Bildirim
Yeni Ryzen 5 3600 @ 4.5ghz 1.225V (18. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Safe değerler hesaplatip trfc için alt değerini verebilirsiniz. Ram overclock biraz gıcık bir süreç, cmos reset istiyor birseyler yanlış giderse.
Bir de manual deneyebiliriz eğer ramleriniz gerçekten b die degilse.
Denemek isterseniz haber edin, Taiphoon ve dram kullanarak manual ram overclock aşamalarını da yazarım.
Bu arada anakartınız b450dir diye düşünerek b450 işaretleyin demiştim. X570 ise onu secip deneyebilirsiniz.
Bir de full manual yol var onu ben de bilmiyorum ama ayrı bir konuda vardi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zzonerr -- 14 Haziran 2020; 19:42:36 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Gerilimler normal, sıcaklık bende de o şekilde dalgalı seyir ediyordu. Sabit bir test değil sanirim anlık farklı sıcaklıklar okumuştum ben de
hocam bazı benchmark programlarında hata veriyor bu değerler ve mavi ekrana düşüyor windows, ayrıca orantısız bir şekilde bazen 85w bazende 105w tdp değerlerine çıkıyor işlemci. bunda anakartında etkisi olabilir tabii emin değilim.quote:
Orijinalden alıntı: zzonerr
Redditte de benzer konu acmislar:https://www.reddit.com/r/overclocking/comments/h8fsvx/ryzen_3600_does_43ghz_all_cores_1125v_stable_in/?utm_medium=android_app&utm_source=share
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anaksimenes35 -- 14 Haziran 2020; 18:59:24 >
-
Puanlar normal. Bir iki kez daha koşun 3910 civarlarına çıkabilir. Arka plan programlarını kapatin
Bir kişide daha vardı 2016sus. Tam hatırlamıyorum ama eski sayfalarda vardir. Test sonuçlarınızı bekliyoruz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zzonerr -- 14 Haziran 2020; 19:23:18 >
Yapilan işleme gore sıcaklık ve çekilen güç değişir. Örneğin cinebenchte maks 70derece görüyorsunuzdur. Primeda 85 derece görebilirsiniz. Yada passmarkta da aynı şekilde.
İşlemcinin tam yükünde çekilen yük yaptığı hesaplara gore değişir. Normal ozetle 85w 105w vb değerlerde dalgalanması.
Ama benchmark programlarında mavi ekran alıyorsanız ya gerilimi biraz yükseltin yada frekans düşürün. Çünkü benchmarkta mavi ekran alıyorsa günlük işlerde de alma ihtimali çok yuksek
-
Prime testi yaptım 1344 şeklinde buradan bir arkadaşın önerdiği gibi. Effective clock kısmına baktığımda bazı çekirdeklerin hız düşürdüğünü gördüm. 1.13v 4200 deneyeyim dedim şuanlık sorunsuz gözüküyor. Rx 470 varken çok üstünü denemeye gerek yok sanırım
Bende de gtx1060 3gb var. Oyunlarda işlemci hep ortalama takılıyor. Sıcaklıklar 50derece civarı oluyor. Gpu hep %99.
Analiz yada render vb işler yapmak lazım işlemciyi terletebilmek icin
Şurada konusu var, manual ayar export import etme de eklendi. Eğer devam etmek isterseniz buyrun
https://forum.donanimhaber.com/ryzen2-icin-dram-calculator-kullanimi--142868261-1
-
Teşekkürler bi bakayım ama neden ramde hiçbir değişikliği kabul etmedi anlam veremedim. -
Hwmonitorden bakmışsınız. Hwinfo64 indirin, effective clocklara bakin, onlar da aynı ryzen gibi gösterecektir.
Özetle aslında çekirdekler boştayken hız düşürüyor.
Eğer uğraşırım derseniz memory clock auto yapın. Daha sonra ramlerinizi 3800e zorlayın. 3800 olursa memory clock 1900 1:1 deneyin.
Yalniz 1900e ulaşmazsa sisteminiz açılmaz. Cmos reset kurtarmayabilir. Ramleri söküp yer değiştirmek vs gerekebilir.
Ben işlemcim yandı sanmistim ilk başıma geldiginde
Hocam tekrar soruyorum kontrol ettim şimdi işlemcimi. BF 1927SUT bu işlemciyimax kaç ghz çıkartabilirim. Biraz karıştı aklımda kusura bakmayın -
Bu eski işlemci.
1.35 yada 1.4v ile 4.2ghz oluyor maksimum. Genelde forumlarda bu şekilde kişilerin tecrübeleri. Sizdeki de ortalama bir işlemci ise maks bu değerleri görür tahminim.
Siz yine de uzun süreli 1.35v kullanmayin
Merhabalar mağaza olarak en uygun fiyatlarla kaliteli hizmet veriyoruz istediginiz bf kodlu ürünlerimiz mevcuttur tabi ki dilediğiniz yerden alışveriş yapabilirsiniz biz heran heryerdeyiz 😊
Hoşgeldiniz aramıza. sanırım artık yeni sipariş veren arkadaşların eski seri mi gelicek endişesi olmayacak
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
teşekkürler cevap için. zaten dün gece 4.2 denedim 1.30 V ile yemedi malesef. 41.25 mhz stabil çalışıyor 1.300 V ile. Artık 4000 Serisini bekliyorum yapacak birşey yok -
4.4ghz kullanabilen arkadaşlar sıcaklıkları hakkında bilgi verebilir mi ?
4.4ghzde aida stress testte averaj 71 derece ama sürekli 80e fırlayan spikelar var.
oyunda da (cod modern warfare) 55derece averaj 61-65 arası spikelar oluyor.
4.2ghz 1.1v ile ilk yaptığım denemede oyunda 50-51 stabildi sıcaklık o yüzen anormal geldi 4.4ghzdeki hali.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X