar da 10dereceye yakın düşecektir.
    Tek çekirdekte de 4.5ghze çıkacaktır. Tüm cekirdeklerde çıkması biraz şans işi fakat yüzde olarak yüksek.

• UA57 U kullanıcısına yanıt
    Şu an düz 3600ler kağıt üzerinde 4.2ghz boost ama tek çekirdek. Ilk çıkan seriyi hatirlarsiniz. Tüm cekirdeklerde 4.2ghzi goren az kişi vardı, o da 1.35 yada 1.4v ile.

3600xt için de durum benzer olacak. 4.5ghzi 1.4vla tüm cekirdeklerde ya görür ya görmez. 4.5ghz tek çekirdek yüklerinde garanti olacak. Onu da yeni 3600 serisinde de görüyoruz.
    Tüm cekirdeklerde 4.2ghzi onlar da tahminim 1.15 yada 1.2v civarına görüyor olacaklar.

Çok büyük bir fark olacağını sanmıyorum. 10 serisini karşılamak için yapılmış bir hamle. Aradaki fiyat farkına bence de değmeyecek. Yakında youtuberlardan benchmark sonuçları gelir ki onlara iyi chip verecekler. Piyasaya bir tık düşükleri sunulur. Oralardan belli olur

• quote:

Orijinalden alıntı: zzonerr

4.2ghzi 1.1v civarında ulaşırsınız tahminim. Sıcaklıklar da 10dereceye yakın düşecektir.
    Tek çekirdekte de 4.5ghze çıkacaktır. Tüm cekirdeklerde çıkması biraz şans işi fakat yüzde olarak yüksek.
    Benim savunduğum tez ısı tarafında farklı hocam. Başka konuda konu sahibi ile bunu biraz irdeledik. Tartışmaya dönmemesi için devam etmedim. İşlemci sıcaklığının frekansla doğrudan bağlantılı olduğunu savunuyorum. Bu durumda kaliteli silikona sahip işlemcisi olan daha düşük voltajla yüksek frekanslara çıkarken diğer taraf yüksek gerilimle aynı frekansa ulaşmaya çalışıyor. Yani sizin işlemcinizi 4,4 te stabil kullanmanız ile benim en fazla 4,1 de işlemciyi stabil kullanabilmem üretim prosesi ile ilgili. Elimdeki işlemcinin potansiyeli 4,1 in üstüne izin vermiyor. Mal bu kadar.

Hatta deneme yapmanızı isteyebilirim. 4,2 ghz de sınır voltaj ve aynı frekansta yüksek voltajla test yapın. Aynı şartları sağladığınızda ısıda ya fark olmayacaktır ya da bu fark 1-2 derece oynayacaktır.

Burada uyguladığınız gerilim değil çıkabildiğiniz frekans önemli. Ben denedim. 4,0 da 1,25 voltaj ve 4,0 da 1,3 voltaj. Yüksek gerilimde stabil ama sıcaklık farkı yok. Değerler aynı. Sıcaklık frekansı daha yukarı çıkardığımda oluyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhKARACAN -- 18 Haziran 2020; 14:9:22 >

• sizce 4.2 ile 4.4 arasında hissedilir fark var mıdır ? adam gibi test edemedim şu an 4.4te kullanıyorum ve 4.2ye göre 10dereceye yakın sıcaklık farkı oluyor.

ne kadar güvenilir bilmiyorum ama bottleneck calculator'a göre ekran kartı darboğazındayım (1060 6gb) eğer 4.4de hissedilir fark olmaz derseniz 4.2ye düşeyim.
  • designr kullanıcısına yanıt
    3600 ile 1060 hiçbir programda darboğaz yapmaz hocam

• designr kullanıcısına yanıt
    Bende de 1060 in 3gblik versiyonu var. Kesinlikle ekran kartı darboğaz. Nfs payback yükledim deneyeyim diye. Ful ayarlarda %99 gpu kullanımı varken çekirdeklerin çoğu %10 altında bazı çekirdekler %50civarlarina anlık çıkıyor.

Özetle oyunda bir kazancınız olmayacaktır o ekran kartıyla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zzonerr -- 18 Haziran 2020; 19:50:46 >
  • Süleyman Çakır. kullanıcısına yanıt
    işlemci değil darboğazı yapan, ekran kartı.
  • Hocam teste gerek yok formül şöyleymiş:

Yeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225V

Yani güç frekansla doğru orantılı, voltajın da karesiyle doğru orantılı.

4.2ghz sınır değer ve daha ust bir gerilimle test edersem sıcaklık artacaktır.

Aynı şekilde gerilimi sabit tutup frekansı arttirsam sıcaklık yine artacaktır, fakat gerilim arttırmaya oranla daha az artacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: zzonerr

Hocam teste gerek yok formül şöyleymiş:

Yani güç frekansla doğru orantılı, voltajın da karesiyle doğru orantılı.

4.2ghz sınır değer ve daha ust bir gerilimle test edersem sıcaklık artacaktır.

Aynı şekilde gerilimi sabit tutup frekansı arttirsam sıcaklık yine artacaktır, fakat gerilim arttırmaya oranla daha az artacaktır.
    C değeri nedir? Cloumb mu?

Formüle göre kapasite

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhKARACAN -- 18 Haziran 2020; 21:0:23 >

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.